AKE MATE IQ ????
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
eMPiko - pretože ľudia v mense s tým majú dlhodobú prax, a vedia, že IQ=(m/s )*100
kde m je mentálny vek - práve to sa meria iq testom
s je skutočný vek
čiže ak ja mám IQ 134 a 22 rokov, znamená to že môj mentálny vek je
134=(m/22)*100 => niečo medzi 29 a 30 rokov
ten kto vytvorí IQ test na internete si ho môže vytvoriť tak ako on sám chce, nestojí za ním celá obrovská organizácia, ktorá to kontroluje (vytvára) - prípadne sa neriadi psychológiou ako vedou - ja tiež môžem vytvoriť stránku s iq testom, kde ale každému výjde hodnota >180 IQ
je to presne tak ako s wikipediou, pripadne inymi informaciami s roznych stranok - napisat si tam moze kazdy co chce, takze sa tomu neda verit
s je skutočný vek
ten kto vytvorí IQ test na internete si ho môže vytvoriť tak ako on sám chce, nestojí za ním celá obrovská organizácia, ktorá to kontroluje (vytvára) - prípadne sa neriadi psychológiou ako vedou - ja tiež môžem vytvoriť stránku s iq testom, kde ale každému výjde hodnota >180 IQ
je to presne tak ako s wikipediou, pripadne inymi informaciami s roznych stranok - napisat si tam moze kazdy co chce, takze sa tomu neda verit
To sa mi tiez nezda:Kosh napísal:eMPiko - pretože ľudia v mense s tým majú dlhodobú prax, a vedia, že IQ=(m/s )*100
s je skutočný vek
a) znevyhodnuje starsich ludi
b) tento test neni o vedomostiach tak tu podla mna nerozhoduje vek. pochybujem ze je nejaky rozdiel medzi 20 a 40 roznym clovekom v tejto oblasti ludskej mysle
c)Pozrel som si 2 MENSA testy z roznych rokov a moj vysledok je na prvom 110 bodov, na druhom 145 bodov, tak kde je tu objektivita
-
Kosh
King
eMPiko - no,
a) ak napises uplne rovnako IQ test ako 20 rocny a potom ako 60 rocny, tak ti vyjde 60 rocnemu vyssie IQ
b) praveze vek rozhoduje, pretoze sa berie pomer mentalneho a skutocneho veku vynasobeny 100mi
c) schvalne daj link, alebo aspon nazov testu - moj sa volal Ravenove progresívne matice - meria to vrodenú zložku inteligencie s podobnej kategórie sú aj: Domino test, test Kohsove kocky, CF test
a) ak napises uplne rovnako IQ test ako 20 rocny a potom ako 60 rocny, tak ti vyjde 60 rocnemu vyssie IQ
b) praveze vek rozhoduje, pretoze sa berie pomer mentalneho a skutocneho veku vynasobeny 100mi
c) schvalne daj link, alebo aspon nazov testu - moj sa volal Ravenove progresívne matice - meria to vrodenú zložku inteligencie s podobnej kategórie sú aj: Domino test, test Kohsove kocky, CF test
a) tak potom to znevyhodnuje mladsich (myslim ze IQ odporucaju od 14)Kosh napísal:eMPiko - no,
b) ale preco rozhoduje vek? o co je na tom 20-rocny lepsie ako 21-rocny?
c) www.mensa.sk a ten druhy v tejto knihe http://www.dunaj.sk/store/GoodsDetail.a ... SK01015647
btw minusovu karmu si mi tiez posielat nemusel, len preto ze so mnou nesuhlasis, ak neznesies nazor inych radsej sem nepis
naco si teraz kupovat auto ked o rok bude novsi model? nic nie je dokonale, ide o to co sa k tej dokonalosti priblizi najviac, preto sa tie testy robia u psychologa kedze nic nie je cierne ani biele, aby mohol posudit vpliv vsetkych moznych vedlajsich vplivov na teba...a este jedna vec, ziadny IQ test sa nesklada len s obrazkov, ale celkove IQ je zlozene s vysledkov roznych testov:testy na pamet, koordinaciu medzi rukou a mozgom, logicke doplnanie(napr obrazky, skladanie pribehu ...)eMPiko napísal:takze za par rokov budu aj dnesne testy naprd, tak naco ich robit
k otazke: bol som na IQ testoch u psychologa a vyslo to tesne pod 140
-
Kosh
King
ak sa testuje vrodena inteligencia, tak sa sklada iba s obrazkou, pretoze koordinacia medzi rukou a mozgom moze byt ziadna (hawking) a iq moze byt vysoke, tak isto clovek nemusi vediet hovorit/citat (skladanie pribehu) ale iq moze mat aj 170 - praveze testy ktore sa skladaju aj s niecoho ineho ako su obrazky (v teste v MENSE) nie su objektivne
nemyslim rozpravanie pribehu, ale skladanie postupnosti pribehu s roznych obrazkov(chronologicky) a koordinaciu napr skladanie nejakeho predom daneho obrazku s kociek, cize vlastne sa to furt toci okolo obrazkov, v mense som nebol, staci mi nazor skoleneho psychologaKosh napísal:ak sa testuje vrodena inteligencia, tak sa sklada iba s obrazkou, pretoze koordinacia medzi rukou a mozgom moze byt ziadna (hawking) a iq moze byt vysoke, tak isto clovek nemusi vediet hovorit/citat (skladanie pribehu) ale iq moze mat aj 170 - praveze testy ktore sa skladaju aj s niecoho ineho ako su obrazky (v teste v MENSE) nie su objektivne
Test pamati uz nespada do IQ ale PQ, inak s tebou suhlasimFall napísal:naco si teraz kupovat auto ked o rok bude novsi model? nic nie je dokonale, ide o to co sa k tej dokonalosti priblizi najviac, preto sa tie testy robia u psychologa kedze nic nie je cierne ani biele, aby mohol posudit vpliv vsetkych moznych vedlajsich vplivov na teba...a este jedna vec, ziadny IQ test sa nesklada len s obrazkov, ale celkove IQ je zlozene s vysledkov roznych testov:testy na pamet, koordinaciu medzi rukou a mozgom, logicke doplnanie(napr obrazky, skladanie pribehu ...)
k otazke: bol som na IQ testoch u psychologa a vyslo to tesne pod 140
-
uplink
VIP
je zamysleniahodne ze mnohi z Vas pisu hodnoty nad 130 a tak [hruby odhad] 80% z tych co maju kvi kve nad 130 maju gramatiku na bode mrazu, inac pohodicka piste dalej ^_^ hlavne je ze mate dobry inteligencny kvocient, to ze su podaktori blbi jak poleno z rodnej reci nevadi, rozchodite a rozdychate 
Je mi jasne ze kvi kve a vedomosti su diametralne odlisna velicina, ale mali by byt v harmonii, nemyslite? O inteligencii svedci aj znalost rodnej reci [minimalne], neskor spravanie v spolocnosti a vobec vsetko co zahrna pojem "bonton".
Je mi jasne ze kvi kve a vedomosti su diametralne odlisna velicina, ale mali by byt v harmonii, nemyslite? O inteligencii svedci aj znalost rodnej reci [minimalne], neskor spravanie v spolocnosti a vobec vsetko co zahrna pojem "bonton".