Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Rumunsko a Bulharsko vstúpilo do EU
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Patria podľa vás tieto krajiny do EU?
Áno
50%
 50%  [ 22 ]
Nie
38%
 38%  [ 17 ]
Je mi to jedno
11%
 11%  [ 5 ]
Celkom hlasov : 44

Autor Správa
P3Bo
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 30.08.2006

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 11:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

Som osobne proti tomu aby vstupilo Rumunsko do Eu ! Rumunske zeny pracuju v zahranici iba ako ku**y cigani brzdia ich rozvoj ako to tu uz bolo rozoberane ale dalsim problemom je to ze Eu na nich bude tlacit aby im pomahali cize cim viac budu Rumuni rozvinutejsi tym viac ich budu brzdit. Ohladom toho vsupu Rumunska a Bulharska do Eu nejde ani o to aby sa im dajak pomohlo ale o to aby mala Eu pod kontrolov Balkan ktory je v Europe jedna z najpodstatnejsich casti a kazdy ma o nu zaujem u Rumunov nemozeme zabudat nato ze maju prirodne zdroje nejde o nic viac ved ani my sa nedokazeme pomaly dohovorit s krajinami na zapade neovladame ich jazyky Eu stratilo svoju myslienku uz velmi davno teraz iba rozsiruje svoj vplyv ale podla mna nema sancu aby par vyspelych statov potiahlo take trosky jak sme my.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
skura3
Star
Star

Založený: 22.02.2005

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 14:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja si myslim ze by mali mat sancu...ked sme ju dostali aj my
P3Bo napísal:
Som osobne proti tomu aby vstupilo Rumunsko do Eu ! Rumunske zeny pracuju v zahranici iba ako ku**y cigani brzdia ich rozvoj ako to tu uz bolo rozoberane ale dalsim problemom je to ze Eu na nich bude tlacit aby im pomahali cize cim viac budu Rumuni rozvinutejsi tym viac ich budu brzdit. Ohladom toho vsupu Rumunska a Bulharska do Eu nejde ani o to aby sa im dajak pomohlo ale o to aby mala Eu pod kontrolov Balkan ktory je v Europe jedna z najpodstatnejsich casti a kazdy ma o nu zaujem u Rumunov nemozeme zabudat nato ze maju prirodne zdroje nejde o nic viac ved ani my sa nedokazeme pomaly dohovorit s krajinami na zapade neovladame ich jazyky Eu stratilo svoju myslienku uz velmi davno teraz iba rozsiruje svoj vplyv ale podla mna nema sancu aby par vyspelych statov potiahlo take trosky jak sme my.
takze ty by si bol radsej keby sme do eu nevstupil ani my a bola by tu 20%na nezamestnanost Confused
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
P3Bo
King
King

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 16:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

Poviem to takto som strasne rad ze v Eu sme ale ako nestranny pozorovatel musi kazdy uznat ze sme tam vela dobreho nepriniesli a s tou nezamestnanostou behom roku ktroy bolo polsko v Eu pribudlo v anglicku milion Poliakov zmenila sa tym v Polsku nezamestnanost ?? Nie !! Preco ? Pretoze vsetci aspon trosku rozumny ludia opustili svoju krajinu a zacali si tak zarabat . Ten kto si pracu nehlada na rodnej hrude pretoze nezarobi tak si ju nenajde ani v zahranici .
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Martin44
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 30.01.2006

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 18:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

allias napísal:
Ma to jednu vyhodu, aspon Slovensko nebude v unii najvacsi chudak.

Klinec do rakvy Laughing Laughing Laughing Laughing
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 12.11.2006

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 22:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

popravde, mne je celkom jedno ci su Rumunsko a Bulharsko v EU.

