Aké chladenie na taktovanie
-
AndreasAuditore
Medium Expert
Aké chladenie na taktovanie
Dobrý deň chcel by som sa spýtať aké je najlepšie chladenie myslím je lepšie vzdušné alebo vodné tekutý dusík neporovnávam lebo nieje priveľmi cenovo dostupný
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aké chladenie na taktovanie
Ide o cenu, čo do toho chceš vraziť. Na doma je najlepšie a najdrahšie vodné, potom kvalitnejšie vzduchové a nakoniec boxy s nevetranou skriňou.
-
AndreasAuditore
Medium Expert
do 3000 korún
nepochopil som ci si myslel chladenie ako komplet skrina alebo len cpu..do 100 evri by si uz mohol kupit vykonny cpu chladic a ostalo by ti na jeden alebo dva vetraky do skrinky..ale s takou cenovou predstavou mozes na vodne chladenie zabudnut..niekedy sa vyplati kupit vykonnejsi HW ako keby si mal kupovat nejake extremne chladenie
-
AndreasAuditore
Medium Expert
krabicu chcem urcite tuto ale neviem ci je dobra ako tak kukam asi hej Thermaltake VJ40001W2Z V9/Black
-
Thommas
Addict
Tá skrinka je fajná, cpu chladič: http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-D14.html?arg1=001 + by som na tvojom mieste dokúpil aj regulátor na vetráky napr.: http://www.tichepc.sk/XILENCE-internal- ... rg1=001018
-
AndreasAuditore
Medium Expert
naco mi bude regulátor myslím, že nieje potrebný či áno?
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2011, 15:57)
no takto chcel by som vedieť aké teploty dosiahnem ak je vodné lepšie bude lepšie vodné
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2011, 15:57)
no takto chcel by som vedieť aké teploty dosiahnem ak je vodné lepšie bude lepšie vodné
-
Thommas
Addict
Vodné ťa výjde na +- 450€. Regulátor nie je potrebný, ale zíde sa ti pri tom veľkom hovade vetráku v skrini.
-
AndreasAuditore
Medium Expert
aha ok no ja som videl vodné za 2000KČ ale to je jedno inak ok a to budem prepínať podľa teploty akú budem potrebovať lebo tá skriňa pokiaľ viem by mala mať dva svoje vetráky
podla otazok by som ti radil sa radsej nepustat do vodneho chladenia a mozno ani do pretaktovavania, som myslel ze tie doby uz su prec kedy sme nahanali kazdy MHz(333MHz->400MHz)
za 2000kc si videl asi vodne chladenie len na procak, nie kompletku?
za 2000kc si videl asi vodne chladenie len na procak, nie kompletku?
-
AndreasAuditore
Medium Expert
áno na procesor kompletné nie a prečo nie v Biose som si taktoval aj tent omôj súčasný
ja nevravim ze sa to neda, len mi to pride pri vykone dnesnych procakov zbytocne
a taktovanie nieje len o procaku, skor ako sa do niecoho takeho pustis by som ti odporucil si o tom nieco nastudova, ja uz som s takymi srandami skoncil ked som kupil prvy procesor ktory pokoril magicku hranicu 1GHz(ach jo stary dobry athlon)
a taktovanie nieje len o procaku, skor ako sa do niecoho takeho pustis by som ti odporucil si o tom nieco nastudova, ja uz som s takymi srandami skoncil ked som kupil prvy procesor ktory pokoril magicku hranicu 1GHz(ach jo stary dobry athlon)
-
AndreasAuditore
Medium Expert
tak ak budu lepsie hry ako ten novy moj procak Sandy teda I7-2600K tak potom ano ale chladenie si chcem dat kazdopadne dobre
pozri si stranku www.tichepc.sk
tam najdes dostatok tovaru tohto typu, od vodneho chladenia az po pasivne chladice
ja som vzdy trval na tichom pocitaci(kamarati sa mi smiali ze sa budem zachvilku stazovat na hlucne ramky) ale najdes tam aj vykonne chladice
tam najdes dostatok tovaru tohto typu, od vodneho chladenia az po pasivne chladice
ja som vzdy trval na tichom pocitaci(kamarati sa mi smiali ze sa budem zachvilku stazovat na hlucne ramky) ale najdes tam aj vykonne chladice
-
AndreasAuditore
Medium Expert
ok Ďakujem za pomoc a inak neviete koľko maximálne narvem do tej škatule chladičov lebo jeden ma škatula hore druhy z predu a z boku tuším a neviem koľko ich tam ešte pôjde a inak chcem sa spýtať či si môžem poskladať sám počítač lebo bojím sa zlomenia pinov na procesore resp. na doske
nie je na tom nic tazke zvladnes to aj sam pri najhorsom si pozri nejake video na youtube ako sa to osadza..ten procesor tam vlastne len polozis podla oznacenia a zatiahnes taku packu..
Ked chces tak za 100euri ti predam mojho vodnika ktorym som chladil skoro 600W tepelneho vykonu na +5*C ambient temp.
nie vzdy maximalny pocet vetrakov je to najlepsie riesenie, je dolezite vyriesit prudenie vzduchu tak aby si tam nemal zbytocne viry a aby ten vzduch siel take kade chces ty, potom je to chladenie optimalne, napr bocnice je za normalnych okolnosti lepsie neosadzat ventilatorom a tie dierky zalepit, samozrejme su vynimky
-
AndreasAuditore
Medium Expert
pri fotke tej skrine je to vzysvetlene ze tam prudi vzduch a oplati sa mi kupovat tie ovladace na chladenie
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2011, 15:32)
takto to podla mna moze byt ako je na tejto stranke http://www.thermaltake.com/product_info ... me=V9&ovid
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2011, 15:32)
takto to podla mna moze byt ako je na tejto stranke http://www.thermaltake.com/product_info ... me=V9&ovid