2 AP rozdielnych sieti vedla seba...

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
ponkal
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

2 AP rozdielnych sieti vedla seba...

Príspevok od používateľa ponkal »

Nazdar,
mam vytvorenu strukturalnu wifi siet a chcel by som presne v oblasti jej pokrytia vytvorit dalsiu siet, ktora ne uplne nezavisla od tej povodnej(ine IP adresy, aj fyzicky budu AP napojene na inu ethernet siet).
Prvu siet tvoria 3 access pointy, kt. su napojene na ethernet siet.

a tu je moja otazka, ak pridam dalsi (dalsie) AP, ktore by boli fyzicky max. 2 metre od AP prisluchajuceho k inej sieti, nebude sa mi to rusit?

bude v pohode stacit nastavit rozdielne kanaly? nemate to niekto odskusane?

este poznamka, AP tej prvej siete su vsetko nejake 3com OfficeConnect.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

ponkal: Poviem ti takto, ano aj nie. Z osobnej skusenosti, tie APcka sa niekedy spravaju, ako sa im chce. To vsetko zalezi na mnohych veciach:

- znacka
- konfiguracia
- polarizacia
- pocasie
- ...

Z osobnej skusenosti zase poviem. Na jednej streche sme mali jedno ORiNOCO a jeden D-Link. Boli od seba cca. 10 metrov a rusili sa navzajom. Na druhej streche sme mali 2 D-Linky, od seba cca. len 5 metrov a fachcili bez problemov. Podla mna, jedine, co mozes spravit je, ze to odskusas a uvidis.

Keby ma niekto chcel zase flameovat (ako to byva zvykom), opakujem, ze toto su len moje osobne skusenosti.
ponkal
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ponkal »

oki, dik za odpoved :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vela providerov funguje tak, ze na jednom panelaku maju na jednom stlpe nahodene apcka a anteny, napriklad aj 4 sektorove anteny a ide to. Ale tazko povedat o co ide, osobne si vsak myslim, ze keby si pouzil opacnu polarizaciu, tak by tam nemal byt najmensi problem. Pokial pises o kanaloch, tak neviem presne, ale neprekryvaju sa len 1, 6 a 13.
Samuell
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Samuell »

hojko nemas celkom pravdu, neprekrivaju sa kanale 1, 5, 11. Nechcem rypat ale je to tak. Takze si vyber ktore len chces co najdalej odseba ako hojko, ale mas pravdu hojko.
Napísať odpoveď