Začali mi kolísať otáčky po výmene sviečok.
Dal som meniť sviečky, odvtedy mi na voľnobehu pri naštartovaní kolísajú otáčky od 750-1000 pričom ten rozsah sa akoby zvyšoval s časom, dnes 2 týždne po výmene mi to rozkýval tak, že to prvýkrát zdochlo (po naštartovaní so zohriatym motorom).
Zvyčajne kolíšu pri studenom štarte, ak sa zapne automatický sytič, tak držia.
Pri jazde nekolíšu. Kolíšu iba pri štarte, mám pocit, že najmä pri studenom, ale aj teplom motore. Teraz ako začali teploty 20°+ tak mám pocit, že kolísu tak 850-950, ale keď auto stojí a zopne ventilátor-chladenie, tak ich hneď rozhodí 750-1000.
Čo by to mohlo byť, lebo zdá sa mi blbosť, že by to bola zanesená škrtiaca, skôr si myslím, že to má nejaký súvis s tými sviečkami. Nejaké nápady?
Ako nastavit obratky motora?
Re: Ako nastavit obratky motora?
No vyzera to zvlastne ale casom som si nabral skusenost ze sviecky iba origo... a to nielen u Forda.
Raz som dal nejake superskevle Denso Iridium a auto pomaly ani nenastartovalo a ked uz, tak tiez volnobeh jak u sutazneho auta(len ten vykon chybal)... ,
Aku si dal znacku sviecok?
A este jedna vec, nehrozi ze pri vymene si si niekde odgniavil nejaku podtlakovu hadicku? To su celkom pribuzne priznaky (saje falosny vzduch za vahou vzduchu cez nejaky podtlak)
Raz som dal nejake superskevle Denso Iridium a auto pomaly ani nenastartovalo a ked uz, tak tiez volnobeh jak u sutazneho auta(len ten vykon chybal)... ,
Aku si dal znacku sviecok?
A este jedna vec, nehrozi ze pri vymene si si niekde odgniavil nejaku podtlakovu hadicku? To su celkom pribuzne priznaky (saje falosny vzduch za vahou vzduchu cez nejaky podtlak)
Dával som obyčajné NGK, ktoré sú pre Fiaťácky 1.6 to najlepšie od maminky.
Presne nad tým som rozmýšľal, že saje z niekade falošný vzduch. Kuknem to, keď bude čas..
Presne nad tým som rozmýšľal, že saje z niekade falošný vzduch. Kuknem to, keď bude čas..
NGK su jedine aftermarkety co zozere aj Ford
NGK pouzivame aj v sutaznych autach.
NGK su asi dobre
NGK pouzivame aj v sutaznych autach.
NGK su asi dobre
SOLVED: - snáď niekomu niekedy pomôže.
Pri oprave vyskočil ešte jeden problém, nechcelo diagnostikovať RJ motora.
1. Diagnostika - chyba bola v kábli medzi zásuvkou a RJ motora, po pripojení priamo na RJ, RJ komunikovala bez problémov.
2. Kolísanie otáčok - chyba bola v hadici, čo privádza vzduch do motora, prečistenie škrtiacej bol už len taký bonus
Už sa neviem dočkať ako ho prevetrám, už len kúpiť 16-ky, predať 17-ky, namontovať lakťovú, vymeniť čelné sklo, dorobiť fólie, vymeniť výfuk, kotúče a doštičky vpredu...tralalá..furt niečo
Pri oprave vyskočil ešte jeden problém, nechcelo diagnostikovať RJ motora.
1. Diagnostika - chyba bola v kábli medzi zásuvkou a RJ motora, po pripojení priamo na RJ, RJ komunikovala bez problémov.
2. Kolísanie otáčok - chyba bola v hadici, čo privádza vzduch do motora, prečistenie škrtiacej bol už len taký bonus
Už sa neviem dočkať ako ho prevetrám, už len kúpiť 16-ky, predať 17-ky, namontovať lakťovú, vymeniť čelné sklo, dorobiť fólie, vymeniť výfuk, kotúče a doštičky vpredu...tralalá..furt niečo
mi hovor a ked uz nic tak si nieco najdem