Zdravotne postizene deti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
fikotek
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

pryja napísal:fikotek a zdrave dieta by ti doma akoze nerevalo a nemusel by si ho prabalovat? OMG :roll:
Pamatam sa na jeden pripad, ked sa rodicom narodil postihnuty syn a otecko futbalista ked to zistil, tak sa ho okamzite vzdal, ze co s takym synom, ked nikdy futbal hrat nebude. Svojej manzelke povedal, ze nech ho da do ustavu, lebo ked ho donesie domov, tak sa moze zbalit a ist si s tym deckom kam chce. Inak ako ch*j alebo kkt sa o nom nikto ani nevyjadroval.
Keby sa nieco take stane nedajboze tebe v buducnosti, tiez tak reagujes? Podotykam, ze nie vzdy sa da na 100% vrodena chyba zistit dopredu a ked aj sa zisti, neda sa vzdy presne urcit, do akej miery to postihnutie bude.
prja: asi si to nepochopila ale to "dite" by ti doma rvalo cely zivot a cely zivot by si se o nej musela starat pac to "dite" by se o sebe samo nepostaralo. Takovy zivot by te bavil?? Ano presne tak bych se zachoval pokud by si ho nenechala vzit. "kdby se to dalo zjistit jeste pred porodem. Jinak bych ho asi taky dal do ustavu takovy zivot ja nechci. Nechci se cely zivot starat o nejakeho retarda. Kdyby se to stalo v prubehu zivota tak nevim co bych udelal to podle toho jak vazne by to bylo. Ale pokuid by to byl vylozene dement ktery by vdaval jen nejake zvuky tak bych se ho urcite vzdal.
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dbbz »

Grond napísal:lenze tymto sa lisime od zvierat ....
tymto vedieme do zahuby nas druh ..

ja som zastanca nazoru ze sme stale zvierata a niesme o nic lepsi ako ony:)
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

dbbz napísal:tymto vedieme do zahuby nas druh ..

ja som zastanca nazoru ze sme stale zvierata a niesme o nic lepsi ako ony:)
to mi chces povedat ze keby ti zomieral tvoj blizky tak by si mu nepomohol ale este by si prisiel k nemu so slovami "zdochni ...." a by si ho dorazil?
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Grond napísal:to mi chces povedat ze keby ti zomieral tvoj blizky tak by si mu nepomohol ale este by si prisiel k nemu so slovami "zdochni ...." a by si ho dorazil?
o tom som sa uz vyjadril v tejto teme : http://www.hojko.com/post987986.html#987986
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ja ked vydim na ceste alebo inde kracat alebo na vozicku take dieta tiez mam problem sa na nho pozriet to dieta si to ani neuvedomuje akou narocnou veco je pre tich ludi ktory sa o nho staraju nehovorim ze ich treba vrazdit to nie to je nehomanne ale mohli bi sa postavit neake zariadenia pre postihnute deti ako su napriklad v amerike aj inde ak su na svk take neake tak ok ale je ich malo a radsej davat peniaze na infrastruktuco co ja viem podla mna aj keby sa davali tak sa pouziju na take veci co bi sme ani necheli a hlavne poslanci a ine vysie hlupe mocnosti mali bi uz nie kazdy rok ale kazdy pol rok nove audi atd . toto moj sukromny nazor na nic nenarazam a btw nechem urazat cirkev ale niektore veci ako potrat a pohlavny stik pred manzelstvom podla mna ked je nabuchana neake dievca v 16 rokov neviem kto bi sa o to dieta chcel starat vari ona no pochybujem preto bi som povolil potrat . asi som sa rozpisal no sorac
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

fikotek napísal:prja: asi si to nepochopila ale to "dite" by ti doma rvalo cely zivot a cely zivot by si se o nej musela starat pac to "dite" by se o sebe samo nepostaralo. Takovy zivot by te bavil?? Ano presne tak bych se zachoval pokud by si ho nenechala vzit. "kdby se to dalo zjistit jeste pred porodem. Jinak bych ho asi taky dal do ustavu takovy zivot ja nechci. Nechci se cely zivot starat o nejakeho retarda. Kdyby se to stalo v prubehu zivota tak nevim co bych udelal to podle toho jak vazne by to bylo. Ale pokuid by to byl vylozene dement ktery by vdaval jen nejake zvuky tak bych se ho urcite vzdal.
Ja ti poviem k tomu len jedno, ze keby sa mam v danom momente rozhodnut, ci take dieta donosit, alebo nie, tak psledne nad cim rozmyslam, je, ci bude alebo nebude prinosom pre spolocnost a ci nie je skoda plytvat peniazmi na jeho existenciu. V takom pripade ide politika bokom.
Take veci ze co ma zo zivota hluchy clovek, naco vlastne zije, k tomu sa ani nevyjadrujem. Ti dementi v plienkach su vo vacsine pripadov deti s mozgovou obrnou, ktora sa zisti az nejaku dobu po narodeni. Velku cast postihnutych deti tvoria predcasne narodene, chyby a komplikacie pri porode-nechat ich jednoducho umriet, aj ked sa narodili, ci ako? Atd, atd. A telesne postihnutych, ktori sa napriklad narodia bez nohy alebo ruky, dufam, ze do tej skupiny, co nema pravo zit, neratas. Ja by som povedala, ze tych 'vedome' tazko postihnutych narodenych deti, nie je az take velke percento.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Nehce sa mi to tu citat, mozno to tu uz bolo, ale

