Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
A7X
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa A7X »

Zaxman napísal:no za 1. ty tieš dobre nevieš ako pozeram po slovensky (ale to je jedno ani ja nvm ?D )
2. to stymi deťmi som už pisal davno
3. je to jedno pretože my stym nič nespravime jedine politici ale ty to maju na haku lebo ta HAVED im dava hlasy
niesom rodeny slovak ale hlasim sa za SK....
Tempus7-tak zmenit ustavu.....VED COSKORO BUDEME MY SLOVACI MENSINA!!!! :?
kali520:myslim ze to ze ich bude menej ze aj to je dost :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Vaše kecy s obmedzením pôrodnosti Rómov, prípadne ich vysťahovaním za hranice sú také typické krčmové reči - snívať o tom môžte ale nikdy to tak nebude.

Treba si uvedomiť, že akýkoľvek zákon týkajúci sa iba rómov nie je možný. Ústava - náš štát je založený na občianskom princípe a nie rasovom alebo stavovskom.

Na všetky opatrenia sa treba dívať dvojsečne: obmedzenie pôrodnosti - áno ale týkalo by sa všetkých občanov SR? Je to žiadúce? Myslím, že nie.

Myslím si skôr, že Rómov treba rozhýbať ekonomickou a sociálnou politikou. Tj. krok ktorý učinil Kaník a to zrušenie podpory vo veľkom rozsahu. Samozrejme týkalo sa to všetkých, tak tu máme Fica. Ten razí sociálnu politiku - opäť sa to týka všetkých, čiže aj Rómov. (Podané zjednodušene) Problém ale nastáva čo majú tí Rómovia robiť, keď nič nevedia? Kopať kanále jednoducho všetci nemôžu... a tu je kameň úrazu všetkej politiky. Buď im ponúknu dobrý sociálny program a cigáň vidí, že robiť nemusí alebo sa ide na nich tvrdo ale nie sú vytvorené adekvátne pracovné príležitosti. Začarovaný kruh.

A posledná vec: volebný zákon by som zmenil, tak aby voliť mohli len tí čo odvádzajú dane - tj. pracujú. Povedzme aspoň počas 36 mesiacov z tých volebných 48. Potom by sme nedoplácali na kadejakú čvargu, ktorá skamenela niekde v 70-rokoch a stále si myslí, že ich zachráni nejaká "sociálna politika".
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

vidiš ty si typicky priklad politikou si posraty že by nas kvoli tomu obvinili za rasistou .............ale mi už sme rasisti boli sme a prenich vždy aj budeme ...................a ja nevravim že jedina vec ktora nam pomože je obmedzenie porodnosti .........ale tak prosim zrušiť pridavky na dieťa pokial rodič nieje zamestany..........pokial rodič nieje zamestanany je logicke ze nema peniaze tak nema sčoho žiť............vtom pripade to vyšetriť zistia že peniaze odnekadial ukradol alebo nejak nelegalne ziskal .........do vezenia snim a hotovo proste ist nanich tvrdo nevravim teraz ze všetci cigani kradnu atd.........to bol priklad
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Zaxaman tvoje riesenia su dost nepremyslene kedze cigani su problem celoeuropsky resp minimalne v strednej a vychodnej Europe tento problem je a treba ho riesit vo vsetkych tychto regionoch najlepsie spoloocne aby bol co najefektivnejsi.

Dalsia vec na ktoru uplne zabudas je ich mentalita ktora sa v tomto slaboskom systeme namierenom proti bielym plne prejavy ked zacnu byt obmedzeny, t.j kradeze vytrznosti, kriminalita.

A tym aj nazrazam na begbeeho prispevok ktory je sice o nieco mudrejsi ale zase dokopi nic neriesi a prave preto treba v prvom rade urobit zmenu v systeme alebo sucasnej Europskej vlade (kazdy nech si to uz vysvetli ako chce).

