720p film - problém
Jednoduchšie je použiť MPC HC, teda za predpokladu, že karta podporuje DXVA, čo v tomto prípade nehrozí.miso03 napísal:Najlepsi dekoder na prehravanie filmov kodovanych x264kou je CoreAVC (pozri lamky.net). V spojeni s KMPlayerom prehravam na Asuse EEE 1000HE (1,6Ghz intel atom, 2GB ram, 64mb graficka) 720p filmy.
-
rixo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Chlapci, ten film ide neseká to, akurát má zase problém so sku**** dabingom alebo resp playbackom, normálne ide obraz a zvuk pár sekúnd potom alebo naopak, je tam možnosť že resync audio ale to nastavovať to je o nervy, už som to mal chvíľu nastavené ale zase ako keby sa to nejako rozladilo tá p*ca vy*ebaná, ja som už úplne zúfalý z toho

Tiez som sa vela hral so 720p,1080p ripmi. Skusal som ich rozbehat na athlone 3000+ 2GHz a vela som ocakaval hlavne od HW akceleracie pomocou UVD na karte ati hd2600 pro (agp), no na XP a nainstalovanej verzii catalistu sa mi nedari hw akceleraciu x264 rozbehnut(aj napriek pouzitiu mpc kodeku (dxva) a spravnemu nastaveniu KM playera ). Snad na W7 sa nieco zmeni...
Zo svojich skusenosti hovorim, ze jednojadrovy cpu + 720p, 1080p ripy nie je dobra kombinacia. Jedinou zachranou je VGA, ktora zvlada HW akceleraciu x264, aj ked ako som napisal hore, ani to mi na XP nepomaha. Problem ale nastane ak je na enkodovanie pouzity iny kodek
, vtedy sa pomaly cpu prejavi...
Ta oneskorena audio stopa je sposobena prave pomalym cpu, kt. vykon na dekodovanie je nedostacujuci a ako je uz vyssie spomenute dochadza k desynchronizacii. Tu uz by som zachranu softwarovou cestou nevidel.
Zo svojich skusenosti hovorim, ze jednojadrovy cpu + 720p, 1080p ripy nie je dobra kombinacia. Jedinou zachranou je VGA, ktora zvlada HW akceleraciu x264, aj ked ako som napisal hore, ani to mi na XP nepomaha. Problem ale nastane ak je na enkodovanie pouzity iny kodek
Ta oneskorena audio stopa je sposobena prave pomalym cpu, kt. vykon na dekodovanie je nedostacujuci a ako je uz vyssie spomenute dochadza k desynchronizacii. Tu uz by som zachranu softwarovou cestou nevidel.