Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa BX »

Čo tak napísať na študujné? Oni vedia najlepšie...
pakman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pakman »

No ja som napísal na 2 rôzne e-maily asi pred dvoma dňami a ešte neopdísali..e-maily z ich stránky.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

http://www.webometrics.info/top12000.asp
rebríček univerzít. Najlpšia z ČR/SR je Masarykova univerzita, ktorá je na 97. mieste a je jediná z ČR/SR v top 100. Karlova univerzita 126. miesto v rebríčku, Univerzita Komenského 490. miesto a ďalej sa mi pozerať nechcelo
Have.Fun
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Have.Fun »

ešte pred UK je STU, 468. miesto :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nie je to prvýkrát, čo máme v TOP 500 slovenské školy ?

Inak Masaryčka na peknom vzostupe.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

ČVUT na 212. mieste si naschvál vynechal! Prečo nás nemáš rád?! :cry:
Okrem toho, záleží na kritériách. Rebríček na http://www.topuniversities.com/ je úplne iný.
alikishax
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa alikishax »

Niekto kto studuje Ekonometriu a operacný výskum??? Má to nejaké využitie do praxi? Prípadne lepšie uplatnenie?
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davtex »

Webometrics ma specificku metodiku, ktora moze a nemusi odpovedat kvalite skoly.

alikishax: daj si nieco vseobecnejsie, nevidim v tej specializacii nejaky vyznam.
ChallengerQo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

Zdravím,
mám trocha hokej v tom, či ma vezmú na FITku, keď mám scio matiku na 86 percentil.
Podľa podmienok ( http://www.fit.cvut.cz/fakulta/deska/podminky_prijeti ) by mali bez prijímačok, ale skôr si nie som istý, aký je postup, ak by napríklad splnilo viacero uchádzačov body "a" a "b", či sa zaraďujem až za nich, alebo sa to berie podľa stupnice 0-100 (čiže by som mal 86 bodov).
Vpodstate mi je to aj jedno ako to funguje, chcem si len byť istý, že už som prijatý a môžem sa venovať iným veciam.
Vie mi niekto kompetentný odpovedať? Ďakujem :)
alikishax
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa alikishax »

davtex, proc si to myslis? nejaky nazor? studujes to ?
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davtex »

alikishax: je pekne sa specializovat a moze to byt zaujimave, no nepotrebne z pohladu buduceho zamestnania. Zamestnavatela malokedy zaujima presny nazov kurzu, hlavne ked ich je dnes tolko. Poznam vela ludi, ktori vystudovali podobne zamerania v SR/CR/UK a v drivivej vacsine tu specializovanu cast nepouzili. Pri studiu ekonomicky vied som zastancom toho, aby sa to ucilo co najvseobecnejsie, hlavne v dnesnych casoch, ked si nemozes byt isty, ze vobec skoncis zamestnany v obore. Ja studujem v UK asi to najvseobecnejsie co sa da(Business management), mam tam zahrnute asi vsetko a som spokojny. S tymto pristupom niekto nemusi suhlasit, no je podla mna najmenej rizikovy. Zamestnavatel hlada niekoho s ekonomicky zameranim a neskor si zamestnanca vycvici podla svojich poziadaviek. Zbytocne sa sustredovat na nieco, co mozno nikdy nevyuzijes.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Caute, chcel by som sa spytat ohladom tohto:
http://fel.uniza.sk/

Poprosim studentov / absolventov na ich nazory. Pre a proti. Ake to tam je (cokolvek vam napadne), prostredie, ucivo, skusky... Cokolvek! Dost by ma zaujimalo, ako to tam je s matikou v jednotlivych rocnikoch a ci je narocna.

Zaujimam sa o odbor elektroenergetika.