Slovensko je cisty poberatel pomoci od EU (teda z eurorozpoctu berieme ivacej ako davame) takze na ich (ne)rozvinutost doplacat nebudeme.

jeidne co by nas mohlo ovplynit je ich lacna pracovna sila, ale uprimne - na slovensku pracuje na cierno plno Ukrajincov, ak ich vytlacia Rumuni bude mi to jedno a zasa si nymslim, ze by smem ali take vysokep laty aby sa im oplatilo ist pracovat SEM.

a Bulharsko ma naviac vynikajuce vino. jednoznacny plus Smile

Citácia:
behom roku ktroy bolo polsko v Eu pribudlo v anglicku milion Poliakov zmenila sa tym v Polsku nezamestnanost ?? Nie !! Preco ?

vazne ? hm ... dokaz to, posli odkaz na nejaku statistiku.
Návrat hore
P3Bo
King
King

PríspevokZaslal: 03 Jan 2007, 23:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

Napriek hospodárskemu rastu a rastúcom dopyte po kvalifikovanej pracovnej sile je nezamestnanosť pre Poľsko vážnym problémom. Mobilita poľských občanov, z ktorých mnoho žije a pracuje najmä v Británii, sa však neodráža úplne na poklese poľskej miery nezamestnanosti. Súčasná oficiálna hodnota 15,2% (september 2006)totiž berie do úvahy aj Poliakov, ktorí pracujú v zahraničí, no doma sú registrovaní ako nezamestnaní.

Poľský prezident Lech Kaczynzki poukázal na problém počas stretnutia s britským premiérom Tonym Blairom 7. novembra 2006. Hoci vyjadril vďačnosť za politiku otvorených dverí pre pracovníkov z Poľska po rozšírení v máji 2004, kritizoval ich za „umelé zvyšovanie miery nezamestnanosti v krajine“.

Prezident povedal: „Títo ľudia sú v Poľsku registrovaní ako nezamestnaní, žijú teda fiktívny život a zvyšujú čísla nezamestnanosti v Poľsku, zatiaľ čo si dobre žijú v Británii a ich podpora v nezamestnanosti by mala byť správne posielaná do Londýna. Chceli by sme, aby to tak nebolo.“

Nejde teda len o „štatistický efekt“, ale aj o podporu, ktorú získavajú, ako oficiálne nezamestnaní, Poliaci pracujúci v zahraničí. Pri pokračovaní ekonomickej prosperity v Poľsku sa očakáva, že počet Poliakov v zahraničí, vrátane Británie, poklesne. Varšava sa tiež cielene snaží predchádzať „úniku mozgov“, ktorý sa už prejavuje nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily v niektorých profesiách.

Odhaduje sa, že v krajinách EÚ pracuje približne milión Poliakov.- Zdroj TASR
Návrat hore
kukiak
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 24.05.2005

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 0:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

Obidve su to krajiny co sa rychlo rozvijaju...si vsimnite kolko ludi chodilo na dovolenku do bulharska v minulosti, teraz je to mnohonasobne viac, aj ked sme prechadzali bulharsom, sli sme vacisnou po DIALNICIACH.. co sa tyka ciest su na tom omnoho lepsie ako my... Velke negativum pre mna, ze uz sa nebude dat lahko nakupovat v duty free shopoch na hraniciach so srbskom Laughing Laughing ...co sa tyka rumunska, neviem posudit, ale urcite keby sa tam jazdilo na kococh tak nie su v EU...
Návrat hore
Santa Hitman
Amateur
Amateur

Založený: 04.01.2007

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 13:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

Bulharsko je podla mna už ako tak ekonomicky pripravené na vstup do EÚ.Bol som tam tento rok a je to tam jedno veľké stavenisko hotelov, obchodov a pod.

O Rumunsku si myslim že ešte musí dlho makať aby sa dostalo aspon na kraj ekonomickej hranice s EÚ.Najlepšie je že v Rumunsku žijú ešte kočovní cigáni a ľudia tam majú ešte väčšinou len chatrče.Tak ako je možné že sa dostalo do EÚ, keď majú také hrozné podmienky na život skoro všetci obyvatelia Question
Návrat hore
afa
Expert
Expert

