Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 28 aug 2024, 21:24 V Kauflande v mojom meste taký turniket tiež funguje, takže otázka času kedy aj v Tescu to tak bude (možno aj je, dlho som tam nebol).
Pri odovzdávaní zálohovaných fliaš sa pokazia oba automaty (ľudia predo mnou), pokiaľ ľudia nevhodným spôsobom vkladajú tie fľaše, ako dlho čakáte v rade na obsluhu kým to sprevádzkujú ? Raz som to stopol, až po 20 minútach došla obsluha aby tie automaty sprevádzkovala (Kaufland).
Tie turnikety na bločky boli u nás už pred rokom. Akurát, že boli vždy otvorené a nikto to nekontroloval. Od platnosti skvele pripravenej ficovej novely novely novely novely novely (aktuálne to chcú novelizovať na najbližšej schôdzy NRSR už tušim 6.krát) sú turnikety zatvorené a ešte pri nich nonstop stojí škaredo sa pozerajúci zamestnanec. :D

Čo sa týka automatov, tak to záleží od konkrétneho typu automatu. Tie lepšie a drahšie vedia flaše/plechovky rovno rozsekať a stlačiť do takej kocečky. Tie lacnejšie, čo len flaše triedia sa musia "vyprázdniť" každú chvíľu. No a potom to je na obsluhe...

U nás v LIDLi hučí siréna na celú predajňu a stále dookola to hovorí "obsluha k flaškomatom"...takže obvykle tam hneď zamestnanec uteká, aby to prestalo hučať :D
aacid napísal: 28 aug 2024, 22:01 rozmyslal som preco neexistuju velke odberne miesta.
Pretože ľudia sú leniví. Ten systém je tak úspešný, pretože je užívateľsky prívetivý. Nemusíš rozmýšlať, čo a kedy a kde máš vracať. Proste ideš nakupovať, vrátiš to v obchode. Potraviny nakupujeme skoro všetci. A prázdnu flašku nemá problém odniesť ani babička. Prípadne stačí flašu položiť na/vedľa nejakého smetiaka a za chviľku si ju niekto zoberie. Mňa skôr štve to, že máme v meste XY typov rôznych smetiakov. Nebol to lacný špás. A veľa z nich je zlomených a zničených. Pretože tie socky, čo hľadajú zálohované flaše, ich nevedia otvoriť, tak kvôli 15 centom zlomia smetiak za 2000€. napr. žst Vinohrady BA je teraz čerstvo zrekonštruovaná a už je každý nový smetiak zlomený.

Ak by sa flaše dali vracať len v nejakých zberných dvoroch, končili by v prírode alebo v komunálnom odpade. V horšom prípade niekde hodené na trávniku pri zamknutom smetiaku a mesto by to muselo upratovať. Podobne máme zo zákona zberné dvory. Tie mestské/obecné sú dokonca zadarmo. Napriek tomu sa stále nájde strašne veľa idiotov, ktorí radšej v noci tajne idú vyhodiť starú sedačku niekde do lesa, ako keby ju mali zadarmo odovzdať na zbernom dvore.

Tiež nechápem, prečo to robia. Nevedia, že existujú verejné a súkromné zberné dvory? Že tie verejné (obecné) sú zadarmo? U nás v Senci je to dokonca tak, že keď človek nemá auto a potrebuje vyhodiť niečo veľké, tak stačí zavolať na mestský úrad a stačí to v dohodnutý deň ráno vyložiť pred dom/bytovku. Zamestnanci to prídu zobrať zadarmo na zberný dvor. Ak chce niekto spraviť veľké upratovanie, tak domovník vie objednať pred bytovku ten veľký kontajner. Tiež zadarmo.

V niektorých EU štátoch to je tak, že majú zo zákona recyklačné stredisko priamo v každej bytovke. Napr. také Švédsko to teraz zaviedlo. Problém je ale samozrejme so starými budovami, kde to nemajú kam dať alebo sa to nedá technicky tak riešiť, aby im z toho bio odpadu nesmrdela celá bytovka.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Asi som to nenapisal dobre, nenavrhujem zrusit aktualny system a vymenit za velkoodberne miesta ale ich pridat. Nech moze dalej babka (a ja) nosit flase do lidlu ale nech ten kto ma dva 240 litrove sacky plne flasi usetri cas aj sebe aj ostatnym.