STEPHEN HAWKING

ak by si ho utratil, Zem by prisla o vela poznatkov :-).
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

moosha napísal:Nehce sa mi to tu citat, mozno to tu uz bolo, ale

STEPHEN HAWKING

ak by si ho utratil, Zem by prisla o vela poznatkov :-).
presne on ma napadol len na meno som mu nevedel prist za toto mas k+ chlape!!
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

na zaciatku temy si mozeme precitat :
Mluvime o detech "lidech" ktere se narodi uz s nejakou vadou !! Nemluvime o lidech kterym se to stalo v prubehu zivota !!
amyotroficka lateralna skleroza sa prejavuje v neskorsom veku ked dobre viem
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Zaujímavá téma...... v niektorých veciach by som so zakladateľom súhlasil, ale niektoré veci beriem inak.......

Na začiatok krátka rekapitulácia.......

Čo je človek???? Človek je výtvor prírody a na základe toho sa musí držať aj jej zákonov, inak bude ako druh zničený...... Príroda a evolúcia mali na vytvorenie a spoľahlivé preverenie svojich zákonov miliardy rokov a tieto nejaký človek či nejakí liberáli zmeniť nemôžu...... Prírodné zákony sú univerzálne platné pre všetko živé......

Kedy sa ľudský život začína???? Veriaci tvrdia, že vo chvíli počatia a ja tvrdím, že fyzický život jednotlivca začína prvým nadýchnutím (dovtedy je len súčasťou tela matky a ostro, ale úprimne povedané obyčajným biologickým materiálom) a duševný život sa začína prvými útržkami pamäti a vedomia (10 - 14 mesiacov veku)......

Užitočnosť jednotlivca voči spoločnosti????? No to je dosť komplikované, ale v zásade platí, že každý jednotlivec má byť nejakým spôsobom užitočný ako sebe tak aj spoločnosti (národu, štátu)..... Výmenou za túto užitočnosť štát jednotlivcovi poskytuje ochranu, vyžitie, možnosť sebarealizácie a podobne..... Pokiaľ jednotlivec prestane byť užitočný, tak spoločnosť (štát) už nemá dôvod na to aby poskytoval jednotlivcovi výhodu..... Iná vec je keď sa toto stane v dôsledku nehody, úrazu v práci, či násilného jednania (tam platí povinnosť spoločnosti pomôcť jednotlivcovi, k nehode prišlo súčtom mnohých faktorov a v konečnom dôsledku je za ňu zodpovedná spoločnosť) a iná vec je keď jednotlivec od začiatku nie je užitočný (podporou od začiatku neužitočných individuií sa spoločnosť potápa napr. nezmyselným vynakladaním prostriedkov)..... Toľko k užitočnosti objektívnej.......... užitočnosť subjektívna je o niečom inom (citové väzby a podobne).....

Toľko z machiavellisticko-technokratického princípu...... Niekto mi môže vytknúť necitlivosť k utrpeniu iných, ale to ma netrápi...... Som pragmatik vychádzajúci z jasných faktov, nie z emócii........

A teraz k jadru veci......

Odkiaľ sa takéto poruchy berú???? V 95% ide o chyby genetického charakteru...... Tie sa nemusia prejavovať u rodičov tí môžu byť len nositelia...... Ale gény sa oklamať nedajú a tak sa to niekde nakoniec prejaví..... A čo z toho plynie????? Z toho plynie ZODPOVEDNOSŤ RODIČOV VOČI DIEŤAŤU..... To znamená, že budúci rodičia by pred tým, ako sa rozhodnú mať deti sa mali dať vo vlastnom záujme dobre vyšetriť odborníkmi...... a rovnako by mal muž v tichosti zistiť či je na strane ženinej rodiny všetko v poriadku, a žena by mala rovnako v tichosti zistiť či je všetko v poriadku u mužovej rodiny....... Je jasné, že faktory ako telesné postihnutia, duševné a sexuálne poruchy v rodine znamenajú, že je vyššia pravdepodobnosť narodenia nejakým spôsobom degenerovaného dieťaťa..... Samotné narodenie takého dieťaťa je totiž len NÁSLEDKOM, PRÍČINA je NEZODPOVEDNOSŤ rodičov....... Zvlášť dobre, aj keď už v extrémnej forme sa toto často vyskytuje v cigánskych osadách...... totiž ono kríženie medzi príbuznými je spúšťačom rôznych telesných, duševných a sexuálnych porúch....... Toto je celé tajomstvo...... Odkiaľ sa berú postihnutia a degenerácia....... 20 generácii sa nemusí nič prejaviť, ale prírodu nakoniec neoklame nikto.....

