Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
trizzo
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa trizzo »

yankee napísal:...a bohuzial za minimalny plat
Preco? Ved potrebuje skusenosti, tak nech pracuje. Kazdy ocakava po vysokej skole, ze dostane vysoky nastupny plat. Univerzita ti da teoreticky zaklad na to, aby si mohol zacat na sebe pracovat a ziskavat skusenosti. Ano, da sa popri skole praxovat, a minimalne si tym pripravis lepsiu poziciu pre vyjednavanie s potencionalnym zamestnavatelov. Chapem, ze ak ides preacovat mas snahu sa osamostatnit a teda riesit aj byvanie, no toto je realita. Su to aj moje pracovne skusenosti, ako aj skusenosti z praxe, ked som si budoval vo firme team. So vsetkou uctou k absolventom, ale jedine prax v "remesle" ti dopomoze rozsirovcat obzor a chapat suvislosti. Ako hovorim, mam pochopenie pre zacinajucich, no treba mat pochopenie aj pre zamestnavatela, ktori ocakava kompromis medzi znalostami, skusenostami a jeho nakladmi na preacovnika. Sorry za odbocenie od temy, ak admini uznaju za vhodne, prosim prispevok zmazat.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim,

Ked platim za prijimacie konanie, je vytlaceny prikaz z prevodu cez internet banking hodnoteny vysokymi skolami ako platny alebo to treba poukazkou na poste? Konkretne ide o STU.

Dik
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Kamarát ma menší problém, termíny trocha tlačia a začína byť nervózny.
Je stále študentom VŠ, ale do školy nechodí a nevie čo v prihláške vypísať do kolonky o predchádzajúcom VŠ štúdiu v sekcii dátum ukončenia VŠ. Odporučil som mu ísť na študijné oddelenie ukončiť štúdium, čo on odmietol, pretože tým by stratil výhody plynúce z ISIC karty. Tak sa dostal do situácie, kedy nevie čo robiť, pretože si chce nechať ISIC kartu. Existuje nejaké riešenie, alebo jediné schodné je ukončiť štúdium, zapísať do prihlášky dátum ukončenia a prísť o ISIC ? Vďaka.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Nech napise, ze je stale studentom. Svoje studium moze povazovat za skoncene najneskor datumom ukoncenia letneho semestra, pokial mu domov nepride nejaky papier skor.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Čiže vypísať všety kolonky ako "názov školy" , študijného programu, odbrou a ako dátum začatia štúdia uviesť začiatok zimného semestra a kolonku "ukončenie štúdia" nechať prázdnu ?
Jozko5998
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Jozko5998 »

Caute, zaujimala by ma jedna vec na ktoru mozno niektori z Vas budu vediet odpovedat:

Chcel by som ist po istej prestavke opat na VS, podnikam, dovod okrem zdravotnych odvodov je aj rozsirit si trochu obzory a vypadnut zo stereotypu. Suma sumarum hladam tip na odbor ekonomickeho zamerania (resp marketing, obchod a pod), ktory by vyzadoval minimalnu pripravu do skoly a zaroven povinna dochadzka by mi zabila maximalne jeden den tyzdenne. Miesto Bratislava a max Trnava.

Pripadne kto mate info z prvej ruky a chvilku casu budem rad ak sa ozvete, lebo prehlad v moznostiach moc nemam a nerad by som sa ukazal v skole raz za semester a po roku podaval prihlasku zas na inu skolu. Diky ;-)
yankee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa yankee »

trizzo napísal: Preco? Ved potrebuje skusenosti, tak nech pracuje. Kazdy ocakava po vysokej skole, ze dostane vysoky nastupny plat. Univerzita ti da teoreticky zaklad na to, aby si mohol zacat na sebe pracovat a ziskavat skusenosti. Ano, da sa popri skole praxovat, a minimalne si tym pripravis lepsiu poziciu pre vyjednavanie s potencionalnym zamestnavatelov. Chapem, ze ak ides preacovat mas snahu sa osamostatnit a teda riesit aj byvanie, no toto je realita. Su to aj moje pracovne skusenosti, ako aj skusenosti z praxe, ked som si budoval vo firme team. So vsetkou uctou k absolventom, ale jedine prax v "remesle" ti dopomoze rozsirovcat obzor a chapat suvislosti. Ako hovorim, mam pochopenie pre zacinajucich, no treba mat pochopenie aj pre zamestnavatela, ktori ocakava kompromis medzi znalostami, skusenostami a jeho nakladmi na preacovnika. Sorry za odbocenie od temy, ak admini uznaju za vhodne, prosim prispevok zmazat.
Jasne, mas pravdu, ale ja som tym chcel skor povedat to, ze vela zacinajucich studentov prava si mysli, ze po absolvovani skoly budu zarabat velke peniaze. Poznam aj absolventov prava, ktori maju problem najst si pracu vo svojom odbore, uz ich je ako maku. Neviem co na slovensku bude robit tolko pravnikov. A pritom je nedostatok ludi technickeho smeru.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Jozko5998 napísal:Caute, zaujimala by ma jedna vec na ktoru mozno niektori z Vas budu vediet odpovedat:

Chcel by som ist po istej prestavke opat na VS, podnikam, dovod okrem zdravotnych odvodov je aj rozsirit si trochu obzory a vypadnut zo stereotypu. Suma sumarum hladam tip na odbor ekonomickeho zamerania (resp marketing, obchod a pod), ktory by vyzadoval minimalnu pripravu do skoly a zaroven povinna dochadzka by mi zabila maximalne jeden den tyzdenne. Miesto Bratislava a max Trnava.

