Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa mirak2 »

guess.whoo napísal:nj je to rozdiel. pokial si sam tak este ok byvat s nimi v dome. ale ostavat v byte s rodicmi po dostudovani s tym, ze je praca je pre mna nepochopitelne
stale byvam s mamou (robim 2 roky, skolu som koncil pred rokom), lebo som si spocital, ze je vyhodnejsie vziat hypoteku na byt, ked uz mam co-to nasporene ako ked nemam nic. a momentalne mam v spolocnej domacnosti o dost nizsie vydavky, takze aj sporenie ide celkom rychlo. nemusi ti byt luto mna, do konca roka som prec. ale toto je offtopic pokial viem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

leno:
priznam sa ze nejak automobilovy priemysel neriesim, takze neviem ti povedat ci to bude taky rozdiel medzi brnom a BA, ale na slovensku je automobilovy priemysel aktualne priorita jedna, tak sa da ocakavat ze do buducna sa tomu bude venovat stale viac a viac priestoru, predpokladam ze uz dnes mas moznost na skole spolupracovat s nejakymi automobilkami co podnikaju na slovensku. a nejedna sa iba o automobilky ale hromadu pridruzenych podnikov, ktore dodavaju suciastky a ktovie co.

erasmus nie je jediny program ktory umoznuje studium v zahranici. manzelka vystudovala strojarinu STU a pocas studia isla na pol roka na vymenny pobyt do USA.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

leno: Na tvojom mieste by som ostal v Bratislave, vobec by som nejake Brno neriesil. Mas kde byvat, mas tu babu (aj ked mas este malo rokov a na vyske sa to moze velmi rychlo zmenit) a mas aj tu dobru skolu.

Rozhodne by som ten intrak nechvalil ze sa tam naucis samostatnosti, zodpovednosti..blablabla. Skor mi to pride, ze intrak = zhorsena kvalita zivota na x rokov co si na nom. Ja som pobehal x Bratislavskych intrakov...no nechcel by som byvat ani na "lepsich" z nich. Byvat s dalsimi dvomi, alebo co i len jednym clovekom na izbe...ble. Hlavne, ked nemusis (byvas s rodicmi a mas vlastnu izbu predpokladam).
Na intraku je bordel, hluk, neda sa tam zvacsa dobre sustredit ani na odpocinok, ani na studium, naozaj je to dobre akurat tak na akcie, ale tie ta skor ci neskor omrzia (minimalne pocas skuskoveho obdobia, ked sa budes chciet ucit a vedla bude akcia a 120 decibelov). A intrak tiez nieco stoji, tipnem si ze ten najlacnejsi v Brne tak 100 eur.
Ja som pocas vysky studoval a byval v Bratislave u rodicov a na akcie chodil na intraky. Bolo to super. A na konci akcie som velmi rad zmizol domov, nech nemusim na tych hnusnych intrakoch spat :lol:

A co sa tyka stahovania od rodicov. To je velmi individualne a podla situacie. Ja som odisiel takmer hned po skonceni skoly, prenajal som si cely byt sam pre seba a byvam asi o 4 ulice dalej :lol: Niekomu to pride vyhadzovanie penazi, mne to pride investicia do mojho psychickeho zdravia a do lepsieho vztahu s mojimi rodicmi. Lebo keby som tam zostal, asi by ma porazilo a asi by som sa s nimi hadal tak 2x denne. Nemozem si viac pochvalit sucasny stav :lol:
leno
Novice
Novice

Príspevok od používateľa leno »

Frco napísal:leno: Na tvojom mieste by som ostal v Bratislave, vobec by som nejake Brno neriesil. Mas kde byvat, mas tu babu (aj ked mas este malo rokov a na vyske sa to moze velmi rychlo zmenit) a mas aj tu dobru skolu.

Rozhodne by som ten intrak nechvalil ze sa tam naucis samostatnosti, zodpovednosti..blablabla. Skor mi to pride, ze intrak = zhorsena kvalita zivota na x rokov co si na nom. Ja som pobehal x Bratislavskych intrakov...no nechcel by som byvat ani na "lepsich" z nich. Byvat s dalsimi dvomi, alebo co i len jednym clovekom na izbe...ble. Hlavne, ked nemusis (byvas s rodicmi a mas vlastnu izbu predpokladam).
Na intraku je bordel, hluk, neda sa tam zvacsa dobre sustredit ani na odpocinok, ani na studium, naozaj je to dobre akurat tak na akcie, ale tie ta skor ci neskor omrzia (minimalne pocas skuskoveho obdobia, ked sa budes chciet ucit a vedla bude akcia a 120 decibelov). A intrak tiez nieco stoji, tipnem si ze ten najlacnejsi v Brne tak 100 eur.
Ja som pocas vysky studoval a byval v Bratislave u rodicov a na akcie chodil na intraky. Bolo to super. A na konci akcie som velmi rad zmizol domov, nech nemusim na tych hnusnych intrakoch spat :lol:

