Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
alfaomega
Expert
Expert

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa alfaomega »

Nazdar, zháňam niečo pre priateľku. Špunty, povedzme okolo 15-20€, rozhodne skôr dizajn (niečo na štýl xiaomi, možno aj rovno tie) ale rád by som si nechal poradiť, čo sa dá za tú cenu zohnať. Z českých internetov, potrebujem to do vianoc.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Keby si sa bol rozhybal skor, mohol si mat nieco z Ciny s podstatne lepsim zvukom a aj dizajnovo vydarenejsie. A za podstatne menej penazi.
Nasiel som jeden obchod co tu niektore dovaza, len trochu za viac penazi. Ale rozhodne sa oplati aj za tu cenu. KZ ZST, podstatne lepsie ako Xiaomi. Existuju v 2 farebnych variantoch.

https://www.bezdratovepecky.cz/sluchatk ... iantId=369

Z inych potom Fiio F3 (daju sa menit farby), Xiaomi Piston Iron, Mee audio M6P (existuje asi v 5 farbach).

Tie ZST maju odpojitelny kabel, a KZ predava aj kabel s BT modulom. Takze viez z nich jednoducho vyrobit aj bluetooth spunty. Ten kabel stoji cca 7€ (v Cine).
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Ryan Giggs napísal:Ta zvukovka je tam len kvoli 7.1 zvuku. Za vela ale nestoji.
Uzavrete hraju v istom zmysle horsie, nemaju take podanie priestoru. Aj charakter je trochu iny.

Ak chces nahradu za HI2050, a nepotrebujes nutne uzavrete, tak si kup Omnitronic SHP600. To mas to iste co HI2050 a lacnejsie ako Cloudy. Alebo K240 Studio, to je to iste co som spominal vyssie (K240 MK II) len bez prislusenstva. Pozeram ze uz spadli na smiesnu cenu.
A este to aj musi ist cez usb tak ci tak lebo kabel nie je rozdeleny na audio + mic nie?
Hej no HI2050 hraju velmi dobre skoro vsetky styly hudby, aj basy su obstojne a kde treba tak aj celkom hlboke. Na Cloud su sice este hlbsie ale priestor tam chyba.
Moje Takstary este funguju takze nepotrebujem ich doslova nahradit len som chcel nieco lepsie, SHP600 to su cisto HI2050 akurat ze o dost drahsie, ja som svoje kupoval za 33€ takze to je nic moc deal za 60€.
A K240 studio su zukovo podobne ako Superlux 681 ci len dizajn si pozicali od AKG?
DropDead napísal: Nie nie sú, sú to tie najhoršie náušníky, aké som kedy mal v živote - sú nechutne tvrdé a nezlepšia na tých slúchadlá ani jednu jedinú vec
Vedeli by ste mi este pls poradit ake velurove nausniky kupit na Cloudy? Okrem Brainwavz, potrebujem nieco lacnejsie. Da sa nieco schopne najst? Nech je to relativne kvalitne a pohodlne
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zvukovka je predsa o digitalnom vstupe (usb...). Inak by to nebola zvukovka.

Omnitronic je to iste co Takstar. A stoja cez 50€, ale musis brat do uvahy, ze sa bavime o nasich obchodoch. Takstary si asi tu nekupoval. Vonku su aj tie Omnitronicy lacnejsie.

Superlux je len dizajn. Hraju trochu inac.

Ked mas tie Takstary, a funguju, nepotrebujes ich nutne menit, Nemá zmysel hladat nic za 50 €. To nebude zlepsenie.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Sh4d0W napísal: Vedeli by ste mi este pls poradit ake velurove nausniky kupit na Cloudy? Okrem Brainwavz, potrebujem nieco lacnejsie. Da sa nieco schopne najst? Nech je to relativne kvalitne a pohodlne
https://www.brainwavzaudio.com/collecti ... pad-angled
18,50€ (okolo 20cky + ten 10% kupón na spodku stránky)

a ver, že nie, stačilo mi pozrieť prvú stranu na ebay-i a pochopil som, že nie. Všetky tie sú hlavne s obyčajným molitanom a ten dlho nevydrží. Chceš tam mať pamäťovú penu.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

