K imdb - poznam, ale sam som sa presvedcil, ze hodnotenie tam malokedy zodpoveda mojim dojmom, na csfd je to omnoho lepsie. Pripisujem to trochu inej mentalite v CR-SR.
Vas nazor na warez
No hudba je jasna, tam zaplatene nemam skoro nic, az na 2 originalne cd slovenskych kapiel
Pri hudbe je problem, ktory sme uz kdesi preberali - original nevie zakaznikovi ponuknut nieco naviac. Ak si vsak kupis listok do kina, tak mas k dispozicii lepsi zvuk a obraz ako mozes mat doma(ak nemas vlastnu kinosalu
). Ak by som mal s kym chodit do kina, tak by som chodil castejsie, lebo teraz je to tak, ze musim vsetkych ukecavat a aj tak sa nikomu nechce.
K imdb - poznam, ale sam som sa presvedcil, ze hodnotenie tam malokedy zodpoveda mojim dojmom, na csfd je to omnoho lepsie. Pripisujem to trochu inej mentalite v CR-SR.
No presne tu si to vystihol. Dnes je to práve o tomto... Filmy v kine nie sú len o tom filme - je to akýsi spoločenský zážitok, ide o to "byť v tom kine", vychutnať si film v prítomnosti niekoho. Zvykol som častejšie chodievať na filmy do kina s kočkou - rozišli sme sa - mám chodievať do kina sám? No iste...GothaR napísal:Ak by som mal s kym chodit do kina, tak by som chodil castejsie, lebo teraz je to tak, ze musim vsetkych ukecavat a aj tak sa nikomu nechce.
WAREZ
Viacerí ste sa tu vyjadrovali k hudbe a filmom ako k warezu. Co som pozeral autorsky zakon 618/2003 (napr na www.zbierka.sk) tak tam v §24 bolo pisane co sa rozmnozovat moze a nikde nebola zmienka o filmoch alebo hudbe ako o vynimke ktora by sa nemala stahovat. Preto by som sa rad opytal co si o tom myslite. Ci je warez podla vas iba software alebo aj hudba, filmy...
1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
1. Ano
2. Preco nie, ak si to chce niekto vyskusat a planuje to skusat dlhsie ako je skusobna doba vymedzena autorom softu.
3. Mno ziadne ilegal momentalne nemam, inak snazim sa hladat alternativy vo freeware softoch, ale nie vzdy najdem, co hladam.
4. Chcem to vyskusat a preto to stiahnem rovno aj s crackom. Cital som, ze trialware ci shareware zanechaju vo win registri zapis a ten tam je aj po odinstalovani a moze sposobit problemy v systeme. Preto nestahujem tieto skusobne verzie.
5. Nie
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
1. Ano
2. Preco nie, ak si to chce niekto vyskusat a planuje to skusat dlhsie ako je skusobna doba vymedzena autorom softu.
3. Mno ziadne ilegal momentalne nemam, inak snazim sa hladat alternativy vo freeware softoch, ale nie vzdy najdem, co hladam.
4. Chcem to vyskusat a preto to stiahnem rovno aj s crackom. Cital som, ze trialware ci shareware zanechaju vo win registri zapis a ten tam je aj po odinstalovani a moze sposobit problemy v systeme. Preto nestahujem tieto skusobne verzie.
5. Nie
-
lekoklatik
VIP
Re: Vas nazor na warez
Snažil som sa nájsť čo najväčšiu tému na fóre o wareze.
neviem či poznáte združenie Asociácie herného priemyslu, každopádne je to skupina ktorá pomáha ľuďom orientovať sa v problematike o warez. To znamená že keď ste si nie istý čím a ako páchate trestný čin, táto organizácia to všetko objasňuje. Napísali jeden veľmi zaujímavý článok práve na problematiku warez a celkovo zodpovedajú základné otázky čo proti zákonné je a čo zas nie je.
článok môžeťe nájsť tu http://games.tiscali.cz/specials/nejcas ... piratstvi/
neviem či poznáte združenie Asociácie herného priemyslu, každopádne je to skupina ktorá pomáha ľuďom orientovať sa v problematike o warez. To znamená že keď ste si nie istý čím a ako páchate trestný čin, táto organizácia to všetko objasňuje. Napísali jeden veľmi zaujímavý článok práve na problematiku warez a celkovo zodpovedajú základné otázky čo proti zákonné je a čo zas nie je.
článok môžeťe nájsť tu http://games.tiscali.cz/specials/nejcas ... piratstvi/
-
Qerten
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
mam rad opensource, uprednostnujem to ale napriklad taky windows sa neda nahradit opensource OS (napr. linux) pretoze by mi tam nesli hry
Dobrá téma.
Ja si myslím že warezovanie by sa malo nejako zdaniť. Bolo by to dobrovoľné, a daň by sa odvádzala priamo tomu autorovi alebo labelu/spoločnosti, podľa toho, kto by si čo stiahol-podelilo by sa to. Mohlo by sa vybrať 10 najlepších. Platilo by sa to rok dozadu minimálne ra za rok. Lebo človek si niečo stiahne a potom zistí že je to crap. Takých 200 €/rok by som bola schopná zapaltiť. Mohlo by sa aj viac krát za rok keď je niekto bohatší.
