Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
da sa prejst bez problemov
hej? aka je tam napr. matika? teda ja matiku na FEIke prechádzam ale asi nebude taká ako na FEI co? 
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2011, 1:41)
Resp. otázka 2. Myslíte že sa dá trenčianska zvládnuť aj externe? s tým že by som normálne pracoval cez týžden.
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2011, 1:41)
Resp. otázka 2. Myslíte že sa dá trenčianska zvládnuť aj externe? s tým že by som normálne pracoval cez týžden.
To kladieš zlé otázky, zvládnuť sa dá všetko ale trebárs aj nič... je to podmienené tvojimi schopnosťami 
mysho: zvladnut sa da. No je to po novom najmenej uznavana univerzita na SLovensku, ktora ma navyse kazdy rok problemy s akreditaciou. Titul dostanes, no bude ti na 2 veci ak bude z Trencianskej.
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2011, 11:11)
Nestuduje tu nahodou niekto v USA business/economics alebo nieco podobne? Moja skola zial nema pristup do Standard&Poor's databazy a jeden dokument by mi neskutocne pomohol.
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2011, 11:11)
Nestuduje tu nahodou niekto v USA business/economics alebo nieco podobne? Moja skola zial nema pristup do Standard&Poor's databazy a jeden dokument by mi neskutocne pomohol.
Zdravím,končím strednú a potreboval by som trochu pomôcť pri výbere školy. Nekončím gympel,ale normálnu strednú školu,odbor informatika (pascal,gimp,inkscape,blender,html,css,php, bez elektrotechniky ). Matiku viem,teda vrámci osnov pre SOŠky,neviem,čo viac by som potreboval aby som prežil na vysokej 
Mojou prioritou je FI MUNI(pravdepodobne Aplikovaná informatika),potom by som bral FIT ČVUT (tam by ma zobreli bez prijímačiek tuším,kvôli známkam z matiky) a asi úplne posledná možnosť je FIIT STUBA...
Neviem,ako by ma to vyšlo finančne v Česku (kedysi sa tu písalo,že okolo 200€ na mesiac ),totiž internát by som pravdepdobne dostal,keďže som z východu,ďalej ako je to s papierovačkami a vôbec všetko
Ďakujem
/s písanou angličtinou som na tom celkom dobre,horšie s hovorenou
Mojou prioritou je FI MUNI(pravdepodobne Aplikovaná informatika),potom by som bral FIT ČVUT (tam by ma zobreli bez prijímačiek tuším,kvôli známkam z matiky) a asi úplne posledná možnosť je FIIT STUBA...
Neviem,ako by ma to vyšlo finančne v Česku (kedysi sa tu písalo,že okolo 200€ na mesiac ),totiž internát by som pravdepdobne dostal,keďže som z východu,ďalej ako je to s papierovačkami a vôbec všetko
Ďakujem
a otazku mas aku?
aby si nebol z tej MUNI sklamany...
aby si nebol z tej MUNI sklamany...
že aký je váš názor na tie školy...
veď preto sa pýtam,aby som nebol sklamaný
veď preto sa pýtam,aby som nebol sklamaný
ta matika na SOŠ a diskretna matika na tvojej VŠ to je uplne o niečom inom, nieže to podceníš.dk.samper napísal:Zdravím,končím strednú a potreboval by som trochu pomôcť pri výbere školy. Nekončím gympel,ale normálnu strednú školu,odbor informatika (pascal,gimp,inkscape,blender,html,css,php, bez elektrotechniky ). Matiku viem,teda vrámci osnov pre SOŠky,neviem,čo viac by som potreboval aby som prežil na vysokej
Ďakujem
možno,ak by mi napísal niekto kto tam študuje,že čo sa tam očakáva,tak by som bol múdrejší...
Myslim, ze vacsinou sa z matiky beru limity, nekonecne rady, derivacie, integraly, ale mne to tiez nic nehovorilo, co si mal na strednej z matiky, ale ak budes doma pocitat, tak by nemal byt problem.
