Ako najlepsie vycistit kupelnu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako najlepsie vycistit kupelnu?

Príspevok od používateľa cinges »

Caute, ako cistite kupelnu?
robia sa mi tam volake cierne skvrny a ani za prd nejdu prec. Pouzil som asi 5 roznych extra silnych cisticou od HG a furt nic.
Ako si to ulachcujete? Ja momentalne pouzivam aku srobovacku s kefou na cistenie zachoda a cistim to tym. Skusil som aj parny cistic, ale to bolo hnusne, nefungovalo to a palilo mi to ruku, tak som ho vyhodil.
Existuje nejake ine elektricke naradie? nieco ako ten stroj na lestenie auta? alebo wapka?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako najlepsie vycistit kupelnu?

Príspevok od používateľa hojko »

Cierne skvrny sa tvoria kde??? Lebo ak na stene, tak to bude plesen, netreba ju skrabat, ale postriekat Savom proti pliesnam a casom to zmizne same. Alebo sa tvoria niekde na umyvadle, wc, sprchovom kute, sparach obkladov...???
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

v rohoch.. v rohu steny, ako je sprchove sklo, na zemi aj na stene.. Ako, savo a zoskrabat som neskusal, ale myslel som, ze nejaky kvalitny cistic a dostatocne rychla kefa na vrtacke s tym trosku pohne :D a ono nic. Vyskusam teda aj to savo, snad to pojde
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak to je proste plesen. Skus na jazyk a uvidis :D Treba kupit klasicke modro-zlte Savo proti plesniam: https://www.drmax.sk/savo-proti-plesni Pred aplikaciou to nesuchaj, neskrab, nic s tym nerob. Dolezite je, aby to bolo suche, takze ziadna sprcha, nic. Nastriekaj a nechaj posobit, neumyvaj to. Len tie stekance co potecu, tie mozes splachnut, ale priamo na plesen nesahaj. Tiez je mozne, ze tam mas zly silikon, ze tam nie je pouzity sanitarny silikon, ktory je proti plesniam, ale obycajny silikon. Napr. tu je sanitarny: http://www.soudal.sk/produkt/sanitarny-silikon

Idealne by bolo, ak by si pridal fotky.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ak si to zanedbal, tak už nič nepomôže, iba to vyšpárovať novým silikónom a stenu oškrabať a premalovať novou plesňuvzdornou farbou.

Potom ti odporúčam tie špáry aspoň raz za 2 týždne vystriekať savom z preventívnych dôvodov.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, Savo proti plesni aj mne pomohlo zbaviť sa čiernych škvŕn na rohu vane a steny. Stačí pár striekancov Sava a škvrny boli preč bez drhnutia. ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak je tam plesen uz velmi dlho, tak savo uz nepomoze ani nic podobne, jedine to cele mechanicky odstranit a dat novy silikon. Preto sa odporuca pouzivat kupelnovu stierku po kazdom pouziti, lebo ked tu vodu vzdy stiahnes tak vlhkost v kupelni klesa vyrazne rychlejsie a je to mierna prevencia pred vytvaranim vodneho kamena na kachlickach.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Mne sa celkom osvedčilo používať raz za čas jar + ocot v pomere 1:1 - pomáha na vodný kameň, chráni pred plesňami.
Používam to v rozprašovači. Nastriekam, nechám pôsobiť asi 5 min, prejdem handrou, osprchujem a opäť utriem do sucha.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aj rozpustené Citrodeko v čím vyššej hustote, teda menej vody.
Prekvapilo ma, čo všetko pustí v "kréme", ktorý som získal rozvarením mydiel v troche vody. Naniesť, nechať dlhší čas, umyť.
Pustil aj ten čierny plesňový bordel v kútoch okien a na ich gumenných tesneniach, hoci vyvíjač pary to nevedel zlikvidovať, mydlo áno.
Napísať odpoveď