Aka distribucia je najvhodnejsia....

Všetko ohľadom Linuxu...
Peterkal
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Peterkal »

Už som si to mam nainstalovane tak ze som si nechal cca 20 GB na ubuntu na C a instalator ubuntu mi to rozdelil tak ako som si zvolil... uz mi ide 3D mam ovladace aj siet akurat jeden mensi problem.... Mam 2 sietove karty a vzdy ked zapnem system tak na jednej mi prehodi eth0 na eth1 a inak mi nejde net.. ale ked to prehodim rucne tak to ide... a este mi nejde zvuk a skype ma problemy obcas stym zvukom.. mam PCI zvukovu kartu nejaku CMI8738/C3DX a neide my vzdy zvuk.. proste stym mam problemy...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skús ešte prehodiť ALSA na Pulse Audio ak nepomôže tak :arrow:

Kód: Vybrať všetko

https://help.ubuntu.com/community/Skype
mrkni sa sem tam sú riešené takmer všetky problémy so zvukom v skype ale je to v angličtine dúfam že nevadí
Peterkal
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Peterkal »

ok problem so zvukom som vyriesil dakujem... A este neviem ako nastavit moje HDD aby sa pripojili automaticky pri starte.. aby neboli ako media ked otvorim tak len vtedy sa mi spristupnia... je to kôli mojmu profilu na firefox a chcel by som ho pouzivat tak na linuxe ako na XP-cku... a chcem mat knemu pristup vzdy z linuxu aj XP bez toho aby som musel co i len kliknut niekde inde ako na FF....

a este nejaky super ultra pack kodekov vsetkych moznych aj nemoznych aby som mohol vklude vsetko vpohode pozriet/pocuvat.... proste taky vsetko v jednom kodek pack na linux.. lebo manualne sa mi po jednom kazdy dolezity/nepodstatny kodek nechce instalovat...

Mam totiz to dve sietove karty a jedna ide do druheho PC kde je zdielane internetove pripojenie...
a este to stou sietou pridavam obrazok ako to mam po restarte...
Obrázok

a takto by to malp byt...
Obrázok
Prílohy
normal nastavenie.jpg
po restarte.jpg
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

http://wiki.ubuntu.cz/Připojení%20disku/fstab a tie kodeky si skus najst sam na ubuntu.cz ;-)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ja odporúčam Linux Mint 7 Gloria Universal

Kód: Vybrať všetko

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=40
Ja som si nainštaloval 32-bit verziu takže 64-bit nemám odskúšanú ,ale asi v tom veľký rozdiel nebude.
Som v linuxe úplný začiatočník a milo ma prekvapil. Na čo siahnem všetko v ňom funguje bez problémov.

Prehráva hneď filmy originálne dvd , mpeg 2 , avi. Hudbu .mp3 , .ogg ...
Internet okamžite funkčný bez nastavovania - Mozilla.

Keď pripojím cez usb tlačiareň Epson alebo scaner HP tak ich v tichosti nadetekuje a hneď môžem tlačiť a skenovať.
Taktiež okamžite nadetekovalo web kameru Labtec.

Dokonca aj moju satelitnú kartu Technisat SkyStar 2 ( v prehrávači Kaffeine sa po preskenovaní družice dájú hneď pozerať kanály. Na SAT-fórach som čítal že po doinštalovaní a hlavne nastavení SC-Pluginu a CCCam-u s originálnou kartou fungujú aj SkyLink , CSLink a UPC ). Plánujem si kúpiť CSLink takže má umňa ďalší plusový bod :D :D

Netreba nič inštalovať z repozitarov okrem :
- Wine na hry
- Skype na telefonovanie ( webkamera funguje okamžite )

A ostané podľa záujmov. Repozitáre obsahujú vyše 26000 !!! balíčkov.
Pri inštalácii som zvolil češtinu takže všetko sa dá nastaviť v zrozumiteľnej reči. Je tam aj slovenčina , ale tú som neskúšal. Čeština mala vždy lepšiu podporu ... vo Win :D

Ponúklo my aj inštaláciu ovládačov NVidia , tak som ich nainštaloval. Šlapalo to všetko aj bez nich , ale človek nikdy nevie. Hlavne pri testovaní hier sa môžu zísť :D
Zajtra otestujem nejaké programy ktoré používam vo Windows a dám vedieť , ktoré bežia aj pod týmto linuxom.