Inymi slovami uz prijatim Lisabonskej zmluvy (ktora sa uz da povazovat ako jeden z poslednych klincov do rakvi bielemu obyvatelstvu) prakticky nemame ziadnu sancu zakrocit proti rozmahajucim sa mensinam a to plati aj pre ine neeuropske etnika.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

neda sa nič robiť ?? a perčo napriklad v nemecku nevidiš žiadneho cigana ,??? ...............a šak nech robia vytržnosti nech kradnu a čo pojdu aspon do chladku a tam nech si zhniju

hovno sa naučia budu iba horši a horši ked sa ich bojite všetcia.............nemyslim teraz tak ze sa ich bojite aby vas nezbili na ulici myslim to tak že sa boji politika niečo spravit aby neboli problemy v europe aby nas nahodou nevyčlenili sposratej unie a podobne blbosti ale ked sa dostanu cigani už aj do parlamentu..............tak potom budeme menšina my ..........ako tu už niekto pisal ......................a potom mi budeme žiť v osadach akurat že cigani sa vyseru nanas a nebudu posraty ako my a uplne nas odtialto vyženu.......................naštastie ja sa toho nedožijem (sryy musel som sa vykecať :D ) :lol: :lol: :lol:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Jooj cigana nie.. ale keby si vedel kolko Turkov tam maju :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ale aky su to ludia ::?? mne cigani sami o sebe nevadia mne vadi ako sa spravaju ,................chodim do nemecka každy rok .............a vživote som tam nevidel niekoho neslušneho kto by ti nepomohol nevravim že to idealna krajina že tam nekradnu nevraždia atd. ale je to malokedy tu ked pride turista tak ho pri prvej priležitosti okradnu

vživote som tam nevidel bezdomovca lebo ked niekdo skonči na ulici tak nežije ako tu v stane ..........daju ho do nejakeho domu najdu mu pracu a ten človek si to važi a za 10 rokov ma rodinu vlastny dom a spokojne žije .................nikde tam nevidim po zemi odpatky bordel atd.............proste tam su ludia z kopu krajin ale vedia sa spravať..........pretože ako sa vravi ..............tam ked od teba niekdo hodi chlebom tak ty mu to vratiš chlebom ...............ale tu ked do cigana hodim chlebom on mi to vrati kamenom

ja poznam proste ciganov ktory su slušny žiju v meste v panelaku alebo v dome kecnem snimy ked ich stretnem atd. tak ked to dokažu oni prečo to nedakažu aj ostatny ???
kali520
Darca
Darca

Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

odporučam cele prečitať je to fakt dosť zaujimave a hlavne pravdive ......umna K+
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

[quote="MakeFake"]Biely prejavuju skoro neustale rasizmus a diskiminaciu na ciganoch. A to hlavne sprosti nackovia.

myslis pozitivnu diskriminaciu? :smt047
Baby213
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Baby213 »

psycho napísal:Romovia na svk sa maju cekovo dobre na to co robia(nerobia). System ich financovania sa mi nepaci ani teraz nie to este predtym. A skusenosti zvacsa zle az zle nedobre.
Ze chudence cokoladove nemaju kde robit? ale ked clovek chce robotu si najde a to ze im stat stavia bejvaky ktore potom rozeoberu ze im idu na hlavu spadnut, no genialne. U nas viem degesoch co vybrali aj nosne trami aby ich mohli spalit a potom sa im chajda zdrbala na hlavu. Zlodeji su aj medzi "bielimi" a zasa aj slusny ludia su medzi ciganmi
Romovia na svk sa maju cekovo dobre na to co robia(nerobia). System ich financovania sa mi nepaci ani teraz nie to este predtym. A skusenosti zvacsa zle az zle nedobre.
Ze chudence cokoladove nemaju kde robit? ale ked clovek chce robotu si najde a to ze im stat stavia bejvaky ktore potom rozeoberu ze im idu na hlavu spadnut, no genialne. U nas viem degesoch co vybrali aj nosne trami aby ich mohli spalit a potom sa im chajda zdrbala na hlavu. Zlodeji su aj medzi "bielimi" a zasa aj slusny ludia su medzi ciganmi.

