Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Fabo »

To je vsetko?

Tak potom sa s diplomaciou, medz. vztahmi, obchodom a pod. hned rozluc. Alebo zacne makat jak svina a nauc sa do matury perfektne anglicky a dobre nemecky alebo francuzsky (skor tu fr)
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Son-Goku: Podľa toho, čo si vymenoval, by som ti odporučil Fakultu sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského, Ústav európskych štúdií a medzinárodných vzťahov. Prvý ročník tam je nejaká tá matika, nejaké to právo, úvodné srandy, každopádne je to odbor politológia. Predmety sa potom už viacej sústreďujú na medzinárodné vzťahy, integráciu, EÚ, politické systémy, komparatívna politológia... Oplatilo by sa, keby si mal maturu z NoSky a angličtiny, pokiaľ viem, berú bez príjimačok.
Každopádne musím povedať, že by si mal popracovať na svojej angličtine, ak tam chceš ísť. Nie som si istý, do akej miery ťa oni naučia (akože určite naučia, ale neviem, ako si na tom ty s angličtinou a povedal by som, že očakávajú ako-takú úroveň, preto tá maturita z angličtiny), ale určite bude pre teba len a len lepšie, ak by si mal angličtinu zvládnutú.

Ak ťa niečo zaujíma, smelo si klikni na ich stránku, hádam sa dozvieš všetko potrebné.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

hej to je sicko.anglina mierne bohuzial.svarog diki ja to pozriem je to v ba to je dobre.co mi moze pomoct zlepsit sa v angline?inac maturitu mam uz za sebou a este ze neviem co je to ta noska?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

NOS - Náuka o spoločnosti, občianska náuka. Anglinu a jazyky buď ako samouk alebo nejaká jazykovka prípadne kurz. Lepšia bude asi tá druhá možnosť.
Son-Goku
Darca
Darca

Fabo napísal:To je vsetko?

Tak potom sa s diplomaciou, medz. vztahmi, obchodom a pod. hned rozluc. Alebo zacne makat jak svina a nauc sa do matury perfektne anglicky a dobre nemecky alebo francuzsky (skor tu fr)
naucit sa len tak francuzsky to nie je lahka vec
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Skús španielčinu, tá je ľahšia.
Svarog
Light Star
Light Star

Hej, v BA, aj keď mierne odruky po presťahovaní.
NoS je Náuka o spoločnosti - základy politológie, práva, filozofie, ekonómie a neviem čo všetko to v ešte sebe má...

Na anglinu... Drina. :D Buď nejaké doučko, napríklad Akadémia vzdelávania v BA, na Gorkého, alebo po známosti, alebo samoučba... Niečo sa vždy nájde. Hovorím, neviem, čo znamená tvoje "mierne", ani nakoľko to tam bude vyhovovať. Ale napríklad v druhom ročníku, ja osobne mám 80% predmetov po anglicky, takže určite zlepšuj angličtinu, ak o tejto škole seriózne uvažuješ.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Angličtinu musíš "drillovať". Ak chceš byť v "medzinárodných vodách" musíš proste vedieť ňou rozprávať na úrovni bežného rozhovoru.
A taktiež musíš chápať čo ti vravia druhý bez väčších problémov, je normálne sa spýtať 1-2x že či to môže dotyčný zopakovať alebo inak sformulovať ale zase nenechať ho všetko vravieť 3x.
Jednoducho povedané pri medzinárodných vzťahoch je angličtina neoceniteľná a aj samotní účastníci si vždy cenia keď sa s niekým rozprávajú priamo a nie cez tlmočníka.
Svarog
Light Star
Light Star

Hej, presne ako Rubiki hovorí.
Najlepšie by bolo nájsť si brigádu/prácu, kde by si bol v kontakte s ľuďmi a musel by si hovoriť anglicky. Napríklad niekde v hosteli na recepcii, alebo čosi podobné, tam si odkázaný len na svoje jazykové zručnosti a získaš skúsenosti.
Son-Goku
Darca
Darca

moj ty boze to som si dal :D.na rovinu napisem ze tech,stavebne,humanitne,bio a podobne na to ja nemam sily nic proste a toto sa mi javilo ze by som sa do toho pustil.no lenze matika ta by ma zabila a ked uz anglina je v 80 % predmetoch tak to je u mna na silne zamyslenie.rana do srdca.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vysoka skola nie je pre vsetkych, stat potrebuje aj ludi, ktori budu MAKAT
Svarog
Light Star
Light Star

Tak to čo bolo v prvom ročníku, to boli len také všeobecné základy, štatistika síce bola horor, ale zvládnuť sa to dá. ;) Potom tam máš všemožné politické keci.
Možnosť je aj to, že si dáš rok pauzu, respektíve ak si podáš prihlášky tento rok, tak máš deväť mesiacov na to, aby si sa zlepšil, to je solídny čas. Ak trochu zamakáš, nie je problém a potom, na škole sa už do toho dostaneš.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Tak ale zase matika tam nebude ťažká takže to by si prežil a angličtina sa dá naučiť pomerne ľahko ak máš o to záujem. Samozrejme len na hovorovú úroveň, nemyslím tlmočník prekladateľ, to už je ťažké jak fras.
Son-Goku
Darca
Darca

