Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa Mek »

Rucne skenery v T(r)escu pouzivam stale, je to podstatne rychlejsie ako vsetko skenovat a zdrzovat pri pokladni, riesit "neocakavany tovar v baliacom priestore" a tak. Mam clubcard appku a v nej vzdy aj nejake zlavove kupony, aj body sa zbieraju a potom sa daju premenit na kupony. Bez clubcardu by ma nakup vysiel aj o tretinu drahsie.
No, neviem ako u vas, ale moje nakupy su doslova kazdy druhy "nahodne vybrate na preskenovanie". Cim som im asi podozrivy, to netusim, ved nekradnem a oni tiez nikdy ziadne nezrovnalosti nenasli. Uz by ma mohli odobrat z blacklistu :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

No, neviem ako u vas, ale moje nakupy su doslova kazdy druhy "nahodne vybrate na preskenovanie".
aj preto vnímam to skenovanie ako nie pre mna prinosne.

**
Cim som im asi podozrivy, to netusim, ved nekradnem a oni tiez nikdy ziadne nezrovnalosti nenasli. Uz by ma mohli odobrat z blacklistu
asi nakupujes velmi vela položiek, čo zvyšuje riziko že človek nieco prehliadol a nenaskenoval.

**
apropo ako to funguje ked som si nieco uz naskenoval, ale povedzme som sa este vpredajni rozhodol ze to nechcem? da sa to lahko vymazat?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Vies tam doplnat pocet aj odoberat. Nie som si isty ale myslim ze ide aj uplne zrusit polozku.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 21 aug 2024, 18:51 U nás je to presne opačne. Kaufland zaviedol automatické pokladne pri totálnej rekonštrukcii predajne, ktorá trvala asi 2 mesiace a kúpil kvalitné pokladne. Zároveň tam sú nonstop 2 zamestnanci. Jeden upratuje a radí ľuďom, druhý riadi centrálny počítač a odklikáva napr. vek pri alkohole počas toho, ako si blokuješ. Nikdy som tam nemal problém. Naopak Lidl kúpil malé mobilné pokladne iba na bezhotovosťné platby a prestaval predajňu za 1 noc. Pri 9z10 nákupov tam mám error pretože tým pokladniam vadia tekutiny. Položíš fľašu, hladinka sa trošku pohybuje a pokladňa sa zastaví. Môj osobný rekord je nejakých 21kg nadváha (že som chcel "ukradnúť" tovar o váhe 21kg), mal som na váhe položenú 1 colu a nič iné. :D
No tu na horniakoch je to presne naopak :D Bola tu nejaká rekončtrukcia v K ale tú si človek poriadne ani nevšimol, skor sa týkala tých priestorov mimo nakupnej plochy K a tie samoobslužné pokladne tam pribudli zo dňa na deň, aká je ich kvalita neviem posúdiť, kvalitnejšie mi prídu tie v lidli, tam naopak rekonštrukcia prebiehala dlhšie, kludne sa mohlo stať, že keď to vlastní ten istý vlastník, tak mohli svičnúť tú výmenu :) mne sa napr. stalo, že ak bolo v lidli vela ludí za normálnymi pokladňami, tak mi umožnila predavačka zaplatiiť hotovosťou aj na tej samoobslužnej pokladni, kde sa údajne dá platiť iba kartou, ale tak to bol trochu workaround cez obyčajnú pokladňu. Príde mi že lidl tu má v Ziline kvalitenjšie pokladne ako kauf.

Čo som čítal okolo toho scan & shop, tak K má K-scan a tam sa píše, že jediné čo sa nedá naskenovať sú nejaké flaškové bony - záloha asi a potom tie veci v krabičkách so zámkom, prípadne pečivo?
Najbližšie ak pojdeme nakupobať tak to asi vyskúšam, lebo z nejakého dôvodu neviem prečo, lebo tieto scan aplikácie fungujú v obchodoch už pekne dlho, možno aj vyše 10 rokov, tak som si myslel, že človek to musí najprv spárovať s platobnou kartou a až potom s tým môže ísť nakupovať... silly me :) kedže som donedávna nepoužíval chytrý telefón a celkovo aplikácie na nakupovanie.