Autoeditácia príspevku po 2 min 7 sek:
V zbernom dvore vzdy pytaju obciansky, viem ze je tam nejaky limit na mnozstvo odpadu, hlavne stavebneho.
Problem je asi hlavne neinformovanost, vela ludi o tom nevie, vela si mozno mysli ze musi mat trvale bydlisko... A vela mozno nechce ukazat obcianku nech ho stat "nesleduje"...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aacid napísal: 29 aug 2024, 10:48 Nech moze dalej babka (a ja) nosit flase do lidlu ale nech ten kto ma dva 240 litrove sacky plne flasi usetri cas aj sebe aj ostatnym.
To sú ľudia, ktorí si tie flaše z nejakého dôvodu šetria, pokiaľ nemajú naplnené vrece väčšie ako oni
alebo
sú to podnikatelia, ktorí sa rozhodli nevstúpiť do systému zálohovania a riešia to takto odovzdávaním obalov v supermarketoch.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

aacid napísal: 29 aug 2024, 10:48 V zbernom dvore vzdy pytaju obciansky, viem ze je tam nejaky limit na mnozstvo odpadu, hlavne stavebneho.
Problem je asi hlavne neinformovanost, vela ludi o tom nevie, vela si mozno mysli ze musi mat trvale bydlisko... A vela mozno nechce ukazat obcianku nech ho stat "nesleduje"...
V zberných dvoroch v KE ktoré prevádzkuje Kosit musíš ukazivať OP, lebo musíš mať trvalý pobyt v KE, keďže za "smetie" platíš tam kde máš TP. Preto je odovzdanie odpadu v zbernom dvore zadarmo (dokonca aj stavebná suť, do nejakeho objemu), pretože už raz si za odvoz a spracovanie odpadu mestu zaplatil v každoročnom výmere.

Čo je teda logické, že človek, ktorý nemá TP v Košiciach a neplatí mestu za spracovanie a odvoz odpadu, nemôže zadarmo do zberného dvoru doniesť odpad.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Je vela moznosti, su aj zberaci co chodia po smetiakoch a kontajneroch (ja ked som niekde vonku a kupim si flasu tak sa mi nie vzdy chce tahat ju domov tak vyhodim do smetiaku. Je skoro iste ze niekto ju odtial vytiahne pre 15 centov), moja sestra ked robila v cateringu tak z akcio nosila plny kufor auta plastovych flasi co potom vracala.

Mne osobne by to bolo jedno, ked im to za to stoji, len v kombinacii s tymi vysokokazovymi automatmi to niekedy dost komplikuje zivot mne a inym zakaznikom ked s 10-15 flasami musim stat 15 minut kym sa dostanem na rad.
Raz predomnou stala partia pubertakov s troma vrecami tak som sa na to vykaslal a tych mojich par flias som im dal nech nemusim cakat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono je to hlavne o čase. Treba sa vyhnut pokial sa da, kedy chodi najviac ludi nakupovat. V ostatnych časoch sa skoro nečaká. /skusenost z Ba z roznych prevadzok/.
Že by sa navýšil počet strojov na flaše asi nie je moc reálne. Jednak su velké, jednak určite nie uplne lacné na zaobstaranie.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

aacid napísal: 29 aug 2024, 10:48 Autoeditácia príspevku po 2 min 7 sek:
V zbernom dvore vzdy pytaju obciansky, viem ze je tam nejaky limit na mnozstvo odpadu, hlavne stavebneho.
Kde to tak funguje? Lebo aj u nás a aj v okolitých obciach musíš mať TP v danej obci, inak ti odpad nevezmu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Odpad ti vezmu tam kde ho platis, preto pytaju obciansky, aby si hned pozreli, ze ci mas u nich zaplatene. Takze ak byvas niekde v Besenovej a tam platis za odpad, tak ti ho tam budu vyvazat a vies odniest odpad naviac na zberny dvor, kde skontroluju obciansky a odpad vezmu + zapisu k tvojmu meno mnozstvo a druh odpadu. No ak prides do Komarna do Patiniec na chalupu a tam prides s odpadom, tak smola, nakolko u nich si odpad nezaplatil a platis ho v Besenovej.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Odpad v zbernom dvore ofiko beru podla toho ci mas TP v danej obci, obycajny komunalny odpad si mozes platit aj v 100 obciach a aj viac, ak tam mas nehnutelnosti a byvaju tam ludia. My platime za odpad na dvoch miestach, kedze na oboch byvaju ludia. Posledne tyzden spet sme ale odovzdali aj tam kde nemame TP, kedze to potvrdenie bolo na zaklade toho, ze sme povedali ze TP tam mame (wink wink), hoci sme nemali, ale kedze si platime poctivo dane, aj za normalny odpad, sme citizeni ale bez TP, tak sme vyviezli aj tam a nech nam niekto nieco povie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

pride mi velmi vtipne ze STUDENTSKA cokolada stoji 5 eur. ked som pozeral cenu za kg tak to vychadza drahsie nez vacsina bombonier a z klasickych cokolad jedine co je drahsie je lindl...
20240930_082242.jpg
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