//autoeditácia príspevku ( 23 Jun 2009, 21:47 )
Tak zatiaľ som otestoval tieto programy plne funkčné pod Linux aj pod Windows:

Portable bez potreby inštalácie:
- ASF-AVI-RM-WMV Repair ( na opravu videa )
- PVA Strumento_2.1.0.21 ( na opravu videa .mpg a .ts )
- ImagoMPEG-Muxer ( na muxovanie spojenie audio a video stopy do .mpg )
- DGMPGDec 1.5.3 ( na demuxovanie rozdelenie .mpg na video a audio stopu )
- mp3DirectCut ( strih MP3 )
- Subtitle Workshop ( na úpravu a konverziu titulkov )
- Universal Share Downloader 1.3.5.3 ( na sťahovanie z Rapidshare a podobných serverov )
- Foxit Reader ( na prezeranie PDF dokumentov )
- XnView ( na prezernie a úpravu obrázkov )

Nutná inštalácia:
- TMPGEnc DVDAutor 1.6.26.73 ( na tvorbu DVD )
- 101 MP3 Splitter & Joiner 3.2 ( na spájanie MP3 )
- DVD Identifier 5.2.0 ( na identifikáciu výrobcu dvd a iných info o dvd )

Všetky tieto programy však potrebujú v linuxe nainštalovaný program Wine.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

to ramaya: všetky tie programy sú pre win a neviem na čo by si na linux inštaloval programy ktoré sú robené pre win keď existuje plno ekvivalentov ktoré fungujú rovnako stačí len kliknúť na pridať/odobrať program vybrať možnosť all packages a vyhľadať program podľa gusta je ich tam kopa

btw k tým kodekom je tam niečo ako ubuntu restributed packed tam sú all kodeky, adobe flash, fonty a podobné veci celkom dobré nainštalovať na začiatok
piton
King
King

no presnejsie sa to vola ubuntu restricted extras ;-)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

a pokiaľ viem, tak sa nachadza v zdroji medibuntu, takže si ho musi pridať :)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

2 Hrban

Koli tomu aby som sa nemusel ucit ovladat mnozstvo novych programov. Tieto uz zvladam aj so zaviazanymi ocami.

Rokmi overena kvalita. Hlavne pri praci s videom je to kumst zohnat take programy ktore zhltnu kazde .mpg. Aj take , ktore nieje 100% vporiadku.
piton
King
King

tak preco si presiel na linux? Naozaj je cudne pouzivat desiatky win programov na linuxe cez wine... :?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Je to choré a nie čudné... Nebudem si predsa do benzinaku lievať naftu len preto že som tak zvyknutý z predchadzajuceho auta :shock:
piton
King
King

no nechcel som pouzit az take silne slova :) ale v podstate mas pravdu
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Vyzerá to tak, ako by si chcel na linux prejsť len kvôli tomu, že budeš vo svojom okolí šéf, že máš linux a oni nie... Keď potrebuješ používať programy, ktoré sú robené pre windows a nechceš žiadne náhrady, tak ostaň na windowse a od linuxu radšej preč, budeš mať len problémy...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Je veľa userov, čo si hneď nahodí warez vmware a tam aj warez xp a tam ešte plno iných vecí, Office2003 a aj warez Nero Linux a iné smeti, tento jeho postup je ešte stále lepší.

Kľudne si si nainštaluj hocikoľko win programov a postupne si nájdi iné, natívne na linux, niektoré sú ozaj dobré, aj lepšie ako tie na windows. :wink: Dlhodobo takto používať linux nemá zmysel. :)
Napísať odpoveď