Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa audiotrack »

Mr-Freek napísal:Idem na MUNI s tým že sa pokúsim rozvrh zostaviť tak aby som dosť aj programoval :) ak sa mi to nebude páčiť kvôli kope teórie tak o rok prestúpim na VUT. No uvidíme :) ešte vybrať obor :D
toto asi nie je optimálne riešenie, radšej sa snaž to držať na maximálne 2 programovacích predmetoch za semester (a tým pádom teoria vysoko prevyšuje). A to hneď z niekoľkých dôvodov:
1) ak budeš mať veľa programovania, budeš stále za počítačom robiť semestrálky a skôr či neskôr prestaneš stíhať. A aby si sa stíhal pripravovať na cvičenia, začneš vynechávať prednášky čo sa neskôr prejaví na výsledkoch
2) chýbajúca teoria ti bude chýbať ku štátniciam a predmetom ktoré na nej stavajú. O to bude pre teba štúdium ťažšie. Ver mi, vidieť v štátnicových otázkach niečo o čom som v živote nepočul a nemám k tomu žiadne materiály nie je príjemná vec
3) aj tak na MUNI musíš mať predmety z určitých blokov. Neviem ako je to na bakalárskom stupni, ale na magistrovi neboli z programovania žiadne predmety. Takže tam je také niečo ako chceš nereálne a musel by si si dávať predmety navyše z bakalárov (ktoré ti síce dajú kredity, ale nenaplníš podmienky predmetov). Je tam totiž podmienka absolvovať X predmetov z teoretickej informatiky, X predmetov z matematických a podobne. Takže ak si nahádžeš iba predmety z programovania, môžeš mať aj 100 kreditov za semester a všetky na Ačka, ale nepustia ťa na štátnice.
dummies
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dummies »

audiotrack napísal: toto asi nie je optimálne riešenie, radšej sa snaž to držať na maximálne 2 programovacích predmetoch za semester (a tým pádom teoria vysoko prevyšuje). A to hneď z niekoľkých dôvodov:
1) ak budeš mať veľa programovania, budeš stále za počítačom robiť semestrálky a skôr či neskôr prestaneš stíhať. A aby si sa stíhal pripravovať na cvičenia, začneš vynechávať prednášky čo sa neskôr prejaví na výsledkoch
2) chýbajúca teoria ti bude chýbať ku štátniciam a predmetom ktoré na nej stavajú. O to bude pre teba štúdium ťažšie. Ver mi, vidieť v štátnicových otázkach niečo o čom som v živote nepočul a nemám k tomu žiadne materiály nie je príjemná vec
3) aj tak na MUNI musíš mať predmety z určitých blokov. Neviem ako je to na bakalárskom stupni, ale na magistrovi neboli z programovania žiadne predmety. Takže tam je také niečo ako chceš nereálne a musel by si si dávať predmety navyše z bakalárov (ktoré ti síce dajú kredity, ale nenaplníš podmienky predmetov). Je tam totiž podmienka absolvovať X predmetov z teoretickej informatiky, X predmetov z matematických a podobne. Takže ak si nahádžeš iba predmety z programovania, môžeš mať aj 100 kreditov za semester a všetky na Ačka, ale nepustia ťa na štátnice.

Ty chodis na MUNI???
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

už nie
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Mohol by mi niekto vysvetlit polopate ako je to s pedagogickym minimom? napr. vystudujem nepedagogicku VS a chcel by som ucit, tak moja VS ma program na doplnenie pedagogickeho vzdelania - ale tento program je iba pre urceny pre konkretne odbory, ci mozem studovat hocijaky a potom si to doplnit?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pedagogické minimum si môžeš robiť aj na inej škole, ako si vyštudoval pedagogiku. Je to skôr iba kurz, a neviaže sa na odbory. Učiteľ geografie absolvuje rovnaké pedagogické minimum ako učitel chémie, matematiky alebo informatiky. Naučíš sa tam iba (a dostaneš o tom osvedčenie) ako prednášať, ako si pripravovať materialy aby im žiaci rozumeli a podobné všeobecné veci z učiteľstva.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

@dummies hej idem aj s priateľkou 21.1 :) zbehneme na pivo potom? už som dohodnutý s jedným absolventom že mi porozpráva ako to chodí a nechodí :)

//autoeditácia príspevku (11 Jan 2016, 17:48)
čo sa týka toho programovania tak mi bolo povedané že ak si správne zložím rozvrh tak môžem dosiahnuť pomer programovanie-teória naveľa aj 1:1 čo mi príde ideálne.

Rád programujem ale keď vidím ako je na tom kamarátova sestra zo žiliny.. tá programuje a nevie z čoho sa skladá počítač, keď som chcel poťahať info o zložitosti algoritmov zobrazených pomocou funkcií tak nevedela o čom je reč a to nie je prváčka. Možno je to prehnané ale tak či tak mi príde programovanie bez matematiky ako strielanie naslepo a preto chcem ísť radčej na MUNI na ktorej by sa teórie malo objaviť viac ako na VUT.