-
mirak2
Hardcore addict
maly vycuc z toho, co som mal na matike len v prvom rocniku
ale toto je zalezitost skor matfyzackych odborov...technicke to maju znacne orezane, nehovoriac o tom, ze na teoriu seru
Kód: Vybrať všetko
Deliteľnosť v Z, zvyškové triedy celých čísel. Pole. Sústavy lineárnych rovníc, Gaussova eliminačná metóda. Determinanty, Cramerovo pravidlo. Vektorové priestory, báza. Hodnosť matice, Frobeniova veta. Homogénne sústavy lineárnych rovníc. Lineárne zobrazenia. Podobné matice. Vlastné vektory a charakteristické hodnoty lineárnej transformácie. Afinné priestory. Lineárna sústava súradníc. Podpriestory, ich parametrické a neparametrické vyjadrenie. Vzájomná poloha dvoch podpriestorov. Zmena lineárnej sústavy súradníc. Euklidovské priestory, skalárny súčin. Vzdialenosti euklidovských podpriestorov. Číselné množiny (ohraničenosť, maximum, minimum, supremum, infinum). Postupnosť čísel. Funkcie jednej reálnej premennej (základné pojmy a vlastnosti). Limita a spojitosť funkcie. Elementárne funkcie. Diferenciálny počet reálnej funkcie jednej reálnej premennej. Taylorov polynóm, Taylorova veta. Integrálny počet reálnej funkcie jednej reálnej premennej.Neurčitý integrál - vlastnosti, metódy výpočtu.Určitý integrál - vlastnosti, metódy výpočtu, veta o strednej hodnote.Nevlastný integrál - vlastnosti, metódy výpočtu. Diferenciálne rovnice- základné pojmy, lineárna diferenciálna rovnica. Nekonečné číslené rady. Postupnosti a rady funkcií. Mocninový rad, jeho vlastnosti a rozvoj funkcie do mocninového radu, Taylorov rad. Matematická indukcia a Dirichletov princíp. Pravidlá súčtu a súčinu. Permutácie, variácie, kombinácie. Výbery s opakovaním. Princíp inklúzie a exklúzie. Rekurentné relácie. Vytvárajúce funkcie. Úvod do teórie grafov. Prehľadávacie algoritmy v grafoch. Stromy. Eulerovské a hamiltonovské grafy. Planárne grafy. Farbenia grafov.-
zeto750
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Neviete nahodou niekto ako je to z uznavamim predmetov z napriklad FEI na inych skolach?
Resp. modelova situacia: Spravim na FEI Matiku 1 + nejake predmety ale nebavi ma to a idem inde, je nejaka skola kde mi uznaju nejake predmety ? Mimo STU samozrejme...?
Dnes mi kamos spominal ze je to mozne tak som len zvedavy..
THX
Resp. modelova situacia: Spravim na FEI Matiku 1 + nejake predmety ale nebavi ma to a idem inde, je nejaka skola kde mi uznaju nejake predmety ? Mimo STU samozrejme...?
THX
Nazdar plánujem si podať prihlášku na euba a na fakultu manažmentu komenského. Ako som sa dočítal na obidvoch sa robia prijímačky z matiky a z angličtiny na obidvoch školách a na eube plus ešte z ekonomiky. Tak by som sa chcel opýtať akú knihu kúpiť, aby som sa doma mohol naučiť tú ekonomiku. V tom predmete mám totálne medzery pretože ho na mojej SPŠE nemám. S matematikou a angličtinou, by som nemal mať problémy.
vacsinou musis na novu skolu doniest prehlad o ucive, ak je predmet z velkej casti podobny, tak ti to uznajuzeto750 napísal:Neviete nahodou niekto ako je to z uznavamim predmetov z napriklad FEI na inych skolach?
THX
Z EUBY ti pride pred prijmackami presne vypisana literatura aj okruhy otazok z ekonomie. Hlavnou knizkou by mala byt Zaklady ekonomie a ekonomiky od K. Hontyovej pokial viem. Velmi lahke prijmacky mimochodom. Na Komenskeho prijmacky su iba o matike, lebo ta je tam riadne narocna, z tej staci doslova par bodov a si prijaty.Laster napísal:Nazdar plánujem si podať prihlášku na euba a na fakultu manažmentu komenského. Ako som sa dočítal na obidvoch sa robia prijímačky z matiky a z angličtiny na obidvoch školách a na eube plus ešte z ekonomiky. Tak by som sa chcel opýtať akú knihu kúpiť, aby som sa doma mohol naučiť tú ekonomiku. V tom predmete mám totálne medzery pretože ho na mojej SPŠE nemám. S matematikou a angličtinou, by som nemal mať problémy.
-
zdravotnik
Light Professional
Otázočka ohľadom Fakulty riadenia a informatiky v Žiline - odbor Manažment a Fakulty hosp. informatiky v BA - odbor Manažérske riadenia a informačné technológie.
Študuje tam niekto tieto odbory, poprípade má známych? Čo sú také prelomové predmety?
Študuje tam niekto tieto odbory, poprípade má známych? Čo sú také prelomové predmety?
-
Misco13
Expert
Caute. Je ucitelstvo biologia-chemia tazke studium? Ono takto, mam celkom siroky zaber toho co ma potencionalne moze bavit....cel som ist na medinu ale potmo som sa na to vykaslal lebo ze to nedam, nie som taky (alebo skro vobec) uceniachtivy. Tak som rok brigadoval a tak a siel na archeologiu, este taky sen zo zakladky. Neni to extra obtiazne ale na par veci a hlavne co sa tyka buducnosti a realneho vykonavania tejto profesie...proste obrovske sklamanie. Tak este ze skusim posledny krat nieco a ostanem tam. Chyba mi aj biologia a chemia, z toho som maturoval. Tak uvazujem nieco tam. Dokonca mam nejake predmety z archeologie aj na prirodovedeckej fakulte a tie predmety su zaujimavejsie nez samotne profilove predmety archeologie...mozno na vynimku jednu. Proste biologia, chemia, geologia....teoreticka fyzika by sla...ale matematika a vypocty absolutne nie!! Na strednej som zaspal na vavrinoch a z matiky neviem nic, ale ani ma nebavi....nejake zaklady by som prekusnut snad vedel ale take ze STU FIIT FEI absolutne nie. Na STU FCHPT vraj su niektore odbory na ktorych matika sice je ale iba tak 1 max 2 a da sa nejako zvladnut. Fyzika ma bavi ale len teoria, vedel by som od rana do vecera pocuvat o vesmire, kvantovej fyzike a teoriach, ked vsak vidim tie vypocty co ma kamarat na FEI tak koniec....poradte
biola chemia, lenivy student
dokonca som pocul o nejakej art terapii na pedagogickej...znelo to zaujimavo ale neviem.....plus mozno by som sa v buducnosti chcel zivit nejakymi umeleckejsimi vecami takze aj ta medicina nakoniec nie lebo to je na cely zivot, vela casu, je to poslanie.
