Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Kým sa nezapíšeš, nie si študentom VŠ.
Tak veru, ved ako sa asi vytvoria miesta pre tych, ktori su prijati z odvolania? 
Presne takto som uvažoval aj ja. Akurát je tam uvedené, že tým vyjadrujem záväzný záujem o štúdium. A niekde som čítal, že sa môže stať, že ten prvý rok (ktorého sa síce nezúčastním) si budem musieť vlastne hradiť na konci štúdia na inej škole, alebo niečo také (zo zákona). Teraz neviem či som to dobre interpretoval
. Možno to bolo myslené iba pre prípad, že by som sa zúčastnil zápisu.
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
no pokial sa nezapises nesi student pripadne to potom odvolas teda ak baziruju na navratke. Kazdopadne to s tym platenim by sa ta tykalo keby si bol zapisany na skolu nenastupil a siel by si o rok. Ale pokial odosles data tuna a potom nastupis inde im to na ministerstve bude blikat v tom zmysle ze studujes na 2 skolach. Kazdopadne si myslim ze pokial sa nezucastnis zapisu teda vyplnis index a ten odovzdas studijnemu odelenie tak nesi student danej skoly.
nebolo by mudrejsie informovat sa priamo u nich? trosku istejsie ako dohady tu na fore, nie?
nemusim im predsa hovorit ze chces ist radsej na inu skolu, proste im zavolaj/napis ze je ista sanca ze nabudes moct nastupit ale s istotou to budes vediet az po tom termine...
nemusim im predsa hovorit ze chces ist radsej na inu skolu, proste im zavolaj/napis ze je ista sanca ze nabudes moct nastupit ale s istotou to budes vediet az po tom termine...
Ďakujem za odpovede. Jasné, že som volal...ak neprídem na zápis, tak neprídem. Oni to potrebujú iba pre seba, aby to nahodili do systému.
No a je to tu nevzali ma na STU
Asi sa to tu rieši každý rok, ale hľadať niečo v tej kope komentárov je utrpenie.
Ešte mi domov nič neprišlo, ale na stránke už píše: neprijatý pre nesplnenie ďalších podmienok školy. WHAT? akých podmienok veď som im poslal všetko aj výsledky maturít len vysvedčenie som ešte neposlal ale to dostanem až zajtra. Nejakú šancu, že ma prímu na 3 ročné som zahodil hneď po mature, ktorú som dal na 33,3% ináč na ústnych som všetko vedel a po prihliadnuti na znamky za 4 roky mi dali 1 ale tak test nevyšiel. Potom som dúfal aspoň v 4-ročné ale anj som robil iba B1 a tam ide len 80% percentilu takže len 43.28 bodov. Maturu som dokakal ale tak to je moja chyba na ústnych som to dobehol ale ústne ich na stu nezaujímajú. Mám im poslať odvolanie alebo niečo? Keby tam aspoň napísali, že nie som prijatý kvôli nedostatku miesta ale nesplnenie podmienok? akých?
Známky som mal dobré počas 4 rokov ale oni chcú len maturu. Na TUKE ma vzali ale to už rozmýšľam či radšej nepôjdem robiť alebo neskúsim šťastie v zahraničí ako stratiť 5 rokov na TUKE.
Ešte mi domov nič neprišlo, ale na stránke už píše: neprijatý pre nesplnenie ďalších podmienok školy. WHAT? akých podmienok veď som im poslal všetko aj výsledky maturít len vysvedčenie som ešte neposlal ale to dostanem až zajtra. Nejakú šancu, že ma prímu na 3 ročné som zahodil hneď po mature, ktorú som dal na 33,3% ináč na ústnych som všetko vedel a po prihliadnuti na znamky za 4 roky mi dali 1 ale tak test nevyšiel. Potom som dúfal aspoň v 4-ročné ale anj som robil iba B1 a tam ide len 80% percentilu takže len 43.28 bodov. Maturu som dokakal ale tak to je moja chyba na ústnych som to dobehol ale ústne ich na stu nezaujímajú. Mám im poslať odvolanie alebo niečo? Keby tam aspoň napísali, že nie som prijatý kvôli nedostatku miesta ale nesplnenie podmienok? akých?
Známky som mal dobré počas 4 rokov ale oni chcú len maturu. Na TUKE ma vzali ale to už rozmýšľam či radšej nepôjdem robiť alebo neskúsim šťastie v zahraničí ako stratiť 5 rokov na TUKE.
V prvom rade pockaj na oficialne vyrozumenie od skoly. Tam sa dozvies co si nesplnil a na zaklade toho budes moct pisat odvolanie.
vysoka skola je z velkej casti o samostudiu, trosku horsia skola ta nepripravi horsie, ak sa budes snazit a budes makat, ak si velmi dobry, budes mat menej 'superov'kemperik napísal:Na TUKE ma vzali ale to už rozmýšľam či radšej nepôjdem robiť alebo neskúsim šťastie v zahraničí ako stratiť 5 rokov na TUKE.
