moosha napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> keby nebolo warezu, mozno tu ani nie som, no som si vedomy moznych nasledkov
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
> uz som aj tak urobil, Vista Home Basic, najprv stiahnuta a potom na NB OEM verzia
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
> financie, programy, ake pouzivam nekupim v hociakej predajni HWSW ale musel by som to brat z eshopu, a tym padom aj cakat
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
> ano, na informatike

, n00bz

Po skoro dvoch rokoch som nejakym sposobom dospel a moj nazor sa viac-menej zmenil, tak si dam dotaznik este raz
1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> wrz je fenomen, vzdy bude a ak by zanikol, tak by to bolo nieco velmi zleee

. Ma svoju scenu, ktora funguje podla striktnych pravidiel a svojim sposbom je krasny

. A podla mna by skor zanikla legalna distribucia ako samotny wrz
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
> pri software som tak urobil akurat pri Windowse, ktory bol predinstalovany v laptope (aj to som s tou Vistou nevedel vydrzat tak som tam drbol cracknute XP...), ale kupujem si pomerne casto hudobne CDcka... aspon trocha podporim umelcov a ja mozem mat FLACko, booklet a o desat rokov si budem pripominat stare dobre casy

. Taktiez mam asi 10 hier kupenych na Steame, ale to preto, aby som mohol hrat online bez problemov (CS 1.6, CS:CZ, TF2, Audiosurf, Doom, etc.)
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
> financie samozrejme... ale taktiez nevidim dovod preco by som si mal kupovat nejaky videoconverter, ktory vyuzijem trikrat do roka. Jediny program, ktory vyuzivam takmer kazdodenne je Photoshop - a aj ten si urcite raz kupim.
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
> stale ostava ta informatika