Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Čo tak napísať na študujné? Oni vedia najlepšie...
No ja som napísal na 2 rôzne e-maily asi pred dvoma dňami a ešte neopdísali..e-maily z ich stránky.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.webometrics.info/top12000.asp
rebríček univerzít. Najlpšia z ČR/SR je Masarykova univerzita, ktorá je na 97. mieste a je jediná z ČR/SR v top 100. Karlova univerzita 126. miesto v rebríčku, Univerzita Komenského 490. miesto a ďalej sa mi pozerať nechcelo
rebríček univerzít. Najlpšia z ČR/SR je Masarykova univerzita, ktorá je na 97. mieste a je jediná z ČR/SR v top 100. Karlova univerzita 126. miesto v rebríčku, Univerzita Komenského 490. miesto a ďalej sa mi pozerať nechcelo
ešte pred UK je STU, 468. miesto 
Nie je to prvýkrát, čo máme v TOP 500 slovenské školy ?
Inak Masaryčka na peknom vzostupe.
Inak Masaryčka na peknom vzostupe.
ČVUT na 212. mieste si naschvál vynechal! Prečo nás nemáš rád?! 
Okrem toho, záleží na kritériách. Rebríček na http://www.topuniversities.com/ je úplne iný.
Okrem toho, záleží na kritériách. Rebríček na http://www.topuniversities.com/ je úplne iný.
Niekto kto studuje Ekonometriu a operacný výskum??? Má to nejaké využitie do praxi? Prípadne lepšie uplatnenie?
Webometrics ma specificku metodiku, ktora moze a nemusi odpovedat kvalite skoly.
alikishax: daj si nieco vseobecnejsie, nevidim v tej specializacii nejaky vyznam.
alikishax: daj si nieco vseobecnejsie, nevidim v tej specializacii nejaky vyznam.
-
ChallengerQo
Expert
Zdravím,
mám trocha hokej v tom, či ma vezmú na FITku, keď mám scio matiku na 86 percentil.
Podľa podmienok ( http://www.fit.cvut.cz/fakulta/deska/podminky_prijeti ) by mali bez prijímačok, ale skôr si nie som istý, aký je postup, ak by napríklad splnilo viacero uchádzačov body "a" a "b", či sa zaraďujem až za nich, alebo sa to berie podľa stupnice 0-100 (čiže by som mal 86 bodov).
Vpodstate mi je to aj jedno ako to funguje, chcem si len byť istý, že už som prijatý a môžem sa venovať iným veciam.
Vie mi niekto kompetentný odpovedať? Ďakujem
mám trocha hokej v tom, či ma vezmú na FITku, keď mám scio matiku na 86 percentil.
Podľa podmienok ( http://www.fit.cvut.cz/fakulta/deska/podminky_prijeti ) by mali bez prijímačok, ale skôr si nie som istý, aký je postup, ak by napríklad splnilo viacero uchádzačov body "a" a "b", či sa zaraďujem až za nich, alebo sa to berie podľa stupnice 0-100 (čiže by som mal 86 bodov).
Vpodstate mi je to aj jedno ako to funguje, chcem si len byť istý, že už som prijatý a môžem sa venovať iným veciam.
Vie mi niekto kompetentný odpovedať? Ďakujem
davtex, proc si to myslis? nejaky nazor? studujes to ?
alikishax: je pekne sa specializovat a moze to byt zaujimave, no nepotrebne z pohladu buduceho zamestnania. Zamestnavatela malokedy zaujima presny nazov kurzu, hlavne ked ich je dnes tolko. Poznam vela ludi, ktori vystudovali podobne zamerania v SR/CR/UK a v drivivej vacsine tu specializovanu cast nepouzili. Pri studiu ekonomicky vied som zastancom toho, aby sa to ucilo co najvseobecnejsie, hlavne v dnesnych casoch, ked si nemozes byt isty, ze vobec skoncis zamestnany v obore. Ja studujem v UK asi to najvseobecnejsie co sa da(Business management), mam tam zahrnute asi vsetko a som spokojny. S tymto pristupom niekto nemusi suhlasit, no je podla mna najmenej rizikovy. Zamestnavatel hlada niekoho s ekonomicky zameranim a neskor si zamestnanca vycvici podla svojich poziadaviek. Zbytocne sa sustredovat na nieco, co mozno nikdy nevyuzijes.
Caute, chcel by som sa spytat ohladom tohto:
http://fel.uniza.sk/
Poprosim studentov / absolventov na ich nazory. Pre a proti. Ake to tam je (cokolvek vam napadne), prostredie, ucivo, skusky... Cokolvek! Dost by ma zaujimalo, ako to tam je s matikou v jednotlivych rocnikoch a ci je narocna.
Zaujimam sa o odbor elektroenergetika.
Dakujem za kazdy nazor.
http://fel.uniza.sk/
Poprosim studentov / absolventov na ich nazory. Pre a proti. Ake to tam je (cokolvek vam napadne), prostredie, ucivo, skusky... Cokolvek! Dost by ma zaujimalo, ako to tam je s matikou v jednotlivych rocnikoch a ci je narocna.
Zaujimam sa o odbor elektroenergetika.
Dakujem za kazdy nazor.
Matiky mas 2 v prvom semestri ( matematicka analyza a linearna algebra). Potom dalsie 2 semestre uz iba analyza. Matiky su zvladnutelne. Vacsi problem byva fyzika, programovacie jazyky a teoreticka elektrotechnika. Vseobecne myslim, ze sa da zvladnut vsetko, ak na to nebudes s*at.