-
Runes
Addict
Co si sisin
nevime kam na STU si sa hlasil ale ked ta neprijali tak dovod na to bude, zasa obcas 1 na jednej skole su 3 na inej ale to je nepodstatne, ja som STU spravil a dokoncil s ucnovkou + matura. Kazdopadne pockaj na papier co ti dojde odvolat sa mozes vzdy. Alternativa je druhe kolo a prihlasit sa na odbor kde beru kazdeho. Napr STU SJF BA mas velku sancu dostat sa na aplikovanu mechaniku nakolko to je najtazsi odbor a nikto tam nece ist
neboj je to v pohode ja som to dal, ale co som chcel povedat je ze prihlasis sa na daky iny odbor 1 rocnik je vzdy rovnaky a pocas prveho rocnika poziadas o preradenie na iny odbor
Dalsia vec nejde o to na skolu sa dostat ale udrzat kazdy kto tu absolvoval aspo 5 semestrov na VS ti povie ze prve 3 semestre su take sito ze 60% odpadne. Aspon na spominanej STU SJF
tam nas v odbore do BC statnic ostalo 30 z 90 a nebolo to preskakovanim skor decka zistili ze oni chcu penaze tak sli robit pripadne nevedeli 2+2 hoci maturitu na ich skole z mat mali na 1
Ja som mal vzdy probelm len zo slovenskym jazykom preto som siel aj na ucnovku. A ako spomina tuna kolega VS je o samostudiu to sa ja vzdy cudujem na tych reciach ekonomov a podobne ze " 2 dni som sa ucil na tu skusku a on mi to nedal" . Sakra ja som sa 5 dni ucil len na zapocet a to som bol flakac
. A TUKE neni az take zle neviem aky odbor chces ist ale ked som sa bavil s ludmi odtial neprsili mi mimo diania
ine to uz je MTF TT to uz fakt nevedeli nic. Ale to je zasa o tom s kym sa bavis a mam pocit ze som uplne mimo temu zasa
. Proste neposudzuj ziadnu fakultu podla toho koho poznas lebo kazdy ma iny pristup k studiu a tak vyzera aj vysledok. Ber to tak ze ten ujo v predu ta tam nenuti byt a musi ti odprednasat 40% latky ktoru mas ovladat v danom predmete ostatne je o tebe a len o tebe a podstatne je to aby si sa snazil pocas studia naberat prax v odbore toto pamataj a riad sa s tym pochopis ked tu skolu jedneho dna skoncis 
VSEMVS v BA mate niekto skusenosti s tou skolou?
Čo by ste si vybrali "Informatika" na ŽU alebo "Fyzika a Management" na MUNI?
Ide o "istotu" v zamestnaní, nadpriemerný plat. A tak.
-
Mek
Addict
Co si predstavujes, ze budes robit, ked vystudujes "Fyziku a management"?
Ak mas na mysli informatiku na FRIcke, tak po absolventoch je dost velky dopyt. Fyzika a management z muni je nieco ako socialna praca alebo externa teologia. Ale istotu prace by si mal, ved mekac stale otvara nove pobocky.Paragon napísal:Čo by ste si vybrali "Informatika" na ŽU alebo "Fyzika a Management" na MUNI?
@Mek: Netuším, ako popis absolventa sa mi páčil, ale asi treba zohľadňovať aj realitu, a nie kecy univerzity 
@MFa: Aj KFC je možnosť.
Tak keď hovoríte, tak asi tú FRIčku.
@MFa: Aj KFC je možnosť.
Tak keď hovoríte, tak asi tú FRIčku.
Niekto, kto chodí / chodil na FRI, ale na detašované pracovisko v Prievidzi? Lebo som bol prijatý po odovolaní, no do Prievidze (prihláška bola do Žiliny) a som z toho celý zmätený
PM, dík
-
guess.whoo
Redeemer
je na slovensku nieco taketo?:
http://www.ftvs.cuni.cz/verejnost/trene ... nce-a.html
nasiel som len klasicku 5 rocku na pedagogicky smer
http://www.ftvs.cuni.cz/verejnost/trene ... nce-a.html
nasiel som len klasicku 5 rocku na pedagogicky smer
-
guess.whoo
Redeemer
na tej stranke uniba sa neviem nikdy zorientovat a myslim, ze tam neponukaju to co hladam. na upjs by to aj mohlo byt, ale hladam prave len taku 2 rocku, nechce sa mi studovat dalsich 5 rokov 
-
audiotrack
VIP
titul budeš mať rovnaký, aj v životopise si môžeš písať že si vyštudoval FRI UNIZA ale úroveň bude o dosť nižšia. Papierovo by to malo byť to isté, ale z počutia viem že je to u nás v PD odpad. Je to tam spojené ešte s trenčianskou univerzitou a čo ja viem čím ešte a nikto vlastne nevie ani čo študuje, a kedy a kam má prísť na skúšku. Dokonca som počul aj prípad, že prišli na skúšku, čakali na chodbe hodinu, profák nedošiel. Čakali druhú hodinu, profák nedošiel. Išli domov, a druhý deň si všetci našli FX. Neviem čo je na tom pravda, ale tak no... osobne by som to asi neriešil. Ak nemáš inú možnosť, tak to zber a snaž sa po prvom ročníku prestúpiť do žilinyDenco napísal:Niekto, kto chodí / chodil na FRI, ale na detašované pracovisko v Prievidzi? Lebo som bol prijatý po odovolaní, no do Prievidze (prihláška bola do Žiliny) a som z toho celý zmätenýPM, dík