A teraz k riešeniam.......
Najjednoduchšie by bolo degenerovanú populáciu vystrieľať, ale to, žiaľ, nie je prakticky možné, nakoľko rôzne formy degenerácie (aj otvorené, aj skryté) sú asi u 35% - 40% (!!!) obyvateľstva......
Takže reálnym a najhumánnejším riešením by bolo to, aby sa postihnutým jedincom zabránilo v možnosti sa ďalej množiť..... časom by sa potom celkové percentuálne zastúpenie degenerovanej časti populácie zmenšilo na únosnú mieru.....
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pinhead napísal:A teraz k riešeniam.......
Najjednoduchšie by bolo degenerovanú populáciu vystrieľať, ale to, žiaľ, nie je prakticky možné, nakoľko rôzne formy degenerácie (aj otvorené, aj skryté) sú asi u 35% - 40% (!!!) obyvateľstva......
Esteze tak, uz tu bol jeden, co sa o nieco podobne pokusal...
Pinhead
King
King

Pryja,

ten ktorého, spomínaš bol ďalší degenerát, otec a matka vzdialení príbuzní, jediná žena, ktorú mal Hitler skutočne rád, bola Geli Raubalová, jeho neter.... To o niečom svedčí...... Nakoniec sa radšej sama zabila (1931)......
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A zabranit 40% obyvatelstva mnozit sa vidis ako realnu moznost? To nie je uz pomala, ale ista cesta k zaniku? Je to dost vysoke cislo.
Pinhead
King
King

To číslo je vysoké, ale nehodil som ho len tak...... (Grigorij Klimov - Červená Inkvizícia, z toho vychádzam)....... Ono je to o tom, že pokiaľ sa nebudú množiť postihnutí jedinci (postihnutím rozumiem HLAVNE duševné a sexuálne poruchy, tie fyziologické sú až druhoradá záležitosť), tak je odôvodnený predpoklad, že sa chybné gény nebudú šíriť ďalej...... Cesare Lombroso (taliansky psychiater a zakladateľ kriminológie) o tomto probléme povedal (a on vedel o čom hovorí) že, takýmto opatrením by sa znížila celková zločinnosť a počet pacientov zavretých na psychiatriách prakticky viac ako o 90%.....

edit. gramatika
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mna napadla este dalsia moznost. Ze genove inzinierstvo spravi krok vpred. A chybne geny sa budu dat proste napravit. To by bolo asi najidealnejsie riesenie, ked si vezmes, ze mat deti je prirodzena tuzba skoro kazdeho cloveka bezohladu na to, aku ma genovu predispoziciu.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Tema o tom, preco by sme sa nemohli hrat na bohov tu uz predsa bola nie?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Jancuk napísal:ked je nabuchana neake dievca v 16 rokov
Keď už vŕtaš do postoja cirkvi tak pripomínam, že cirkev v prvom rade bráni práve tomu

(môj osobný názor je ten, že na zodpovednom predmanželskom sexe nie je nič zlé - len pre prípadných K- maniakov)
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Fabo napísal:Keď už vŕtaš do postoja cirkvi tak pripomínam, že cirkev v prvom rade bráni práve tomu

(môj osobný názor je ten, že na zodpovednom predmanželskom sexe nie je nič zlé - len pre prípadných K- maniakov)
Brani no este som nevidel ze bi na nabozenstve u nas ale na inom predmete bolo take nieco chodil som do cirkevnej zakladnej skoly a tie sestry co vyucovali nabozenstvo ked doslo na s.x tak sa hambily o tom hovorit tak kde sme v amerike alebo asi aj inde bezne na skolach dostavaju prezervatyvi teda vydel som to vo filmoch ale tam je tema s.x viac rozvinuta a nieje tabu ako u nas
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To je ale problem dotycnych sestier. S tym, ze je tema s.xu zbytocne tabuizovana suhlasim.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

fikotek: takze hovoris o uzitocnosti spolocnosti teda statu... paneboze ako moze toto niekto povedat... stat s kazdym len vy****va, prasce pri koryte (uplne vsetky) s kazdym manipuluju, poviem ti uzasna spolocnost plna ludi ako ty ktory si myslia ze co nie je podla ich nazoru treba zahubit. A ked uz sme pri tom, ako si ty potrebny pre spolocnost?
Napísať odpoveď