4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa Johnnny »

ephramko napísal: 14 feb 2026, 9:57 To nemyslíš vážne, žeby nám Fico klamal? Veď na facebooku finisterstvo financii tvrdí, že máme najnižšiu infláciu v EU (keď zo štatistiky vyradia všetky potraviny, ktoré brutálne išli hore vďaka cukrovej dani, transakčnej dani, dani zo slaného...) a finančná správa tvrdí, že podnikateľstké prostredie rastie (keď nerátajú všetky tie zrušené živnosti a sročky). :D :D

To s tou financnou spravou je inak fakt gol. Som rad, ze som ten status prezil v zdravi, lebo mi az zabehlo :-D
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

heker ty si vyberáš čo sa ti hodí, navyše pre stromy nevidíš les.
A aj tie stromy vidíš len tie, ktoré chceš vidieť.

Odsúdili niekoľko ľudí za korupciu či rodinkárstvo za 15 rokov vlády Fica a to znamená, že vraj Fico je niečo ako zločinec. :) Keď bude Boh chráň vládnuť Šimečka a odsúdia niekoho za korupciu, a to určite odsúdia, to vidieť jednoducho odmietneš.
S tými správami je to podobné, vyberáš to, čo sa ti hodí.

V prvom rade, ak je napr. ČR bohatšia, tak preto, že si dávno vybrala priemysel a SR ostalo poľnohospodárstvo, dnes má ČR viac rozvinutý priemysel a to je výnosnejšie ako na Slovensku. Podobne to je s privatizáciou, keď zisky odtekajú na západ, ale o tom škoda písať...

V tej správe čo si tu citoval je stále nejaký dôchodok: zrušme minimálny dôchodok, zrušme vianočný 13. dôchodok, predĺžme odchod do dôchodku. Môžme ešte zrušiť vlaky zadarmo, obedy deťom atď. A potom, vraj, už budú verejné financie udržateľné.
Nespomína sa tam, alebo si to len neodcitoval, vyhodenie 4mld do vzduchu (presnejšie do vačiek akcionárom elektrární) za Hegera a Sulíka.
Áno keď zrušíme sociálne štandardy pre ľudí, a miesto toho podporíme korporácie a miliardárov tak médiá (vlastnené tými miliardármi) budú krochkať blahom a vládu chváliť, len ľuďom bude zle. Preto chvália Dzurindu.
Nastupuje umelá inteligencia, automatizácia atď, tu nie je dôvod rušiť sociálne štandardy a dôchodky. Alebo šetriť 50 mil na vlakoch zadarmo, z čoho profitujú všetci.
Dôchodcov bude viac, ale aj automatizácie a techniky bude viac. Nie je problém nasýtiť chudobných, problém je nasýtiť bohatých (Matka Tereza).
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Prosim vas, nereagujte uz na toho curtu, to nema vyznam, jeho faktami nepreargumentujete, on poslucha jedine svojho Daddyho.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skoda, ze si sa nevyjadril k tomu co som pisal a k sprave RRZ, ale pises tu dve na tri o inom. Daj mi zdroj, kde sa docitam o 4mld pre elektrarne z cias Sulika ci Hegera. Samozrejme, ze 13.dochodok je neudrzatelny a sposobuje deficit verejnych financii, lebo na to stat nema peniaze.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

curta napísal: 14 feb 2026, 12:34 heker ty si vyberáš čo sa ti hodí, navyše pre stromy nevidíš les.

Odsúdili niekoľko ľudí za korupciu či rodinkárstvo za 15 rokov vlády Fica a to znamená, že vraj Fico je niečo ako zločinec. :) Keď bude Boh chráň vládnuť Šimečka a odsúdia niekoho za korupciu, a to určite odsúdia, to vidieť jednoducho odmietneš.

V prvom rade, ak je napr. ČR bohatšia, tak preto, že si dávno vybrala priemysel a SR ostalo poľnohospodárstvo, dnes má ČR viac rozvinutý priemysel a to je výnosnejšie ako na Slovensku. Podobne to je s privatizáciou, keď zisky odtekajú na západ, ale o tom škoda písať...
Akoze si Cesko vybralo pred cca storocim a preto nikdy nebudeme tam kde oni ? To myslis vazne ?

