Muffi napísal:Trochu oživím tému - kam by ste poradili na fakt dobrého čapáka v BA? chutí mi hlavne svetlé pivo, už som pár podnikov pochodil kde som bol spokojný, ale nezaškodí nikdy obohatiť si repertoár
Richtar jakub - vyber z cca 10 piv kazdy den (skor tie mensie, zaujimavejsie pivovary, a tiez aj vlastne pivo)
Výčap U Ernőho - vedla starej trznice, maju vlastne piva, podla ponuky..
Steinplatz - byvale hajzle na kamennom, fajci sa tam, priestory dost male no cez leto je tam terasa.. ale tiez tam maju pomerne velky vyber z tych mensich pivovarov
sharky-no napísal:
Richtar jakub - vyber z cca 10 piv kazdy den (skor tie mensie, zaujimavejsie pivovary, a tiez aj vlastne pivo)
Výčap U Ernőho - vedla starej trznice, maju vlastne piva, podla ponuky..
Steinplatz - byvale hajzle na kamennom, fajci sa tam, priestory dost male no cez leto je tam terasa.. ale tiez tam maju pomerne velky vyber z tych mensich pivovarov
Richtár je klasika, celkom fajn.
Výčap U Ernőho tam som bol raz a nič moc to ich pivo. Do Steinplatzu som skrz to fajčenie nikdy nevkročil.
Ako som napísal, špeciály ma už nezaujímajú, vyhľadávam dobre načapovanú 12 Plzeň: napr. Bizón (majú aj super rebrá), fajn je aj Hostinec u Deda. Máte prípadne vyskúšané niečo pod.? Ono Plzeň čapujú bárskde, ale často zle. Napr. naposledy som to zažil vo Vrakuni v podniku (Posedenie na rohu), kde majú cez celú stenu veľký nápis Pilsner Urquell, ale čapovanie dosť biedne.
Prosim? Posedenie na rohu mam kusok od baraku cize som tam v podstate stamgast. A capuju tam perfektne. Samozrejme mal som uz aj lepsie capovane Plzne ale stale je to super.
Neviem kto bol v ten deň na výčape, ale dal som dva kúsky a vyzerali zle. Ďalší krát som už bol šofér, takže som alko nepil. Možno náhoda. Alebo ani ty nevieš, ako má kvalitne načapovaná Plzeň vyzerať.
Co sa tyka tej fotky, tak pozor na rozne styly capovania (vid obrazok v prilohe). Mal si snyt, mal si si pytat hladinku. Este sa mi nestalo aby mi u nasich zapadnych susedov zle nacapovali
Na foto je klasická hladinka. Ono si treba uvedomiť aj to, že tá pena v správne načapovanom pive, je pivová, nie je to žiadna mydlovina. Keby to človek nechal padnúť, tak tam má fakticky toho pol litra piva.
Ako vyzerá šnyt, viď. príloha. A pre istotu ešte jedna foto hladinky.
Za mňa je Urpiner 16 už dosť silný na také oddychové pitie. Je to super pivo, ale fakt polliter a dosť.
Extra chmelená 14 je ale uber dobra. Aj ich 12 a 10. Celkovo Urpiner úplne top slovenské pivo. Aj teraz v Čechách vyhral súťaž o najlepšie slovenské pivo.
Ja som nikdy nezvykol piť pivo doma, ale v poslednej dobe si hlavne v takomto teple dám. Robil som aj taký test, klasické svetlé ležiaky, 12. Nie veľa toho bolo piteľného. Čiže pijem Plzeň, ale celkom môžem aj Zlatý Bažant 73.´
ta extra chmelena 14tka je naozaj dobra, 12tka ma ale taku zvlastnu pachut, ktora mi ten pozitok z pitia kazi. bazant 73 mi zasa pride prilis sladky, hlavne teraz na leto. mne osobne z tych klasik na doma najviac chuti plzen a budvar. z lacnych som vzdy vyzdvihoval steiger, ale v poslednych rokoch tam neskutocne citit zatuchlinu.
Na facebooku som videl aj nejaký test českých pív a Krusovice vyšli úplne že zle. Údajne používajú splesnivenu surovinu (nejaké toxíny produkované hubami merali). Čiže nakupujú starú lacnotu.
Najlepšie vyšli Svijany a Bernard.
Pre zaujímavosť Plzeň splnil normy, ale tých toxínov tam nebolo rozhodne malo podľa analytikov.
Áno, Svijany v plechovke (12) sa dali. Ono všeobecne predsa len platí, že české pivo skrátka slovenské valcuje. Keď som skúšal taký Topvar, Šariš a pod., tak to bola čistá mydlovina.