vyborna kombinacia, velmi podobnu pouzivam aj v sluzbe, nic viac k tomu nepotrebujes... ale predsalen by som dal na slova coldraina, prudovy kaser bude pre zaciatocnika vhodnejsi, teleskop si zober minimalne tu 21, s mensimi sa tazko pracuje... pokial to chces nosit iba na osobnu ochranu, zase to s tou dlzkou neprezen... dvadsatjednotku skryjes pohodlne aj vo vrecku nohavic, na vacsie uz je nutne puzdro...LordKJ napísal:Precital som celych 26 stran ()
a tak planujem kupit kaser (OC - asi aerosol , ale tak.. ) + kaleny 18/21 teleskop
Cisto z prevencenie .. pretoze sa mi to tu uz prestava pacit... *vychod SR*
Sebaobrana - spreje, paralyzery...
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sebaobrana - spreje, paralyzery...
-
LordKJ
Light Expert
http://www.afg.sk/obchod/obranne-spreje ... ml-strela/
http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-o ... cm-cierny/
u afg.sk sa mi zdaju byt najlepsie ceny ... u pyra.eu bolo na obusku + 7eur ..pripadne ak niekto pozna nejaky obchod , link
..
to ako rozdiel mediz 21 a 18 je v zbalenom 3cm a v rozbaleom 8cm? .. tak to je dost..
http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-o ... cm-cierny/
u afg.sk sa mi zdaju byt najlepsie ceny ... u pyra.eu bolo na obusku + 7eur ..pripadne ak niekto pozna nejaky obchod , link
..
to ako rozdiel mediz 21 a 18 je v zbalenom 3cm a v rozbaleom 8cm? .. tak to je dost..
21znamena 21 palcov, 18 teda logicky 18 palcov, palec=2,5cm, ak predpokladame, ze obusok sa sklada z troch rovnakych casti, tak rzodiel v zlozenom stave je rozdiel v otvorenom vydeleny tromi/aj ked tie casti nie su uplne rovnake, kedze nejaka ich cast musi ostat schovana/
-
LordKJ
Light Expert
chapem, eurosecurity.cz maju to tam v mm
No predpokladam, ze do tejto temy chodia ludia co maju prehlad, takze: http://www.hojko.com/boxer-dural-t137923.html
Dik
Dik
Kaser jednoznačne. Hlavne žiadnu kudlu nenos lebo v bengu dakoho rozpicháš a dovi dopo. 
-
Gepid
Medium Professional
Neviem či to zaradiť sem alebo do "ako sa najlepšie biť" tak som to dal sem.
Na čo sa treba pozerať pri kúpe spreja a pri kúpe teleskopu. Lebo našiel som si z veľkoskladu za 8€ a bojím sa, že keď s tým švihnem, zlomí sa to a som v riťke.
Na čo sa treba pozerať pri kúpe spreja a pri kúpe teleskopu. Lebo našiel som si z veľkoskladu za 8€ a bojím sa, že keď s tým švihnem, zlomí sa to a som v riťke.
Gepid,
niečo som písal na 22. strane a o teleskopoch bližšie som písal asi niekede v téme o plynových zbraniach.......
Len krátko, nekupuj tieto srandy cez net..... Predsa len obrázky a realita sú trošku odlišné... a vždy je lepšie sa na vec pozrieť zblízka, a to ani nehovorím o pochybnej serióznosti niektorých internetových predajcov......
niečo som písal na 22. strane a o teleskopoch bližšie som písal asi niekede v téme o plynových zbraniach.......
Len krátko, nekupuj tieto srandy cez net..... Predsa len obrázky a realita sú trošku odlišné... a vždy je lepšie sa na vec pozrieť zblízka, a to ani nehovorím o pochybnej serióznosti niektorých internetových predajcov......
sprej: akou formou je rieseny mechanizmus uvolnovania latky -ci sa jedna o aerosol-ktory ma sice vacsiu plochu zasahu no je nestabilny pri vetre alebo o suvisli prud, tzv tekutu strelu ktora strieka ako vodna pistol, jeden tenky prud, ale nie je tak velmi ovplivnovana vetrom a je pouzitelna aj za horsich podmienok, osobne by som volil druhu moznost, ked uz si v situacii ze to musis pouzit nechces skoncit s vlastnym slzakom v ociach...
