Ako najlepsie vycistit kupelnu?
Ako najlepsie vycistit kupelnu?
Caute, ako cistite kupelnu?
robia sa mi tam volake cierne skvrny a ani za prd nejdu prec. Pouzil som asi 5 roznych extra silnych cisticou od HG a furt nic.
Ako si to ulachcujete? Ja momentalne pouzivam aku srobovacku s kefou na cistenie zachoda a cistim to tym. Skusil som aj parny cistic, ale to bolo hnusne, nefungovalo to a palilo mi to ruku, tak som ho vyhodil.
Existuje nejake ine elektricke naradie? nieco ako ten stroj na lestenie auta? alebo wapka?
robia sa mi tam volake cierne skvrny a ani za prd nejdu prec. Pouzil som asi 5 roznych extra silnych cisticou od HG a furt nic.
Ako si to ulachcujete? Ja momentalne pouzivam aku srobovacku s kefou na cistenie zachoda a cistim to tym. Skusil som aj parny cistic, ale to bolo hnusne, nefungovalo to a palilo mi to ruku, tak som ho vyhodil.
Existuje nejake ine elektricke naradie? nieco ako ten stroj na lestenie auta? alebo wapka?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako najlepsie vycistit kupelnu?
Cierne skvrny sa tvoria kde??? Lebo ak na stene, tak to bude plesen, netreba ju skrabat, ale postriekat Savom proti pliesnam a casom to zmizne same. Alebo sa tvoria niekde na umyvadle, wc, sprchovom kute, sparach obkladov...???
v rohoch.. v rohu steny, ako je sprchove sklo, na zemi aj na stene.. Ako, savo a zoskrabat som neskusal, ale myslel som, ze nejaky kvalitny cistic a dostatocne rychla kefa na vrtacke s tym trosku pohne
a ono nic. Vyskusam teda aj to savo, snad to pojde
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tak to je proste plesen. Skus na jazyk a uvidis
Treba kupit klasicke modro-zlte Savo proti plesniam: https://www.drmax.sk/savo-proti-plesni Pred aplikaciou to nesuchaj, neskrab, nic s tym nerob. Dolezite je, aby to bolo suche, takze ziadna sprcha, nic. Nastriekaj a nechaj posobit, neumyvaj to. Len tie stekance co potecu, tie mozes splachnut, ale priamo na plesen nesahaj. Tiez je mozne, ze tam mas zly silikon, ze tam nie je pouzity sanitarny silikon, ktory je proti plesniam, ale obycajny silikon. Napr. tu je sanitarny: http://www.soudal.sk/produkt/sanitarny-silikon
Idealne by bolo, ak by si pridal fotky.
Idealne by bolo, ak by si pridal fotky.
Ak si to zanedbal, tak už nič nepomôže, iba to vyšpárovať novým silikónom a stenu oškrabať a premalovať novou plesňuvzdornou farbou.
Potom ti odporúčam tie špáry aspoň raz za 2 týždne vystriekať savom z preventívnych dôvodov.
Potom ti odporúčam tie špáry aspoň raz za 2 týždne vystriekať savom z preventívnych dôvodov.
Áno, Savo proti plesni aj mne pomohlo zbaviť sa čiernych škvŕn na rohu vane a steny. Stačí pár striekancov Sava a škvrny boli preč bez drhnutia. 
ak je tam plesen uz velmi dlho, tak savo uz nepomoze ani nic podobne, jedine to cele mechanicky odstranit a dat novy silikon. Preto sa odporuca pouzivat kupelnovu stierku po kazdom pouziti, lebo ked tu vodu vzdy stiahnes tak vlhkost v kupelni klesa vyrazne rychlejsie a je to mierna prevencia pred vytvaranim vodneho kamena na kachlickach.
-
zdravotnik
Light Professional
Mne sa celkom osvedčilo používať raz za čas jar + ocot v pomere 1:1 - pomáha na vodný kameň, chráni pred plesňami.
Používam to v rozprašovači. Nastriekam, nechám pôsobiť asi 5 min, prejdem handrou, osprchujem a opäť utriem do sucha.
Používam to v rozprašovači. Nastriekam, nechám pôsobiť asi 5 min, prejdem handrou, osprchujem a opäť utriem do sucha.
-
starysomar
Hardcore addict
Aj rozpustené Citrodeko v čím vyššej hustote, teda menej vody.
Prekvapilo ma, čo všetko pustí v "kréme", ktorý som získal rozvarením mydiel v troche vody. Naniesť, nechať dlhší čas, umyť.
Pustil aj ten čierny plesňový bordel v kútoch okien a na ich gumenných tesneniach, hoci vyvíjač pary to nevedel zlikvidovať, mydlo áno.
Prekvapilo ma, čo všetko pustí v "kréme", ktorý som získal rozvarením mydiel v troche vody. Naniesť, nechať dlhší čas, umyť.
Pustil aj ten čierny plesňový bordel v kútoch okien a na ich gumenných tesneniach, hoci vyvíjač pary to nevedel zlikvidovať, mydlo áno.