aDSL od T-comu
Re: aDSL od T-comu
to iste aj umna, podla kontroliek je vsetko v poriadku ale net odmieta ist, nemas nahodou modem Dlink 2641R ? mne to robilo ked som dal ten novy posahany firmware, vsetko mi padalo tak som dal spat ten tovarensky a vsetko zatial fajn.
-
xH4wK
Neuveris ale mam ten isty router ... 
Mam tam verziu 5.0.1b a HW verzia B3 alebo nieco take pokial si dobre spominam, nedaval som tam ani novy FW tento tam je od reklamacie s pred asi pol roka ked mi poslali novy router rovno, nemam router od telekomu ale, kupoval som v datakome osobitne.
Kazdopadne skusal som aj microcom stary T-Com router a s nim taktiez padlo spojenie takze to nebude routerom.
Dnes mi ale na 0800123777 oznamili ze technici to opravili nejakym software asi na DSLAMe tak uvidim dnes ci padne alebo nie, mozno zapli SRA.. to by bola najlepsia moznost, SRA totizto bude drzat konekciu aj ak dropne odstup signal/sum len znizi rychlost a ked sa signal zlepsi tak rychlost zase vrati naspet, pretoze normalne sa cela connection resetne ak klesne pod urcene hodnoty.
//autoeditácia príspevku (12 Jún 2012, 18:02)
Haha takze to vyriesili velmi jednoducho hlupaci, nastavili mi 2Mbit profil, to su mi teda profici.
Ako by ste tento nezaujem zo strany telekomu riesili vy ? Preco mam ako zakaznik trpiet problemy v ich sieti ?
Mam tam verziu 5.0.1b a HW verzia B3 alebo nieco take pokial si dobre spominam, nedaval som tam ani novy FW tento tam je od reklamacie s pred asi pol roka ked mi poslali novy router rovno, nemam router od telekomu ale, kupoval som v datakome osobitne.
Kazdopadne skusal som aj microcom stary T-Com router a s nim taktiez padlo spojenie takze to nebude routerom.
Dnes mi ale na 0800123777 oznamili ze technici to opravili nejakym software asi na DSLAMe tak uvidim dnes ci padne alebo nie, mozno zapli SRA.. to by bola najlepsia moznost, SRA totizto bude drzat konekciu aj ak dropne odstup signal/sum len znizi rychlost a ked sa signal zlepsi tak rychlost zase vrati naspet, pretoze normalne sa cela connection resetne ak klesne pod urcene hodnoty.
//autoeditácia príspevku (12 Jún 2012, 18:02)
Haha takze to vyriesili velmi jednoducho hlupaci, nastavili mi 2Mbit profil, to su mi teda profici.
Ako by ste tento nezaujem zo strany telekomu riesili vy ? Preco mam ako zakaznik trpiet problemy v ich sieti ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
mne tiež občas padne pripojenie. Asi tak raz za 3 dni. Nejako to neriešim a užívam si 5 mbit. KE 2
D-link 2641R s novým firmwarom
D-link 2641R s novým firmwarom
-
xH4wK
Komu to pada a rad by to vyriesil a nevadi mu, ze prijde tak o ~0,3 Mbit nech sa pripoji na router prostrednictvom putty a zadajte prikaz
(mozte nastavit ako chcete, najlepsie od 110-150 podla toho ake nizke mate SNR samozrejme profil downloadu sa znizi po tejto zmene, ale linka nebude padat aspon by nemala)
V statistics routra by ste mali mat SNR nad 6, ak to padne pod 6 tak vtedy pripojenie pada, ja vecer mavam 6,1 ! Nastavil som si snr v routeri na 110% a mam 6,9 urcite bezpecnejsie a zatial nepadlo. namiesto 5,2 mi speedtest namera 5,09.
Linka sa restartne a budete mat o 20% vyssie SNR - 120% celkovoadsl configure --snr 120
(mozte nastavit ako chcete, najlepsie od 110-150 podla toho ake nizke mate SNR samozrejme profil downloadu sa znizi po tejto zmene, ale linka nebude padat aspon by nemala)
V statistics routra by ste mali mat SNR nad 6, ak to padne pod 6 tak vtedy pripojenie pada, ja vecer mavam 6,1 ! Nastavil som si snr v routeri na 110% a mam 6,9 urcite bezpecnejsie a zatial nepadlo. namiesto 5,2 mi speedtest namera 5,09.
-
casualties77
Medium Expert
Pár dní mi strašne zle ide internet od Telekomu, vám tiež?
-
casualties77
Medium Expert
Chvíľu ide dobre a potom zasa, tak že sa nemôže načítať stránka. Tak isto aj na pc a to som skúšal už aj resetovať atď.
-
Space5800
Medium Professional
Náhodou nevieš kde pozriem to SNR v modeme webr@cer 821? Aj meno, heslo k telnetu by sa hodilo. Zvykne mi padať okolo 22-23 hodiny pár krát a vždy na pár minút.xH4wK napísal:Komu to pada a rad by to vyriesil a nevadi mu, ze prijde tak o ~0,3 Mbit nech sa pripoji na router prostrednictvom putty a zadajte prikaz
Linka sa restartne a budete mat o 20% vyssie SNR - 120% celkovo
-
xH4wK
Neviem skus hladat niekde, meno a heslo na admina by si mal mat, alebo hladat na nete 
-
casualties77
Medium Expert
Skús:
meno: admin
heslo: admin
meno: admin
heslo: admin
-
Space5800
Medium Professional
to je akurat do web administrácie. Pri telnete som to samozrejme skušal...
//vidim to na kupu novej krabice
//vidim to na kupu novej krabice
koľko vam to šlape max pri TURBO 3ke ?
-
xH4wK
Male info k tomutoxH4wK napísal:Komu to pada a rad by to vyriesil a nevadi mu, ze prijde tak o ~0,3 Mbit nech sa pripoji na router prostrednictvom putty a zadajte prikaz
adsl configure --snr 120
Linka sa restartne a budete mat o 20% vyssie SNR - 120% celkovo
Pre ludi co maju stabilnu linku ktora im nepada tak ZNIZENIM tejto hodnoty si mozu zrychlit internet
hodnoty 75 50 25 1 znizia SNR = vyssia sync speed = vyssia rychlost = mensia stabilita
hodnoty 125 150 175 vyssia SNR = nizsia sync speed = mensia rychlost = vyssia stabilita
Kde a ako to mam zadat? 
Uz niektori z vas tu maju teda zrychleny net.
Je tu niekto konkretny kto mal Turbo 3, t.j. 3.5Mbit/s ? Aka je nova rychlost? Lebo z toho clanku kde sa spominalo zrychlovanie sa turbo 3 mala zvysit az na 10Mbit, je to tak? (myslim cistu T3 bez magio TV).
//nasiel som odpoved o stranu dozadu, ale rad by som pocul aj ostatnych ze ake rychlosti dosahuju
Je tu niekto konkretny kto mal Turbo 3, t.j. 3.5Mbit/s ? Aka je nova rychlost? Lebo z toho clanku kde sa spominalo zrychlovanie sa turbo 3 mala zvysit az na 10Mbit, je to tak? (myslim cistu T3 bez magio TV).
//nasiel som odpoved o stranu dozadu, ale rad by som pocul aj ostatnych ze ake rychlosti dosahuju
-
xH4wK
Hello, pomohla niekomu moja rada ? Skusali ste to SNR a nepada vam uz net ?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
chvalabohu ze mam optiku a nemusim riesit tieto sracky 
Ja mam Turbo 3 ...lenze prv som mal 10Mbit a teraz uz len nejakych 5Mbit volal som aj do tcomu lenze povedali ze chyba bude u mna...
neviete cim to moze byt ze mi to nejde 10Mbit ale len 5Mbit???
neviete cim to moze byt ze mi to nejde 10Mbit ale len 5Mbit???
-
MichalkoOo
Zablokovaný
máš ADSL2+ dostupný?