Tými flašovými bonami sa myslí čo? Záloha za flašu? To sa rieši potom s obsluhou pri pokladni? A potom také veci ako pečivo, to si potom hladáte v zoznamoch pri samoobslužnej, alebo si počkáte na obsluhu kým vám to dotuká?
Ja by som prvoplánovo asi skúsil, že ak by som mal v košíku pečivo a aj nejaké pivo, prípadne víno, tak zaplatím najprv za to čo už mám naskenované na tej čítačke a potom počkám na obsluhu kým mi doťuká pivové plechovky, flaše, prípadne pečivo, alebo to robíte na jeden go? Teda bez obsluhy si tam asi pivo nekúpite, im je jedno že ten čo si registroval caufland card má viac ako 18r?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Mek napísal: 22 aug 2024, 11:07 No, neviem ako u vas, ale moje nakupy su doslova kazdy druhy "nahodne vybrate na preskenovanie". Cim som im asi podozrivy, to netusim, ved nekradnem a oni tiez nikdy ziadne nezrovnalosti nenasli. Uz by ma mohli odobrat z blacklistu :D
zda sa mi, ze to bolo nastavene na kazdy piaty nakup v poradi (nie tvoj ale vsetkych) cize asi vystihnes vdy taku chvilu na pokladni ked to vyjde na teba.

Pri kontrole maju sa mi zda len nejaku hodnotu nascenovat. Cize ak mas napr, nakup za 30€ tak im tam vyhodi hodnotu 8€ na kontrolu.

Autoeditácia príspevku po 4 min 20 sek:
gogo956 napísal: 22 aug 2024, 11:20 apropo ako to funguje ked som si nieco uz naskenoval, ale povedzme som sa este vpredajni rozhodol ze to nechcem? da sa to lahko vymazat?
tu knes na scaneri na ikonku kosik a zoscanujes polozke este raz, vymaze ju zo zoznamu. pripadne upravis pocet kusov v zozname, v scaneri mas normalne zoznam nascanovanych poloziek, cize vidis co si zoscanoval a zaroven vidis aj sumu nakupu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

retkvic napísal: 22 aug 2024, 12:19A potom také veci ako pečivo, to si potom hladáte v zoznamoch pri samoobslužnej, alebo si počkáte na obsluhu kým vám to dotuká?
Ja by som prvoplánovo asi skúsil, že ak by som mal v košíku pečivo a aj nejaké pivo, prípadne víno, tak zaplatím najprv za to čo už mám naskenované na tej čítačke a potom počkám na obsluhu kým mi doťuká pivové plechovky, flaše, prípadne pečivo, alebo to robíte na jeden go? Teda bez obsluhy si tam asi pivo nekúpite, im je jedno že ten čo si registroval caufland card má viac ako 18r?
Ked kupujes pecivo, skenujes ciarovy kod na cenovke a na skeneri len upravis pocet.
Alkohol a ine vyrobky od 18 rokov musi odsuhlasit obsluha. Bud pride a spravi to, alebo moze aj na dialku ked ta vidi a na prvy pohlad nie si teenager :smt059
S tym ciastkovym skenovanim by som to tak ako pises, nerobil. Ked na teba vyjde "nahodna kontrola", bude zle ze mas v kosiku nenaskenovane polozky. Ak chces urobit dva nakupy, z toho jeden na skener, a druhy bez skeneru, tak najprv si nablokuj ten bez skeneru, a potom az so skenerom. Musel som to tak zo 2x urobit, lebo som kupoval ovocie a zeleninu a samoobsluzna vaha pri ovoci a zelenine bola mimo provoz (a tym padom som nemal ako ich ani naskenovat).
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Preco nepouzivate Doručenie domov alebo Klikni+Vyzdvihni? Klikni+Vyzdvihni je teraz dokonca zadarmo.

Vyklikate si tovar na PC alebo na mobile a dorucia vam to az k dveram, alebo si ho vyzdvihnete autom na pobocke.

Prve nakupy si treba vyhladat tovar, ale neskor je uz vsetko v oblubenych, takze si prejdete len to, vyberiete co potrebujete, prip. nieco nove.

Clubcard body su za taky nakup zapocitane, aj ked sa daju vyuzit len pri normalnom nakupe na pobocke, ale daju sa najst aj zlavy pre online nakupy.

Toto nechapem, preco tak malo ludi vyuziva donasku potravin domov, tiez preco to ponuka tak malo obchodov, ludia zaplatia za dorucenie malej SD karty, pizze, sushi, liekov za 5 alebo 10 eur, ale velke nakupy za 50 alebo 100 eur robia stale sami, aj ked to trva dlho, cesta do obchodu a spat, cas v predajni, hladat kazdu polozku, cakanie pri pokladni, prip. si sami skenovat alebo blokovat tovar.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer
niektore veci kupujem až potom čo to vizualne si naživo pozriem. Prechadzam sa po obchode a niečo ma zaujme, čo som predtym ani neplanoval kupit. A napr neviem si predstavit kupvat zeleninu a ovocie bez toho ze by som predtym nevidel nakolko su zrele, alebo ci nie su otlčene a pod. Ale v minulosti som donasky sem tam zvykol vyuzit.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Donasku/vyzdvihnutie vyuzivam pri Lunys.
Ani neviem preco nie pri Tescu
gogo956
Redeemer
Redeemer