Mas nejake cisla k tomu ake bohatstvo nam tie nase podniky prinasali ?
heker
Redeemer
Redeemer

Klames curta. V roku 2022 boli dotacie na energie vo vyske 77 milionov eur. V roku 2024 boli 2,1 miliard eur, revidovane cislo uvadza 2,9 miliard eur. Cize sme na 3 miliardach a nie na 5 ako ty tvrdis. Dalej to pokracuje aj za Ficovej vlady. Zdroj - https://www.energie-portal.sk/dokument/ ... 11374.aspx
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

curta napísal: 14 feb 2026, 12:34 heker ty si vyberáš čo sa ti hodí, navyše pre stromy nevidíš les.
ty pre volebné úplatky a almužnu nevidíš, že krajina skrachuje, prídu veritelia a veritelia veľmi rýchlo ficovi vysvetlia, kde je sever a 13., dôchodky, vlaky zadarmo a všetky tieto populistické bludy fico zruší sám od seba, teda zrušia ich veritelia a nútená správa krajiny.
Odsúdili niekoľko ľudí za korupciu či rodinkárstvo za 15 rokov vlády Fica a to znamená, že vraj Fico je niečo ako zločinec. :)
to nie je niekoľko ľudí, to sú ficovi kamaráti, jeho nominanti, ľudia, ktorých on nominoval do funkciíí, držal ich tam a zastával sa ich, až do doby kým nezačali spievať - potom ich začal označovať za zradcov.
Keď bude Boh chráň vládnuť Šimečka a odsúdia niekoho za korupciu, a to určite odsúdia, to vidieť jednoducho odmietneš.
boh neexistuje, nemá čo chrániť.
to práveže tŕobíš ty, absolutne ignoruješ všetko zlé čo napáchal Fico, Smer a všetci jeho kamaráti
Podobne to je s privatizáciou, keď zisky odtekajú na západ, ale o tom škoda písať...
To plač Ficovi, on dokončil privatizaciu Slovak Telekomu, Fico zariadil, že zisky idú na západ.
zrušme minimálny dôchodok, zrušme vianočný 13. dôchodok, predĺžme odchod do dôchodku. Môžme ešte zrušiť vlaky zadarmo, obedy deťom atď. A potom, vraj, už budú verejné financie udržateľné.
je to viac ako jedna miliarda eur v týchto opatreniach, nebolo by treba by zvyšovať DPHčku, čo poškodilo spotrebu ľudí.
Nespomína sa tam, alebo si to len neodcitoval, vyhodenie 4mld do vzduchu (presnejšie do vačiek akcionárom elektrární) za Hegera a Sulíka.
klamš tisíc krat som ti toto už vysvetľoval, samotným akcionárom elektrárni je aj SR
Áno keď zrušíme sociálne štandardy pre ľudí, a miesto toho podporíme korporácie a miliardárov tak médiá (vlastnené tými miliardármi) budú krochkať blahom a vládu chváliť, len ľuďom bude zle.
Fico s nejakým milionárom/miliardárom vlastní Eurstream, aspoň tak sa preriekol Babiš. Preto tak plače, keď sa chceme odpojiť od ruského plynu, prišiel by o eura.
Nastupuje umelá inteligencia, automatizácia atď, tu nie je dôvod rušiť sociálne štandardy a dôchodky. Alebo šetriť 50 mil na vlakoch zadarmo, z čoho profitujú všetci.
Kiežby tá umelá inteligencia vedela už mazať trolie účty, bol by pokoj na nternete. Sociálny standard nie je 13. dôchodok na ktorý štát nemá, sociálny štandard nie je vlak zadarmo, ktorý mešká, horí, nekúrí, nechladí, nejazdí a podobne.
Dôchodcov bude viac, ale aj automatizácie a techniky bude viac. Nie je problém nasýtiť chudobných, problém je nasýtiť bohatých (Matka Tereza).
myslíš tú tyranku Matku Terezu, Tú bezcitnú ženu?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal: 14 feb 2026, 9:57 finančná správa tvrdí, že podnikateľstké prostredie rastie (keď nerátajú všetky tie zrušené živnosti a sročky). :D :D
To som videl aj ja, realita je taka, ze plno zivnostnikov meni zivnost na sro, lebo im nasekali take dane, ze sa im to neoplati. A este sa chvalia ake uzasne podnikatelske prostredie vytvorili.

