Aka vysoka skola ?
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Aka vysoka skola ?
matika na vyske je kvoli precviceniu a prehlbeniu logickeho myslenia, nicomu inemu.
nesluzi na prehlbenie logickeho myslenia skor logika ako matematika?
ja musim suhlasit s tym, ze na FIIT sa na matematiku berie moc velky doraz, ale to je dane tym ze je to technicka univerzita. programovanie ale nie je tak uplne technicka disciplina...
pokial nebudes programovat hry alebo nejake tazko technicke veci, tak integraly a derivacie v zivote nepouzijes. tak isto ak nebudes programovat ERP tak ekonomicke vzdelanie vyuzijes minimalne.
na druhu stranu, mat obor cisto o programovani je asi tiez nesmysel, co by sa tam ucilo, ze? proste aplikovana informatika je aplikovana preto, lebo sa aplikuje na nieco ine, na STU je to technika, na ekonomickej je to ekonomika. moc inych smerov tu nie je.
ja musim suhlasit s tym, ze na FIIT sa na matematiku berie moc velky doraz, ale to je dane tym ze je to technicka univerzita. programovanie ale nie je tak uplne technicka disciplina...
pokial nebudes programovat hry alebo nejake tazko technicke veci, tak integraly a derivacie v zivote nepouzijes. tak isto ak nebudes programovat ERP tak ekonomicke vzdelanie vyuzijes minimalne.
na druhu stranu, mat obor cisto o programovani je asi tiez nesmysel, co by sa tam ucilo, ze? proste aplikovana informatika je aplikovana preto, lebo sa aplikuje na nieco ine, na STU je to technika, na ekonomickej je to ekonomika. moc inych smerov tu nie je.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ono keď to je matematická logika a jeden povie že matematika, druhý že nie, logika, tak obaja stále myslia to isté 
Ty si zrejme narážal na výrokovú logiku, ale mirak2 zrejme myslel matematické dôkazy ktoré sprevádzajú celé štúdium informatiky, či je to na fyzike, či na formálnych jazykoch, či na petriho sieťach...
Ty si zrejme narážal na výrokovú logiku, ale mirak2 zrejme myslel matematické dôkazy ktoré sprevádzajú celé štúdium informatiky, či je to na fyzike, či na formálnych jazykoch, či na petriho sieťach...
Ty si nikdy nemal pravdepodobnosť a štatistiku, čo? Nikdy si nespracovával nejaké dáta, nikdy si neriešil nejaký zložitejší problem, než akej farby bude tlačítko, čo? Ako si ty predstavuješ programovanie? Sedieť na zadku a kódiť, čo ti diktujú? To môžem naučiť aj opicu.aacid napísal:pokial nebudes programovat hry alebo nejake tazko technicke veci, tak integraly a derivacie v zivote nepouzijes
FIIT má ambíciu vychovávať odborníkov, nie opice. A odborníci určite musia vedieť, čo je to integrál a derivácia. A mnoho mnoho ďalších "zbytočností". To, že nevidíš zmysel v matematickej analýze znamená, že si ju nepochopil. A za to až tak tá škola nemôže. Pretože už aj keď ju v praxi nevyužívaš (budeš sa venovať niečomu inému), aspoň vieš, že to existuje a keď príde problém, ktorý to bude vyžadovať, nepovieš "neviem".
Taký by mal byť absolvent slušnej univerzity.
Nepovedal by som, ze je tam tej matiky vela. Vsak 1 semester matalyza a 1 semester statistika a to je tak vsetko. Potom uz len nejake do poctu aby sa nepovedalo, ekonomia a podobne blbosti.
audiotrack:
no hej, ja som primarne myslel calculus ked som pisal matematika, mal som sa vyjadrit lepsie.
BX:
no ja si myslim ze je zasadny rozdiel medzi keď príde problém, ktorý to bude vyžadovať, nepovieš "neviem" a naucenim sa niecoho tak aby som to vedel aj o pol noci odrecitovat (slova samotneho Satka)...
nejdem sa s tebou hadat, ty si napisal svoj nazor, ja svoj. ja len tvrdim ze calculus (nie matematika ako som nespravne pisal predtym) je na fiitke pretoze je to technicka univerzita a vela ludi (teba vratane viditelne) si neuvedomuje ze calculus ma k programovaniu tak blizko (daleko) ako napriklad ekonomika alebo chemia.
no hej, ja som primarne myslel calculus ked som pisal matematika, mal som sa vyjadrit lepsie.
BX:
no ja si myslim ze je zasadny rozdiel medzi keď príde problém, ktorý to bude vyžadovať, nepovieš "neviem" a naucenim sa niecoho tak aby som to vedel aj o pol noci odrecitovat (slova samotneho Satka)...
nejdem sa s tebou hadat, ty si napisal svoj nazor, ja svoj. ja len tvrdim ze calculus (nie matematika ako som nespravne pisal predtym) je na fiitke pretoze je to technicka univerzita a vela ludi (teba vratane viditelne) si neuvedomuje ze calculus ma k programovaniu tak blizko (daleko) ako napriklad ekonomika alebo chemia.
-
audiotrack
VIP
záleží aká oblasť programovania
zdravím vás
chcel by som sa opýtať či je tu niekto kto chodí alebo chodil do Trnavy na STU MTF Priemyselný manažment?
chcel by som tam prestúpiť a to je ďalšia otázka..má niekto skúsenosť s prestupom z jednej školy do druhej stým že pokračuje v druhom ročníku ?teda prvý ročník som študoval na technickej univerzite vo Zvolene a do druhého ročníka chcem prestúpiť už do Trnavy na STU MTF ? čo ktomu potrebujem?
