Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa beardie »

ak nebude mat dost kreditov, rozlucia sa s nim uz po konci zimneho semestru = oficialne okolo 15.2.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

zalezi od skoly, nie vsade vyhadzuju uz po prvom semestri
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mick_14 »

chcem sa spýtať že keď teraz som na strednej a plánujem ísť na vysokú ale neviem sa rozhodnúť kam tak že či keby som napríklad prvý rok z tej výšky odišiel alebo keby ma vyhodili či na ďalší rok si to štúdium budem musieť platiť alebo ako to funguje? :) hovorím oškolách kde sa normálne nič neplatí nie o súkromných :) ďakujem
mysho44
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mysho44 »

Som na FEI stu a taktiež sem tam rozmyšlam že prestúpim na inú výšku v prípade že neprejdem cez 2.semester. Rád by som ale našiel školu pokial možno s podobným odborom (aplikovaná informatika - programovanie) ale niečo značne lahšie..Popr. školu, ktorú je lahké prejsť. Myslíte, že ekonomicky smerované výšky sú dosť lahké? Pretože musím povedať - FEIka, to je úplne iná káva...
Mick_14
Medium Star
Medium Star

mysho44: presne ty by si mi mohol poradiť :) presne hentaké niečo hladám rozhodujem sa nad ekonomickým smerom a informatikou ..hovoríš že na FEI stu je to ťažké? mohol by si trošku podrobnejšie popísať čo je tam ťažké a čo lahké?
mysho44
Amateur
Amateur

no, záleží podla mňa dosť od toho, na akú strednú školu si chodil. Aspon tu vidno, ze ludia z gymplov maju trochu dost na vrch. Lebo prvy aj druhy semester sa beru aj v matike veci, ktore su rozsirene z gympla. Ale vo vseobecnosti je tu tazka fyzika (v 2.semestri, tj este uvidím...) lebo tá ževraj vyraduje 3/4 ludi. Ono zaleži aj od odboru. Ja som na aplikovanej informatike a mozno sam robim chybu ked sa ucim narazovo pred zapoctovkami, ale inak stiham sem tam aj brigadovat a pod.. no a k veci. FEI a FIIT čo viem su najťažšie výsky na Slovensku, takže tak :D ale hovorím, zaleží aký máš vztah k matike, fyzike a programovaniu..ale prechádzka ružovou zahradou to neni. Hovorim som v 1. semestri. Zatial odišlo slušný počet ludi, som zvedavý či zostanem..
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Tak to mi hraješ do kariet :D chodím na Gympel, som v maturitnom ročníku. Tak myslím že matematika by sa teda celkom dala z nej idem aj maturovať ..ešte idem aj z informatiky ale s tým mám problémy lebo tomu tak dobre nerozumiem a moc sa tomu doma nevenujem :/ :D a fyzika tú už ani nemáme ale mali sme tá ma moc nebaví ..zas na ekonomike sú cudzie jazyky a v tých tiež moc nevinikám tak hladám niečo také všeobecné aby tam nebolo nič také ťažké čož je asi všade preto sa neviem rozhodnúť ..a dalšia vec že na ekonomickú sa musia robiť skúšky takže musím mať niečo v zálohe kam ma zoberú aj bez príjmačiek :D
beardie
Redeemer
Redeemer

nieco ako hospodarska informatika je kdesi v Blave, zameranie na sekretarky na word a excel, skola asi len na titul
lubo007
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lubo007 »

ahojte,potrebujem teraz fakt pomoc,som z trnavy,a tento rok koncim strednu-sps,odbor elektrotechnika,rad by som pokracoval na vysku,nejaku s IT zameranim,lenze odbory ako aplikovana informatika a pod je na vela skolach,a preto by som vas chcel poprosit,o vase nazory a o pomoc.
do uvahy mi pripadli tieto skoly:
BA-FIIT-informatika,pocul som zevraj tazka skola,a aj pristup profesorov nie je bohvieaky
BA-FEI-aplikovana informatika
TT-MTF-Aplikovaná informatika a automatizácia v priemysle
neviem aky je medzi jednotlivymi fakultami rozdiel,ale ja by som rad studoval informatiku a zo zameranim na programovanie,bavi ma to,z inf som mal vzdy 1,z matiky som mal minuly rok dokonca 4,ale nie preto ze by som tomu nerozumel,ale ze sa mi to nechcelo ucit.
som na strednej a zijem v tom tempe,ze netreba sa ucit,staci ked v skole pocuvam a mam 2-ky.

preto vas chcem poprosit o vase nazory na tieto skoly/odbory,aky je pristup,ako je to s cestovanim-dochadzanim do bb,ci mate aj nejaky volny cas(pretoze teraz mam stale volny cas,okrem casu ked som v skole),hlavne tych co tieto skoly navstevuju,pretoze som zufaly a nerad by som si vybral zle.
Za skore odpovede dakujem.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

aplikovana informatika je aj v NR na UKF: http://www.ki.fpv.ukf.sk/sk/studijne-pr ... atikapopis
lubo007
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lubo007 »

bohuzial ja by som radsej ostal v tt,alebo najdalej do ba,kvoli spojom,ale podla toho,co na niektorych forach citam ostanem pekne v trnave na mtf-ke a nadstavbu si pojdem mozno urobit do ba na tu fit/feiku
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal:nieco ako hospodarska informatika je kdesi v Blave, zameranie na sekretarky na word a excel, skola asi len na titul
by si sa divil. je to na EU, skoncil tam brat a je zamestnany ako programator, takze by som to tak neznevazoval :wink:
alebo sa to za 11 rokov naozaj zmenilo na "skolu pre sekretarky".
Dinnamo13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dinnamo13 »

jackb napísal: by si sa divil. je to na EU, skoncil tam brat a je zamestnany ako programator, takze by som to tak neznevazoval :wink:
alebo sa to za 11 rokov naozaj zmenilo na "skolu pre sekretarky".

jeden z x :smt006
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

ľudia, mal by som otázku na na technickú univerzitu v Košiciach, nevie mi ju niekto popísať kto tam chodí, či je to dobrá škola atď..
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

to je ako keby si sa opytal, ci niekto chodil do skoly na slovensku... fakulta? odbor? nieco?
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Sry, ak sa nemýlim fakutka je FE I a odbor elektrotechnika/informatika, konkrétne informatika
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Kto ma chut na trochu statistik, moze sa v tomto prehrabat... Nakolko su tieto srandy relevantne ci smerodajne, to nech si kazdy usudi sam.

http://www.arra.sk/sites/arra.sk/files/ ... a_2011.pdf
Patrix85
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Patrix85 »

čaute, potreboval by som zistiť či nepoznáte nejakú školu na SR alebo CZ čo sa zaoberá grafikou a animáciou

niečo, kde by sa pracovalo v programoch ako cinema 4D, after effects, 3ds max a pod.

proste taká škola ktorá je zameraná na grafiku a animáciu...je jedno, kde to bude, najlepšie na východe SR, ale tu asi ani nie je nič také díkes za radu

btw: neviete čo presne sa študuje na VŠMU v BA a na TUKE? Ďakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

v Zline imho
mysho44
Amateur
Amateur

Inak neviete niekto či je ekonomia na Trenčianskej univerzite (áno tej známej Dubčekovej .D) lahká? Dá sa to prejsť v pohode? Lebo hovorím, chcem prestúpiť z FEIky..
Napísať odpoveď