Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Baby213
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Baby213 »

psycho napísal:Romovia na svk sa maju cekovo dobre na to co robia(nerobia). System ich financovania sa mi nepaci ani teraz nie to este predtym. A skusenosti zvacsa zle az zle nedobre.
Ze chudence cokoladove nemaju kde robit? ale ked clovek chce robotu si najde a to ze im stat stavia bejvaky ktore potom rozeoberu ze im idu na hlavu spadnut, no genialne. U nas viem degesoch co vybrali aj nosne trami aby ich mohli spalit a potom sa im chajda zdrbala na hlavu. Zlodeji su aj medzi "bielimi" a zasa aj slusny ludia su medzi ciganmi
Romovia na svk sa maju cekovo dobre na to co robia(nerobia). System ich financovania sa mi nepaci ani teraz nie to este predtym. A skusenosti zvacsa zle az zle nedobre.
Ze chudence cokoladove nemaju kde robit? ale ked clovek chce robotu si najde a to ze im stat stavia bejvaky ktore potom rozeoberu ze im idu na hlavu spadnut, no genialne. U nas viem degesoch co vybrali aj nosne trami aby ich mohli spalit a potom sa im chajda zdrbala na hlavu. Zlodeji su aj medzi "bielimi" a zasa aj slusny ludia su medzi ciganmi.

Hej hej, pozor! v dnešnej dobe už neplatí: keď človek chce, robotu si nájde ( možno pri domácich prácach). Moja matka má 46 rokov, dve vyrastené deti, strednú ekonomickú školu s maturou a plno kurzov. Bola evidovaná na úrade práce 2,5 roka pretože si nevedela nájsť prácu. Hľadala si sama na vlastnú päsť (bo ÚP sú na nič) a vieš čo jej všade vraveli? nech si pošle žiadosž ale oni už majú vybratého človeka, alebo oni chcú VŠ. Podľa mňa sú tieto konkurzy len naoko, aby sa nepovedalo. Nakoniec si našla prácu takú že na zaplananie, plat žiadny, na 2 smeny, práca piatok sviatok, kolektív samé zrobené ženy. Mno vydržala pol roka. A to bola ešte dobrá, sa jej čudujem. Pokiaľ nemáš známosť, nejakú dobrú tlačenku, nedostaneš prácu.
PS: teraz ocino podniká, tak mamča robí sekretárku a s prácou u cudzích to vzdala
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Padol tu uz tento clanok? Situacia podobna ak nie horsia ako na Slovensku http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/57168 ... chach.html
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Baby213
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Baby213 »

Dobrý deň! Chcem sa spýtať aký máte názor na to, čo sa deje na Slovensku. Keď si zadáte do google slovko cigáň, vypľuje Vám strašne veľa blogov, fór a diskusií o tom akí sú vychcaní, využívační, ako koľkým ublížili, aké majú výhody atď. Ja chcem zostať nestranná, a netvrdím že výhody nemajú, ale keď niekomu až tak strašne vadia aby ich osočoval a nadával im na vlastne vytvorenej stránke, tak nech sa vzdá všetkého čo má, natre sa boxom a nech si ide využívať všetky tie ich výhody, nie?Čo sa inteligentného človeka, venuje v dnešnej uponáhľanej dobe čas tomu, aby na internete ohováral Rómov, ako jeho babke dlžia 20 Sk za telefón. Sú vychcaní...áno ale načo sa sa dajú oblázniť. KeĎ má niekto na nich takýto názor, načo sa nechá od nich oblázniť, načo kupuje id nich lacné veci, načo sa s nimi zhovára a nedajbože ich vpúšťa do bytu. Potom je to chyba toho daného človeka nie Rómov. Načo kupujú od Rómov ďalekohľady (ktoré sú mimochodom makety, atrapy) aby mohli potom o nich písať na nete? Koľkí falošní nerómovia sa vydávajú za plynárov, vodárov, kontrolórov a okrádajú nás. Ale kvôli tým si nikto nezaloží internetovú stránku aby mohol šíriť rasizmnus a distrimináciu. Keď to však spraví Róm, zrazu sa objavujú názory typu: vyhladme ich! zbavme sa ich! treba s nimi dačo začat robiť!
Rada by som vedela Váš názor.
PS: píšte, píšte, píšte
kali520
Darca
Darca

Romovia :roll:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Dobre ludia ale budeme pisat sem na forum alebo radsej nieco podnikneme a ozveme sa niekomu kto s tym nieco spravi ? Nema zmysel pisat nieco n forum alebo blog , musime nieco spravit a nie o tom iba diskutovat ... telefonne cisla na ministerstva su verejne zname , aj na niektorych ministrov / politikov ... mailove adresy taktiez , preco tam niekto nenapise pripadne preco sa nespravi peticia , nech ty darmozraci neziju za nase peniaze...
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