čaute, frajerka je expert na ničenie slúchadiel, ale možno to bude len tým, že stále si kupuje len ti lacné somariny. Hľadám pre ňu nejaké kvalitné špunty, ktoré by mali odolný kábel alebo nejakú doživotnú záruku, že keď ich zničí, tak jej ich vymenia. Cenu si predstavujem do max 40€ a z nejakého slovenského shopu asi najradšej. O kvalitu samotného prehrávania až tak neide, skôr o to aby vydržali jej zaobchádzanie :-D Díkes.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dozivotnu zaruku ma len Koss a nie je zadarmo. Tie spunty alen nehraju bohvie ako a kvalita spracovania je taka, ze ked tak "rada" nici sluchadla, tak to tam budes nosit casto.
Mimochodom ked nici len kabel, oprava je velmi lacna zalezitost. Ak mas nieko s pajkovackou, tak to mas zdarma, max do 2 eur ked aj s vymenou jacku.

Ideal je nakupit v Cine, z aliexpressu alebo gearbestu.
Napr. taka firma KZ robi sluchadla s vymenitelnym kablom, tak rovno mozes vziat aj s nahradnym, resp. rovno viac kusov ci roznych modelov
Napr. KZ ES3, KZ ZST, ZS5. Take ZST su aj v ruzovo-tyrkysovej co je pre zenu fajn. Za tych 40€ jej kup kludne vsetky 3, do tej ceny sa vojdu. A potom len pripadne kupis kabel ked ho znici, stoji nejakych 5€. Kvalitnejsi do 10€. A da sa kupit aj kabel s BT modulom za par supiak a moze ich pouzivat ako BT spunty.
Do 40€ tak mas troje kvalitne spracovane spunty, a kazde z nich s takym kvalitnym zvukom ake nemaju ziadne spunty do 50 aj viac € kupitelne u nas.

Pravda, len to nebude mat ako vianocny darcek kedze dovtedy to uz asi nestihne prist.
ZST a ZS5 sa daju kupit aj v ČR, len samozrejme ta cenovka uz je trochu inde.
https://www.bezdratovepecky.cz/sluchatka-s-kabelem/
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

ZS5 by som vedel aj predať ak by bol záujem
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

a ZS6 za 25€ je dobra kupa?
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Určite áno. Ja som ZS5 kúpil pred pol rokom za 22€ a použil som ich raz.

edit: nič som nepovedal :|
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vela dovodov priplacat na ZS6 oproti ZS5 nie je.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to je asi pravda ale ajtak 25€ za sluchadla je relativne smiesna suma :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nikto netvrdi ze nie. Len vzdy je to treba posudzovat voci niecomu. ZS6 napravaju niektore nedostatky ktore maju ZS5, v niecom su naopak horsie. Tak je dost otazne ci sa to oplati. To uz je vyhodnejsie kupit ZS5 a k tomu alternativny kabel. Stale to bude par eur lacnejsie a s vyssou pridanou hodnotou.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

aha takze zs5 ma teda asi lepsi pomer cena/vykon. a aky prinos ma ten lepsi kabel? pripadne co ten BT kabel neznizi sa tym vyrazne kvalita ? a ktore z dvoch modelov su vhodnejsie pre basove pesnicky resp pop/rap ? Vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kvalita, material a spracovanie toho kabla je na ovela vyssej urovni. Niektori ti odprisahaju ze aj zvuk.
V pripade BT kabla sa kvalita oproti pripojeniu kablom znizit samozrejme moze (zalezi na zariadeni ku ktoremu ich kablovo pripojis), ale zase... V porovnani s klasickymi BT spuntami tazko najdes konkurenciu aj v niekolkonasobne drahsej konkurencii. Tam je rozdiel este vyraznejsi ako v kablovej kategorii.

Zvukovy charakter ZS6 a 5 je velmi, velmi podobny, takze tam je to celkom jedno. Kazdopadne na tie zanre by sa mozno hodili viac nejake ine. Zalezi ake naroky na mnozstvo basov mas.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

aky kvalitnejší kábel by si odporučil k ZS5?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

To 0.75mm a 0.78mm je veľkosť toho pinu alebo niečo úplne iné? Budú pasovať obe?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

budu pasovat. podla mna to je priemer kablu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To su piny nie priemer kabla. Hladaj 0,75 mm.
Napísať odpoveď