170g za 4,69€? Však tu v Nemecku, sa predávajú tie 300g čokolády Milka (rôzne druhy) za necelé 4€. Podobná cena by mala byť aj na Slovensku.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To je co za blbost? Vsak je to skoro dvojnasobne drahsie nez Milka
mLuks
Addict
Addict

Velke milky boli/abo este su v tescu v akcii za 2,69 inak stoja cez 4€
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

ked sa mi nechce variť, tak občas si dám tento vyrobok, predtým to stálo okolo 1e a teraz 2e. Veď to je obyčajná 150g cestovina a trocha prášku, nerozumiem prečo to tak zdražilo.
https://potravinydomov.itesco.sk/grocer ... qrbyWD0cIc
mLuks
Addict
Addict

Curtovi to marne vysvetlujem v teme o ficovej vlade. rast minimalky a na nu naviazanych priplatkov, rast cien energii, phm atd, ak zdrazie vyrobny proces, musi zdraziet aj vysledny produkt.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Prečo obyčajná prášková želatína (síce inde no vlastne všade) zdražela počas 2-3 rokov z 38 na 95 centov?
Lebo... A zdražela najviac až nejaký čas po korone.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar napísal: 30 sep 2024, 11:30 Prečo obyčajná prášková želatína (síce inde no vlastne všade) zdražela počas 2-3 rokov z 38 na 95 centov?
Lebo... A zdražela najviac až nejaký čas po korone.
ceny rástli v podstate na všetkých produktoch kvôli inflacii
retkvic
Addict
Addict

aacid napísal: 30 sep 2024, 9:37 pride mi velmi vtipne ze STUDENTSKA cokolada stoji 5 eur.
No to bude tým lacnejsím benzínom, zrejme chcú ludí pripravit na tú daň z cukroviniek, okrem toho že tá surovina - kakao zdražela na trhu za posledný rok 3x.

Toto si posledne všímam čoraz viac túto taktiku diskontných reťazcov, teda že hladina ceny je dosť pohyblivá v relatívne krátkom čase, a tá diskontná cena čo je bližšia reálnej sa čoraz zvyšuje.
Stačí týždeň nechať čokoládu na takejto pálke, ludia si trochu zvyknú na cenu, nejaký čo nemá hlbšie do peňaženky aj kúpy a o týždeň na to je mega super duper akcia, ludia si vydýchnu, že fú ale som to vychytal tú super cenu, 2,99€ bohvie kedy ešte bude tak stáť, kúpim aj dve :D Pritom je stále cena vyššie a vyššie a... ako by mohla byť.

Dnes v nemocnici, ked som kupoval pre babku uplatky, tak tu istu studentsku predavali v bufete za 2,4€ a milku 100g za 1,8€ - ta sa mi prave zdala aj celkom draha, studentska relativne ok.

Som zachytil, že sa má nejako písať tá priemerná cena potravín za posledné 3 mesiace, to už funguje?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nie ze by som chcel nejak obhajovat aktualny stav nasej krajiny ale nemyslim ze toto ma cokolvek s tym. benzin, kakao ci dan su veci ktore ovplivnia vsetky cokolady.
ale studentska pecat je extremne draha hlavne v porovnani s inymi cokoladami. proste za tu cenu si mozes kupit kvalitnu cokoladu s vysokym pomerom kakaa a kvalitneho (nie palmoveho) tuku alebo si mozes vybrat studentsku pecat ktora je tvorena z velkej casti arasidami, zele a hrozienkami, ten zbytok je cokolada z palmoveho tuku a obsahom kakaa 27%.

no a ten vtip je ze sa vola STUDENTSKA, co tak nejak indikuje ze by mala byt urcena pre studentov, o ktorych je celkom zname ze vacsinou nemaju vela penazi na rozhadzovanie.
retkvic
Addict
Addict

To si asi zrejme nevychytal to diskontné okno, ono sa to nejako v intervaloch točí, milka, orion, lindt. Teda 2 týždne zvýšená cena a potom akcia. Ale je možné, že je drahšia v porovnaní s inými kvalitnejšími čokoládami. Mna práve zaskočila niekolko mesiacov dozadu cena milky za tie 260-300g do 5€, teraz sa to už pomali zdá byť aj normálna cena.
Napísať odpoveď