Nazdar,
mam vytvorenu strukturalnu wifi siet a chcel by som presne v oblasti jej pokrytia vytvorit dalsiu siet, ktora ne uplne nezavisla od tej povodnej(ine IP adresy, aj fyzicky budu AP napojene na inu ethernet siet).
Prvu siet tvoria 3 access pointy, kt. su napojene na ethernet siet.
a tu je moja otazka, ak pridam dalsi (dalsie) AP, ktore by boli fyzicky max. 2 metre od AP prisluchajuceho k inej sieti, nebude sa mi to rusit?
bude v pohode stacit nastavit rozdielne kanaly? nemate to niekto odskusane?
este poznamka, AP tej prvej siete su vsetko nejake 3com OfficeConnect.
2 AP rozdielnych sieti vedla seba...
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ponkal: Poviem ti takto, ano aj nie. Z osobnej skusenosti, tie APcka sa niekedy spravaju, ako sa im chce. To vsetko zalezi na mnohych veciach:
- znacka
- konfiguracia
- polarizacia
- pocasie
- ...
Z osobnej skusenosti zase poviem. Na jednej streche sme mali jedno ORiNOCO a jeden D-Link. Boli od seba cca. 10 metrov a rusili sa navzajom. Na druhej streche sme mali 2 D-Linky, od seba cca. len 5 metrov a fachcili bez problemov. Podla mna, jedine, co mozes spravit je, ze to odskusas a uvidis.
Keby ma niekto chcel zase flameovat (ako to byva zvykom), opakujem, ze toto su len moje osobne skusenosti.
- znacka
- konfiguracia
- polarizacia
- pocasie
- ...
Z osobnej skusenosti zase poviem. Na jednej streche sme mali jedno ORiNOCO a jeden D-Link. Boli od seba cca. 10 metrov a rusili sa navzajom. Na druhej streche sme mali 2 D-Linky, od seba cca. len 5 metrov a fachcili bez problemov. Podla mna, jedine, co mozes spravit je, ze to odskusas a uvidis.
Keby ma niekto chcel zase flameovat (ako to byva zvykom), opakujem, ze toto su len moje osobne skusenosti.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vela providerov funguje tak, ze na jednom panelaku maju na jednom stlpe nahodene apcka a anteny, napriklad aj 4 sektorove anteny a ide to. Ale tazko povedat o co ide, osobne si vsak myslim, ze keby si pouzil opacnu polarizaciu, tak by tam nemal byt najmensi problem. Pokial pises o kanaloch, tak neviem presne, ale neprekryvaju sa len 1, 6 a 13.