Sebaobrana - spreje, paralyzery...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Neo-M
Light Star
Light Star

Re: Sebaobrana - spreje, paralyzery...

Príspevok od používateľa Neo-M »

Gepid napísal:Neviem či to zaradiť sem alebo do "ako sa najlepšie biť" tak som to dal sem.
Na čo sa treba pozerať pri kúpe spreja a pri kúpe teleskopu. Lebo našiel som si z veľkoskladu za 8€ a bojím sa, že keď s tým švihnem, zlomí sa to a som v riťke.

s teleskopom musi aj vediet narabat inac skoncis na zemi skor nez s nim svihnes
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

Dávam do pozornosti... toto DVD sa už niekde na fóre spomínalo v súvislosti s teleskopickým obuškom....
a nejaká dobrá duša ho už aj dala na uloz.to.... pre taký základný nácvik by to malo stačiť
http://www.uloz.to/436953/teleskopicky- ... -praxi.avi

Za spomenutý link neručím a rovnako nemám žiadnu zodpovednosť za jeho obsah
červo
Amateur
Amateur

Slzny sprej!

Príspevok od používateľa červo »

Uvažujem o kúpe slzneho spreja.Rád by som sa dozvedel či ak s tým máte nejakú skúsenosť a ci ste ho niekedy pouzili +historka.. :) Aky by ste mi poradili kupit,? :smt033
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

títo budú mať historku určite :D ...

Čo budeš trocháriť. Ja by som ti rovno odporučil ten na odplašenie medveďov :D

http://www.tromf.sk/detail/62016/016003
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majo20000 »

Zdravim, chcem sa spytat na vase skusenosti: je pri noseni teleskopu pocut nejaký zvuk/cinkanie trubiek/ tak ako to je na videu?dakujem

http://youtu.be/LjdbDdmpoQg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, vydáva to taký zvuk aj pri nosení, ale samozrejme nie tak intenzívny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

teleskop je tazky a neforemny. Este v zime ked je clovek naobliekany tak sa to da skryt a az tak nezavadzia ale v lete ked clovek ma iba kratke nohavice a tricko si to velmi neviem predstavit. :D
A v praxi je skoro nepouzitelny, pretoze ked niekto chce na vas zautocit tak si vas vyhliadne ako obet dopredu a jeho akcia bude znicoho nic. Takze nielen ze ho pravdepodobne ani nestihnete otvorit ale ani vybrat z puzdra. Ten moj lezi dole v skrini minimalne 5 rokov,uz pomali z rucky guma sa vekom rozpadava..
Elektricky paralyzer je uplny nezmysel,pretoze vyzaduje kontaktnu vzdialenost a pri viacerych vrstvach oblecenia straca na ucinnosti,napr hruba kozena bunda a pod.
Obranne spreje su asi najlepsie riesenie, pretoze su male a skladne a neda sa nimi trvalo ublizit.
Na druhej strane su nepouzitelne v uzavretych priestoroch, tiez maju nizku ucinnost na ludi pod vplyvom drog ktori maju docasne potlaceny prach bolesti. Tiez je problematicke jeho pouzitie pri veternom pocasi.
Toto je asi v skratke taky vycuc co som sa dozvedel od jedneho profika ktory robi uz cez 10rokov ochrankara /a ma samozrejme bohate skusenosti s pouzitim vsetkych vyssie uvedenych prostriedkov/. Hovoril mi,ze skor na obranu odporuca nosit v rukave malu Tonfu,pretoze ju hlavne pri nizsej viditelnosti,vecer, v noci vobec nieje vidno a utocnik nerata s tym ze mame v ruke zbran ktoru mozme ihned pouzit. On sam samozrejme mal na obranu legalne revolver.
Mne osobne sa celkom pozdava taky privesok na kluce,ktory na prvy pohlad vyzera ako hlava certa s rohmi ale je to iba maskovany mini-boxer,ktory sice nieje ani zdaleka taky ucinny ako klasicky kovovy /co je dobre/ ale zaroven podstatne lepsi ako samotna past.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

gogo: a povedal ti ten ochrankár, prečo on stihne tasiť, natiahnuť, zamieriť a vystreliť, ale ty teleskop s klipom na opasok vytasiť nestihneš? :)

Druhá faktická: čo ti bráni, aby si teleskop v zloženom stave nosil v rukáve? Stačí len švihnúť rukou a je otvorený - no toto riešenie je vhodné len do chladnejších časov, keď sa nosia kabáty/svetre/mikiny.