Hej hej, pozor! v dnešnej dobe už neplatí: keď človek chce, robotu si nájde ( možno pri domácich prácach). Moja matka má 46 rokov, dve vyrastené deti, strednú ekonomickú školu s maturou a plno kurzov. Bola evidovaná na úrade práce 2,5 roka pretože si nevedela nájsť prácu. Hľadala si sama na vlastnú päsť (bo ÚP sú na nič) a vieš čo jej všade vraveli? nech si pošle žiadosž ale oni už majú vybratého človeka, alebo oni chcú VŠ. Podľa mňa sú tieto konkurzy len naoko, aby sa nepovedalo. Nakoniec si našla prácu takú že na zaplananie, plat žiadny, na 2 smeny, práca piatok sviatok, kolektív samé zrobené ženy. Mno vydržala pol roka. A to bola ešte dobrá, sa jej čudujem. Pokiaľ nemáš známosť, nejakú dobrú tlačenku, nedostaneš prácu.
PS: teraz ocino podniká, tak mamča robí sekretárku a s prácou u cudzích to vzdala
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Padol tu uz tento clanok? Situacia podobna ak nie horsia ako na Slovensku http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/57168 ... chach.html
kali520
Darca
Darca

Baby213
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Baby213 »

Dobrý deň! Chcem sa spýtať aký máte názor na to, čo sa deje na Slovensku. Keď si zadáte do google slovko cigáň, vypľuje Vám strašne veľa blogov, fór a diskusií o tom akí sú vychcaní, využívační, ako koľkým ublížili, aké majú výhody atď. Ja chcem zostať nestranná, a netvrdím že výhody nemajú, ale keď niekomu až tak strašne vadia aby ich osočoval a nadával im na vlastne vytvorenej stránke, tak nech sa vzdá všetkého čo má, natre sa boxom a nech si ide využívať všetky tie ich výhody, nie?Čo sa inteligentného človeka, venuje v dnešnej uponáhľanej dobe čas tomu, aby na internete ohováral Rómov, ako jeho babke dlžia 20 Sk za telefón. Sú vychcaní...áno ale načo sa sa dajú oblázniť. KeĎ má niekto na nich takýto názor, načo sa nechá od nich oblázniť, načo kupuje id nich lacné veci, načo sa s nimi zhovára a nedajbože ich vpúšťa do bytu. Potom je to chyba toho daného človeka nie Rómov. Načo kupujú od Rómov ďalekohľady (ktoré sú mimochodom makety, atrapy) aby mohli potom o nich písať na nete? Koľkí falošní nerómovia sa vydávajú za plynárov, vodárov, kontrolórov a okrádajú nás. Ale kvôli tým si nikto nezaloží internetovú stránku aby mohol šíriť rasizmnus a distrimináciu. Keď to však spraví Róm, zrazu sa objavujú názory typu: vyhladme ich! zbavme sa ich! treba s nimi dačo začat robiť!
Rada by som vedela Váš názor.
PS: píšte, píšte, píšte
kali520
Darca
Darca

Romovia :roll:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Dobre ludia ale budeme pisat sem na forum alebo radsej nieco podnikneme a ozveme sa niekomu kto s tym nieco spravi ? Nema zmysel pisat nieco n forum alebo blog , musime nieco spravit a nie o tom iba diskutovat ... telefonne cisla na ministerstva su verejne zname , aj na niektorych ministrov / politikov ... mailove adresy taktiez , preco tam niekto nenapise pripadne preco sa nespravi peticia , nech ty darmozraci neziju za nase peniaze...
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

H@wk napísal:... nech ty darmozraci neziju za nase peniaze...
demokracia + ľudské práva
V tomto systéme neexistuje reálne riešenie v horeuvedených medziach
Stále je to len a len začarovaný kruh...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

A prave preto treba uz nieco konecne robit...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

H@wk napísal:Dobre ludia ale budeme pisat sem na forum alebo radsej nieco podnikneme a ozveme sa niekomu kto s tym nieco spravi ? Nema zmysel pisat nieco n forum alebo blog , musime nieco spravit a nie o tom iba diskutovat ... telefonne cisla na ministerstva su verejne zname , aj na niektorych ministrov / politikov ... mailove adresy taktiez , preco tam niekto nenapise pripadne preco sa nespravi peticia , nech ty darmozraci neziju za nase peniaze...
pretoze my narod Slovensky sme zvyknuty problemy rozoberat v senku pri pive, ale ciny nikde. Ved sprav peticiu, obehaj krajske mesta, stoj cely den na namesti a mrzni...ja by som ti to prisiel podpisat.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

LPR alebo nebodaj AFA by ti s takou petíciou radi "pomohli"...
Napísať odpoveď