Ale uz som si zvyok, ze minostervo finnacii nam do oci klame kazdym postom.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

curta napísal: 14 feb 2026, 12:34 (Matka Tereza).
Svata Matka Tereza. Ty "katolik" :smt006
curta napísal: 14 feb 2026, 12:34 Nastupuje umelá inteligencia, automatizácia atď, tu nie je dôvod rušiť sociálne štandardy a dôchodky. Alebo šetriť 50 mil na vlakoch zadarmo, z čoho profitujú všetci.
Dôchodcov bude viac, ale aj automatizácie a techniky bude viac.
Ty si musel ist za skolu vzdy ked sa na zakladnej skole pocital vykon robotnika. Automatizacia a AI neznamenaju, ako halucinujes od svojho zjavenia sa, ze nebudes chodit do prace no budes brat plat, ako by si odpracoval 40 hodin tyzdenne. Automatizacia a AI znamenaju, ze za 40 hodin urobis omnoho viac prace. Takze 25. dochodky a ine kraviny sa mozu pokojne zrusit, lebo kym nevladne kleptokracia, ktora ludom kradne dochodky (aj z dochodkoveho sporenia), tak nebude problem si na starobu zarobit. Nehovoriac o tom, ze "odchod do dochodku" uz nebude pre kazdeho, kedze sa automatizaciou a AI dopad veku na vykone nebude prejavovat ako pred nimi.
heker
Redeemer
Redeemer

Europska komisia pozastavila vyplatenie 590 milionov eur z Planu obnovy pre Slovensko z dovodu rusenia Uradu na ochranu oznamovatelov. Europska komisia bude cakat na rozhodnutie Ustavneho sudu SR.

Takze vdaka nastrelenemu vlasu Sutajovi-Estokovi a jeho pomste (s ktorou nic nemal, len sa chcel podlizovat Ficovi) voci Curillovcom sposobil to, ze Slovensko moze prist o 590 milionov eur.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Podržtaška...
Prílohy
634523917_18557487208013989_7832692911253688579_n.jpg
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Presne takto sa to ma robit. Ziadne trocharenie, vymyslanie komplikovanych zakonov atd. Proste zrusit vsetko co im moze poskodit a vybavene.

https://news.refresher.sk/198290-Fico-u ... -kajucnika
heker
Redeemer
Redeemer

Zilinkove vyhlasenie na dnesny Ficov monolog!

REAKCIA NA OSOBNÉ A POLITICKÉ ÚTOKY PREDSEDU VLÁDY SR

Dnešná TB predsedu vlády SR Roberta Fica „o pozastavení úprav pre kajúcnikov“, odvysielaná spravodajskou televíziou TA3, bola ukážkovým príkladom osobného a politického útoku na generálneho prokurátora SR a prokuratúru SR, ktorý v demokratickom a právnom štáte nemožno akceptovať.

Predseda vlády SR považuje moje podanie na ÚS za „názorový prevrat a za súčasť politického boja proti vládnej koalícii“ a „nepriateľské gesto“. Prokuratúru SR obvinil, že „vstúpila do politického súboja a postavila sa na stranu opozície“ a mňa, že som „závislý od opozičných nálad“. Vedenie prokuratúry má podľa predsedu vlády SR „záujem, aby bola zostavená nová vládna koalícia, v ktorej nebudú strany súčasnej vládnej koalície a robí pre to všetko“. Vyslovil taktiež tvrdenie, že „pán generálny prokurátor a opozícia – ruka ruku myje, navzájom si pomáhajú a on (generálny prokurátor) chráni Demokratov pred možným trestným stíhaním“. Napokon uviedol, že „generálny prokurátor sa (podaním na ÚS) postavil na stranu udavačov a gaunerov“.

Vážený pán predseda vlády SR,

Vaše dnešné agresívne vyjadrenia, ktoré nemajú s realitou nič spoločné, považujem za neprípustný útok na slovenskú prokuratúru ako orgán ochrany práva a na moju osobu ako generálneho prokurátora, ktorý stojí na čele sústavy orgánov prokuratúry. Ide nielen o útok, ale aj o celkom zjavnú snahu o ovplyvňovanie činnosti generálneho prokurátora a prokuratúry zo strany najvyššieho predstaviteľa výkonnej moci, ktorej súčasťou prokuratúra nie je. A to nikdy nedopustím.

Musím dôrazne odmietnuť Vaše opakované nezmyselné snahy o vťahovanie mojej osoby a celej prokuratúry do Vašich politických hier! Generálny prokurátor a prokuratúra tu nie sú na to, aby napĺňali predstavy politikov, a aby plnili ich politické sľuby, či aby boli nástrojom na „likvidáciu“ politických protivníkov. Spochybňovanie rozhodnutí prokurátorov len pre to, že nie sú v súlade s politickými očakávaniami a s tým súvisiace hrubé osobné útoky na prokurátorov a ich osočovanie, sú nesmierne škodlivé a bezprostredne negatívne zasahujú do dôveryhodnosti a vážnosti prokuratúry v očiach verejnosti.

Vaše tvrdenie, že „vedenie prokuratúry má záujem na zostavení novej vládnej koalície, v ktorej nebudú strany súčasnej vládnej koalície a robí pre to všetko“, je viac než bezočivosť a úbohá snaha o dehonestovanie vedenia prokuratúry.