Pripadne kto mate info z prvej ruky a chvilku casu budem rad ak sa ozvete, lebo prehlad v moznostiach moc nemam a nerad by som sa ukazal v skole raz za semester a po roku podaval prihlasku zas na inu skolu. Diky ;-)
Neviem, ci by si zvazoval aj sukromnu skolu. Ak ano, doporucil by som Vysoku skolu manazmentu a studium externou formou. Studium prebieha formou internetovych diskusii a prispevkov a do skoly ides iba na skusky.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

danodrevo napísal:Kamarát ma menší problém, termíny trocha tlačia a začína byť nervózny.
Je stále študentom VŠ, ale do školy nechodí a nevie čo v prihláške vypísať do kolonky o predchádzajúcom VŠ štúdiu v sekcii dátum ukončenia VŠ. Odporučil som mu ísť na študijné oddelenie ukončiť štúdium, čo on odmietol, pretože tým by stratil výhody plynúce z ISIC karty. Tak sa dostal do situácie, kedy nevie čo robiť, pretože si chce nechať ISIC kartu. Existuje nejaké riešenie, alebo jediné schodné je ukončiť štúdium, zapísať do prihlášky dátum ukončenia a prísť o ISIC ? Vďaka.
no ale ak nema dost kreditov do dalsieho semestra tak ho v marci zo skoly vylucia.. takze ptm by mu to bolo jedno ci on sam zanechal sudium alebo ho vyluci skola.. ja som tam uvadzal koniec zimneho semestra aj ked som dalej student :D...
F1L1P
Expert
Expert

Príspevok od používateľa F1L1P »

Cavte mohol by niekto zoradit podla narocnosti studia tieto fakulty TUKE FEI, ZU FRI, STU FEI, STU FIIT, VUT FIT, MUNI FI aby som vedel kde poslat prihlasky
Fiju
Professional
Professional

Je smutne, ak sa vyberaju skoly podla narocnosti studia... To tam vazne idete na tych 5 rokov len kvoli titulu si to odsediet aby ste mali co najvacsi pokoj a potom si pred meno napisat tie zazracne pismenka? omg :roll:

@Filip, s tym ti tu aj tak asi tazko poradi, lebo tazko bude moct niekto porovnavat tolko skol...
F1L1P
Expert
Expert

Príspevok od používateľa F1L1P »

Co narobim potrebujem si vybrat nejaku skolu inak som stravil 4 roky na gymnaziu zbytocne
yankee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa yankee »

@Fuji - no neviem, ci si to na najakej z tych skol co napisal len "odsedi", hlavne ze si nevybera medzi nejakymi humanitnymi odbormi
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Dajte mi prosim radu, rad by som v buducnosti konstruoval pocitace kde je taky obor? :-)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Famine napísal:Dajte mi prosim radu, rad by som v buducnosti konstruoval pocitace kde je taky obor? :-)
Čo presne si predstavuješ pod pojmom "konštruovať počítače"?
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Ako navrhovat ich dizajn a tak... :-)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

navrhovať dizajn? Tak to choď na dizajn. A potom je už na tebe či budeš navrhovať dizajn nábytku, áut, alebo počítačov.
http://www.vsvu.sk/studium/predmety_kat ... o_dizajnu/
Fiju
Professional
Professional

F1L1P napísal:Co narobim potrebujem si vybrat nejaku skolu inak som stravil 4 roky na gymnaziu zbytocne
yankee napísal:@Fuji - no neviem, ci si to na najakej z tych skol co napisal len "odsedi", hlavne ze si nevybera medzi nejakymi humanitnymi odbormi
No ale preco ta otazka znela, ze ktora skola je najpriechodnejsia? To fakt vyzera, ze to chce len odsediet... Preco si ludia nevyberaju tazke, alebo stredne tazke skoly, aby si poriadne dokazali, ze na to maju a naozaj aj nieco z toho studia vytazili?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pretože netreba, kým je táto republika taká, ako je. Dnes ti stačia písmenka pred menom, a nikto nerieši či ich máš z karlovky, masaryčky, komenského, stu a podobne, alebo z trenčína či nejakej súkromnej o ktorej nikdy nikto ani nepočul
Fiju
Professional
Professional

@audio: ved prave, ze potom to v tej republike aj tak vyzera...
Napísať odpoveď