AKE MATE IQ ????

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Vase IQ ?

do 90
13
5%
90-110
17
6%
110-130
149
52%
130-140
68
24%
140 a vyse-Genius :)
38
13%

Celkom hlasov: 285

Kosh
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

eMPiko - pretože ľudia v mense s tým majú dlhodobú prax, a vedia, že IQ=(m/s )*100
kde m je mentálny vek - práve to sa meria iq testom
s je skutočný vek

čiže ak ja mám IQ 134 a 22 rokov, znamená to že môj mentálny vek je
134=(m/22)*100 => niečo medzi 29 a 30 rokov

ten kto vytvorí IQ test na internete si ho môže vytvoriť tak ako on sám chce, nestojí za ním celá obrovská organizácia, ktorá to kontroluje (vytvára) - prípadne sa neriadi psychológiou ako vedou - ja tiež môžem vytvoriť stránku s iq testom, kde ale každému výjde hodnota >180 IQ

je to presne tak ako s wikipediou, pripadne inymi informaciami s roznych stranok - napisat si tam moze kazdy co chce, takze sa tomu neda verit
H@luzak
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa H@luzak »

No,ako bol ten TEST národov vyšlo mi cca. 100-110 8)
Btw...mám 14 rokov ... :oops:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Kosh napísal:eMPiko - pretože ľudia v mense s tým majú dlhodobú prax, a vedia, že IQ=(m/s )*100
kde m je mentálny vek - práve to sa meria iq testom
s je skutočný vek

čiže ak ja mám IQ 134 a 22 rokov, znamená to že môj mentálny vek je
134=(m/22)*100 => niečo medzi 29 a 30 rokov

ten kto vytvorí IQ test na internete si ho môže vytvoriť tak ako on sám chce, nestojí za ním celá obrovská organizácia, ktorá to kontroluje (vytvára) - prípadne sa neriadi psychológiou ako vedou - ja tiež môžem vytvoriť stránku s iq testom, kde ale každému výjde hodnota >180 IQ

je to presne tak ako s wikipediou, pripadne inymi informaciami s roznych stranok - napisat si tam moze kazdy co chce, takze sa tomu neda verit
To sa mi tiez nezda:
a) znevyhodnuje starsich ludi
b) tento test neni o vedomostiach tak tu podla mna nerozhoduje vek. pochybujem ze je nejaky rozdiel medzi 20 a 40 roznym clovekom v tejto oblasti ludskej mysle
c)Pozrel som si 2 MENSA testy z roznych rokov a moj vysledok je na prvom 110 bodov, na druhom 145 bodov, tak kde je tu objektivita
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

eMPiko - no,
a) ak napises uplne rovnako IQ test ako 20 rocny a potom ako 60 rocny, tak ti vyjde 60 rocnemu vyssie IQ
b) praveze vek rozhoduje, pretoze sa berie pomer mentalneho a skutocneho veku vynasobeny 100mi
c) schvalne daj link, alebo aspon nazov testu - moj sa volal Ravenove progresívne matice - meria to vrodenú zložku inteligencie s podobnej kategórie sú aj: Domino test, test Kohsove kocky, CF test
eMPiko
Addict
Addict

Kosh napísal:eMPiko - no,
a) ak napises uplne rovnako IQ test ako 20 rocny a potom ako 60 rocny, tak ti vyjde 60 rocnemu vyssie IQ
b) praveze vek rozhoduje, pretoze sa berie pomer mentalneho a skutocneho veku vynasobeny 100mi
c) schvalne daj link, alebo aspon nazov testu - moj sa volal Ravenove progresívne matice - meria to vrodenú zložku inteligencie s podobnej kategórie sú aj: Domino test, test Kohsove kocky, CF test
a) tak potom to znevyhodnuje mladsich (myslim ze IQ odporucaju od 14)
b) ale preco rozhoduje vek? o co je na tom 20-rocny lepsie ako 21-rocny?
c) www.mensa.sk a ten druhy v tejto knihe http://www.dunaj.sk/store/GoodsDetail.a ... SK01015647

btw minusovu karmu si mi tiez posielat nemusel, len preto ze so mnou nesuhlasis, ak neznesies nazor inych radsej sem nepis
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

no co mozem ja povedat, tak ten na tej stranke sa podoba tomu co nam davali na testovani - v tej knihe to moze byt zastarane - pretoze aj psychologia ako veda sa vyvija
eMPiko
Addict
Addict