Zdravím, mám urobenú trojročnú učňovku a nato som si dorobil na inej škole maturitu a momentálne vyplňujem prihlášku na vš a zastavil som sa na strane kde mám vypísať výsledky koncoročných vysvedčení a niesom si sto pro istý, mám tam vypísať výsledky všetkých predmetov ktoré som mal v obidvoch školách alebo sa tu jedná len o školu kde som si robil maturitu? za odpoveď vopred ďakujem
-
vrtulnik
Medium Professional
Ahojte, chodi tu niekto na VŠEMvs? 
@tomas ved vypln rocniky ktore pozaduje skola nie? vacsinou to byva 2,3 rocnik, v niektorych skolach vsetky..
@riso zistoval si si kolko predmetov ti uznaju? nemusis ist rovno do druheho rocnika ak nebudes mat dost uznanych predmetov... resp to nemusis stihat, ak ti daju vela aj z 1.
@riso zistoval si si kolko predmetov ti uznaju? nemusis ist rovno do druheho rocnika ak nebudes mat dost uznanych predmetov... resp to nemusis stihat, ak ti daju vela aj z 1.
napísal som im mail s mojími predmetmi aj s počtom kreditov ... a odpísali mi :bladeboy napísal: @riso zistoval si si kolko predmetov ti uznaju? nemusis ist rovno do druheho rocnika ak nebudes mat malo uznanych predmetov... resp to nemusis stihat, ak ti daju vela aj z 1.
v prilohe vam zasielam Smernicu dekana k prestupom. K pisomnej ziadosti je potrebne dolozit okrem povinnych priloh-vid smernica aj potvrdenie zo studijneho odd., ze ste splnili podmienky na postup do nasledujuceho rocnika na materskej fakulte.
Vasu ziadost odoslite ihned po uspesnom absolvovani skusok v letnom semestri.
S pozdravom
ale ja mám predmety
V prvom semestri mám predmety: Aplikovaná informatika - 6 kreditov, Matematika 1 - 6 kreditov, Technická Fyzika - 6 kreditov, Technické kreslenie - 6 kreditov, Všeobecná ekológia - 5 kreditov. V druhom semestri mám tieto predmety: Matematika 2 - 6 kreditov, Programovacie techniky - 5 kreditov, Základy Konštruovania - 6 kreditov, Mechanika - 6 kreditov, Technické materiály - 5 kreditov, Dizajn a Technika - 3 kredity.
a na MTF v TT v prvom ročníku sú tieto:
prvý semester:
úvod do VŠ štúdia - 2 kredity, Matematika I - 7 kreditov, Informačné technológie - 5, Nauka o materialoch I - 6 kreditov, zaklady manažmentu - 4 kredity, základy konštuovania a technická dokumentácia - 6 kreditov
Druhý semester:
Matematika II - 6 kredity, Fyzika I - 6 kreditov, Technológia obrábania a montáže - 6 kreditov, základy enviromentalistiky - 3 kredity, podnikové hospodárstvo - 6 kreditov, všeobecná ekonomická teória - 2kredity, cudzí jazyk - 1 kredit
takže pomerne sú tam rovnaké predmety dá sa povedať tak by mi to mohli uznať aj kreditovo to sedí ... čo vy na to? mohli by ma prijať?
Tazko povedat len podla nazvov predmetov, skus si zistit co na nich preberali. Najlepsie najst studijny plan kazdeho predmetu.
takže teraz som si to pozeral a všetky tie základné sú rovnaké v podstate jedine čo mi chýba je ten úvod, základy manažmentu, technilógia obrábania a montáže, podnikove hospodárstvo, všeobecná ekonomická teória a anglina čo je dokopy 19 kreditov
ale na postup do druhého ročníka mi to aj tak vychádza ...
No ved uvidis co ti povedia na studijnom, ak ti to schvalia budes mat tieto predmety asi "naviac" v 2.rocniku, tak uz len aby si to zvladol.
Co hovorite na paneuropsku vysoku skolu odbor dizajn medii ?
Musim mat nejake zrucnosti v grafike a tak ?
Musim mat nejake zrucnosti v grafike a tak ?
-
audiotrack
VIP
je to súkromná škola, takže netreba žiadne zručnosti, stačí keď budeš platiť a budú sa ťa držať ako kliešť
Majú nejaké normálne školy termín podania prihlášky do konca apríla?
Čo je pre teba normálne?
Normlálna VŠ je pre mňa taká, ktorá spĺňa kritéria:
- je preszížna / lepšia ako priemer ( ČR/SR )
- profesorom ide o to, aby vychovali a vyučili inteligentných ľudí ( nie, aby povyhadzovali čo najviac študentov )
- v peknom meste s mnohými príležitosťami
- taká, o ktorej študentov sa zaujímajú tie lepšie firmy
Zameranie neviem, niečo s matikou ...
- je preszížna / lepšia ako priemer ( ČR/SR )
- profesorom ide o to, aby vychovali a vyučili inteligentných ľudí ( nie, aby povyhadzovali čo najviac študentov )
- v peknom meste s mnohými príležitosťami
- taká, o ktorej študentov sa zaujímajú tie lepšie firmy
Zameranie neviem, niečo s matikou ...