Problem s holenim + na co je Gillette Turbo/na baterky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Kosh
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no chlapci, ja mam tiez rovnaky problem - uz dobrych 8 rokov sa holim, a stale mam ten problem, mozem sa holit do krvavej huby, n krat prejst po celom ksichte, potom si ksicht umyjem vyschne to a potom si prejdem rukou z dola hore smerom od krku po usta a citim tam odpor chlpov - to nie je normalne - a pritom mam akoze "najlepsie na svete" gillete mach 3
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

vadí vám to nejako? alebo ide len o to že to podľa vás zle vyzerá alebo na omak fúzy cítiť (nemyslím to v zlom). Lebo ešte ani mne sa nepodarilo oholiť tak aby to bolo mx. hladké, imho sa to nedá..
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no mne to vadí, ale len čisto psychicky, že viem že tam niečo ostalo, ale ono by to bolo vidno možno s lupou, ale ten pocit je strašný
jan88
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jan88 »

JA TO TU NAPISEM ESTE RAZ, LEBO JE TO NA PRVEJ STRANE A POCHYBUJEM, ZE SI TO NIEKTO ESTE VSIMNE ...
(pre istotu, dakej za pochopenie)

fikus-kukis napísal:Pokožka sa zdezinfikuje, vôňa je len sprievodný efekt.

Teda: namoč si pleť, nanes holiacu penu, navlhči žiletku, (postup holenia sa tu už rozoberal; dôležitý je aj uhol, pod ktorým ťaháš žiletku), umy si pleť vodou (najlepšie studenou - siahne kožné póry), jemne ju osuš, natri vodou po holení (prípadne iným citlivým alkoholom)

Až Ti tamaj teraz niečo ostane, tak sa pouvažuj nad výmenou rúčky, do ktorej upínaš žiletku. BTW: ako vyzerá tá, ktorú používaš?
No tak neviem ako to presne pomenovat, ale je to ta pred Gillette Mach 4.
Myslim ze je to Gillette Mach 3.

1.Myslis, ze to moze byt aj kvoly tej rucke ?

2.Mal som skor namysli to, ze vacsinou sa tak akoby porezen a potom mam take cervene bodky (chrasty) - to mam dost stve ...

3.Ako to je s Gillette Fusion??? Bude to podla vas naozaj lepsie, tak ako "hovori" reklama ?

4.Aky je rozdiel medzi manualnym Gillette a Gillette na baterky ???

5.A naco je ta funkcia na Gillette Mach 4 - Turbo --> naco to je ? V com to je lepsie ?

Dik a dufam, ze mi budete vediet odpovedat na vsetky otazky :wink:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Tri čepele jedným ťahom zaistia celkom solídne odholenie jedným ťahom, ale na opakované prechádzanie a zdokonaľovanie oholenej nie sú vôbec vhodné (nie je vhodné, keď si už celkom oholenenú pokožku prebehneš pod talkom znova tromi čepeľami - jednak zle doliehajú, a už neplnia svoju funkciu postupného odrezávania strniska).

Povedal by som, že čím máš jednoduchší aparát, tým sa kvalitnejšie oholíš (jedným ťahom prebehneš čepeľou raz - prebehneš presne toľkokrát, koľko budeš potrebovať a nie trikrát povinne, hoci by Ti stačilo len raz; s jedninou čepeľou sa môžeš lepšie sústrediť na prítlak).

Zožeň si takúto jednoduchú rúčku + do nej žiletku od Wilkinsona a budeš mať vystarané:
Obrázok

V tých nových vymoženostiach od Gillette sa neorientujem. Najdokonalejšie sa aj oholíš s poriadne nabrúsenou britvou :P .
jan88
Novice
Novice

No v podstate to je dobry napad. Dik.

Ale ako to je s tymi Gillete na baterky a s tou funkciou turbo ?
Vie mi to niekto vysvetlit, na co to je dobre ?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

nikdy opakujem nikdy nevrazaj peniaze do elek.strojceka, ta kktina ma ucinok len ak sa holis kazdy den a celkom to trva kym si zvykne pokozka a prestanes mat na tvari plno jebakov, mas asi podobny problem ako ja, fuzi rastu tak komplikovane roznymi smermi ze aj ked sa s tym seres pol hodky prebehnes to vsetkymi smermi tak stale skrabes, dobry je strojcek co tam dzignes baterku a ono ti tie fuzi vysponuje a lepsie sa tak oholis
jan88
Novice
Novice

peterkozel napísal:nikdy opakujem nikdy nevrazaj peniaze do elek.strojceka, ta kktina ma ucinok len ak sa holis kazdy den a celkom to trva kym si zvykne pokozka a prestanes mat na tvari plno jebakov, mas asi podobny problem ako ja, fuzi rastu tak komplikovane roznymi smermi ze aj ked sa s tym seres pol hodky prebehnes to vsetkymi smermi tak stale skrabes, dobry je strojcek co tam dzignes baterku a ono ti tie fuzi vysponuje a lepsie sa tak oholis
Cize tvrdis, ze je lepsie si kupit Gillete Turbo alebo Gillete na baterky ???
Ktore z tych dvoch je lepsie mat ?
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

1. Ide o to aky typ ziletiek mozes dat na tu rucku (ak sa nemylim)
2. Musis sa holit jemne nie ako keby si sa xel stiahnut z koze
3. Cim viac cepielok tym lepsie....takze asi hej
4. Ten na baterky ti nejakymi mini impulzmi postavy chlpky do vzpriamenejsej polohy a tym by sa mali dat teoreticky lahsie oholit
5. Nie je to nahodov len nejake pomenoovanie rucky.....nejaky gumeny grip alebo taqe nieco?
Napísať odpoveď