Nikdy som pri ochrane zákonnosti a prijímaní opatrení na odstránenie jej zisteného porušenia neprihliadal na záujmy politických strán, či tlak verejnosti alebo médií. A nikdy sa tak ani nestane. Ak som porušenie zákonnosti identifikoval, vždy som prijímal zákonné opatrenia, a to bez ohľadu na to, či budú zo strany verejnosti alebo politikov negatívne či pozitívne vnímané.

Podanie návrhu na ÚS, ktorým som namietal prijatú novelu TP o spolupracujúcich osobách, nebolo žiadnym „názorovým prevratom“ a už vôbec nie „postavením sa za opozíciu“, ale výlučne odbornou, vecnou a právnou reakciou na prijatý zákonný predpis, o ktorého protiústavnosti a škodlivosti som absolútne presvedčený. To nie je „nepriateľské gesto“. Využitie môjho ústavného oprávnenia podať návrh ÚS na začatie konania o súlade právnych predpisov bola jediná možná reakcia na prijatý zákon.

Povedať, že „generálny prokurátor sa podaním na ÚS postavil na stranu udavačov a gaunerov“, je jednoducho nehanebnosť. Čo si to vôbec dovoľujete, pán predseda vlády SR? Skutočne ste stratili súdnosť? Právo takto osočovať generálneho prokurátora Vám nedáva ani aktuálne zastávaná funkcia predsedu vlády SR!

Obviniť ma z toho, že „si s opozíciou navzájom pomáhame, a že chránim Demokratov pred možným trestným stíhaním“, je urážkou, ktorá už hraničí so stihomamom. Výkon mojej ústavnej a zákonnej pôsobnosti som nikdy nekonzultoval a nekoordinoval so žiadnym politikom, či koaličným alebo opozičným. Som kariérny prokurátor, ktorý si vždy ctil ústavu, zákon a etiku prokurátora.

Vážený pán predseda vlády SR, na margo Vašich slov, ktoré odzneli na TB, si Vás napokon dovoľujem ubezpečiť, že ja nie som ten, kto sa zahráva s demokratickým systémom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Foto z FB Vlada Šnídla. Uz vcera som chcel zdielat reel od europsolanca, ale mimo socialnej siete to neslo normalne otvorit. Ale mozno sa da dohladat. Sice je mimo volieb a kotlebacki boti sem nemeraju cestu, no viem si predstavit ako dali vysledny produkt, na ktorom sice Mazuritko rozhadzuje koncatinami a ide si vykricat hlasivky akoby ho nezobrali na Viedensku Akademiu Umeni, no standing ovation ci grimasy ludi, ktori v sale ani neboli, sa dostrihnu.
628960221_10242069359729369_4028529981330094846_n.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Ministerstvo financií znížilo odhad rastu ekonomiky v tomto roku na 1 %. Potiahnu ju najmä investície z plánu obnovy, spotreba domácností však ostane utlmená. Ekonomika šliape na pol plynu, hodnotia analytici ministerstva.

https://e.dennikn.sk/minuta/5143381/

Celkom facka pre najlepsieho ministra na lekvare Kamenickeho, kde aj jeho vlastni analytici predpovedaju horsie predpoklady ako pocitali. Ale tak zial, vidia aky dopad ma politika Smeru a konsolidiacie, tak aj oni sa snazia vratit nohami na zem a radsej svoje hodnotenia korigovali. Smutne, ze je to korigovanie k horsiemu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Vsimli ste sti, ze po tom ako nam Rusi zbombardovali ropovod, tak je ticho? Ziadne velkohube vyjadrenia ako ked kopu do nevinnych? Ziadne zalovanie Ruska, za to ze budeme bez ropy? Noc?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fico to vidi inak: "Robert Fico najprv tvrdil, že prerušenie dodávok ropy cez Družbu nemá vinníka, potom kritizoval ukrajinského prezidenta. Ukrajina už skôr uviedla, že ide o následok ruského útoku z 27. januára. Fico presviedčal, že Volodymyr Zelenskyj chce vydierať Maďarsko pred voľbami." Viac tu: https://e.dennikn.sk/5149499/vlada-vyhl ... ilo-rusko/
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Povedz nám niečo nové, boli časy keď Fico tvrdil, že Rusi nezaútočia a keď zaútočili, tak tvrdil, že boli vyprovokovaní. Ten istý naratív očakávam aj v tomto, najskôr sa bude tvrdiť, že ropovod zničili Ukrajinci schválne, aby to mohli hodiť na rusov.
Napísať odpoveď