Založený: 09.04.2006

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 15:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3Bo napísal:
Poviem to takto som strasne rad ze v Eu sme ale ako nestranny pozorovatel musi kazdy uznat ze sme tam vela dobreho nepriniesli a s tou nezamestnanostou behom roku ktroy bolo polsko v Eu pribudlo v anglicku milion Poliakov zmenila sa tym v Polsku nezamestnanost ?? Nie !! Preco ? Pretoze vsetci aspon trosku rozumny ludia opustili svoju krajinu a zacali si tak zarabat . Ten kto si pracu nehlada na rodnej hrude pretoze nezarobi tak si ju nenajde ani v zahranici .

ale chapes vies ale podla mna skor u ans doma najst parcu ko v zahrnicy trba pomoct slovensku ja viem malo sa na slovensku zarba oproti anglicku ale vies kazdu utece tam anna slovensku zrazu nikoho iba starych ludi a deti a ich rodicia mozno aj ty zdrhnu
Návrat hore
SRneC
Guru
Guru

Založený: 25.09.2005

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 15:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

Su to europske krajiny??? SU!!!
Urcite maju potencial, no maju trochu horsiu startovaciu poziciu...
viac by nas malo zaujimat turecko.. Evil or Very Mad
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Godfather
Medium Star
Medium Star

Založený: 03.01.2007

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 15:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

kukiak napísal:
Obidve su to krajiny co sa rychlo rozvijaju...si vsimnite kolko ludi chodilo na dovolenku do bulharska v minulosti, teraz je to mnohonasobne viac, aj ked sme prechadzali bulharsom, sli sme vacisnou po DIALNICIACH.. co sa tyka ciest su na tom omnoho lepsie ako my... Velke negativum pre mna, ze uz sa nebude dat lahko nakupovat v duty free shopoch na hraniciach so srbskom Laughing Laughing ...co sa tyka rumunska, neviem posudit, ale urcite keby sa tam jazdilo na kococh tak nie su v EU...

Tak to si mal stastie! ked sme my isli do Grecka tak som v Bulharsku ziadnu dialnicu nevidel. Zatial co v Srbsku tvorila tri stvrtiny cesty dialnica!! A este taka pikoska ked sme prechadzali cez Bulharsko tak v jednej takej malej dedinke v udoli sme si v MARKETE kupili nejake zemle ked som to rozbalil tak to malo cudnu vonu pozriem na obal a co nevidim na obrazku bol pes a vtom istom MARKETE predavali aj hudobne CDv prepocte na nase asi za 150sk tak som si jedno kupil ale pochybujem ze je to original Rolling Eyes
Návrat hore
afa
Expert
Expert

Založený: 09.04.2006

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 15:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

ano tam nie su kopce tam su prirodne cesty heh ozaj precitaj si vsetky prispevky a zistis rumunske dialnice starsne neodporucam na nizkom pozdvozku bulharsko mozem byt v eu ale rumuni sa mi zda ze isli iba do poctu
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 15:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

Santa Hitman napísal:
Tak ako je možné že sa dostalo do EÚ, keď majú také hrozné podmienky na život skoro všetci obyvatelia Question
Takmer všetci??? Smile Slovensko má 21% obyvateľov na hranici chudoby, Rumunsko má 12% (odhad 2003). Smile
Návrat hore
Godfather
Medium Star
Medium Star

Založený: 03.01.2007

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 16:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Takmer všetci??? Smile Slovensko má 21% obyvateľov na hranici chudoby, Rumunsko má 12% (odhad 2003). Smile
Aha jasne pouzivas Ficove cisla??? Smile Je to riadny blud chod na Ukrajinu ktora je na tom lepsie ako Rumunsko a uvidis tu chudobu potom budes rad ze zijes na Slovensku ... Samozrejme neratam Kyjev lebo ten je velmi luxusny ale zvysok UKrajiny!!! Tak uz mi tu prosim ta nevypisuj tie Ficoviny!!!
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 04 Jan 2007, 16:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

Žeby súdruh Fico hackol stránky CIA? Very Happy
Ukrajina má 29% Smile ..a aj všeobecne by som nepovedal, že Ukrajina je na tom lepšie.. možno v Kyjeve.. ale treba pozrieť zvyšok krajiny.. Smile potvrdzujú to aj čísla..
btw.. ja to nevypisujem Tebe, ale Santa Hitmanovi.. Wink
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 2 z 4

Prejdi na: