Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa audiotrack »

maturitné vysvedčenie doložíš dodatočne. Príde ti list s pokynmi keď ťa budú volať na skúšky. Buď ho prinesieš na skúšky, alebo na zápis.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

aliquis28 napísal:Ktora skola ma najlepsie medzinarodne prava?
EU alebo UMB? Pripadne nejaka ceska.
Nejaka odpoved?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

určite "prípadne nejaká česká" ak je len toto v ponuke. ALe na slovensku máš tiež dobré školy, prečo si si vybral práve tieto dva odpady?
Takéto otázky nikdy nepochopím. Študent chce na jednu stranu najlepší odbor, na druhú stranu chce najlahšiu školu. TO nejde do kopy. Buď chceš kvalitné vzdelanie a titul čo má váhu, ale budeš pre to musieť niečo spraviť, alebo chceš školu zadarmo s titulom ktorý má rovnakú hodnotu ako varecha - má ho každý kto chce
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal:určite "prípadne nejaká česká" ak je len toto v ponuke. ALe na slovensku máš tiež dobré školy, prečo si si vybral práve tieto dva odpady?
Takéto otázky nikdy nepochopím. Študent chce na jednu stranu najlepší odbor, na druhú stranu chce najlahšiu školu. TO nejde do kopy. Buď chceš kvalitné vzdelanie a titul čo má váhu, ale budeš pre to musieť niečo spraviť, alebo chceš školu zadarmo s titulom ktorý má rovnakú hodnotu ako varecha - má ho každý kto chce
Prave preto sa pytam. Pocul som, ze UMB je dobra, ale radaej budem studovat niekde, kde to ma cenu.
Pozeral som aj VSE v Prahe. Ktory obor / skolu by si odporucil ak chcem studovat diplomaciu (medzinar. vztahy)? Spojenie s medzinar. obchodom nerobi problem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

na to máš rebríčky univerzít a fakúlt. Ja ti odporučiť neviem, lebo je to mimo môjho odboru. Ale myslím si, že zrovna UMB nepatrí k špičke, a skôr by som hladal či ten odbor nie je na Komenského, Karlovke, Masaryčke a podobne
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

UMB co sa tyka medz. politickych vztahov je na SK spicka. Pravo neviem.

Na VSE je program medzinarodne ekonomicke vztahy a v ramci toho medzinarodny obchod a medzinarodne studia - diplomacia.
peter96v
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peter96v »

Ahojte, momentálne riešim kam na vysokú školu. Som už štvrták na gymnáziu a zaujímam sa o štúdium na Žilinskej univerzite na elektrotechnickej fakulte. Poobzeral som viacero odborov, ktoré sa na nej dajú študovať. Pozdáva sa mi odbor autotronika a telekomunikácie. Mam tri otázky pre tých, ktorí tu študujú/študovali alebo majú nejaké skúsenosti. Aká veľká je náročnosť týchto odborov?, sú odbory autotronika/telekomunikácie vhodné pre absolventa gymnázia? Ktorý odbor, podľa vás, je lepšie si vybrať?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neštudoval som tam, tak sa vyjadrím len všeobecne k tej náročnosti. Je to veľmi subjektívne meradlo. Niekto ti povie že je to náročné a ty prejdeš štúdiom lavou zadnou bez učenia. Niekto povie že je to v pohode a teba vyhodia v prvom semestri. Každý má bunky na niečo iné, každého niečo iné baví (a keď ťa to baví tak sa to učí lahšie) a podobne. Ale s gymnáziom by si mal byť schopný zvládnuť každý výšku. Budeš si musieť doštudovať veci okolo elektrotechniky alebo nejakých iných odborných predmetov čo tam budú, lebo máš v tom nevýhodu oproti priemyslovkárom, ale zase si vo výhode s matikou

Ak si rozhodnutý pre tú školu a odbor, tak tam choď a nedávaj na názory iných. A určite sa neriaď náročnosťou. Čím ťažšia, tým to viac oceníš keď ju skončíš a budeš mať z nej titul
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aliquis28 napísal:
Nejaka odpoved?
Za rok 2014:
vzdelavanie 59
veda a vyskum 9
doktorandi 59
grantova uspesnost 13
atraktivita studia 72

...podla dostupnych cisiel usudzujem, ze fakulta ma priemerne vzdelavanie, napriek tomu, ze sa tam z nejakych pricin hlasi vela ludi a maju aj vela doktorantov, tak fakulta fatalne zlyhava vo vyskume a grantovej uspesnosti...co su vacsinou klucove ukazovatele uspesnosti fakulty. Aku kvalitnu pracu odviedli vyskumni pracovnici a doktorandi, ked maju taku nizku grantovu uspesnost a ukazovatele vedy a vyskumu?

Za rok 2015 fakulta politickych vied a medzinarodnych vztahov UMB este poklesla.

Maturanti. Ak sa chystate na nejaku vysoku skolu a nejde vam iba o ziskanie pismenok pred menom, co najrychlejsie a najlahsie. Vrelo vam odporucam si pozriet "hodnotenie fakult vysokych skol" od akademickej rankingovej a ratingovej agentury (ARRA). Rebricky slovenskych fakult v jednotlivych kategoriach zostavuju kazdy rok a tieto udaje su verejne dostupne. Staci si to vygooglit.
Prílohy
Bez názvu.jpg
ARRA 2015.jpg
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

ephramko napísal: Za rok 2014:
vzdelavanie 59
veda a vyskum 9
doktorandi 59
grantova uspesnost 13
atraktivita studia 72

...podla dostupnych cisiel usudzujem, ze fakulta ma priemerne vzdelavanie, napriek tomu, ze sa tam z nejakych pricin hlasi vela ludi a maju aj vela doktorantov, tak fakulta fatalne zlyhava vo vyskume a grantovej uspesnosti...co su vacsinou klucove ukazovatele uspesnosti fakulty. Aku kvalitnu pracu odviedli vyskumni pracovnici a doktorandi, ked maju taku nizku grantovu uspesnost a ukazovatele vedy a vyskumu?

Za rok 2015 fakulta politickych vied a medzinarodnych vztahov UMB este poklesla.

Maturanti. Ak sa chystate na nejaku vysoku skolu a nejde vam iba o ziskanie pismenok pred menom, co najrychlejsie a najlahsie. Vrelo vam odporucam si pozriet "hodnotenie fakult vysokych skol" od akademickej rankingovej a ratingovej agentury (ARRA). Rebricky slovenskych fakult v jednotlivych kategoriach zostavuju kazdy rok a tieto udaje su verejne dostupne. Staci si to vygooglit.
Tie statistiky som pozeral, ale chcel som vediet skor osobnu skusenost. Nakoniec som dal 2 prihlasky do Ceska a jednu na Slovensko.
kohyf
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kohyf »

Prosím vás, máte daaké skúsenosti a Aplikovanou informatikou na matfyze ? Dá sa zvládnuť tá škola ? :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

kohyf napísal:Prosím vás, máte daaké skúsenosti a Aplikovanou informatikou na matfyze ? Dá sa zvládnuť tá škola ? :)
No ak sa nemylim produkuje nejakych absolventov, cize sa da zvladnut :)
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

Názor na Paneurópsku vysokú školu v BA? Je to Fakulta masmédií a tá mediálna komunikácia vyzerá na slušný odbor... Otázka je či sa človek uplatní v tom odbore po skončení štúdia a či sa vlastne vôbec na tú školu dá dostať
totalalitarian
Novice
Novice

Príspevok od používateľa totalalitarian »

Zdravim, je tu niekto kto studuje na Vysoká škola medzinárodných a verejných vzťahov Praha v Bratislave (http://www.vip-vs.sk) alebo studoval niekto? Ak hej, chcel by som sa dozvediet ako to tam chodi a pod. Dakujem.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

kohyf napísal:Prosím vás, máte daaké skúsenosti a Aplikovanou informatikou na matfyze ? Dá sa zvládnuť tá škola ? :)
Poznám pár ľudí z matfyzu a hovorili, že sa to neoplatí. Neučia sa tam z toho "aplikovaného" moc aktuálne technológie, čiže koniec koncov sa to aj tak budeš musieť naučiť sám, resp. z iného zdroja. Obecná informatika tam je ale na dobrej úrovni (tomu zodpovedá aj náročnosť, though).
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Musí dať do prihlášky, známky z vysvedčení zo všetkých ročníkov? (1-3), neviem nájsť prvácke a nechce sa mi vybavovať nové, tak to považujem ako poslednú možnosť (EUBA), vďaka za každú infošku :)

//autoeditácia príspevku (10 Mar 2016, 22:17)
nikto nevie? :?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

napis na studijne.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

Zdravim, aky odbor vystudovali vedci ktori sa zaoberaju teoriou relativity, superstrun a pod.? Ide o odbor fyzika alebo nieco konkretnejsie?dakujem
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Zo Slovenska väčšinou Všeobecná fyzika na bratislavskom matfyze.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko páni, kamarát je krvopotne rozhodnutý pre túto školu: http://jaderka.fjfi.cvut.cz/obor/aplika ... nzenyrstvi ako človek bez kvalitnejších znalostí fyziky a informi zatiaľ čo matiku mal 4 roky ale tiež neexceluje. Vedel by to niekto zhodnotiť?? Ja tú školu nechcem uraziť ale príde mi to pre potenciálneho informatika horšia voľba ako štúdium zamerané prevažne na informu napr. na VUT/MFF UK/FI MUNI. Ako je to teda? Je to štúdium zamerané skôr vedeckým smerom alebo vychová informatikov schopných sa pohodlne zamestnať?

Plus by bola super malé porovnanie s FIT VUT kde má tiež možnosť íst. Ďakujem :)
Napísať odpoveď