Pravopis

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

no tie y/i ma fakt obcas dorazaju. poznam jendu babu, ktora kludne napise lubym ta atd :D gramatika na nulovej urovni. take hrubky som este v zivote nevidel. no a k tej diakritike. neviem preco, ale naucil som sa pisat bez nej a teraz ma to stve :( este aby som spomenul w/v, x/ch, tak toto mi fakt na chatoch priserne vadi. neviem co je to za debilny vymysel, ale nevidim zmysel toho. musim sa priznat, ale v SMSkach pouzivam x namiesto ch, ale nie na chatoch. v smskach je to preto, aby som sa nenapisal tak vela, lebo pisanie sprav mi lezie vrcholne hore krkom. no ale na chatoch vyznam toho nevidim. ale nevidel som pisat 15+ rocneho na fore takym stylom
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Vrchol ko*ot.izmu prichadza, ked niekto zacne skryvat svoju blbost za umyselne vypustenie y, vid
http://www.hojko.com/w-m2k-na-w-m2c-t130947.html
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

v urcitom smere mal ten user pravdu. Naco y. Je to bez nich rovnako pochopitelne ako snimi. Alebo azda nevie kedy ma dat y alebo i a tak teda vsade dal i stym ze sa vyhovori. Alebo naozaj chcel poukazat nato ze je to zbytocne. A stracat cas urazanim ho ze je hlupy bolo tiez dost odveci. Jasne vysvetlil ze preco pise vsade i. Na vyzname to nestracalo, tak preco?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Lebo ked takych blbcov bude pribudat, tak sa zdegeneruje cela slovencina.
Jediným dôvodom na zrušenie ypsilonu je, že slovenčina by bola na prvý pohľad jednoduchšia. Rozmaznaným lenivým parchantom sa nechce učiť vybrané slová, tak je to. Im sa však nechce učiť nič, to môžeme rovno zrušiť celú spisovnú slovenčinu a vrátiť sa k píš, ako počuješ, veď nejako by sme sa už dorozumeli. Rovnakým spôsobom by nasledovalo zrušenie platenia daní a vlastne všetkého, do čoho sa ľuďom až tak veľmi nechce. Nejaký filozof sa môže ohnať Occamovou britvou a povedať, že ak sa dokážeme dorozumieť aj bez ypsilonu, tak ho môžeme pokojne zrušiť, pretože jednoduchší systém z dvoch rovnako funkčných je lepší. Otázka je, či je úlohou písaného slova len dorozumievať sa...
http://archiv.station.zoznam.sk/station ... 4630158456
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

PsychoS napísal:v urcitom smere mal ten user pravdu. Naco y. Je to bez nich rovnako pochopitelne ako snimi. Alebo azda nevie kedy ma dat y alebo i a tak teda vsade dal i stym ze sa vyhovori. Alebo naozaj chcel poukazat nato ze je to zbytocne. A stracat cas urazanim ho ze je hlupy bolo tiez dost odveci. Jasne vysvetlil ze preco pise vsade i. Na vyzname to nestracalo, tak preco?
možno to pre teba teraz bude šok, takže sa priprav.. existuju slova, ktore vyslovujeme uplne rovnako, ale pišu sa v nich odlišne y/i, pričom každa verzia daneho slova ma samozrejme aj odlišny vyznam.. napr. tým/tím, byť/biť atd atd.. taktiež nominativ množneho čisla pridavnych mien, ak ti to niečo hovori.. vdaka tomuto dokažeme čitanim pisaneho textu rozlišiť, či sa jedna vo vete o množny alebo jednotny druh/čislo (ak to nie je určene podstatnym menom priamo vo vete).. tymto chcem povedať, že v slovenčine ma všetko svoje opodstatnenie a y/i v nej nerozlišujeme len tak pre srandu kralikov a aby deti v škole dostavali päťky z diktatov.. sila, čo?

//dakujem za K-, ako bolo v članku vyššie spomenute "dieťa na prvom stupni ZŠ, alebo niekto vedomostne na jeho úrovni, pretože sa nikdy nedokázal naučiť pár jednoduchých pravidiel" :) btw skvely članok lol
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Odhliadnuc od toho, že pohľad na taký text z čistými "i" všade u mňa aktivuje tyčkoidný reflex obdobne ako pokecoidné q,w ks, a neviem čo ešte a sračkové texty v takej podobe sa ani nikto komu je jeho čas drahý nebude unúvať čítať.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Tiez nechapem ako niekto moze pisat bez tvrdeho y, mne pri pisani automaticky same skacu prsty na i/y. :D
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

vo firefoxe, neviem ako v iných browseroch sa da stiahnut slovnik aj bez diakritiky, takze nieje problem pisat "pekne" aj pre tych ako ja co mávali štvorky z diktatov :)
hekerik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa hekerik »

ja sa vetsinou ponahlam a tak pisem co naj rychlejse lenze dakedy najrychlejse neznamena spravne a preto sa milim
ja si mislim ze pokial nejde o neco vazne ako napr ked dakto napise namiesto defragmentovat formatovat tak to moze byt kazdemu u ..... vete co tym mislim :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

hekerik napísal:ja sa vetsinou ponahlam a tak pisem co naj rychlejse lenze dakedy najrychlejse neznamena spravne a preto sa milim
ja si mislim ze pokial nejde o neco vazne ako napr ked dakto napise namiesto defragmentovat formatovat tak to moze byt kazdemu u ..... vete co tym mislim :D
už aj keď píšem rýchlo, tak slovo "myslím" nenapíšem s mäkkým i, preboha. Veď to aj keď ťa o polnoci zobudím, tak musíš vedieť aké i/y tam napísať :roll:

mýlim detto. Veď je to vybrané slovo, základná škola.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

hekerik napísal:ja sa vetsinou ponahlam a tak pisem co naj rychlejse lenze dakedy najrychlejse neznamena spravne a preto sa milim
a väčšinou sa píše tak a nie vetsinou
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim si, ze je to len uboha zastierka argumentovat tym, ze ked sa ponahlam, tak nedbam na pravopis a pisem s chybami. Ak niekto pisat vie, tak pise gramaticky dobre a je jedno, ci ma na napisanie par viet 3 minuty casu alebo ma 6 minut.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Presne ako píše hojko, na to sa v žiadnom prípade vyhovárať nemôžeš. Veď aj keď napr. v škole píšeš poznámky alebo diktát, tak aj vtedy nemusíš dbať na gramatiku a pravopis, lebo rýchlo píšeš? :roll:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

este debilnejsie vyhovorky su ked niekto tvrdi ze je dyslektik :lol:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ani mi nevrav v poslednom case sa tu vyrojilo tolko dyslektikov ze si pripadam ako v pomocnej skole.

Davnejsie viem ze tu bol len jeden, mal to aj v bydlisku, teraz si sem prisla cvicit pravopis asi cela jeho trieda.
Solle
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Solle »

Myslim, ze gramatika, proste pisanie i/y a pod. je uz kazdeho vizitka :) . Ked som si nie isty ci som spravne napisal slovo pouzijem SLOVNIK, google, alebo hned tu v okne podciarkuje nespravne napisane slova takze nevidim problem...BTW ten, kto cita knihy si aj zapamata ako sa to slovo pise a pri diktate, alebo inde siuvedomi ako sa slova pisu. Inak mala chyba sa stane kazdemu, aj mne, ale na buduce ju hadam opravim. Moj nazor. :)
Napísať odpoveď