Co sa skoly tyka, tak je vsetko pokope a neni tak problem presuvat sa medzi prednaskami/cvikami. Nevidim nic take, co by som vytykal. Jedine niektorych vyucujucich, ktorí si dlhodobo liecia komplexy na skuskach (opravi 30 testov priebehom 10 minut, vacsinou vsetko Fx), ale to Ta trapit nemusi. Ten predmet sa od buduceho roka rusi
.
Mimochodom, nenapisal si zle odbor? Na UNIZA sa elektroenergetika nestuduje. Iba elektrotechnika, pokial viem.
Co sa skoly tyka, tak je vsetko pokope a neni tak problem presuvat sa medzi prednaskami/cvikami. Nevidim nic take, co by som vytykal. Jedine niektorych vyucujucich, ktorí si dlhodobo liecia komplexy na skuskach (opravi 30 testov priebehom 10 minut, vacsinou vsetko Fx), ale to Ta trapit nemusi. Ten predmet sa od buduceho roka rusi
Mimochodom, nenapisal si zle odbor? Na UNIZA sa elektroenergetika nestuduje. Iba elektrotechnika, pokial viem.
-
zeto750
Medium Star
Viem ze vseobecne je nazor (viac menej aj ja ho taky mam), ze studovat cokolvek z informatikou externe je blud ale okolnosti ma donutili zvazovat aj takuto formu a tak by som rad vedel o nieco nie extremne narocne kedze tipujem ze pojde o ciste samostudium..
Jedna bude HI EUBA a druhu by ste vybrali aku? V KE HI extere neotvaraju a Aplikovana externe neviem? bolo by to velmi tazke?
thx
Jedna bude HI EUBA a druhu by ste vybrali aku? V KE HI extere neotvaraju a Aplikovana externe neviem? bolo by to velmi tazke?
thx
-
axxis
Addict
Tazke externe studium?zeto750 napísal:Viem ze vseobecne je nazor (viac menej aj ja ho taky mam), ze studovat cokolvek z informatikou externe je blud ale okolnosti ma donutili zvazovat aj takuto formu a tak by som rad vedel o nieco nie extremne narocne kedze tipujem ze pojde o ciste samostudium..
thx
Gratulujem k vytvoreniu najvacsieho oximoronu na svete. Externi studenti nemaju ani polovicu projektov, ktore maju denni a ak ich aj nahodou maju tak nie su ani z polovice take rozsiahle. Musel by si byt naozaj velmi hlupy aby si nezvladol externe studium cohokolvek.
-
zeto750
Medium Star
Asi sme sa nepochopili myslel som ze studovat cokolvek externe je lahsie ako studovat inf. externe. ale to je fuk. Skor mi ide o to co y sa ako tak oplatilo ist studovat externe...
Na UK som vyplnil el. prihlášku a potom som ju uložil do počítača, mal vytlačiť a poslať, ale v návode je napísaná táto vec " Pred vytlačením prihlášky si nastavte okraje tak, aby sa tlačila každá strana na jeden list"
Mohol by som niekomu poslať tú prihlášku a mohol by mi ju upraviť, lebo ja neviem jak na to a nemám fakt na to nervy už a ešte by som sa vás chcel opýtať na túto vec. Na stránke píšu, iba toto Poplatok za prijímacie konanie: 40 €
Bankové spojenie: Štátna pokladnica
Účet: 7000149544/8180
Variabilný symbol: 0001
Konštantný symbol: 0308
,ale kam mám dať moje evidenčné číslo? do poznámky aj s mojim menom a potom to vytlačiť z IB a tak im to poslať.
Ďakujem za skoré odpovede, kto by mi chcel upraviť to pdf, tak mu to pošlem v SS, pretože tam mám súkromné údaje.
Mohol by som niekomu poslať tú prihlášku a mohol by mi ju upraviť, lebo ja neviem jak na to a nemám fakt na to nervy už a ešte by som sa vás chcel opýtať na túto vec. Na stránke píšu, iba toto Poplatok za prijímacie konanie: 40 €
Bankové spojenie: Štátna pokladnica
Účet: 7000149544/8180
Variabilný symbol: 0001
Konštantný symbol: 0308
,ale kam mám dať moje evidenčné číslo? do poznámky aj s mojim menom a potom to vytlačiť z IB a tak im to poslať.
Ďakujem za skoré odpovede, kto by mi chcel upraviť to pdf, tak mu to pošlem v SS, pretože tam mám súkromné údaje.
Neviem ci len neco prehliadam, ale je taky problem vytlacit jednu stranu pdfka na jednu stranu papiera? Tak sa to tlaci aj prednastavene (pokial UK berie klasicke A4 prihlasky).
ten ich je*** program, na elektronické príhlašky mi tretiu stranu, dal prázdnu a je tam napísané, iba 2. strana a čiarový kód. Takže v podstate to potrebujem nejak zarovnať a neviem jak ináč by som sa tu nepýtal.
ja som im to poslal tak ako mi to vytlačilo, aj s tou prázdnou stranou a prihlášku bez problémov spracovali, takže tým sa netráp veľmi
dokonca dnes mi od nich prišiel papier, že som prijatý bez prijímačiek, tak som šťastný jak blcha