Zaujíma ma hlavne oblasť počítačových sietí, takže najskôr by som chcel hľadať v tejto sfére.
No zaujíma ma hlavne to, ako si hľadať prácu. Mal by som uź asi začať teraz, keďže už píšem len diplomovku, tak stíhal by som aj prácu v pohode. Lenže, teraz by som ešte stíhal asi len nejakú part-time, keďže ešte budem mať letný semester, štátnice a podobne. Lenže part-time pozície veľmi nie sú zverejňované na profesii a podobných portáloch.
Mám teda napísať len tak mail nejakej firme, s životopisom v prílohe, že by som mal záujem pracovať u nich ? Alebo čo by som im mal napísať ? Prípadne ísť rovno osobne sa spýtať ? Čo je lepšie ?
Alebo ak je tu niekto z KE, viete mi poradiť, ktoré firmy sa zaoberajú sieťarinou, okrem T-Systems a dalo by sa u nich niečo nájsť popri škole, pre končiaceho študenta.
Alebo, ešte som počul aj o takých, že si našli robotu tak, že nastúpia až po skončení školy. No mne sa to zdá kus nereálne, že by ma niekde teraz vzali s tým, že nástup až na konci mája.
Či je na to ešte skoro, a mám si počkať na nejaké trhy práce a podobne ?
Ďakujem za rady. Prácu som si ešte nikdy nezháňal, len nejaké brigády po známostiach, tak sorry ak vám to príde absurdné