beardie napísal:vysoka skola nie je pre vsetkych, stat potrebuje aj ludi, ktori budu MAKAT
tak ja medzi takych nechcem patrit.teda mohol by som vam zadky chranit ako hasic alebo policajt.ale ja nechcem do konca svojho zivota prezit niekde za pultom a predavat tovar niekomu.mam ambicie ist vyssie.odteba mi to prislo take divne znejuce ani to neviem momentalne opisat.mozes sa aj ty zobrat zo skoly a ist si zamakat aby si zistil.hned ta smiech prejde..svarog no uvidime co to da.na ekonomiu a podobne sa necitim z takych skol vychadzaju desiatky rocne to nema zmysel.je to na zamyslenie.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Ak veris, ze ked (ak) tu skolu dokoncis, da ti to nieco a budes uspesny, tak to skus. Inak je to iba zabity cas, ktory by si mohol stravit uzitocnejsie. Napriklad ziskavanim praxe.
Son-Goku
Darca
Darca

aiden si student?aku prax a v com by som mal hladat,ked uz dneska od teba chcu aj do novinoveho stanku vysoku skolu.viem o com vravim.taky ITckar a to je jedno co vie ci tvorba webu,programator,admin linux/windows ty si lahsie najdu pracu aj bez znamosti.ale realita tu na slovensku je taka ze teraz fici mat vysku vediet aktivne anglinu a zoberu ta ako dementneho asistenta do kanclu.alebo znamosti ak chces robit v statnej sprave a to ja nechcem.j
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

To s tym, ze dneska pytaju VS vzdelanie na kazdu blbost, je kruta realita. VS nezamestnanych je take mnozstvo, ze si to mozu dovolit. Situacia dokonca zasla tak daleko, ze VS vzdelani ludia - absolventi, robia kolkokrat za tolko, alebo aj menej ako stredoskolski absolventi, samozrejme na rovnakych poziciach. A mnohi si veru velmi nevyberu, ci budu za tolko robit, alebo pockaju na nieco ine.

Prave obrovska poziadavka na VS, mi vnukla myslienku, znovu to skusit (prvy raz nevyslo vlastnou blbostou, pricom si myslim, ze na to mam), tak som zacal popri zamestnani, co je pre mna vyhodnejsie, ako bezne denne studium (aj ked, miestami narocnejsie na organizaciu casu). VS som chcel skusit aj z ineho dovodu - tak nejako verim, ze sa mi pomocou nejakej tej specializacie, ci ziskani inych poznatkov, podari odpichnut do inej profesnej oblasti nez som teraz. A ked mi to s tou VS nevyjde? Tak nevyjde, o pracu nepridem, ale aspon som to skusil a nebudem si o 20 rokov trieskat hlavu o stenu, ze som bol sprosty a neskusil som sa chopit prilezitosti, ked mi to este myslelo.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Ano, som student. Popri studiu pracujem a okrem povinnych veci do skoly, sa podielam aj na viacerych nepovinnych, na niekolkych napriklad aj s riaditelom nasho ustavu (UIAM FCHPT). Anglicky viem aktivne, nemecky sa dohovorim, francuzstinu sa zacinam ucit. Mam funkcny socialny zivot a rodicia mozu spokojne spavat, lebo vedia, ze za ich prispevok na skolu sa kazdy den neozieram (i ked par flasiek sa v chladnicke najde vzdy :D)
Hlavne nestudujem preto, aby som studoval. Mat vysku dnes nie je nic specialne a urcite ako o absolventa sa o mna nebudu hned trhat (aspon nie na zaklade toho, ze mam nejaky titul). Snazim sa preto vyuzit moznosti, ktore mi skola ponuka (niektore uz len kvoli tomu, ze to bude dobre vyzerat v CV).
Odvetvie, ktore som si vybral ma bavi, vychutnavam studentsky zivot a nepochybujem o tom, ze som urobil dobre, ze som na vysku siel.

Ujasni si s akym zamerom chces na skolu ist a eventualne mozno prides na to, ze je pre teba zbytocna. Ak sa chces preflakat nejakou socialnou pracou, nie je problem, ale zacni si rovno zvykat vonu spaleneho fritovacieho oleja :)
Nevies jazyk, nebavi ta F, CH, B, M ... podla sposobu pisania s historiou a literaturou tiez velky kamarat nebudes. Ak ta napriklad bavi vyrezavanie z dreva alebo umelecke kovacstvo, tak sa venuj radsej tomu a nesnaz sa tlacit na skolu, ktora je bud tak lahka, ze sa zaradis iba do stada alebo horkotazko absolovat tazku skolu a aj tak nic z toho nevediet pouzit.
Pises, ze nechces robit v statnej sprave alebo ako dementny asistent. Ak mas pocit, ze mas na viac, tak si vyber oblast a venuj sa jej. Ale na medzinarodne vztahy, diplomaciu a pod. radsej zabudni.
Son-Goku
Darca
Darca

Opera mini

Praveze v statne sprave by som chcel pracovat asi som to zle napisal.aj toho asistenta ake ked ri uvedomis tem fakt za tam radi vyhadzuju ludi lebo vraj niesu tak produktivny a nestihaju s mladsimy.chcem pracu ktora mi nieco da nielen 4 steny a strach ze ma kazdym dnom vyhodia.chcel som byt vojakom ale na prijimackach je matika tak tm asi pada.druha moznost je stat sa policajtom.a ta tretid je politika.SVAROG ty si este pisal ze je ta skola daleko? Ps:pisem tak niekedy naschval.je pravda ze ku knihe nepricuchnem ale snazim sa.pozri sa na uzivatela runes je to bakalar :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

yazoo: jasne spanielcina je lahsia ale aspon zakladnu francuzstinu na diplomacii a pod. potrebujes.
Napísať odpoveď