pri Tescu sa mi stavalo pomerne casto /v podstate vždy/, ze mi nedoniesli nakoniec vsetko to co som si objednal, alebo doniesli menej kusov daneho vyrobku a tvdili ze viacej nebolo na sklade. Ide pravdepodobne o fintu aby clovek bol nuteni nakupovat castejsie a teda viacej platil za donasku. Odvtedy som s Tescom uplne skoncil, nehovoriac o tom ze maju nie moc dobru ponuku niektorych tovarov.
mLuks
Addict
Addict

gogo956 napísal: 22 aug 2024, 20:41 Ide pravdepodobne o fintu aby clovek bol nuteni nakupovat castejsie a teda viacej platit za donasku.
niekedy sa čudujem, ako rozhľadený a inteligentný človek, za ktorého ťa pokladám, dokaže napísať takú sprostosť. "Dotcom", teda nákup domov alebo vyzdvihnutie funguje na zásobách daných prevádzok ktoré ho zastrešujú. Tzn. ak daná prevádzka tovar nemá k dispozícii na ploche ani na sklade, tak ti ho doručiť nevedia. Navrhnú ti výmenu ak je možná, za inú značku napr. a ty ju máš nožnosť prijať alebo odmietnuť.
Jedno zo základných pravidiel obchodu je spokojný zákazník. Rozmýšľaj, ak by to robili zámerne a pravidelne každému, ľudia by neboli spokojný a prestali by službu využívať.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Díky za pripomenutie Doručenia domov. Začneme to zrejme využívať pre svokru v Nitre. Moja tam nosieva niekoľko balení minerálok. Hádam aj to vedia doručiť domov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal: 22 aug 2024, 20:55 niekedy sa čudujem, ako rozhľadený a inteligentný človek, za ktorého ťa pokladám, dokaže napísať takú sprostosť. "Dotcom", teda nákup domov alebo vyzdvihnutie funguje na zásobách daných prevádzok ktoré ho zastrešujú. Tzn. ak daná prevádzka tovar nemá k dispozícii na ploche ani na sklade, tak ti ho doručiť nevedia. Navrhnú ti výmenu ak je možná, za inú značku napr. a ty ju máš nožnosť prijať alebo odmietnuť.
Jedno zo základných pravidiel obchodu je spokojný zákazník. Rozmýšľaj, ak by to robili zámerne a pravidelne každému, ľudia by neboli spokojný a prestali by službu využívať.
objednavam v Ba. Takže nikto ma nepresvedci, že ked som si objednal 10krabic mlieka a doniesli mi napr iba 5, tak že to je preto, že v tom obrovskom sklade v Ba práve sa im minulo to konkretne mlieko a v celom sklade mali volnych iba tych 5krabic. Tomu mám veriť?? A stalo sa mi to v podstate vždy, že mi nedoniesli prave z toho tovaru kde som objednaval vacsi pocet kusov. Vždy to bola iba náhoda že prave vtedy sa im ten produkt minul?
To určite.
Ak som si raz pri objednávke zadal 10 kusov mlieka ktoré mi oni následne potvrdili, tak museli vediet, že tych 10 kusov mlieka maju pre tuto objednávku rezervovaných.
Takže ak to nerobia schválne, tak potom zostava ešte jedna posledná možnosť a to, že potom maju v tom systeme totálny bordel a v tom pripade ale si take služby môžu nechať.
mLuks
Addict
Addict

Aký obrovský sklad v BA máš na mysli?

V BA klikni a vyzdvihni zastrešuju tri HM, Lamač, Petržalka a Zlate Piesky, nieviem či všetky tieto tri zastrešujú aj rozvoz (ak áno, tak neviem ako majú určené spádové oblasti, ktorému HM priradia objednávku) ale rozvoz pracuje so zásobami prevádzky, ak si napr. dávaš doručiť veci poobede alebo podvečer, tak tvoj nákup je pickovaný rovnako poobede, tzn. to čo bolo ráno v regali sa mohlo predať počas dňa a na sklade to prevádzka mať nemusí. Rovnako do zásob prevádzky vstupujú aj iné faktori, ako sú napr. správne vykonávane procesy na prevádzke pri kontrole zásob aby systém správne objednával tovar, resp. dostupnsoť tovaru u dodávateľa, resp. na centrálnom sklade.

Mne sa minule stalo, že na právadzke mali len jeden celý karton toho ich červeného mlieka (pritom bežne tam majú celú paletu) čo je viac menej položka, ktorú by človek stále očakával dostupnú.

