10 Najlepších filmov podľa DEJA
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
10 Najlepších filmov podľa DEJA
takze piste sem svoje najlepsie filmy co ste kedy vydeli Ackove aj Beckove...filmy typu SPIELBERG CAMERON LUCAS a spol....
Som filmovy fajnsmaker a podla mna som zostavil tuto tabulku...
mam rad filmy s dobrym dejom zvratom deja a spol...
1.BASIC (Zelene Peklo)...hra tam Travolta moj milacik,Ide o zvrat deja v poslednych 30 sekundach filmu...
2.Forrest Gump ...tu neni o com stara klasika
3.Pulp Fiction...Tarantino sa teda predstavil v dobrom svetle a zase Travolta...
3.The Butterfly effect...tento film je dost neznami ale odporucam pozriet...
4.Kontakt a Znamenia...tieto filmy su spickovo natocene a pritom su nizkorozspoctove...jednoduchost deja je krasna...
5.VOJNOVE ako (Zachrante vojaka Rayna-Tenka Cervena Linia)...dost krute filmy...
6.Face to Face (Tvorou v Tvar) zase sa stretli Travolta a Nicolas CAGE...
7.Operacia Swordfish...zase zvrat deja a Travolta
8.SAW
9.sem dam klasiky ako Terminator-MATRIX-STAR WARS-a dalsie
10.co ja viem napr...Minority Report za dobry napad...
-P.S. take filmy ako LOTR neuznavam bo su nafilmovane podla knihy...cize nie reziserov napad...PISTE !!! SOM ZVEDAVY NA VASE NAZORY...
Som filmovy fajnsmaker a podla mna som zostavil tuto tabulku...
mam rad filmy s dobrym dejom zvratom deja a spol...
1.BASIC (Zelene Peklo)...hra tam Travolta moj milacik,Ide o zvrat deja v poslednych 30 sekundach filmu...
2.Forrest Gump ...tu neni o com stara klasika
3.Pulp Fiction...Tarantino sa teda predstavil v dobrom svetle a zase Travolta...
3.The Butterfly effect...tento film je dost neznami ale odporucam pozriet...
4.Kontakt a Znamenia...tieto filmy su spickovo natocene a pritom su nizkorozspoctove...jednoduchost deja je krasna...
5.VOJNOVE ako (Zachrante vojaka Rayna-Tenka Cervena Linia)...dost krute filmy...
6.Face to Face (Tvorou v Tvar) zase sa stretli Travolta a Nicolas CAGE...
7.Operacia Swordfish...zase zvrat deja a Travolta
8.SAW
9.sem dam klasiky ako Terminator-MATRIX-STAR WARS-a dalsie
10.co ja viem napr...Minority Report za dobry napad...
-P.S. take filmy ako LOTR neuznavam bo su nafilmovane podla knihy...cize nie reziserov napad...PISTE !!! SOM ZVEDAVY NA VASE NAZORY...
-
pinacolada
Guru wannabe
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
Colortraincleaner
Medium Star
-
seth82
Darca
...mno napisal si ze sa povazujes za fajnsmekra a nazov temy je 10 naj filmov podla DEJA...myslel som si ze pises o filmoch, ktore naozaj stoja za zmienku PRAVE kvoli deju...v com je napriklad Zachrante vojaka Ryana tak dejovo vynimocny? Nechcem ti nic nahovarat, ale je kopa filmov ktore su zname prave svojimi dejovymi zvratmi, let me see:MP4-20 napísal:o com je ta DOGMA
Memento - myslim ze tento film je co sa tyka deja - teda komplexnosti a predvidavosti na prvom mieste, nehovorim ze film je the best of the best, ale predsa - neviem ci ma nieco lepsi dej ako toto (IMDB 126000 ludi hlasovalo - 8.6 z 10 )
Donnie Darko - taky tak - ved to odpalkovalo karieru Jakea Gyllenhaala priamo do neba (staci ak si pozries imdb - 87000 ludi hlasovalo a hodnotenie je 8.3 z 10)
The 9th Gate - neuhadnes koniec ani keby neviem co
...
a zvysok:
Astronautova Zena - Zaujimavy dej, hoci uz to tu raz bolo (Rosemary's Baby)
Love Actually (X dejovych linii na konci do seba zapada, originalny scenar, komplexny - aj romanticka komedia moze byt super, staci sa troska pohrat)
Dark City (u nas dementny preklad Smrtihlav) - jedno z najlepsich dark sci-fi vobec
Shawshank Redemption - uz to tu bolo spomenute - aj ked je to podla knihy Stephena Kinga
Casablanca - k tomu nie je co dodat - skvost kinematografie, napriek svojmu veku - 65 rokov stary film
Purpurove Rieky - taktiez super dej, zaujimava detektivka ktorej dej je vsadeny do neotrepaneho a originalneho prostredia
American Beauty - taktiez super
Se7en - hadam pozna kazdy filmovy maniak
...
a tak dalej...netreba sa zameriavat na komercne filmy a Blockbustery, najlepsie pecky a vytvory sa nachadzaju v skupine filmov s mensim rozpoctom, kde efekty a vypravu nahradza prave originalny dej, pretoze zvycajne reziseri takychto filmov nemaju dostatok financii na drahsi film, tak su nuteni porozmyslat a pohladat si zaujimavy scenar a spravit z toho pecku, ako napriklad v poslednom case The Monster House...
A este aby som poopravil - Ved predsa Forrest Gump bol natoceny taktiez podla knihy Winstona Grooma
The Butterfly Effect - taktiez kniha Raya Bradburyho - uz ju sice posahali a natocili podla nej The Sound Of Thunder, co uplne posulozili
///edit - a spominanu Dogmu by si ako fanusik filmu poznat mal, hoci nikto nemoze poznat vsetko...
Peace
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
bLaCk.ShEeP
Amateur
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
s vojnami moc nesuhlasim, ale inac celkom slusny vyber.. aj ked Slevin sa mi na druhykrat az tak nepacil a na Department sa este len chystamden333 napísal:Schindlers list, Der Untergang(pad tretej rise), Forest Gump, Zbal prachy a vypadni 2, Star Wars setky, Moj sused zabijak 1,2, Lucky number slevin, the departed... nesu podla poradia