A co sa tyka stahovania od rodicov. To je velmi individualne a podla situacie. Ja som odisiel takmer hned po skonceni skoly, prenajal som si cely byt sam pre seba a byvam asi o 4 ulice dalej :lol: Niekomu to pride vyhadzovanie penazi, mne to pride investicia do mojho psychickeho zdravia a do lepsieho vztahu s mojimi rodicmi. Lebo keby som tam zostal, asi by ma porazilo a asi by som sa s nimi hadal tak 2x denne. Nemozem si viac pochvalit sucasny stav :lol:
frco, dakujem ti! nieco taketo som potreboval pocut :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Intrák je síce zníženie komfortu života na X rokov o 500%, ale určite najväčšia sranda. Ak si typ človeka, ktorý sa pri hluku nevyspí, vadí mu bývať s inými, a podobne, tak jasné že nie. Ale inak budeš na intrák spomínať len v dobrom. Na druhej strane, spolubývajúci sú fakt lotéria, môžeš vychytať úplnych magorov. :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

o tých intrákoch je to asi dosť jednostranné. v Brne som s hlukom nemal výrazné problémy, spolubývajúci zo strednej, potom jeden chalanisko a maximálne spokojný obaja. Intráky VUT poväčšinou zrekonštruované nedávno, prostredie v pohode. Práve počas skúškového je tam maximálny kľud - väčšina študákov chodí len na skúšky a potom domov (žiadne fronty v menze :D )
Pravda je, že ubytovanie je na intrákoch drahé a preto som išiel na byt :lol:
leno
Novice
Novice

Príspevok od používateľa leno »

Curuj napísal:o tých intrákoch je to asi dosť jednostranné. v Brne som s hlukom nemal výrazné problémy, spolubývajúci zo strednej, potom jeden chalanisko a maximálne spokojný obaja. Intráky VUT poväčšinou zrekonštruované nedávno, prostredie v pohode. Práve počas skúškového je tam maximálny kľud - väčšina študákov chodí len na skúšky a potom domov (žiadne fronty v menze :D )
Pravda je, že ubytovanie je na intrákoch drahé a preto som išiel na byt :lol:
myslis na skusky a potom domov, napriklad vlakom hned nazad do BA? ale to by kazdy den neslo :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ked máš skúšku jednu/dve za týždeň, tak prečo nie? spravíš skúšku a ideš domov, za pár dní sa vrátiš do Brna na ďalšiu. Ale to ide len v prípade, že sa dá doma učiť :D
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

Čaute, keď sa jedná o "písomny vedomostný test" (ide o prijímačky na VŠ) tak ide o klasický vyškrtávaci a, b, c, d, test? vopred dík za info
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na ziadnych primackach sa nepise sloh, nikomu by sa to nechcelo opravovat ;-)
vix
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vix »

nechodí niekto externe na UK, na management?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tomas147 napísal:Čaute, keď sa jedná o "písomny vedomostný test" (ide o prijímačky na VŠ) tak ide o klasický vyškrtávaci a, b, c, d, test? vopred dík za info
na 90% áno, ale počítaj aj s možnosťou otvorených otázok. Ak nie všetkých, aspoň niektorých. Niekedy je totiž postup uvažovania dôležitejší ako výsledok (ktorý si môžeš tipnúť). A ak nebudú otvorené otázky, tak takmer určite budú za nesprávne odpovede mínusové body, aby sa eliminovalo tipovanie
beardie
Redeemer
Redeemer

fakt ma nenapada jedinykrat, kedy by som na primackach videl otvorene otazky
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a koľko prijímačiek si absolvoval? :)
ked som šiel na bakalára do nitry na UKF, boli tam asi všetky otvorené. Nejaký algoritmus a napísať akú hodnotu bude mať x po skončení. Ďalej iný algoritmus a po koľkých iteráciach bude x rovné 1111. Potom tam bola nejaká funkcia a načrtnúť jej priebeh a ešte napísať nejaký algoritmus v ľubovolnom jazyku. Nepamätám si všetky otázky, ale minimálne tieto 4 boli otvorené.
na UK v bratislave, keď som si objednal knižku s testami na prípravu, všetko tam boli otvorené otázky podobného typu ako na UKF. Algoritmus v pascale alebo céčku, a napísať výslednú hodnotu čo bude na výstupe. Prípadne nejaká matematická/fyzikálna úloha a napísať výsledok. Ani k jednému testu ale neboli možnosti.
na VUT v brne na magistra bola asi jedna alebo dve, nakreslenie nejakej schémy či hradiel či čo to bolo. Ostatné boli výberové