Autoeditácia príspevku po 4 min 17 sek:
gogo956 napísal: 22 aug 2024, 21:29 Ak som si raz pri objednávke zadal 10 kusov mlieka ktoré mi oni následne potvrdili, tak museli vediet, že tych 10 kusov mlieka maju pre tuto objednávku rezervovaných.
Ako rezervovaných? Ja si môžem vytvoriť objednávku v pondelok a dať si ju doručiť v piatok, do objednávky si dám pečivo, zeleninu, čerstvé výrobky a podľa teba to majú v pondelok stiahnuť z plochy a doniesť mi to až v piatok? a kde by podľa teba takéto množstvo objednávok skladovali? A kde by bola čerstvosť?

Objednávky sú pickované v deň doručenia, bez ohľadu na to, kedy si to objadnáš
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks
zákaznikovy môže byť úplne jedno pozadie akým sa vybavuje jeho objednávka. Zákazník nie je menežér prevadzky, ani prevadzkar ani nič podobné. Zákazník si objednal tolko a tolko kusov niečoho čo mu oni potvrdili. Ak nie su schopní túto dohodu medzi obchodom a zakaznikom dodržať, tak prečo by mal zákazník vstupovat do takto nefunkcneho obchodneho vztahu aj nabuduce?
Objednal som si konkretnu mineralku tolko a tolko kusov. Priniesli menej a miesto toho sami snazili nanutit nejaku inu.

O akej cerstvosti mineralok alebo trvanliveho mlieka hovoris??
mLuks
Addict
Addict

Zákazník sa má pred využitím služby oboznámiť so všeobecnými obchodnými podmienkami služby, ktorú chce využiť. Ak sa mu podmienky služby nepáčia, môže sa rozhodnúť ju nevyužiť. Urobil si to ty? Predpokladám, že nie.
Dostupnosť produktov zobrazených na Webovej stránke sa môže líšiť od dostupnosti produktov v konkrétnom obchode. Dostupnosť produktov je závislá na dostupnosti produktov na predajni konkrétneho obsluhujúceho obchodu v deň dodania, Tesco negarantuje nepretržitú dostupnosť všetkých produktov. Aby sa zabezpečilo, že produkty budú k dispozícii čo najvyššiemu počtu Zákazníkov, má Tesco právo stanoviť maximálny limit pre počet jednotlivých produktov, ktoré si Zákazník môže zakúpiť. V takom prípade si Zákazník nemôže vybrať vyšší počet alebo množstvo produktu, ako je maximálne stanovený limit spoločnosťou Tesco.
https://tesco.sk/podmienky-pouzivania/# ... e-nakupy_4
gogo956
Redeemer
Redeemer

Neviem či chápeš základný princip vztahu zákazník-obchodník:
Zákazník je ten ktorý platí obchodníkovy a bez zákazníkov môže obchodník svoje podnikanie zavrieť.
Ak si zakaznik niečo objedná, obchod mu to potvrdí ale nasledne nesplní, tak ten zakaznik sa mu pekne poďakuje ale nabuduce svoje peniažky minie inde.
Zákazníka zaujimaju služby a ich kvalita a nie nejake vyhlásenia obchodnika že to alebo hento,
je to zrozumitelne?
Obchodnici na Slovensku su zvyknuti že je tu mala konkurencia preto si dovoluju po kazdej stranke to čo by im inde vo vyspelom svete neprešlo.
mLuks
Addict
Addict

A síce už dlho som nič nekupoval cez dotcom, ale predpokladám, že ako každý eshop majú pri odosielaní tu kolonku, ktorú musiš zaškrtnúť "oboznamil som sa s VOP"
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks
ty nečítaš tie moje prispevky, alebo nechapes ich významu?
mLuks
Addict
Addict

gogo956 napísal: 22 aug 2024, 22:04 Neviem či chápeš základný princip vztahu zákazník-obchodník:
Zákazník je ten ktorý platí obchodníkovy a bez zákazníkov môže obchodník svoje podnikanie zavrieť.
Ak si zakaznik niečo objedná, obchod mu to potvrdí ale nasledne nesplní, tak ten zakaznik sa mu pekne poďakuje ale nabuduce svoje peniažky minie inde.
Zákazníka zaujimaju služby a ich kvalita a nie nejake vyhlásenia obchodnika že to alebo hento,
je to zrozumitelne?
Ešte raz, nakupuješ potraviny, nie elektro. Máš VOP, vo VOp sa jasne píše ako je služba prevádzovaná. Ak sa to niekomu nepáči môžeš ísť nakúpiť osobne. Ale kaďže poznám xyz spokojných ľudí s dotcomom, tak ty si jedno male precento.
Napísať odpoveď