Výhrada svedomia
Cize keby moja zena mala potratit a bol by ohrozeny jej zivot a prvy lekar by nesuhlasil s potratom tak by som riskoval jej zivot a isiel za dalsim,,mezditym by poratila a stratila kvantum krvi a dalsi lekar by bol jehovista a odmietol jej dat transfuziu..to by bolo super..Ked clovek po sebe narazi nahodou na 5 takychto lekarov mnoho krat uz byva neskoro...To aby sa clovek pri ceste do nemocnice modlil ci vobec tam budu mat svedomie...
preco prave taky pripad.Ohrozenie zivota je ina vec.Ale ked zenska sexuje a otehotnie a zrazu nechce decko je daco ine.Vytrhujes s kontextu ako vsetci odporcovia tejto veciIVANN napísal:Cize keby moja zena mala potratit a bol by ohrozeny jej zivot a prvy lekar by nesuhlasil s potratom tak by som riskoval jej zivot a isiel za dalsim,,mezditym by poratila a stratila kvantum krvi a dalsi lekar by bol jehovista a odmietol jej dat transfuziu..to by bolo super..Ked clovek po sebe narazi nahodou na 5 takychto lekarov mnoho krat uz byva neskoro...To aby sa clovek pri ceste do nemocnice modlil ci vobec tam budu mat svedomie...
-
asterionet
Amateur
airlive, prosim neklam tomasita a ostatnych, nepravdivým tvrdením. Výhrada svedomia sa týka vylučne iba katolikov. Podobná zmluva pre iné cirkvi sa ešte len pripravuje, a pre nevercov sa vôbec nepripravuje, lebo nemajú "cirkev nevercov".
Ak tu niekto chce uvádzať fakty a tvrdenia, mal by sa s textom zmluvy najprv oboznámiť, a tiež poznať právne súvislosti z toho plynúce.
Katolíci budú mať "svoje svedomie", nadiktované Magistériom katolíckej ustanovizne, ale o tom, kto bude určovať mantinely svedomia, členom iných vierovyznaní a nevercom, nevie ešte nik.
Ak tu niekto chce uvádzať fakty a tvrdenia, mal by sa s textom zmluvy najprv oboznámiť, a tiež poznať právne súvislosti z toho plynúce.
Katolíci budú mať "svoje svedomie", nadiktované Magistériom katolíckej ustanovizne, ale o tom, kto bude určovať mantinely svedomia, členom iných vierovyznaní a nevercom, nevie ešte nik.
mas ju prestudovanu ty?Vyhrada svedomia ak sa schvali neznamena ze ju mozu uplatnovat len katolici.Takto som to myslel ja.Proste kazdemu komu bude vykonat nieco proti moralnym principom sa moze na nu odvolat.A nevrav mi ze klamem inych.asterionet napísal:airlive, prosim neklam tomasita a ostatnych, nepravdivým tvrdením. Výhrada svedomia sa týka vylučne iba katolikov. Podobná zmluva pre iné cirkvi sa ešte len pripravuje, a pre nevercov sa vôbec nepripravuje, lebo nemajú "cirkev nevercov".
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mno teraz ma napadlo.Pocuvajte toto.
Predstavte si doktori su silne veriaci a povedia si ze v nedelu nebudu robit,lebo je ot den pracovneho pokoja atd atd... Mno nebude mu mozne udelit za to akukolvek sankciu lebo je to v sulade so zakonom
Inak problem ten zmluvy bol v tom ze jeden clanok bol zle napisany a znevyhodnoval Slovensko v tom zmysle ze zmluva mohla byt vypovedana len po vzajomnej dohode oboch stran.Tj Slovensko a Vatikan.Mno a ak Vatikan potom by uz nesuhlasil neskor,tak by sme sa mohli bodnut.
Predstavte si doktori su silne veriaci a povedia si ze v nedelu nebudu robit,lebo je ot den pracovneho pokoja atd atd... Mno nebude mu mozne udelit za to akukolvek sankciu lebo je to v sulade so zakonom
Inak problem ten zmluvy bol v tom ze jeden clanok bol zle napisany a znevyhodnoval Slovensko v tom zmysle ze zmluva mohla byt vypovedana len po vzajomnej dohode oboch stran.Tj Slovensko a Vatikan.Mno a ak Vatikan potom by uz nesuhlasil neskor,tak by sme sa mohli bodnut.
Vyhrada svedomia sa tyka hlavne ludskeho zivota.A zabitia,ta opat expert jaky ty vytiahne debilinu s nedelou...och cakam kedy tu da konecne niekto argument ktory je normalnyMartin44 napísal:Mno teraz ma napadlo.Pocuvajte toto.
