Ako hrať na gitare a spievať naraz?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Fata! ChaoS
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako hrať na gitare a spievať naraz?

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Ahojte, ja by som rád pri hraní na gitare aj nejakú tú pieseň zaspieval, no absolútne mi to nejde spolu, lebo ak začnem spievať tak buď spievam v melódií hrania na gitare alebo na gitare hrám v melódií ako spievam a to musí byť zvlášť, konkrétne teraz myslím na Green Day - Time Of Your Life.
No a ako sa to môžem naučiť je nato nejaká metóda alebo jednoducho veľa veľa veľmi veľa skúšať??! abo čo ? pls poradte.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

povedal by som ze naozaj ti pomoze iba vela skusat:) pripadne ked hras, tak hraj uplne popamati az si to prestanes vsimat a budes sa sutredit len na spev, akoby si si tu gitary nevsimal
DYLYNO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DYLYNO »

skus si d otoho piskat text , dufam ze ma chapes ako...nemyslim melodiu...ja os to skusal tak a uz teraz nemam problem...
Good luck...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

najskor zacni s pesnickami pri ktorych robis len sprievod ..akordy myslim trieskas do toho ako pri ohniku na cunri chapes co myslim? a az potom skusaj vybrnkavacky:)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

no keď vieš neakú pieseň zahrať a chceš do toho spievať tak zo začiatku namiesto spevu hmkaj :wink:
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

DYLYNO napísal:...nemyslim melodiu...
Ak nie melódiu myslíš tak, čo mám vypiskávať? :lol:
No díky chalani za rôzdné typy, vyskúšam ich a dúfam ,že sa mi to podarí. :wink:

EDIT: Aha už chápem ako si to myslel, že nie melódiu piesne, ale melódiu spevu. A to som aj myslel.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Niektorí väčší borci to tiež nevedia tak nezúfaj. Poznám od nás z BB jedného veľmi vymakaného gitaristu a ten nezvláda ani hovoriť. Ved ja nakoniec tiež ked hrám a chcem niečo povedať tak len tak habkám v rytme :D Btw videl si niekedy Claptona? Ten ide tiež štýlom že zahrá-zaspieva-zahrá-zaspieva a tak :)
SRneC
Addict
Addict

hej hej takisto aj gary moore napriklad :)

ale doprevadzat sa akordami a spievat to da kazdy:)
a od Green Day zacni s wake me up when 09 ends
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

ja s tym ma tiez viac-menej problem.... ale su songy co mi idu same od seba absolutne v pohode aj so spevom, lebo vokalna linka v nich v podsate len kopiruje melodiu (Nirvana- about A Girl, alebo Bob Marley- Redemtion Song)
boyindoor
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boyindoor »

zalezi aj od toho co hras :wink: napriklad keby si hral len cisto doprovodnu gitaru tak sa da do toho spievat a vobec sa nepomylis...ale kebyze chces hrat uz tazsie veci dajme tomu nieco od RHCP a popritom si spievat, tak sa musis najprv naucit perfektne hrat ten song aby si sa uz nemusel sustredit na hranie a kludne si do toho spievat :)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

je to len vec cviku, kedze technicky zlozitejsie je hranie na gitare tak najprv poriadne natrenuj to co chces hrat, musis to vediet zahrat aj po slepiacky, potom mozes skusit pri tom nejaku rusivu aktivitu napr si citaj, alebo sa len proste pechadzaj s gitarou a ked to zvladnes bez chyby zahrat takto tak do toho skus spievat, je to len a len vec cviku
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

tak tak.cvicit.gitara ti musi hrat akokeby sama od seba potom to pojde.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

No je to dost tazke. Ja popri hrani neviem ani hovorit a to mam celkom dobry rytmus. Lenze spievat v inom rytme alebo hovorit a hrat na gitare v inom rytme je pre mna zahada. Este ze Jamesovi (Metallica) to nerobi problem. :wink:
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

lekoklatik napísal:No je to dost tazke. Ja popri hrani neviem ani hovorit a to mam celkom dobry rytmus. Lenze spievat v inom rytme alebo hovorit a hrat na gitare v inom rytme je pre mna zahada. Este ze Jamesovi (Metallica) to nerobi problem. :wink:
matko ked si zautomatizujes a trosku menej sa zahladis do tonov tak to pojde.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ja s tym mam problem odjakziva. na gitaru som hraval davnejsie a nevedel som to sklbit dokopy. nemohol som ani rozpravat, lebo uz to neslo tak ako by som chcel. ked som sa nejaky song naucil uplne dobre, tak potom som sa na to uz nesustredil a mohol som aj vnimat okolie. musis proste vediet hrat bez toho aby si sa sustredil na gitaru ;) ja tak viem zahrat asi 2 songy, aby som sa na gitaru nemusel vobec sustredit :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

safan napísal:matko ked si zautomatizujes a trosku menej sa zahladis do tonov tak to pojde.
Ja som skúšal popri hraní pospevovať, ale automaticky keď som začal spievať, klesala kvalitatívnosť môjho hrania, ktoré sa zmenilo na bezduché hasenie akordov. Keďže na spev nemám proporcie, hneď som to necha a radšej sa s kľudným svedomím venujem "vyhrávaniu" pôvodne obyčajného akordového doprovodu (snažím sa meniť/hľadať attack do strún, uhol nábehu, hľadať registre tónov po celej dĺžke škály a pod.).

Akože úcta tým, čo dokážu hrať a spievať (počúvateľne!) zároveň :happyrespect: .
SRneC
Addict
Addict

napr. Alexi laiho? :P mne by stacilo keby len hral :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Podľa mňa najkvalitnejší spievači-gitaristi sú takí tí coutrymeni ako napríklad Dave Goodman a tak :) Alebo aj včera v superstar bol taký Američan ktorý hral týmto coutry stylom a spieval a tiež bol výborný 8)
SRneC
Addict
Addict

gary moore, jimi hendrix alebo stevie ray vaughn ..to su pani spevacko-gitaristi :)

//no dobre dobre :lol: (holt pamat)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

SRneC napísal:gary moore, jimi hendrix alebo stevie ray vaughn ..to su pani spevacko-gitaristi :)
myslim ze claptona a hatfielda tiez netreba vynechavat :wink:
Napísať odpoveď