Teleskop nosím s klipom na opasok a je to úplne v pohode. Nosil som 18 palcový, teraz som presedlal na 23 a stále sa dá pohodlne nosiť skryto či už pod tričkom, oblekom, ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

urcite ze da nosit v rukave aj teleskop ale tonfa sa predsa len o chlp lepsie drzi v pohotovostnom stave.
Otazka je ale co od cca polovice jari do polovice jesene, ked vecsina ludi chodi nalahko, ja napr.casto iba tricko a trojstvrtove nohavice /resp futbalove kratase/. To si fakt neviem predstavit dat si na ne tazky kozeny opasok,puzdro a teleskop a vlacit to vsade zo sebou, napr ked pojdem zaplavat k jazeru :D . Ako nie ze by sa to nedalo, ale ten komfort nie som ocohotny obetovat. Kedysi som schvilu nosil na puzdre teleskop aj plynovku ale uz vela rokov ani jedno, spolieham sa ze vpripade nudze by som asi pouzil kluce ako improvizovany boxer, ma to vyhodu ze utocnik v rychlosti vobec nevidi ze clovek drzi nieco v dlani..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gogo: proti gustu :) No vrele odporúčam puzdro, ktoré bolo k teleskopu, zahodiť a kúpiť si klip na opasok. S ním sa teleskop nosí omnoho pohodlnejšie a aj reakčná doba je kratšia. Ja mám na všetkých nohaviciach i kraťasoch pútka na opasok a tým je pre mňa problematika nosenia teleskopu v lete vyriešená :) A s klipom som ho už mal párkrát aj na plavkách (prekrytý tričkom)
gogo956
Redeemer
Redeemer

fiha, predpokladam ze si minimalne clen kontrarozviedky ked musis nosit teleskop aj pri pobyte na plazi :D :) Ja som iba uplne obycajny clovek, keby prislo k lamaniu chleba a vidim presilu, tak im dam penazenku s tymi par € aj bez boja. Ale ak by som videl sance na "prielom" :D tak jeden spravny uder klucami snad postaci.. :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nebolo to na pláži :) Inak, ďakujem, odhalil si moju profesijnú dráhu, teraz musím dať výpoveď a hľadať si prácu inde :cry:
gogo956
Redeemer
Redeemer

skus to este ako dvojity agent :D
aprpo vobec si nereagoval na ten privesok na kluce s tvrdeneho plastu s vycnelkami co som spominal,podla mna je to genialny napad,pretoze je nenapadny,vzdy po ruke a uplne lahky.
aky je Tvoj nazor?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja radšej trojku... :)

Akákoľvek zbraň, ktorá je na blízku vzdialenosť (dosah ruky), mi príde len ako úplne posledné riešenie. Musíš si darebáka pustiť k telu a vtedy riskuješ podstatne viac, ako keď si od neho udržuješ odstup. Inak, rád by som si pozrel, ako sa s tým miniboxerom brániš psovi - teleskop fungoval spoľahlivo :)

Najlepšie je ale konfliktom predchádzať (čo sa žiaľ nie vždy dá).
gogo956
Redeemer
Redeemer

boxer a teleskop su uplne ine chladne zbrane. Teleskop ma vyhodu na vecsiu vzdialenost,boxer zase na mensiu. S boxerom dokazes tiez urobit ovela rychlejsi pohyb,zatial co s teleskopom sa musis najpr rozmachnut. A ked dostane pes do nufaka tak sa mu to asi velmi pacit tiez nebude, aj ked v tomto pripade je samozrejme lepsi teleskop.

toto vyzera dobre: http://www.municak.sk/sebaobrana/elektr ... ilion-volt
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Madeyro »

s teleskopom sa urcite nerozmachujes ako s baseballovou palkou. mam teleskom no je neprakticke nosit ho so sebou, preto som presedlal na kubotan: http://www.self-defense.co.at/joomla/im ... botan3.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo ale však nie každý (ani zďaleka, práveže ide o raritu) prebieha tak, že si ťa niekto vytipuje a zozadu napadne. Tam naozaj nie je moc čo robiť v tomto zmysle.

Ja nosím boxer pri sebe neustále a teleskop na rizikovejšie akcie.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ked uz nie strelnu zbran, tak na bezne nosenie uciny sprej. Ak by som siel na miesto kde je vyššie riziko napadnutia , tak sprej a teleskop
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak som sa nakoniec rozhodol pre lahky mali boxer,velmi prakticky http://www.ulozisko.sk/obrazky/663058/boxer.jpg

hughito

je to sice uz davno, ale zazil som uz ze sme sedeli v podniku popijali pivko a zrazu nabehli holohlavci s bejzbolkami a nuncakmi- z nicoho nic- v takej chvili clovek moc toho nevymysli.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

čo hovorite na nôž? vystrelovaci? on ako funguje respektive ako sa otvara? nechapem tomu trošku a čo taka tonfa? a čo proti ľudom 2 metre 95kg maju kondičku a aj silu ? sprej ? alebo čo?
Napísať odpoveď