A všetko by bolo zverejnené. Keby sa to osvedčilo, tak by to bolo povinné a pridali by sa ďalšie krajiny/autory a tak. A ťahanie je ekologickejšie, lebo keď si kúpim normálne cd z obchodu, je to samý plast.
Treba ich podporovať všetkými spôsobmi (autorov).
Ale nie že tu budeme mať americký zákon, ktorý by kriminalizoval niekoho keď si niečo stiahne. Podľa mňa to zruinuje internet.
A mali by sme vlastné servery, trackery v parlamente, autori by uploadovali a pod.
Mne sa páči Beatport, ten ide dobrou cestou, ale teraz ide euro dole, tak si nič odtiaľ nekupujem/nesťahujem. Ale tie tracky by mohli byť lacnejšie.
Ja si myslím že warezovanie by sa malo nejako zdaniť. Bolo by to dobrovoľné, a daň by sa odvádzala priamo tomu autorovi alebo labelu/spoločnosti, podľa toho, kto by si čo stiahol-podelilo by sa to. Mohlo by sa vybrať 10 najlepších. Platilo by sa to rok dozadu minimálne ra za rok. Lebo človek si niečo stiahne a potom zistí že je to crap. Takých 200 €/rok by som bola schopná zapaltiť. Mohlo by sa aj viac krát za rok keď je niekto bohatší.
A všetko by bolo zverejnené. Keby sa to osvedčilo, tak by to bolo povinné a pridali by sa ďalšie krajiny/autory a tak. A ťahanie je ekologickejšie, lebo keď si kúpim normálne cd z obchodu, je to samý plast.
Treba ich podporovať všetkými spôsobmi (autorov).
Ale nie že tu budeme mať americký zákon, ktorý by kriminalizoval niekoho keď si niečo stiahne. Podľa mňa to zruinuje internet.
A mali by sme vlastné servery, trackery v parlamente, autori by uploadovali a pod.
Mne sa páči Beatport, ten ide dobrou cestou, ale teraz ide euro dole, tak si nič odtiaľ nekupujem/nesťahujem. Ale tie tracky by mohli byť lacnejšie.
klingonka: hravas niekde v klube ked si kupujes tracky?
Na to predsa nemusím hrávať v clube, keď sa mi niečo veľmi páči. Chcela by som sa naučiť mixovať, ale na to by som mala 1 000 000 otázok.
-
Kilers-return
Light Expert
1/ Strašne veľaHolubar napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
2/ negatívny
3/ Nie .. Trebars taký Win 7 Ultimate tiež neni moc lacný ..
4/ Cena no čo iné
1/ samozrejme
2/ neutralny nepodporujem to ale rozhodne ani nezavrhujem...
3/ nie myslim ze na youtube sa da najst dost vela videii aby som vedel co kupujem a vyhovorka typu... stiahnem otestujem a kupim je totalna blbost ked uz to niekto stiahne tak to aj hned vyuzije.... chcel by som vidiet niekoho akosi stiahne nejaku hru potom ked sa dostane dajmetomu do polovice ju odinstaluje a nainstaluje origo
fakt mimo toto..... alebo film sak ked si ho stiahnem tak si ho pozrem.... a nekupim si ho... alebo si ho proste kupim a pozrem bude stat za h? tak smola :Dna to su trailer
4/ cena je urcite prvorada ... nestoji ma to prakticky nic teda ak nepocitam ked platim napr RS.... a saozrejme aj pohodlnost?
naco sa trepat do obchodu .. ked sa mozem ist najest kym sa mi nieco stiahne? 
podla mna jedine sposoby na zrusenie pirate downloadingu su nizka cena produktu takze si ju bude moct dovolit kazdy.... alebo mesacne poplatky.... ako napr pri WoW... alebo tak keby to nebolo zaplatene program by automaticky zablokoval nejake hlavne funkcie bez ktorych by bol zbytocny....
2/ neutralny nepodporujem to ale rozhodne ani nezavrhujem...
3/ nie myslim ze na youtube sa da najst dost vela videii aby som vedel co kupujem a vyhovorka typu... stiahnem otestujem a kupim je totalna blbost ked uz to niekto stiahne tak to aj hned vyuzije.... chcel by som vidiet niekoho akosi stiahne nejaku hru potom ked sa dostane dajmetomu do polovice ju odinstaluje a nainstaluje origo
4/ cena je urcite prvorada ... nestoji ma to prakticky nic teda ak nepocitam ked platim napr RS.... a saozrejme aj pohodlnost?
podla mna jedine sposoby na zrusenie pirate downloadingu su nizka cena produktu takze si ju bude moct dovolit kazdy.... alebo mesacne poplatky.... ako napr pri WoW... alebo tak keby to nebolo zaplatene program by automaticky zablokoval nejake hlavne funkcie bez ktorych by bol zbytocny....
