Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Ahoj a vitaj. Myslím, že to nebudeme schopní spraviť, pretože to by znamenalo jednu nevyhnutnú vec - museli by sme ti odporučiť s prepáčením hnoj. Ešte pred pár rokmi, keď v Tescu boli RockingResidence OneMoon to bolo možné ale už nie, takže...
Najlacnejšie slúchadlá, ktoré sú fantastické (a aj keby si naskládal kvalitu 100 15€ tých črepov, tak by nezneli lepšie) sú Superluxy HD-681RD
https://sluchadla.heureka.sk/superlux-hd681/
potom mikrofón - záleží už na tebe, ako taký základ
https://www.alza.sk/lacne-mikrofony/188 ... pn=1&prod= (v kategórii stolových nie sú všetky stolové).
Asi každý ti môže len úprimne poradiť, že nerieš tie otrasné črepy za 15€ aj s mikrofónom - kvalita prevedenia je tragická, zvuk je trápny a mikrofón oničom.
Najlacnejšie slúchadlá, ktoré sú fantastické (a aj keby si naskládal kvalitu 100 15€ tých črepov, tak by nezneli lepšie) sú Superluxy HD-681RD
https://sluchadla.heureka.sk/superlux-hd681/
potom mikrofón - záleží už na tebe, ako taký základ
https://www.alza.sk/lacne-mikrofony/188 ... pn=1&prod= (v kategórii stolových nie sú všetky stolové).
Asi každý ti môže len úprimne poradiť, že nerieš tie otrasné črepy za 15€ aj s mikrofónom - kvalita prevedenia je tragická, zvuk je trápny a mikrofón oničom.
ja by som fakt asi radšej nejaký kompletný set aj s mikrofónom, je to pohodlnejšie aj na prenášanie v taške ako mať oddelený mic a slúchadlá
treba si uvedomit ze za tu cenu ozaj nic extra kvalitne asi nezozenies.
pokial na tej cene trvas, vyber si nieco na alze co sa ti bude pacit a kup si to. zvukovo budu zniet pravdepodobne zle vsetky rovnako. ale mozno ti to bude uplne postacovat a budes spokojny. mozno zistis ze je to fakt uplne naprd a nasetris si na nieco lepsie.
pokial na tej cene trvas, vyber si nieco na alze co sa ti bude pacit a kup si to. zvukovo budu zniet pravdepodobne zle vsetky rovnako. ale mozno ti to bude uplne postacovat a budes spokojny. mozno zistis ze je to fakt uplne naprd a nasetris si na nieco lepsie.
-
Ryan Giggs
VIP
Koss CS100 alebo UR23i. Tie druhe ale maju mikrofon len na kabli.
skúšal som si prečítať nejaké technické denníky a po nejakých tých hodinkách som narazil na toto https://www.gamesite.sk/hw/recenzie/293 ... r-recenzia, celkom sa mi pozdávajú, aj cenou
nemáte ich niekto náhodou ?
-
Ryan Giggs
VIP
Väčšina ľudi tu ma aspoň nejake minimalne požiadavky na kvalitu zvuku, tak dosť pochybujem že niečo take bude mať niekto doma. Ono u tychto lacnych sluchadiel ani tak nejde o zvuk, tu sa veľa zazrakov neda čakať, ale dal by som si pozor na spracovanie. V tej recenzii pišu že je to cele plastove a u takych sluchadiel nezvykne dlho vydržať hlavovy most. Aby to po pol roku neskončilo v koši.
Poobzeraj sa po niečom čo ma kovovy most, alebo nejak inak riešeny (latkovy pas...).
Poobzeraj sa po niečom čo ma kovovy most, alebo nejak inak riešeny (latkovy pas...).
Ale veď keď sa k nim bude msprávať normálne ako človek tak sa samé od seba predsa nemajú prečo zlomiť
čítal som na ne ešte jednu recenziu a tam bolo napísané že plasty pôsobia kvalitne, tak bude tomu asi veriť, hrozne sa mi páči ich dizajn 
Nejde o to ze ich budes hadzat o zem ale spadnut mozu (zachyti sa ti kabel o kreslo a uz letia) ale skor pravidelne si ich budes davat na hlavu a skladat a tym vznika urcite pnutie toho plastu a casom sa unavi skrehne a praskne, neboli by prve take a stava sa to bezne aj pri omnoho drahsich sluchadlach, zvacsa prave takychto gamingovych co ja viem.
-
Ryan Giggs
VIP
Nikto tu predsa nehovori o nejakom nenormalnom zaobchadzani. Maju sa preco zlomit, lebo uz len bezne nasadzovanie na hlavu ten plast velmi namaha. Staci sa poobzerat po roznych forach ako take celoplastove sluchadla koncia. Aj ovela drahsie. Alebo pozriet obrazky na googli.timo napísal:Ale veď keď sa k nim bude msprávať normálne ako človek tak sa samé od seba predsa nemajú prečo zlomiť
chalani čo hovoríte na toto? https://www.aliexpress.com/item/Tennmak ... 73753.html 11. budú tie zľavy tak rozmýšľam, žeby som to zobral aktuálne mám Vivo XE800 preferujem rovný zvuk (na "produkciu")
-
Ryan Giggs
VIP
Crazy Cello nemaju rovny zvuk. A ani kvalitou si v porovnani s Vivo nepomozes.
