Zdravím,
má niekto skúsenosti s výmenou klasických halogénových žiaroviek za 25W HID výbojky so svietivosťou do 2000lm?
Podľa legislatívy takéto výbojky vraj nepotrebujú ostrekovače ani auto-leveling (presne takto to má napríklad Škoda Rapid).
Rozmýšľam že by som niečo také poriešil do svojho auta, nakoľko mám projektorovú optiku. Momentálne tam mam Osram Night Brearker Unlimined, no tiež to nie je žiaden zázrak.
Chcel by som preto počuť nejaké vaše skúsenosti, rady a názory. Či sa do toho oplatí investovať, prípadne akú značku použiť atď..
Ďakujem
25W HID Xenony< 2000lm
Re: 25W HID Xenony< 2000lm
O tom som este nepocul. Vies sem hodit nejake odkazy, o ktore sa ta informacia opiera?
No je to tak, lebo podľa EHK č. 48 svetelné zdroje do 2000 lumenov nepotrebujú ani ostrekovače a ani samonastavovanie.
http://auto.idnes.cz/xenony-pro-skoda-r ... tomoto_fdvMFa napísal:O tom som este nepocul. Vies sem hodit nejake odkazy, o ktore sa ta informacia opiera?
Trošku viac som sa o tom informoval, tak to že svetlá so svetelným tokom pod 2000 lumenov (čiže aj 25W HID) nepotrebujú podľa zákona ani auto-lvling ani ostrekovače je pravda. Problém je ale v tom, že je je nelegálne akokoľvek dodatočne upravovať svetlá auta. Čiže je úplne jedno či ide o 25W alebo 35W xenóny. Pokiaľ to dávaš do svetiel určených na halogénové žiarovky, nie je to legálne
Dakujem za info, toto som veru ani len netusil.