Sťahujem už roky, od filmov, cez hry až po hudbu. Príde mi to ako bežná vec, vôbec sa nad tým nezamýšľam.
rychlost, cena, moznost si vyskusat a v pripade ze nevyhovuje, mozem zmazat bez dosledkov
rychlost, cena, moznost si vyskusat a v pripade ze nevyhovuje, mozem zmazat bez dosledkov
Kúpil som si originál jeden film lebo sa mi to nechcelo stahovať. Vložil som DVD do prehrávača a začalo to. 5 reklám som vedel preskočiť stalčením gombíka a ked uz som konečne v menu dal play movie vybehlo video s TV Óčko ktoré malo 5 minút a nedalo sa to pretočiť ! Po telefonáte s distribútorom filmu som sa dozvedel že je to sponzor ktorý podoril dabing na film a tak to tam musí byť.
No povedzte nieje lepšie keď si stiahnete film poklikáte 2x na ikonku a film už ide ?
No povedzte nieje lepšie keď si stiahnete film poklikáte 2x na ikonku a film už ide ?
Warez je vec, ktorá by nemala/nesmie zaniknúť. Je to jedna z tých slobodných častí v dnešnom svete (Pretože samotný internet prestáva byť)...
Sťahujem všetko, a čo sa mi páči a neskôr na to narazím v obchode, tak si to aj kúpim (lebo tým podporím autora)..ale to nebýva často
..
Warez môže zaniknúť len tak, že by všetci sťahovali a nikto nekupoval = nikto by nič netvoril. Našťastie sa na tejto planéte nájde stále zopár ľudí, kt. iba kupujú..avšak neviem si predstaviť napríklad ďaľšiu generáciu..hm..
ale to už nieje moja vec. ^^
Torrentz powa
Sťahujem všetko, a čo sa mi páči a neskôr na to narazím v obchode, tak si to aj kúpim (lebo tým podporím autora)..ale to nebýva často
Warez môže zaniknúť len tak, že by všetci sťahovali a nikto nekupoval = nikto by nič netvoril. Našťastie sa na tejto planéte nájde stále zopár ľudí, kt. iba kupujú..avšak neviem si predstaviť napríklad ďaľšiu generáciu..hm..
ale to už nieje moja vec. ^^
Torrentz powa
-
Scorpion90
King
Holubar napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
1) strasneeeeeeee mnozstvo suborov, prakticky originalne mam len cd (dvd) co boli pri dakom casaku. Navse premium ucty ci torrenty su za babku.. Raz som si este niekedy v 1997 ci 8 kupil CD Blumchen
2) nezamyslam sa nad tym, nechcem mat blby pocit.
3) NIE, mozno jedine by som nad legalizaciou uvazoval v pripade hier (filmov, hudby), kt. sa mi strasne pacili napr. uvazujem ze si kupil originalku FAR CRY 1.. Ale na druhej strane by sa mi aj tak len povalovala kdesi na policke, tak este uvidim..
4) Cena samozrejme je hlavna pricina, ale je tu aj pohodlnost a dostupnost niektorych titulov. Pri stahovani nemusim pohnut pomaly ani prstom
-
Iron-Eddie
Light Professional
1. Áno1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
2. Ak si to niekto stiahne výlučne pre osobnú potrebu, tak mi je to jedno. Vadí mi, iba ak to niekto robí vo veľkom a pokúša sa na tom "zarábať".
3. Áno, a aj priebežne kupujem (hoci zatiaľ si nemôžem všetko dovoliť, takže väčšinou skôr v budúcnosti...)
4. Vyššie uvedené (finančné dôvody), občas aj nedostupnosť diela (originálu)... A pri filmoch je to tak trochu aj "odpor" k reklamám...
5. Našťastie nie (a dúfam, že podobné ani nezažijem)
(ospravedlňujem sa, ak som tu už ja niečo podobné spomínal...)
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re:
Po skoro dvoch rokoch som nejakym sposobom dospel a moj nazor sa viac-menej zmenil, tak si dam dotaznik este razmoosha napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> keby nebolo warezu, mozno tu ani nie som, no som si vedomy moznych nasledkov
> uz som aj tak urobil, Vista Home Basic, najprv stiahnuta a potom na NB OEM verzia
> financie, programy, ake pouzivam nekupim v hociakej predajni HWSW ale musel by som to brat z eshopu, a tym padom aj cakat
> ano, na informatike, n00bz
1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> wrz je fenomen, vzdy bude a ak by zanikol, tak by to bolo nieco velmi zleee
> pri software som tak urobil akurat pri Windowse, ktory bol predinstalovany v laptope (aj to som s tou Vistou nevedel vydrzat tak som tam drbol cracknute XP...), ale kupujem si pomerne casto hudobne CDcka... aspon trocha podporim umelcov a ja mozem mat FLACko, booklet a o desat rokov si budem pripominat stare dobre casy
> financie samozrejme... ale taktiez nevidim dovod preco by som si mal kupovat nejaky videoconverter, ktory vyuzijem trikrat do roka. Jediny program, ktory vyuzivam takmer kazdodenne je Photoshop - a aj ten si urcite raz kupim.
> stale ostava ta informatika