Vdaka za napady
Vdaka za napady
-
zeto750
Medium Star
Zdravim
Kamarat mi dal dnes zaludnu otazku a celkom by ma aj zaujimala odpoved...
Aky je rozdiel medzi FEI API a API na MatFyze ?
Myslim narocnost, pristup ucitelov a tak?
Ja osobne mozem hodnotit len FEIku ale nazory niekoho kto skusil oboje popripade pozna niehoho a pod..
dakujem
Kamarat mi dal dnes zaludnu otazku a celkom by ma aj zaujimala odpoved...
Aky je rozdiel medzi FEI API a API na MatFyze ?
Myslim narocnost, pristup ucitelov a tak?
Ja osobne mozem hodnotit len FEIku ale nazory niekoho kto skusil oboje popripade pozna niehoho a pod..
dakujem
-
Stoporko
VIP
misco13: ak ťa nebaví učiť sa, tak na kombináciu biológia-chémia na PriFUK zabudni. Študoval som to 2 roky a nechal som to - biológia bola fakt hardcore, čisto biflovanie tisícstranových kníh. Mali sme značnú časť učiva totožnú s čistými chemikmi i s čistými biológmi + naviac pedagogiku a psychológiu. Ako by si študoval zhruba 2 výšky naraz
Lenivý študent = možno ekonómia?
(just a joke) Prípadne sociálna práca na Sv. Alžbete. Všeobecne - humanitné odbory sú jednoduchšie ako prírodovedné. Ak niekto nemá snahu učiť sa, tak bude mať problémy všade. Get used to it.
Na našej fakulte (som chemik na PriFUK) sa za celkom ľahký odbor považuje enviro, prípadne geografia v administratíve a príbuzné odbory. Tam sa stačí niečo málo nabifliť a spraviť na profáka dobrý dojem (toľko slová daných študentov). Prípadne skús psychológiu na Filiozofickej - dostať sa tam je ťažšie (prijímačky z bioly a nejakých všeobecných blábolov), no udržať sa tam, je pomerne malina (opäť, slová spolužiačky zo strednej).
Ak si lenivý (nič sa ti nechce a chceš len preliezť), tak na odbory ako chémia a biola zabudni. Na chémii rátaš príklady, makáš v labáku a používaš logiku. Na biole zasa zapĺňaš pamäť spústou dát, chodíš na terény a podobne. Moja rada - ak ťa chémia neskutočne baví a bojíš sa len matiky, kľudne sa prihlás na chémiu - za jeden semester ťa naučia stredoškolskú matiku + úvod do vysokoškolskej. Vrelo odporúčam chodiť na prednášky pani Košinárovej a výberové semináre z matiky. Ak sa chceš len zašiť na nejakú výšku, aby si mal titul, tak choď smer psychológia, soc. práca na Alžbete, GRR... prípadne Trenčianska univerzita a spol.
Na našej fakulte (som chemik na PriFUK) sa za celkom ľahký odbor považuje enviro, prípadne geografia v administratíve a príbuzné odbory. Tam sa stačí niečo málo nabifliť a spraviť na profáka dobrý dojem (toľko slová daných študentov). Prípadne skús psychológiu na Filiozofickej - dostať sa tam je ťažšie (prijímačky z bioly a nejakých všeobecných blábolov), no udržať sa tam, je pomerne malina (opäť, slová spolužiačky zo strednej).
Ak si lenivý (nič sa ti nechce a chceš len preliezť), tak na odbory ako chémia a biola zabudni. Na chémii rátaš príklady, makáš v labáku a používaš logiku. Na biole zasa zapĺňaš pamäť spústou dát, chodíš na terény a podobne. Moja rada - ak ťa chémia neskutočne baví a bojíš sa len matiky, kľudne sa prihlás na chémiu - za jeden semester ťa naučia stredoškolskú matiku + úvod do vysokoškolskej. Vrelo odporúčam chodiť na prednášky pani Košinárovej a výberové semináre z matiky. Ak sa chceš len zašiť na nejakú výšku, aby si mal titul, tak choď smer psychológia, soc. práca na Alžbete, GRR... prípadne Trenčianska univerzita a spol.
Stoporko, nevieš mi povedať niečo málo o geológii tam na PriFUK?