Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Vas nazor na warez
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
hojko
Site Admin
Site Admin

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 26 Aug 2008, 1:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

GothaR: Nesuhlasim tak uplne. Skor ako divam film, tak pozriem hodnotenie na IMDB a CSFD, to je jasna vec a predpokladam, ze to robi asi vacsina filmovych fansmejkrov, ale nie vzdy to hodnotenie odpoveda tomu co divak chce vidiet. Kazdemu sa paci iny styl, ma svojich oblubenych a neoblubenych hercov, niekomu vadi dlzka filmu, inemu hudba. Prevazne vsak plati, ze sa da na to hodnotenie spolahnut, ale najdu sa vynimky. Napriklad posledny film, ktory mal slusne hodnotenie a nebavil ma, tak to bol In Bruges, taktiez Juno, Michael Clayton, A Simple Plan, ale i legendy ako Pulp Fiction a Requiem for a Dream. Pri komediach sa ale riadit hodnotenim IMDB ci CSFD moc neda, pretoze tam to byva casto len okolo 6.0, aj u horrorov byva chabe hodnotenie.

Komedie si vychutnam aj v kine, kedze sa tam nic nedeje, nie je tam potrebny zvuk ani velky obraz, ine je to napriklad uz u filmov s historickou tematikou, je fakt, ze tam je pozitok si to pozriet s poriadnym zvukom a na velkom platne.

Kto chce, tak si za to kino zaplati a kto nie, tak si nezaplati. Mas to to iste ako v pripade hudby, urcite pocuvas hudbu, nakolko to vidim na Last.FM a nemyslim si, ze mas vsetko pokupene. Takze kto chce, tak si hru kupi, zaplati si kino alebo kupi film na DVD a taktiez si kupi CDcko svojej oblubenej kapely. Mozno som si zvykol na to, ze si tieto veci viem zohnat vsetky zadarmo a tak nevidim dovod za ne davat peniaze, ale zase peniaze dam vzdy, ked ma v centre zastavia s nejakou zbierkou, ci uz to bolo nedavno kvoli lesom, Dobry anjel, Liga proti rakovine... tu mi nie je problem hodit 50 korun, kedze viem, ze tie peniaze niekomu pomozu a Hollywood ma uz dost penazi, takze 70 korun za kino im moc nepomoze, navyse cast zhltne kino, distributor na Slovensko atd...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
GothaR
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 26 Aug 2008, 8:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

No hudba je jasna, tam zaplatene nemam skoro nic, az na 2 originalne cd slovenskych kapiel Smile Pri hudbe je problem, ktory sme uz kdesi preberali - original nevie zakaznikovi ponuknut nieco naviac. Ak si vsak kupis listok do kina, tak mas k dispozicii lepsi zvuk a obraz ako mozes mat doma(ak nemas vlastnu kinosalu Smile ). Ak by som mal s kym chodit do kina, tak by som chodil castejsie, lebo teraz je to tak, ze musim vsetkych ukecavat a aj tak sa nikomu nechce.
K imdb - poznam, ale sam som sa presvedcil, ze hodnotenie tam malokedy zodpoveda mojim dojmom, na csfd je to omnoho lepsie. Pripisujem to trochu inej mentalite v CR-SR.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Swayne
Light Expert
Light Expert

Založený: 16.06.2007

PríspevokZaslal: 26 Aug 2008, 12:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

GothaR napísal:
Ak by som mal s kym chodit do kina, tak by som chodil castejsie, lebo teraz je to tak, ze musim vsetkych ukecavat a aj tak sa nikomu nechce.
No presne tu si to vystihol. Dnes je to práve o tomto... Filmy v kine nie sú len o tom filme - je to akýsi spoločenský zážitok, ide o to "byť v tom kine", vychutnať si film v prítomnosti niekoho. Zvykol som častejšie chodievať na filmy do kina s kočkou - rozišli sme sa - mám chodievať do kina sám? No iste...
Návrat hore
m.truben
Novice
Novice

Založený: 14.09.2008

PríspevokZaslal: 14 Sep 2008, 0:15    Predmet: WAREZ Odpovedať s citátom  

Viacerí ste sa tu vyjadrovali k hudbe a filmom ako k warezu. Co som pozeral autorsky zakon 618/2003 (napr na www.zbierka.sk) tak tam v §24 bolo pisane co sa rozmnozovat moze a nikde nebola zmienka o filmoch alebo hudbe ako o vynimke ktora by sa nemala stahovat. Preto by som sa rad opytal co si o tom myslite. Ci je warez podla vas iba software alebo aj hudba, filmy...
Návrat hore
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 14 Sep 2008, 1:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

m.truben: Urcite vsetko co spada pod autorsky zakon, teda aj filmy, hudba, hry... Ale kde je pisane, ze stahovanie je nelegalne??? Cool
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Styphnos
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 20.05.2006

PríspevokZaslal: 18 Sep 2008, 21:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?

1. Ano
2. Preco nie, ak si to chce niekto vyskusat a planuje to skusat dlhsie ako je skusobna doba vymedzena autorom softu.
3. Mno ziadne ilegal momentalne nemam, inak snazim sa hladat alternativy vo freeware softoch, ale nie vzdy najdem, co hladam.
4. Chcem to vyskusat a preto to stiahnem rovno aj s crackom. Cital som, ze trialware ci shareware zanechaju vo win registri zapis a ten tam je aj po odinstalovani a moze sposobit problemy v systeme. Preto nestahujem tieto skusobne verzie.
5. Nie
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 z 8

Prejdi na: