aDSL od T-comu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hezo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: aDSL od T-comu

Príspevok od používateľa hezo »

Ano
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Tak dnes som mal tase niekolko hodinovy vypadok, tak som uz volal na infolinku, chlapik to skontroloval, hovoril, ze tam bola nejaka chyba na linke, tak to posunul na poruchovu sluzbu, ze sa na to pozru a do 3 dni mi daju vediet, pred chvilou mi prisla sms, ze problem bol odstraneny, tak dufam, ze uz bude pokoj.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

tak zda sa od updatu firmware uz je to ok aj u mna
Eddward
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Eddward »

xH4wK napísal:40 hodin uptime, mam podstatne horsiu linku a mne to nepada.
Checkni errory ...
Kolko mavas tak SNR vo vecernych hodinach cca od 20.00 do 01.00 ?
Ja mam inak podobnu linku, akurat Att mam 44dB.
Rychlost mi zvysovali na dvakrat. Prykrat este v juni z 2 na 5Mbps, potom mi to na 2 mesiace zrusili na 1.95Mbit a naposledy 14.8 opät zvysili na 5Mbit.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

kupil som novy router netgear, snr mam nad 6 k veceru, ale s tym ze rychlost mam len 4,5 Mbit. Ale nepada.
Eddward
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Eddward »

Aha tak jasne, pri 4,5Mbit je aj vyssie SNR, ale ono to skoro nic neriesi ked je velke SNR margin. To je akurat rezerva pre spojenie. Vsetko nad 0dB je v podstate uz len rezerva.
Len ma to tak zaujalo, ja som mal teraz uptime 100hodin na 5760kbps, pricom SNR mi kazdy vecer klesalo az k 2.0, mozno aj menej, ale internet isiel bez problemov, stabilne rychlosti...tak ze ako u teba
5760kbps mi nacita akurat tak na obed cez den, keby som resetol router vecer tak mam asi tiez 4,5Mbit...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

prišlo mi práve že mám veľký download (315GB) a obmedzia mi download ak prekročím 250GB :D . Môžem očakávať kontrolu? :D
// to bol vtip :lol:
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Dnes Telekom zrychlil internet pre vsetkych zakaznikov s Magio TV.U mna spokojnost.POTREBNY RESTART ROUTRA!
Prílohy
2201785129.png
2201785129.png (31.61 KiB) 1292 zobrazení
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Môžem potvrdiť. Mňa však po spustení Chrome privítala obrazovka s tým, že mám asi neplatné prihlasovacie údaje, ktoré možno súvisia so zmenou služby. Reštart routra nepomohol. Nakoniec som na infolinke zistil, že mám iné prihlasovacie údaje. Ale žiadna obálka s novými údajmi mi neprišla zatiaľ. Operátor mi ale nadiktoval nové údaje a tak si môžem užívať 5Mb :D
Prílohy
net.jpg
adriankocian
Novice
Novice

Príspevok od používateľa adriankocian »

Zdravím vospolok....

Mám tu doma jeden taký problém a hľadám pomoc keďže telekom hotline personál je velice "príjemný a ochotný".

Mám zakúpený internet adsl Turbo 3, a vlastním router DSL-2641R. Internetové spojenie viackrát do dna (asi 20-krát) padne, pricom to prebieha asi tak, že najprv internet akokeby zamrzol - prehliadavac nacítava, ale nenacíta - oznámi len chybu s DNS serverom ktorý neodpovedá. Následne sa router sám od seba reštartuje asi 2-3 min... obcas to lezie na nervy. Rovnako aj Windows diagnostika siete hovorí to isté - problém s DNS. Tak som priamo v routri nastavil DNS na hodnoty ktoré odporúcajú nastavit na tejto stránke. Ani to nevyriešilo môj problém. Internet si padá a padá...

Odpoveď techgroup@telekom:

Uvedene spravanie sa routra moze znamenat bud restart zariadenia, alebo len stratu sycnhronizacie na linke. Zatial co restart zariadenia je poruchou samotneho routra, strata synhcornizacie je vacsinou sposobena zhorsenymi parametrami vedenia (oba vypadky nas system zaznamena). Aktualne su parametre vedenia v poriadku.
Vo Vasej sprave uvadzate vypadky az 20x denne. Za dnesny den nedoslo podla zaznamov k jedinemu vypadku Vaseho pripojenia.

------------------------

Proste dobre, oni to nezaznamenali, ale ja fyzicky vidím že internet "spadne" ... nikto mu nič nerobí, idem sa pozrieť na router - spojenie sa reštartuje?

Otázka 1: Ako je možné že router sa reštartuje /stratí spojenie, znovu sa načítava/ a oni to nemajú v systéme? ==> z tohto vyvodzujem že chyba bude asi niekde u mňa... ale keď internet padne, tak padne, a oni to musia vidieť, ale nevidia??

Otázka 2: Aké sú podľa vás pravedpodobné príčiny častých reštartov? Chybný router? Preťažený router? Mohol by tieto problemy spôsobovať opotrebovaný DSL kábel(lebo tak vypadá šitne)?

Ďakujem za akúkoľvek formu pomoci, rád, a podnetov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

restarty su naozaj problemom samotneho routra
pri vypadkoch vzdy skus v Starte - Spustit napisat "ping 192.168.0.1 -t"
resp tu IPcku cez ktoru sa vies dostat na webove nastanevie modemu
ak odpoved nebude, nema to nic spolocne so samotnou DSL pripojkou ale problem hladaj v modeme
adriankocian
Novice
Novice

vyskúšam a dám vedieť ... asi sa zatial idem prejst do fóra adsl wifi modemy ;-)

//autoeditácia príspevku (22 Jan 2013, 23:21)
No takže, práve sa mi znova pekne reštartol. Pozeral som si pekne net, zrazu som zistil že neodpovedá, tak som teda spustil ten ping .... v prvej fáze keď mi neišla načítať stránka ale modem ešte nebol v stave reštartovať sa bol ping stály : 4-7 ms ... nasledoval "reštart" modemu ..... pingy potom poskočili ... čo by si z tohto ešte usúdil?

Prílohy dole
Prílohy
fáza 1: pred kolapsom, prvopočiatky reštartu
fáza 1: pred kolapsom, prvopočiatky reštartu
fáza 2: počas reštartu, stabilizácia
fáza 2: počas reštartu, stabilizácia
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

adriankocian
Novice
Novice

:nono: :nono: to nemyslia vážne :) :)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Nam tu v minimalne 2 dedinach nejde telefon ani internet uz od Soboty, v telekome sa ani neunuvali problem riesit cez vikend ale az vcera a dnes stale nic nefunguje ... na linke mi povedali, ze v pripade poruch kabla maju 30 dni na opravu, no ja som v zmluve nic take nenasiel ...
Takze ako to je ? Stazoval som sa uz asi 4x na ich linke a taktiez vypisal online staznost... toto je nonsens.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tak ako dlhorocny zakaznik ich DSL internetu Turbo 3 (okrem toho este pevna linka - hovory, ziadne mobilne sluzby) zasiel do Telekomu poziadat o DSL identifikator a chystal som sa prejst do Orange (kedze v orange je 10Mbit za 17 eur a v Telekome mi ponukli telefonicky "zlavu" z predoslych 22,16 na novu cenu 21,40 co som odmietol). Kedze som chcel prejst inde, hned sa objavila moznost inej ceny a teda 17,99. To som akceptoval a tak zostavam v Telekome. Jeden z dovodov je aj ten ze pri overeni dostupnosti mam rozne udaje pri zadani adresy (5Mbit) a tel. cisla (10Mbit), a v dedine kde byvam je to s kapacitou na hrane, a tak by mi v pripade prenosu linky do Orange hrozilo kludne aj zmena na 5Mbit (co mi naznacila aj pani v Telekome). Ale da sa povedat ze som po dlhej dobe spokojny. DSL je tu jedine pripojenie ktore sa oplati zriadit si, a 10Mbit mi ide bez nejakych problemov.
Napísať odpoveď