a ako by si teda zadlzenost statu riesil ty? Pretoze kritizovat vie kazdy, navrhnut lepsie riesenie niktoZenniX napísal:ked vsetko predame odkial budeme brat peniaze na dalsie splacanie ? keby majetky nepredali mali by sme tzv. podniky produkujece peniaze , ale mame H*vno
Vlada Roberta Fica
-
r3sp3ct
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Toxikoman **CENSORED**
hmm ja nesúhlasim, s tým, aby sa predávali podniky, ale súhlasím z tým, aby mal SVK štát nadpolovičnú väčšinu (51 % +), lebo napr u nás v meste kúpil štátny podnik Talianský investor, ostal tu 2 roky, vyhodil 1000 ľudí a komplex rozpredal (budovy a haly) a niektoré časti budov rozobral (železo) a dal na skládku...
// Upravil Tomasito
hmm ja nesúhlasim, s tým, aby sa predávali podniky, ale súhlasím z tým, aby mal SVK štát nadpolovičnú väčšinu (51 % +), lebo napr u nás v meste kúpil štátny podnik Talianský investor, ostal tu 2 roky, vyhodil 1000 ľudí a komplex rozpredal (budovy a haly) a niektoré časti budov rozobral (železo) a dal na skládku...
// Upravil Tomasito
-
m3thod-man
Star
no myslim ze z tvojich prispevkov si kazdy urobi obraz o tebe aky si "inteligentny borec"Toxikoman napísal:...
k teme.ties si myslim ze ropredanie strategickych podnikov neni riesenie, pretoze velke spolocnosti zastupuju hlavne svoje zaujmi a nezaujmaju sa o obcanov.Neviem co by bolo asi idealne riesenie,nie som odbornik ale imho stat by mal vlastnit aspon 51% podiely..
lenze ked ich predame tak si nebudeme musiet tolko poziciavat, a tym ze sa nas dlh postupne splaca tak na tom budeme lepsie, pochop to uz konecneZenniX napísal:ked vsetko predame odkial budeme brat peniaze na dalsie splacanie ? keby majetky nepredali mali by sme tzv. podniky produkujece peniaze , ale mame H*vno
ty to pochop. z dlhodobeho hladiska je lepsie si nechat strategicke podniky v rukach a nie ich predat inej vlade viz. slovenske elektrarne.sundevil napísal:lenze ked ich predame tak si nebudeme musiet tolko poziciavat, a tym ze sa nas dlh postupne splaca tak na tom budeme lepsie, pochop to uz konecne
co tu trepes enel je taliansky statny podnik tu je dokazcert napísal:Akej inej vlade? Enel je normalna firma. A vzdy platilo a plati, ze stat je najhorsi vlastnik.
Kód: Vybrať všetko
http://www.bleskovky.sk/cl/7/120147/Taliansky-minister-hospodarstva-odmieta-predaj-akcii-Enelu-
m3thod-man
Star
LOL..ty asi nevies citat...ma 30% podiel v spolocnosti...Xantyp napísal:co tu trepes enel je taliansky statny podnik tu je dokazKód: Vybrať všetko
http://www.bleskovky.sk/cl/7/120147/Taliansky-minister-hospodarstva-odmieta-predaj-akcii-Enelu
na toto ti neodpoviem som len student strednej skoly ale ved su poradcovia a odbornici na taketo veci,urcite by som sa pokusal to riesit inak ako rozpredajom majetkut0m4s3 napísal:a ako by si teda zadlzenost statu riesil ty? Pretoze kritizovat vie kazdy, navrhnut lepsie riesenie nikto
ked stat preda cely majetok aj ten ktory mu produkuje peniaze ale splatime dlh tak to bude OK ? hmm a naco nam budu zaplatene dlhy ked si budeme musiet neskor zase pozicat pretoze nebudeme mat odkial brat peniaze kedze vsetko sme predali ?sundevil napísal:lenze ked ich predame tak si nebudeme musiet tolko poziciavat, a tym ze sa nas dlh postupne splaca tak na tom budeme lepsie, pochop to uz konecne
vies odkial? platis dane? platia tvoji rodicia dane? no tak tymto financujeme statZenniX napísal:ked stat preda cely majetok aj ten ktory mu produkuje peniaze ale splatime dlh tak to bude OK ? hmm a naco nam budu zaplatene dlhy ked si budeme musiet neskor zase pozicat pretoze nebudeme mat odkial brat peniaze kedze vsetko sme predali ?
takze ked podnik vytvori vysoky zisk tak po zdaneni pridadnu dane statu, z tohto zije stat, z tohto moze financovat verejny rozpocet
a teraz mi povedz co je efektivnejsie
manazovat velky podnik, starat sa o neho, politicky dosadzovat ludi do vedenia, alebo ho cely predat, pripadne nechat si tam urcity podiel, a potom brat dividendy a dane do statnej pokladnice, myslim ze tento druhy sposob je ovela jednoduchsi a aj efektivnejsi
-
m3thod-man
Star
ja som sa preklepol ale ty nevies citatXantyp napísal:hmm tak ty si iny kapo ked vlastnis 30% Enelu
inak tento clanok ma zaujal
Fico ustupuje od plnenia sľubov
preco by som nemal vediet ja som nikdy nepovedal ze je minoritnim vlastnikom ja som len vravel ze ho vlastni takzem3thod-man napísal:ja som sa preklepol ale ty nevies citat
inak tento clanok ma zaujal
Fico ustupuje od plnenia sľubov
-
m3thod-man
Star
..mno nie som si isty.. (nechce sa mi to hladat).. ale co ja viem, vo vsetkych (alebo vo vacsine) slovenskych statnych (strategickych) podnikoch sa predal 51% podiel, zvysok zostava v rukach statu.. 
Inak ak je pravda o programovom vyhlaseni vlady, co bolo dnes pisane v SME.. tak..
..fico nim posle vsetkych svojich volicov do........ (okrem tych, ktorym ponukol nejaku funkciu)
Inak ak je pravda o programovom vyhlaseni vlady, co bolo dnes pisane v SME.. tak..
**CENSORED**r3sp3ct napísal:Toxikoman **CENSORED**
K teme : no predali sme uz viacej strategickych podnikov...podla mna dost dvolezitych subjektov..ako napriklad slovnaft, slovensku sporitelnu..., a neviem co este v buducnosti predame kazdopadne ako sa vyjadril Fico,, budeme sa snazit ziskat tieto podniky o5 na nasu stranu,
aby sa v buducnosti zlepsila nasa ekonomika
// Upravil Tomasito
-
r3sp3ct
Light Professional
Toxikoman ehm tu sa potvrdilo, aké si decko, ja som sa o tvojej rodine ani slovkom nezmienil.
K téme : To čo píšeš je blbosť, nebude kupovať podniky, ktoré už boli raz predané... Rakúsky investor by napr. Slovenskú sporiteľňu pod cenu nepredal, a tiež by ju nepredal za nákupnú cenu, to dá logiku... každý chce zarobiť... takže si napísal blbosť, pričom o téme vieš veľký kkt
K téme : To čo píšeš je blbosť, nebude kupovať podniky, ktoré už boli raz predané... Rakúsky investor by napr. Slovenskú sporiteľňu pod cenu nepredal, a tiež by ju nepredal za nákupnú cenu, to dá logiku... každý chce zarobiť... takže si napísal blbosť, pričom o téme vieš veľký kkt