teleskop. v prvom rade ci sa jedna o kaleny alebo nekaleny v druhom rade dlzka, kalena ocel je tvrdsia, neohne sa, nekaleny sa lahko ohne a je lacnejsi, moj kaleny uz ma kadejake testovanie, ci je naozaj taky spolahlivy ako by mal byt za sebou(visel som na nom, ohlodaval betonovy stlp, vysekaval "okno" do starych dveri...)a stale je rovny a plne funkcny, akurat farba sa osuchala ale to nas nezaujma, nekaleny by sa urcite ohol...dlzka, udavana v palcoch, podla tvojho gusta, odporucam 21 alebo 22 palcov, ten sa da lahko nosit a zaroven poskytuje dostatocnu dlzku na ucinnu obranu, neskor na kadejake paky a podobne...cize na zaver, ked sa stym chces naozaj, jedneho dna teoreticky ubranit, nesetri na tom, v situacii na ake by mali tieto veci sluzit si nemozes dovolit zlyhanie materialu
teleskop. v prvom rade ci sa jedna o kaleny alebo nekaleny v druhom rade dlzka, kalena ocel je tvrdsia, neohne sa, nekaleny sa lahko ohne a je lacnejsi, moj kaleny uz ma kadejake testovanie, ci je naozaj taky spolahlivy ako by mal byt za sebou(visel som na nom, ohlodaval betonovy stlp, vysekaval "okno" do starych dveri...)a stale je rovny a plne funkcny, akurat farba sa osuchala ale to nas nezaujma, nekaleny by sa urcite ohol...dlzka, udavana v palcoch, podla tvojho gusta, odporucam 21 alebo 22 palcov, ten sa da lahko nosit a zaroven poskytuje dostatocnu dlzku na ucinnu obranu, neskor na kadejake paky a podobne...cize na zaver, ked sa stym chces naozaj, jedneho dna teoreticky ubranit, nesetri na tom, v situacii na ake by mali tieto veci sluzit si nemozes dovolit zlyhanie materialu
To bude nejaký jarmočársko-vietnamský shit. Odporúčam niečo okolo tých 20 Eur.Gepid napísal:Neviem či to zaradiť sem alebo do "ako sa najlepšie biť" tak som to dal sem.
Heh, tak dokonca tie ceny už nie sú tak vysoké, odporúčam kúpiť z tejto stránky: http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-obusky/
Gepid napísal:Neviem či to zaradiť sem alebo do "ako sa najlepšie biť" tak som to dal sem.
s teleskopom musi aj vediet narabat inac skoncis na zemi skor nez s nim svihnes
Dávam do pozornosti... toto DVD sa už niekde na fóre spomínalo v súvislosti s teleskopickým obuškom....
a nejaká dobrá duša ho už aj dala na uloz.to.... pre taký základný nácvik by to malo stačiť
http://www.uloz.to/436953/teleskopicky- ... -praxi.avi
Za spomenutý link neručím a rovnako nemám žiadnu zodpovednosť za jeho obsah
a nejaká dobrá duša ho už aj dala na uloz.to.... pre taký základný nácvik by to malo stačiť
http://www.uloz.to/436953/teleskopicky- ... -praxi.avi
Za spomenutý link neručím a rovnako nemám žiadnu zodpovednosť za jeho obsah
Slzny sprej!
Uvažujem o kúpe slzneho spreja.Rád by som sa dozvedel či ak s tým máte nejakú skúsenosť a ci ste ho niekedy pouzili +historka..
Aky by ste mi poradili kupit,? 
títo budú mať historku určite
Čo budeš trocháriť. Ja by som ti rovno odporučil ten na odplašenie medveďov
http://www.tromf.sk/detail/62016/016003
Zdravim, chcem sa spytat na vase skusenosti: je pri noseni teleskopu pocut nejaký zvuk/cinkanie trubiek/ tak ako to je na videu?dakujem
http://youtu.be/LjdbDdmpoQg
http://youtu.be/LjdbDdmpoQg
Áno, vydáva to taký zvuk aj pri nosení, ale samozrejme nie tak intenzívny.
teleskop je tazky a neforemny. Este v zime ked je clovek naobliekany tak sa to da skryt a az tak nezavadzia ale v lete ked clovek ma iba kratke nohavice a tricko si to velmi neviem predstavit.
A v praxi je skoro nepouzitelny, pretoze ked niekto chce na vas zautocit tak si vas vyhliadne ako obet dopredu a jeho akcia bude znicoho nic. Takze nielen ze ho pravdepodobne ani nestihnete otvorit ale ani vybrat z puzdra. Ten moj lezi dole v skrini minimalne 5 rokov,uz pomali z rucky guma sa vekom rozpadava..
Elektricky paralyzer je uplny nezmysel,pretoze vyzaduje kontaktnu vzdialenost a pri viacerych vrstvach oblecenia straca na ucinnosti,napr hruba kozena bunda a pod.
Obranne spreje su asi najlepsie riesenie, pretoze su male a skladne a neda sa nimi trvalo ublizit.
Na druhej strane su nepouzitelne v uzavretych priestoroch, tiez maju nizku ucinnost na ludi pod vplyvom drog ktori maju docasne potlaceny prach bolesti. Tiez je problematicke jeho pouzitie pri veternom pocasi.
Toto je asi v skratke taky vycuc co som sa dozvedel od jedneho profika ktory robi uz cez 10rokov ochrankara /a ma samozrejme bohate skusenosti s pouzitim vsetkych vyssie uvedenych prostriedkov/. Hovoril mi,ze skor na obranu odporuca nosit v rukave malu Tonfu,pretoze ju hlavne pri nizsej viditelnosti,vecer, v noci vobec nieje vidno a utocnik nerata s tym ze mame v ruke zbran ktoru mozme ihned pouzit. On sam samozrejme mal na obranu legalne revolver.