Aha som bol nejak v tom, že zrovna tieto sú lepšie oproti Vivo. Sú teda nejaké okrem ZS5/6 aktuálne lepšie? Ideálne okolo 35€ (respektívne aj viac (možno okolo 70€) a ak by sa dalo s číňankom dohodnúť na zľave kedže bude nejaký ten ich sviatok na nejakých 50€ tak by bolo super)
-
Ryan Giggs
VIP
Pri cene do 50€ neviem o ničom čo by bolo lepšie ako ZS6. Potom už je to ťažšie, tej konkurencie pribuda.
Aj tak, ak si chceš polepšiť nejak zasadnejšie, tak to musiš isť nad 100€.
Za 80 eur dostať u nas napr. Hifiman RE400, tie maju prijemny, relaxovany, vyrovnany zvuk. Potom napr. vidim na ali, v sobotu GR07 za 62€.
https://www.aliexpress.com/item/VSONIC- ... 666f704d-2
Aj tak, ak si chceš polepšiť nejak zasadnejšie, tak to musiš isť nad 100€.
Za 80 eur dostať u nas napr. Hifiman RE400, tie maju prijemny, relaxovany, vyrovnany zvuk. Potom napr. vidim na ali, v sobotu GR07 za 62€.
https://www.aliexpress.com/item/VSONIC- ... 666f704d-2
Sú tie z činy lepšie alebo by si ich zaradil rovnako? A teraz to je len na mne ktoré si vyberiem? Ak by sk ich povedzme porovnal so superluxami 662F tak sú má tlm lepšie? Viem že to porovnávam už úplne odlišne veci.
-
Ryan Giggs
VIP
Tie "z Činy" sa predavaju normalne aj u nas. Len za inu cenovku.
Lepšie ako čo?
Porovnavať to s veľkymi sluchadlami sa to nijako rozumne neda.
Lepšie ako čo?
Porovnavať to s veľkymi sluchadlami sa to nijako rozumne neda.
Ja len tak či by som mohol s nimi nahradiť aj veľké slúchadlá alebo proste veľké aj lacnejšie sú lepšie než drahšie štuplové.
Takže ak si mám vybrať mám to chápať tak že keďže u nás sú drahšie tak môžu znamenať že sú aj lepšie? Oni sú ale na štýl nosenia ako KZ ZS, že?
Inak našiel som nejakú verziu že "waterline" a potom RE400i respektívne RE400a z čoho som zistil že i je pre iphone a "a" je pre android. Mám brať čistú verziu alebo prípadne tú "i / a" verziu? rozdiel bude predpokladám len v jacku a tom ako bude reagovať s konkrétnym zariadením a aj ak by som dal "i / a" verzia do ntb prípadne do DAC-u tak problém nebude?
Takže ak si mám vybrať mám to chápať tak že keďže u nás sú drahšie tak môžu znamenať že sú aj lepšie? Oni sú ale na štýl nosenia ako KZ ZS, že?
Inak našiel som nejakú verziu že "waterline" a potom RE400i respektívne RE400a z čoho som zistil že i je pre iphone a "a" je pre android. Mám brať čistú verziu alebo prípadne tú "i / a" verziu? rozdiel bude predpokladám len v jacku a tom ako bude reagovať s konkrétnym zariadením a aj ak by som dal "i / a" verzia do ntb prípadne do DAC-u tak problém nebude?
Ryan, bude niečo zaujímavé na Ali cez sobotu v akcii? Slúchadlá, krabičky,...snažil som sa niečo nájsť ale to začať sa rozpamätávať, čo všetko existuje je nekonečný príbeh...
-
Ryan Giggs
VIP
Podrobne som to nesledoval, ale napr. tie Vsonicy GR07, to je dobra cena. Xduoo X10 vidim za 100€, to je tiez fajn, X3 za 70€, dac FX X6 za 40€. SMSL V2 za 72€ je vynikajuca ponuka.
So 4pin konektorom mozu byt na zariadeniach, ktore nepodporuju mikrofon problemy.
Plati (samozrejme nie absolutne), ze spunty byvaju o dost lepsie ako velke sluchadla. V nizkych cenovkach obzvlast.dasti555 napísal:Ja len tak či by som mohol s nimi nahradiť aj veľké slúchadlá alebo proste veľké aj lacnejšie sú lepšie než drahšie štuplové.
So 4pin konektorom mozu byt na zariadeniach, ktore nepodporuju mikrofon problemy.
Takze môžem teda tými RE400i nahradiť moje SuperLux 662F? Dúfam teda že v tom DACe čo mám to nebude robiť problémy / pripadne v základnom ntb. Lebo take EarPods šli v pohode kedysi.
Totižto na originál stránke som tie RE400 našiel za 49$ v akcii z 79$ ale 17$ shipping čo si aj tak myslím že je super kúpa než v nejakom techouse za 80€.
Totižto na originál stránke som tie RE400 našiel za 49$ v akcii z 79$ ale 17$ shipping čo si aj tak myslím že je super kúpa než v nejakom techouse za 80€.
-
Ryan Giggs
VIP
RE400 sa daju samozrejme kupit aj vonku za menej. Spominal som ich najma preto, ze je to z toho najlepsieho co sa da kupit tu a nosia klasicky. A maju to co sa da nazvat vyrovnany zvuk.
Vonku je toho viac aj ked vyber s klasickym usadenim a podmienkou vyrovnaneho zvuku nie je velky.
Vonku je toho viac aj ked vyber s klasickym usadenim a podmienkou vyrovnaneho zvuku nie je velky.