Dakujem za kazdy nazor.
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Matiky mas 2 v prvom semestri ( matematicka analyza a linearna algebra). Potom dalsie 2 semestre uz iba analyza. Matiky su zvladnutelne. Vacsi problem byva fyzika, programovacie jazyky a teoreticka elektrotechnika. Vseobecne myslim, ze sa da zvladnut vsetko, ak na to nebudes s*at.
Co sa skoly tyka, tak je vsetko pokope a neni tak problem presuvat sa medzi prednaskami/cvikami. Nevidim nic take, co by som vytykal. Jedine niektorych vyucujucich, ktorí si dlhodobo liecia komplexy na skuskach (opravi 30 testov priebehom 10 minut, vacsinou vsetko Fx), ale to Ta trapit nemusi. Ten predmet sa od buduceho roka rusi ;).

Mimochodom, nenapisal si zle odbor? Na UNIZA sa elektroenergetika nestuduje. Iba elektrotechnika, pokial viem.
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Viem ze vseobecne je nazor (viac menej aj ja ho taky mam), ze studovat cokolvek z informatikou externe je blud ale okolnosti ma donutili zvazovat aj takuto formu a tak by som rad vedel o nieco nie extremne narocne kedze tipujem ze pojde o ciste samostudium..
Jedna bude HI EUBA a druhu by ste vybrali aku? V KE HI extere neotvaraju a Aplikovana externe neviem? bolo by to velmi tazke?

thx
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

zeto750 napísal:Viem ze vseobecne je nazor (viac menej aj ja ho taky mam), ze studovat cokolvek z informatikou externe je blud ale okolnosti ma donutili zvazovat aj takuto formu a tak by som rad vedel o nieco nie extremne narocne kedze tipujem ze pojde o ciste samostudium..
Jedna bude HI EUBA a druhu by ste vybrali aku? V KE HI extere neotvaraju a Aplikovana externe neviem? bolo by to velmi tazke?

thx
Tazke externe studium?
Gratulujem k vytvoreniu najvacsieho oximoronu na svete. Externi studenti nemaju ani polovicu projektov, ktore maju denni a ak ich aj nahodou maju tak nie su ani z polovice take rozsiahle. Musel by si byt naozaj velmi hlupy aby si nezvladol externe studium cohokolvek.
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Asi sme sa nepochopili myslel som ze studovat cokolvek externe je lahsie ako studovat inf. externe. ale to je fuk. Skor mi ide o to co y sa ako tak oplatilo ist studovat externe...
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Na UK som vyplnil el. prihlášku a potom som ju uložil do počítača, mal vytlačiť a poslať, ale v návode je napísaná táto vec " Pred vytlačením prihlášky si nastavte okraje tak, aby sa tlačila každá strana na jeden list"

Mohol by som niekomu poslať tú prihlášku a mohol by mi ju upraviť, lebo ja neviem jak na to a nemám fakt na to nervy už a ešte by som sa vás chcel opýtať na túto vec. Na stránke píšu, iba toto Poplatok za prijímacie konanie: 40 €

Bankové spojenie: Štátna pokladnica
Účet: 7000149544/8180
Variabilný symbol: 0001
Konštantný symbol: 0308

,ale kam mám dať moje evidenčné číslo? do poznámky aj s mojim menom a potom to vytlačiť z IB a tak im to poslať.

Ďakujem za skoré odpovede, kto by mi chcel upraviť to pdf, tak mu to pošlem v SS, pretože tam mám súkromné údaje.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Neviem ci len neco prehliadam, ale je taky problem vytlacit jednu stranu pdfka na jednu stranu papiera? Tak sa to tlaci aj prednastavene (pokial UK berie klasicke A4 prihlasky).
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

ten ich je*** program, na elektronické príhlašky mi tretiu stranu, dal prázdnu a je tam napísané, iba 2. strana a čiarový kód. Takže v podstate to potrebujem nejak zarovnať a neviem jak ináč by som sa tu nepýtal.
Have.Fun
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Have.Fun »

ja som im to poslal tak ako mi to vytlačilo, aj s tou prázdnou stranou a prihlášku bez problémov spracovali, takže tým sa netráp veľmi :) dokonca dnes mi od nich prišiel papier, že som prijatý bez prijímačiek, tak som šťastný jak blcha :)
Napísať odpoveď