Ani také niečo ako dosiahnuť ten pomer 1:1 nie je reálne?? Som v kontakte s minuloročným absolventom a ten mi to povedal, asi je odo mňa hlúpe na základe 1 názoru zakladať plány na najližších 5 rokov :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

opakujem, že som tam robil iba Mgr, bakalára som si robil na inej škole. Ako to je na bakalárovi neviem, to si preštuduj študijný program alebo sa spýtaj niekoho kto si tam robil aj bakalára. Ja som vychádzal z magisterského, a napísal som že to môže byť podobne aj na bakalárovi. Nevravím že to tak určite je

a s tým, že zakladať na jednom názore je blbosť súhlasím. Niekto nadáva na školu len preto, lebo je blbý a dostával F-ka prípadne ju nedokončil. Pritom škola môže patriť k tým najlepším.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

V tom prípade skúsim poťahať info od študentov na DOD :) díky za info, to som si už stihol všimnúť že na tú istú školu budú 2 študujúci ludia odporúčať a nadávať naraz :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ak sa bojíš ze budeš mať na VUT malo teórie, tak sa báť naozaj ale naozaj nemusíš ;-)
dummies
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dummies »

Mr-Freek napísal:V tom prípade skúsim poťahať info od študentov na DOD :) díky za info, to som si už stihol všimnúť že na tú istú školu budú 2 študujúci ludia odporúčať a nadávať naraz :D
Mas SS :-D
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

Nevie niekto ake su kriteria na prijatie na Filozoficku fakultu Komenskeho v Bratislave?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

EsoEso napísal:Nevie niekto ake su kriteria na prijatie na Filozoficku fakultu Komenskeho v Bratislave?
Pozri si na http://www.portalvs.sk/sk/mesto
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

Ktora skola ma najlepsie medzinarodne prava?
EU alebo UMB? Pripadne nejaka ceska.
elessar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa elessar »

Mr-Freek napísal:@dummies hej idem aj s priateľkou 21.1 :) zbehneme na pivo potom? už som dohodnutý s jedným absolventom že mi porozpráva ako to chodí a nechodí :)

//autoeditácia príspevku (11 Jan 2016, 17:48)
čo sa týka toho programovania tak mi bolo povedané že ak si správne zložím rozvrh tak môžem dosiahnuť pomer programovanie-teória naveľa aj 1:1 čo mi príde ideálne.

Rád programujem ale keď vidím ako je na tom kamarátova sestra zo žiliny.. tá programuje a nevie z čoho sa skladá počítač, keď som chcel poťahať info o zložitosti algoritmov zobrazených pomocou funkcií tak nevedela o čom je reč a to nie je prváčka. Možno je to prehnané ale tak či tak mi príde programovanie bez matematiky ako strielanie naslepo a preto chcem ísť radčej na MUNI na ktorej by sa teórie malo objaviť viac ako na VUT.

Ani také niečo ako dosiahnuť ten pomer 1:1 nie je reálne?? Som v kontakte s minuloročným absolventom a ten mi to povedal, asi je odo mňa hlúpe na základe 1 názoru zakladať plány na najližších 5 rokov :)
z tohto co popisujes mi ako idealna skola pre teba vychadza VUT FIT :) rozhodne to nie je take ako sa hovori, ze clovek tam datli od rana do vecera kod a teoriu vidi z manualov.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ktoré z týchto odborov ma najbližšie ku grafike? (autocad,inventor)
Prílohy
odbory.png
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pravdepodobne to 6.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

najbližšie k tomu ais má toto keď cad systemy

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2016, 20:34)
to mam vypísať všetky predmety za 4 roky?
Prílohy
strj.png
predmety.png
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

áno, všetky. AK máš málo riadkov, napíš im na personálne ako to riešiť. V mojom prípade mi vtedy odpísali nech vynechám neodborné (telesná, etika...) a ak budem mať stále málo riadkov, nech vynechám aj také ktoré iba nadväzovali a spojím to do jedného (napríklad ak je predmet strojárstvo a druhý strojárska prax, nech to spojím do strojárstva). Najpodstatnejšie sú tam všeobecné (matika, slovenčina, jazyky...) a odborné. Ale na priemyslovkách je tých predmetov podstatne viac ako dávajú riadkov v prihláškach
Ale v tom čase to bola ešte papierová prihláška, možno že tebe tam vedia tie riadky doplniť :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no a teraz dole vidim že vysledky z maturity,
ako mam dať vysledky z maturity keď maturujem v máji?
ako viem že mam pisomné v marci ale tu ide o to že vysledky sa dozviem týždeň pred ústnymi maturitami a prihlašku mam podať do 31.3
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

to je pre ludi, ktori sa hlasia na skolu, ale maturovali davno predtym
Napísať odpoveď