Predstavte si doktori su silne veriaci a povedia si ze v nedelu nebudu robit,lebo je ot den pracovneho pokoja atd atd... Mno nebude mu mozne udelit za to akukolvek sankciu lebo je to v sulade so zakonom![]()
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ael coby expert.Ale pre veriaceho je nedela dost vazny den.Tak velmi ako pre normalneho cloveka ja neviem...klamat neustale alebo nieco podobne...o tom sa porozpravaj s veriacim...airlive napísal:Vyhrada svedomia sa tyka hlavne ludskeho zivota.A zabitia,ta opat expert jaky ty vytiahne debilinu s nedelou...och cakam kedy tu da konecne niekto argument ktory je normalny
Ale predstav si co by si ludia povymyslali vselico...mna napada tolko veci
A bolo by len vela problemov...peknym prikladom je nedela.
Btw ja som veriaci...ale v pohode,myslel som tym to ze byt doktorom je vazna vec a aj veriaci doktor si uvedomuje ze si vybral povolanie ked aj nedela je pracovny den,to dokaze pochopit kazdy normalny veriaci clovek...Martin44 napísal:Ael coby expert.Ale pre veriaceho je nedela dost vazny den.Tak velmi ako pre normalneho cloveka ja neviem...klamat neustale alebo nieco podobne...o tom sa porozpravaj s veriacim...
Ale predstav si co by si ludia povymyslali vselico...mna napada tolko veci![]()
A bolo by len vela problemov...peknym prikladom je nedela.
podľa mňa vôbec nejde o výhradu svedomia, je to len obyčajný humbuk, (alebo žeby politický predvolebný boj?)
čo myslíte, kto sa dostane k moci po najbližších voľbách, keď sa teraz koalícia rozpadne? všetky časti koalície (po rozpade, samozrejme nie je isté na koľko častí sa v konečnom dôsledku rozpadne) budú mať vo svojej dielčej podstate výrazne menšiu šancu dostať sa k moci ( príp. do parlamentu/vlády)
takže, pýtam sa: rozpadne sa vôbec táto koalícia? alebo, je vo výhľade možnosť vytvorenia inej, silnej, koalície?
všetko je to o koryte a o sviniach, niektoré sa nažerú viac, niektoré menej, ale hladovať budeme predsa len my ostatní
čo myslíte, kto sa dostane k moci po najbližších voľbách, keď sa teraz koalícia rozpadne? všetky časti koalície (po rozpade, samozrejme nie je isté na koľko častí sa v konečnom dôsledku rozpadne) budú mať vo svojej dielčej podstate výrazne menšiu šancu dostať sa k moci ( príp. do parlamentu/vlády)
takže, pýtam sa: rozpadne sa vôbec táto koalícia? alebo, je vo výhľade možnosť vytvorenia inej, silnej, koalície?
všetko je to o koryte a o sviniach, niektoré sa nažerú viac, niektoré menej, ale hladovať budeme predsa len my ostatní
Napriklad veriaci moze povedat ze on ma nedelu alebo nejaky iny statom este neuznany sviatok a nebude pracovat, lebo mu to kaze svedomie..
Ale moze napriklad neveriaci povedat ze on nebude uznavat krestansky sviatok a on pracovat chce ?? nemoze, lebo ho nikto pocuvat nebude...
cize vlastne clovek neveriaci cize podla cirkvi (bez svedomia) nema sancu si presadit pracovat pocas cirkevneho sviatku...
Ake ma vlastne clovek neveriaci (nesvedomity) vyhody podobne tomuto zakonu ???
Ale moze napriklad neveriaci povedat ze on nebude uznavat krestansky sviatok a on pracovat chce ?? nemoze, lebo ho nikto pocuvat nebude...
cize vlastne clovek neveriaci cize podla cirkvi (bez svedomia) nema sancu si presadit pracovat pocas cirkevneho sviatku...
vsak skus povedat v robote ze ti svedomie nedovoluje pracovatIVANN napísal:Napriklad veriaci moze povedat ze on ma nedelu alebo nejaky iny statom este neuznany sviatok a nebude pracovat, lebo mu to kaze svedomie..
-
cestovatel
Expert
tak vy to tu vsetci beriete take extremy
sak jasne ze to nefunguje jak v KACEROVE ze ked si poviem svedomie kaze Idem domov z prace tak sa mi nic nestane.....to je blbost a uz tu prosim nepiste take hluposti
ale normalne argumenty
som veriaci katolik a inak tiez sa mi nepaci ze KDH to vytiahla teraz a ze preto odisla
sak jasne ze to nefunguje jak v KACEROVE ze ked si poviem svedomie kaze Idem domov z prace tak sa mi nic nestane.....to je blbost a uz tu prosim nepiste take hluposti
som veriaci katolik a inak tiez sa mi nepaci ze KDH to vytiahla teraz a ze preto odisla