Vypnutie el.prudu
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
asi ze ked nepojde spustit windows tak neviem ako sa tam do obnovenia dostanesFero270 napísal:ved jasne...no tak ja uz neviem...a ked uz sa pokazi ten SW to je jedine asi Windows nie??tak potom uz nepomoze ani obnova systemu o jeden den dozadu?
ale neboj.. mne uz sa dost krat stalo ze okmazite vyhodilo poistky... vtedy v starom byte.. to pri velkom odbere elektriky.. a nic sa este nestalo...
a to som mal shitny euronics
nechapem tejto teme ako sa vam moze pokazit PC od vypadku prudu, maximalne ak ste nieco prave zapisovali na disk alebo nejake pamatove zariadenie a pocas toho vypadol prud je mozne ze subor by sa nahral poskodeny alebo nenahral vobec
je rozdiel prepatie, ked do siete vrazi blesk alebo vypadok dodavky prudu
navyse v pripade prepati vam nepomoze ani doska ci zdroj za majland
je rozdiel prepatie, ked do siete vrazi blesk alebo vypadok dodavky prudu
navyse v pripade prepati vam nepomoze ani doska ci zdroj za majland
-
Šu-Do
Redeemer
akoze nepomoze ? prepätove predlzovacky... su aj zdroje.. v podstate kazdy kvalitny ma ochranuFero270 napísal:no tak blesk to je jasne to nepomoze nic...ale vypadok el.prudu??to si myslim nespravi nic ked ide len o vypadok el.prudu...ci sa mílim?vypadok dodavky elektrickeho prudu si myslim ze nic nespravi nie?
-
cORP.
Addict
pozri sa ak ti nabehol komp mas to v pohode naprikal ti poviem ze ja a moj pc samozrejme no aj ten predosli sme spolu zazili minimalne 20 vypadkov kedze sa tu v okoli dost budovalo hocikedy z nicoho nic vypadol prud a pocitace idu na povodnych zdrojoch stale no kamarat zas musel menit zdroj asi po tretom takomto vypadku nakolko mu zdroj zhorel a dost brutalne
takze odpoved ako aj hore je napisane je vlastne moze aj nemusi 
-
Šu-Do
Redeemer
prepätova ochrana.. ktoru budes mat na predlzovacke... (i ked uz to maju aj zdroje) tak ked zacne zrazu prechadzat velke mnozstvo prudu cez nu tak to prerusi.. inak by dostal PC porazku.. to je ako ked ty pichnes prsty do zastrcky... alebo si vylezes na stoziar a skocis na kable.. trosku ta to upeceFero270 napísal:zdroj vyhorel iba z takeho vypadku???takze aj keby som mal prepetovu ochranu by to nepomohlo???
-
webmasterr
Medium Professional
ako nemusi sa nic podla mna stat ked vypnu el.prud no tak mysli ako ked vyberes kabel zo zastrcky za jazdy...tak to sa podla mna nic nemoze stat...
tak vydel som 550VA za slusnu cenu bratranec ho kupil za 1500sk co si myslim je dost dobre...ale v obchode som pozeral je cena okolo 1900sk...
a je to znacka TRUST zaruka v pripade ak sa ti daco stane az do 20 000 eur....co je dost vela...
tak vydel som 550VA za slusnu cenu bratranec ho kupil za 1500sk co si myslim je dost dobre...ale v obchode som pozeral je cena okolo 1900sk...
a je to znacka TRUST zaruka v pripade ak sa ti daco stane az do 20 000 eur....co je dost vela...
Ty vies tiez o com pises..B4rr4cud4 napísal:njn nepomoze ale dobre stykace hej
V pripade zasahu blesku ti "prepetovky" typu"predlzovacka" nepomozu.šu-do napísal:akoze nepomoze ? prepätove predlzovacky... su aj zdroje.. v podstate kazdy kvalitny ma ochranu
Existuje dost ucinna prepetova ochrana..Ta je vsak min.3 stupnova.1 clanok je na privode.2 v rozvadzaci.3 pri samotnom spotrebici.Jedna sa o iskristia,bleskoistky.Pri vysokom prepeti(nie nadprude) sa tento pristroj vyskratuje a zvedie do zeme vsetko napatie.Avsak tu rozhoduju milisekundy.Takze ani toto nie je zarucena ochrana pri zasahu blesku..
Avsak aj pri zapinani el.sieti(myslim velkych systemov,nie doma),moze dochadzat k prepetiam.Tie sa svojou intenzitou nedaju porovnavat s bleskom.Preto taky predlzovak moze pomoct pri takychto prepetiach..
Ja mam doma niekde spravenu taku jednouchu vec.Zasuvka ma tlacidlo.Pri vypade prudu a opatovnom zapnuti je zasuvka stale bez stavy.Ta sa tam dostane az,ak ja stlacim to tlacidlo.To zopne rele ktore spina privod do tejto zasuvky.Tym zabezpecim to,ze PC je odpojene od siete v case zapinania samotnej siete.
-
metallista
Medium Expert
no absolutne netusim co by ti pomohol stykac .tipujem ze si niekde pocul slovo stykacc a si to sem treskolB4rr4cud4 napísal:njn nepomoze ale dobre stykace hej
moj nazor je taky ze ked ti vypne komp nasledkom vypnutia prudu v sieti nestane sa ti s kompom nic aj ked to nieje dvakrat prijemne pre ten komp
ale prepatie je nieco ine a to uz problem je
btw: dudo dobry napad stym tlacidlom a rele opis to trosku blizsie zaujima ma to
Shema je jednoducha.Ak je zapnuty spinac a stlacis tlacidlo,cievka rele dostane napajanie a zopne vsetky 3 kontakty(zk).Zapinacie kontakty zk2 a zk3 spinaju privod do zasuvku.Zk1 sluzi na udrzanie relatka v zapnutom stave.Ak dojde ku vypadku prudu,rele sa vypne,avsak po opatovnom zapnuti prudu sa rele nezapne.To sa stane az po stlaceni tlacidla.Spinac sluzi na manualne odpojenie zasuvky od privodu.Ja mam namontovanu5zasuvku a cele PC,Sound system,atd. napajane z toho.Stale ak vypnem PC,tak nasledovne vypnem aj spinac-tym mam galvanicky oddelene napajanie(hlavne PC),od vedenia,co je dobre v pripade zasahu blesku.
Pozor na 230V-moze zabit
.Takze ak sa nevyznas v elektrike-neriskuj.
Pozor na 230V-moze zabit
- Prílohy
-
- sietovy vypinac na PC.png (1.32 KiB) 1912 zobrazení