Kosh napísal:no co mozem ja povedat, tak ten na tej stranke sa podoba tomu co nam davali na testovani - v tej knihe to moze byt zastarane - pretoze aj psychologia ako veda sa vyvija
takze za par rokov budu aj dnesne testy naprd, tak naco ich robit :D
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

eMPiko napísal:takze za par rokov budu aj dnesne testy naprd, tak naco ich robit :D
naco si teraz kupovat auto ked o rok bude novsi model? nic nie je dokonale, ide o to co sa k tej dokonalosti priblizi najviac, preto sa tie testy robia u psychologa kedze nic nie je cierne ani biele, aby mohol posudit vpliv vsetkych moznych vedlajsich vplivov na teba...a este jedna vec, ziadny IQ test sa nesklada len s obrazkov, ale celkove IQ je zlozene s vysledkov roznych testov:testy na pamet, koordinaciu medzi rukou a mozgom, logicke doplnanie(napr obrazky, skladanie pribehu ...)
k otazke: bol som na IQ testoch u psychologa a vyslo to tesne pod 140
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

ak sa testuje vrodena inteligencia, tak sa sklada iba s obrazkou, pretoze koordinacia medzi rukou a mozgom moze byt ziadna (hawking) a iq moze byt vysoke, tak isto clovek nemusi vediet hovorit/citat (skladanie pribehu) ale iq moze mat aj 170 - praveze testy ktore sa skladaju aj s niecoho ineho ako su obrazky (v teste v MENSE) nie su objektivne
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Na teste naroda mi vyslo 131 ...
ale niekedy mam taky den ze vyzeram na IQ 90 :)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

Kosh napísal:ak sa testuje vrodena inteligencia, tak sa sklada iba s obrazkou, pretoze koordinacia medzi rukou a mozgom moze byt ziadna (hawking) a iq moze byt vysoke, tak isto clovek nemusi vediet hovorit/citat (skladanie pribehu) ale iq moze mat aj 170 - praveze testy ktore sa skladaju aj s niecoho ineho ako su obrazky (v teste v MENSE) nie su objektivne
nemyslim rozpravanie pribehu, ale skladanie postupnosti pribehu s roznych obrazkov(chronologicky) a koordinaciu napr skladanie nejakeho predom daneho obrazku s kociek, cize vlastne sa to furt toci okolo obrazkov, v mense som nebol, staci mi nazor skoleneho psychologa :)
eMPiko
Addict
Addict

Fall napísal:naco si teraz kupovat auto ked o rok bude novsi model? nic nie je dokonale, ide o to co sa k tej dokonalosti priblizi najviac, preto sa tie testy robia u psychologa kedze nic nie je cierne ani biele, aby mohol posudit vpliv vsetkych moznych vedlajsich vplivov na teba...a este jedna vec, ziadny IQ test sa nesklada len s obrazkov, ale celkove IQ je zlozene s vysledkov roznych testov:testy na pamet, koordinaciu medzi rukou a mozgom, logicke doplnanie(napr obrazky, skladanie pribehu ...)
k otazke: bol som na IQ testoch u psychologa a vyslo to tesne pod 140
Test pamati uz nespada do IQ ale PQ, inak s tebou suhlasim
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Robil som si test na stranke Mensy. Riesim, riesim, pridem na koniec a vyhodi mi, ak chcete tabulku, kde sa dozviete vase IQ poslite SMS za 120 Sk (bez DPH) na...... bla bla

Tak sa chcem spytat, ci niekto nema tu tabulku, kde sa podla poctu spravnych odpovedi dozviem IQ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

par IQ testov som robil.. a priemer 120-130 :P
niektore trvali aj hodinu :D
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja mam tusim ze 90 alebo mozno aj trosku viacej , uz neviem :)
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

absolvoval som jeden a ukazalo sa 134
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

je zamysleniahodne ze mnohi z Vas pisu hodnoty nad 130 a tak [hruby odhad] 80% z tych co maju kvi kve nad 130 maju gramatiku na bode mrazu, inac pohodicka piste dalej ^_^ hlavne je ze mate dobry inteligencny kvocient, to ze su podaktori blbi jak poleno z rodnej reci nevadi, rozchodite a rozdychate :D

Je mi jasne ze kvi kve a vedomosti su diametralne odlisna velicina, ale mali by byt v harmonii, nemyslite? O inteligencii svedci aj znalost rodnej reci [minimalne], neskor spravanie v spolocnosti a vobec vsetko co zahrna pojem "bonton".
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Ja mam do 110
evee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evee »

100...ale ked bol teraz ten test..ked bol minuly rok mal som okolo 120..ale teraz boli ine otoazky niektore mi sadli a niektore nie! :wink:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

ja som jak Forrest Gump, mam iba 75 :oops:
Napísať odpoveď