V lete si dávam studenú sprchu večer. V tom horku sa mi lepšie spí. Ráno problémy zo vstávaním nemám a ani som nikdy nemával, takže to ja riešiť nemusím
Frikso napísal:V lete si dávam studenú sprchu večer. V tom horku sa mi lepšie spí. Ráno problémy zo vstávaním nemám a ani som nikdy nemával, takže to ja riešiť nemusím
ono to paradoxne funguje opacne. ked si das studenu sprchu (alebo napoj), tak telo zaregistruje, ze sa ti znizila teplota a zacne sa teplota zas zvysovat (termoregulacia). najprv je to prijemne, ale potom to prejde. v lete je vraj dobre dat si horucu sprchu a potom sa telo samo ochladi. alebo aj horuci caj. najprv je to neprijemne, ale potom prichadza ochladenie. ak sa mylim, opravte ma. ja osobne to nepraktizujem. mne ked je teplo, tak pustim ventilator a dufam, ze mi neprechladne krk alebo oci
turtlak69 napísal:ono to paradoxne funguje opacne. ked si das studenu sprchu (alebo napoj), tak telo zaregistruje, ze sa ti znizila teplota a zacne sa teplota zas zvysovat (termoregulacia). najprv je to prijemne, ale potom to prejde. v lete je vraj dobre dat si horucu sprchu a potom sa telo samo ochladi. alebo aj horuci caj. najprv je to neprijemne, ale potom prichadza ochladenie. ak sa mylim, opravte ma. ja osobne to nepraktizujem. mne ked je teplo, tak pustim ventilator a dufam, ze mi neprechladne krk alebo oci
Zcasti to je pravda, na pustiach piju teple napoje aj cez den (arabi), ale u nas tazko sa to ujme ten prvy pocit je celkom neprijemny dat si v horku teply caj
7iro napísal:Zcasti to je pravda, na pustiach piju teple napoje aj cez den (arabi), ale u nas tazko sa to ujme ten prvy pocit je celkom neprijemny dat si v horku teply caj
no prvy pocit prijemny byt nemusi, ale ked to pamaha tak preco nie? ale pud sebazachovy mi to nejako moc nedovoli
turtlak69 napísal:ono to paradoxne funguje opacne. ked si das studenu sprchu (alebo napoj), tak telo zaregistruje, ze sa ti znizila teplota a zacne sa teplota zas zvysovat (termoregulacia).
Co ja viem, ale nemusi byt pravda , tak to funguje tak, ze ked vypijes nieco studene, tak tvoj organizmus to chce zohriat na jemu prirodzenu teplotu, tym padom zacne "vykurovat" a po vypiti studeneho napoja ti ostane teplo. Odporuca sa pit normalne vlazne, ani prilis studene, ani teple.
Sprcha je užitočná vec, ale ráno nie. Nechcem dostať infarkt a navyše kým sa dopravím do sprchy, tak sa aj preberiem, takže u mňa sprcha nie, ale v lete je to super pustiť si vlažnú vodu a chladiť sa.
peterkozel napísal:po chlastacke na intraku zaberalo striedat to tepla a studena voda, bola to taka sokova terapia jak svina ale prebralo to
Ja taku sokovu terapiu davam stale ked sa sprchujem mam rad studenu sprchu, ale ked sa rano zobudim tak je mi vecsinou zima , takze najskor sa zohrejem aby som sa mohol schlasit veelmi dobre to je teda aspon pre mna
ja to tiez tak robim, ale nie preto, ze by mi to bolo prijemne. ale nejako ked pustim vodu, tak teplota dost kolise takze nieco take mam stale najprv studena, potom horuca a tak sa to opakuje kym mi nerupnu nervy a nenecham to odtiect dake 3 minuty. potom to kolise menej...
ja som to raz praktizoval, ale vecer pri sprchovani, no zeby sa nejako moj zivot zmenil??
asi ani nie, lebo ani pred tym som nebyval chory a ani potom, otuzily som, taze nic moc studena voda u mna...