Ako hrať na gitare a spievať naraz?
-
Fata! ChaoS
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ako hrať na gitare a spievať naraz?
Ahojte, ja by som rád pri hraní na gitare aj nejakú tú pieseň zaspieval, no absolútne mi to nejde spolu, lebo ak začnem spievať tak buď spievam v melódií hrania na gitare alebo na gitare hrám v melódií ako spievam a to musí byť zvlášť, konkrétne teraz myslím na Green Day - Time Of Your Life.
No a ako sa to môžem naučiť je nato nejaká metóda alebo jednoducho veľa veľa veľmi veľa skúšať??! abo čo ? pls poradte.
No a ako sa to môžem naučiť je nato nejaká metóda alebo jednoducho veľa veľa veľmi veľa skúšať??! abo čo ? pls poradte.
-
Fata! ChaoS
Star
-
Vesper
Professional
Niektorí väčší borci to tiež nevedia tak nezúfaj. Poznám od nás z BB jedného veľmi vymakaného gitaristu a ten nezvláda ani hovoriť. Ved ja nakoniec tiež ked hrám a chcem niečo povedať tak len tak habkám v rytme
Btw videl si niekedy Claptona? Ten ide tiež štýlom že zahrá-zaspieva-zahrá-zaspieva a tak 
-
boyindoor
Light Expert
zalezi aj od toho co hras
napriklad keby si hral len cisto doprovodnu gitaru tak sa da do toho spievat a vobec sa nepomylis...ale kebyze chces hrat uz tazsie veci dajme tomu nieco od RHCP a popritom si spievat, tak sa musis najprv naucit perfektne hrat ten song aby si sa uz nemusel sustredit na hranie a kludne si do toho spievat 
je to len vec cviku, kedze technicky zlozitejsie je hranie na gitare tak najprv poriadne natrenuj to co chces hrat, musis to vediet zahrat aj po slepiacky, potom mozes skusit pri tom nejaku rusivu aktivitu napr si citaj, alebo sa len proste pechadzaj s gitarou a ked to zvladnes bez chyby zahrat takto tak do toho skus spievat, je to len a len vec cviku
-
lekoklatik
VIP
matko ked si zautomatizujes a trosku menej sa zahladis do tonov tak to pojde.lekoklatik napísal:No je to dost tazke. Ja popri hrani neviem ani hovorit a to mam celkom dobry rytmus. Lenze spievat v inom rytme alebo hovorit a hrat na gitare v inom rytme je pre mna zahada. Este ze Jamesovi (Metallica) to nerobi problem.
ja s tym mam problem odjakziva. na gitaru som hraval davnejsie a nevedel som to sklbit dokopy. nemohol som ani rozpravat, lebo uz to neslo tak ako by som chcel. ked som sa nejaky song naucil uplne dobre, tak potom som sa na to uz nesustredil a mohol som aj vnimat okolie. musis proste vediet hrat bez toho aby si sa sustredil na gitaru
ja tak viem zahrat asi 2 songy, aby som sa na gitaru nemusel vobec sustredit 
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Ja som skúšal popri hraní pospevovať, ale automaticky keď som začal spievať, klesala kvalitatívnosť môjho hrania, ktoré sa zmenilo na bezduché hasenie akordov. Keďže na spev nemám proporcie, hneď som to necha a radšej sa s kľudným svedomím venujem "vyhrávaniu" pôvodne obyčajného akordového doprovodu (snažím sa meniť/hľadať attack do strún, uhol nábehu, hľadať registre tónov po celej dĺžke škály a pod.).safan napísal:matko ked si zautomatizujes a trosku menej sa zahladis do tonov tak to pojde.
Akože úcta tým, čo dokážu hrať a spievať (počúvateľne!) zároveň