H@wk napísal:... nech ty darmozraci neziju za nase peniaze...
demokracia + ľudské práva
V tomto systéme neexistuje reálne riešenie v horeuvedených medziach
Stále je to len a len začarovaný kruh...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

A prave preto treba uz nieco konecne robit...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

H@wk napísal:Dobre ludia ale budeme pisat sem na forum alebo radsej nieco podnikneme a ozveme sa niekomu kto s tym nieco spravi ? Nema zmysel pisat nieco n forum alebo blog , musime nieco spravit a nie o tom iba diskutovat ... telefonne cisla na ministerstva su verejne zname , aj na niektorych ministrov / politikov ... mailove adresy taktiez , preco tam niekto nenapise pripadne preco sa nespravi peticia , nech ty darmozraci neziju za nase peniaze...
pretoze my narod Slovensky sme zvyknuty problemy rozoberat v senku pri pive, ale ciny nikde. Ved sprav peticiu, obehaj krajske mesta, stoj cely den na namesti a mrzni...ja by som ti to prisiel podpisat.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

LPR alebo nebodaj AFA by ti s takou petíciou radi "pomohli"...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

H@wk napísal:Dobre ludia ale budeme pisat sem na forum alebo radsej nieco podnikneme a ozveme sa niekomu kto s tym nieco spravi ? Nema zmysel pisat nieco n forum alebo blog , musime nieco spravit a nie o tom iba diskutovat ... telefonne cisla na ministerstva su verejne zname , aj na niektorych ministrov / politikov ... mailove adresy taktiez , preco tam niekto nenapise pripadne preco sa nespravi peticia , nech ty darmozraci neziju za nase peniaze...
Ti hore ziju tiez za nase peniaze, si myslis, ze ich to tak trapi ako obycajnych ludi? :aasmile11:
Podla mna by mali zacat brat konecne na vedomie Slotu, aj ked je to ozran, ale je asi jediny z vlady, ktoremu lezia v zaludku a ma snahu s tym nieco robit. Akurat ho pre istotu drzat dalej od tankov :D
kali520
Darca
Darca

pryja napísal:Podla mna by mali zacat brat konecne na vedomie Slotu, aj ked je to ozran, ale je asi jediny z vlady, ktoremu lezia v zaludku a ma snahu s tym nieco robit.
Tak preco s tym nic nerobi? Ako som uz pisal v teme o Slotovi, ma len reci, jeho narodnarstvo je mytus.

Na slovensku existuju hnutia, obcianske zdruzenia, strany ktore su ochotne cigansky problem riesit humannym sposobom, bohuzial zidosystemom a mediami su vykreslovany ako pravicovi extremisti.

//autoeditácia príspevku ( 22 Nov 2008, 12:45 )
Zrušte extremisty, nebo hromadně emigrujeme, varují Romové premiéra

:lol:
Vandal
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Vandal »

Zrušte extremisty, nebo hromadně emigrujeme, varují Romové premiéra
No tak Džamila to vyriesi.. aj cela CR vlada a ako to byva zvykom, tak v prospech ciganov... :evil:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja som sa na tom zasmial, keď som čítal titulok, ale po prečítaní celého článku a hlavne po zhliadnutí videí z tohto linku, tak sa mi na to veľmi dobre nepozeralo.. proste "žiadna sranda"

http://www.novinky.cz/clanek/154529-vid ... idnil.html
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

To vobec nieje sranda lebo ak odidu z Ciech dojdu k nam :evil:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Myslíš?.. prečo by nechceli ísť niekam inam?... podľa mňa s tým českí politici aj tak nič nespravia.. veď, keby emigrovali, majú po problémoch.. :D :?
Vandal
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Vandal »

ZitePunkom napísal:Myslíš?.. prečo by nechceli ísť niekam inam?... podľa mňa s tým českí politici aj tak nič nespravia.. veď, keby emigrovali, majú po problémoch.. :D :?
Podla mna by aj tak neemigrovali.. Su to len keci, tam im je fajn ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ujo Marky napísal:To vobec nieje sranda lebo ak odidu z Ciech dojdu k nam :evil:
Ani Cigan dobrovolne do horsieho nepojde
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Tak tak ... z vacsiny sa stanu Pravy Belgicania. Ziadni flamovia ani valonovia.
Bodaj by to iste spravili na slovensku
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

dalšia čerešnička sa stala nedavno .............nekcelo sa mi hladať link lebo sa ponahlam ale googl vam to určite najde .............ppopripade bolo tak vo všetkych správach ako ožraty cigani zautočili sekerami a lopatami na policajtou ktory su teraz v nemocnici
Napísať odpoveď