veľmi oblúbená otázka na prijímačkach na informatiku je nakresliť von neumanov model. Prípadne nakresliť nejaký uml diagram. A to sme len pri informatike. Viem si predstaviť že na takej architektúre sa asi tiež viac kreslí a počíta. V chémii nakresliť molekulu či reakciu... Prípadne fyzika, matika - to sú všetko odbory kde sú dôležité aj postupy, ako si prišiel k výsledku. Môžeš mať výsledok dobrý, ale iba nedopatrením. Ak sú v postupe chyby, nemôže sa výsledok akceptovať. Takže tam ak aj je výber odpovedí, určite budú zbierať aj pomocné papiere kde si počítal a budú si ich pozerať
beardie
Redeemer
Redeemer

priamo asi iba na 3 roznych univerzitach - MUNI, VUT a STU, vsetko informatika alebo inf/mgmt, spolu 5 roznych fakult/odborov
nepriamo na dalsich 4 uni

okrem toho, kazdy rok sa na primackach zucastnujem z druhej strany a cielom je roztriedit to co najrychlejsie, aj opravujuci chcu ist domov :)
aj ta informatika sa da preriedit velmi rychlo a-d odpovedami

samozrejme, architektura a podobne smery sa riesia talentovkami, myslel som predovsetkym na informatiku a ostatne technicke smery :hmm:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:...

okrem toho, kazdy rok sa na primackach zucastnujem z druhej strany a cielom je roztriedit to co najrychlejsie, aj opravujuci chcu ist domov :)
aj ta informatika sa da preriedit velmi rychlo a-d odpovedami

...
a takisto sa dajú aj otvorené odpovede veľmi rýchlo preriediť. Ak mám nejakú funkciu napr. absolútnu hodnotu sínusu, tak viem z hlavy hneď ako to má vyzerať. Pozrem, a vidím či je to dobre. Na preverenie základoškolskej matiky to úplne stačí. Ak bude aj zložitejšia, tak mi stačí nejakú klúč (ktorý musím mať aj pri A-D odpovediach). Dokonca aj ak to chceme vyhodnocovať programovo, stačí políčka pre čísla a výsledky budú číselné. To máš hneď 99 možností verzus 4 (A-D). Či bude škrtať alebo obťahovať čiarky, strojovo to vieme rovnako vyhodnotiť.
beardie
Redeemer
Redeemer

aj otazka na absolutnu hodnotu sinusu sa da urobit 4 roznymi obrazkami, podobne aj pre ine podobne veci

pozri, ja nespochybnujem, ze su aj fulltexty, ale pri informatickych a mgmt zameraniach som sa s nimi nestretol a dovolim si tvrdit, ze nejaku prax napriec vsetkymi vacsimi brnenskymi skolami mam
autor mohol napisat skolu a fakultu, vedeli by sme mu urcite pomoct lepsie, vzhladom na zameranie fora a jeho doterajsie prispevky som automaticky predpokladal INF
Domineus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Domineus »

Tak rozmýšlam nad :
1. Karlova univerzita Praha - najskôr Obecná matematika a na magisterské štúdium Finančná a poistná matematika
2. Univerzita Komenského Bratislava - Ekonomická a finančná matematika alebo Manažérska matematika

nemáte niekto nejaké skúsenosti, poradiť s náročnosťou a pod. ?
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Domineus napísal:Tak rozmýšlam nad :
1. Karlova univerzita Praha - najskôr Obecná matematika a na magisterské štúdium Finančná a poistná matematika
2. Univerzita Komenského Bratislava - Ekonomická a finančná matematika alebo Manažérska matematika

nemáte niekto nejaké skúsenosti, poradiť s náročnosťou a pod. ?
Viem ti poradit co sa tyka uplatnenia isiel by som urcite smer ekonomicka a financna matika, tazko si nieco predstavit pod pojmom manazerska matika. Co sa tyka magisterskeho studia financnej matiky na Karlovke nie je problem s uplatnenim v zahranici pripadnom doktorantskom studiu) :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Take aktualne v tejto teme a slovenskom skolstve. :hehe:
Prílohy
photo_2015-08-25_14-14-14.jpg
Napísať odpoveď