Mne osobne sa celkom pozdava taky privesok na kluce,ktory na prvy pohlad vyzera ako hlava certa s rohmi ale je to iba maskovany mini-boxer,ktory sice nieje ani zdaleka taky ucinny ako klasicky kovovy /co je dobre/ ale zaroven podstatne lepsi ako samotna past.
A v praxi je skoro nepouzitelny, pretoze ked niekto chce na vas zautocit tak si vas vyhliadne ako obet dopredu a jeho akcia bude znicoho nic. Takze nielen ze ho pravdepodobne ani nestihnete otvorit ale ani vybrat z puzdra. Ten moj lezi dole v skrini minimalne 5 rokov,uz pomali z rucky guma sa vekom rozpadava..
Elektricky paralyzer je uplny nezmysel,pretoze vyzaduje kontaktnu vzdialenost a pri viacerych vrstvach oblecenia straca na ucinnosti,napr hruba kozena bunda a pod.
Obranne spreje su asi najlepsie riesenie, pretoze su male a skladne a neda sa nimi trvalo ublizit.
Na druhej strane su nepouzitelne v uzavretych priestoroch, tiez maju nizku ucinnost na ludi pod vplyvom drog ktori maju docasne potlaceny prach bolesti. Tiez je problematicke jeho pouzitie pri veternom pocasi.
Toto je asi v skratke taky vycuc co som sa dozvedel od jedneho profika ktory robi uz cez 10rokov ochrankara /a ma samozrejme bohate skusenosti s pouzitim vsetkych vyssie uvedenych prostriedkov/. Hovoril mi,ze skor na obranu odporuca nosit v rukave malu Tonfu,pretoze ju hlavne pri nizsej viditelnosti,vecer, v noci vobec nieje vidno a utocnik nerata s tym ze mame v ruke zbran ktoru mozme ihned pouzit. On sam samozrejme mal na obranu legalne revolver.
Mne osobne sa celkom pozdava taky privesok na kluce,ktory na prvy pohlad vyzera ako hlava certa s rohmi ale je to iba maskovany mini-boxer,ktory sice nieje ani zdaleka taky ucinny ako klasicky kovovy /co je dobre/ ale zaroven podstatne lepsi ako samotna past.
-
Stoporko
VIP
gogo: a povedal ti ten ochrankár, prečo on stihne tasiť, natiahnuť, zamieriť a vystreliť, ale ty teleskop s klipom na opasok vytasiť nestihneš? 
Druhá faktická: čo ti bráni, aby si teleskop v zloženom stave nosil v rukáve? Stačí len švihnúť rukou a je otvorený - no toto riešenie je vhodné len do chladnejších časov, keď sa nosia kabáty/svetre/mikiny.
Teleskop nosím s klipom na opasok a je to úplne v pohode. Nosil som 18 palcový, teraz som presedlal na 23 a stále sa dá pohodlne nosiť skryto či už pod tričkom, oblekom, ...
Druhá faktická: čo ti bráni, aby si teleskop v zloženom stave nosil v rukáve? Stačí len švihnúť rukou a je otvorený - no toto riešenie je vhodné len do chladnejších časov, keď sa nosia kabáty/svetre/mikiny.
Teleskop nosím s klipom na opasok a je to úplne v pohode. Nosil som 18 palcový, teraz som presedlal na 23 a stále sa dá pohodlne nosiť skryto či už pod tričkom, oblekom, ...
urcite ze da nosit v rukave aj teleskop ale tonfa sa predsa len o chlp lepsie drzi v pohotovostnom stave.
Otazka je ale co od cca polovice jari do polovice jesene, ked vecsina ludi chodi nalahko, ja napr.casto iba tricko a trojstvrtove nohavice /resp futbalove kratase/. To si fakt neviem predstavit dat si na ne tazky kozeny opasok,puzdro a teleskop a vlacit to vsade zo sebou, napr ked pojdem zaplavat k jazeru
. Ako nie ze by sa to nedalo, ale ten komfort nie som ocohotny obetovat. Kedysi som schvilu nosil na puzdre teleskop aj plynovku ale uz vela rokov ani jedno, spolieham sa ze vpripade nudze by som asi pouzil kluce ako improvizovany boxer, ma to vyhodu ze utocnik v rychlosti vobec nevidi ze clovek drzi nieco v dlani..
Otazka je ale co od cca polovice jari do polovice jesene, ked vecsina ludi chodi nalahko, ja napr.casto iba tricko a trojstvrtove nohavice /resp futbalove kratase/. To si fakt neviem predstavit dat si na ne tazky kozeny opasok,puzdro a teleskop a vlacit to vsade zo sebou, napr ked pojdem zaplavat k jazeru
-
Stoporko
VIP
gogo: proti gustu
No vrele odporúčam puzdro, ktoré bolo k teleskopu, zahodiť a kúpiť si klip na opasok. S ním sa teleskop nosí omnoho pohodlnejšie a aj reakčná doba je kratšia. Ja mám na všetkých nohaviciach i kraťasoch pútka na opasok a tým je pre mňa problematika nosenia teleskopu v lete vyriešená
A s klipom som ho už mal párkrát aj na plavkách (prekrytý tričkom)