25W HID Xenony< 2000lm

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lord_3D
Addict
Addict

25W HID Xenony< 2000lm

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Zdravím,
má niekto skúsenosti s výmenou klasických halogénových žiaroviek za 25W HID výbojky so svietivosťou do 2000lm?
Podľa legislatívy takéto výbojky vraj nepotrebujú ostrekovače ani auto-leveling (presne takto to má napríklad Škoda Rapid).

Rozmýšľam že by som niečo také poriešil do svojho auta, nakoľko mám projektorovú optiku. Momentálne tam mam Osram Night Brearker Unlimined, no tiež to nie je žiaden zázrak.

Chcel by som preto počuť nejaké vaše skúsenosti, rady a názory. Či sa do toho oplatí investovať, prípadne akú značku použiť atď..

Ďakujem
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: 25W HID Xenony< 2000lm

Príspevok od používateľa MFa »

O tom som este nepocul. Vies sem hodit nejake odkazy, o ktore sa ta informacia opiera?
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

No je to tak, lebo podľa EHK č. 48 svetelné zdroje do 2000 lumenov nepotrebujú ani ostrekovače a ani samonastavovanie.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

MFa napísal:O tom som este nepocul. Vies sem hodit nejake odkazy, o ktore sa ta informacia opiera?
http://auto.idnes.cz/xenony-pro-skoda-r ... tomoto_fdv

Trošku viac som sa o tom informoval, tak to že svetlá so svetelným tokom pod 2000 lumenov (čiže aj 25W HID) nepotrebujú podľa zákona ani auto-lvling ani ostrekovače je pravda. Problém je ale v tom, že je je nelegálne akokoľvek dodatočne upravovať svetlá auta. Čiže je úplne jedno či ide o 25W alebo 35W xenóny. Pokiaľ to dávaš do svetiel určených na halogénové žiarovky, nie je to legálne :?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Dakujem za info, toto som veru ani len netusil. :)
Napísať odpoveď