Ako nastavit obratky motora?
Ako nastavit obratky motora?
Cavte mam mensi problem. V poslednom case mi nejak blbnu obratky lebo vzdy ked zbrzdim tak obratky stoja na jednotke (na budiku) a auto si ide samo, aj ked uplne auto zabrzdim tak obratky ukazuje na jednotke a ajtak sa auto same posuva. Nevie niekdo jak alebo kde to mam nastavit? Auto Volvo s40 rok 2000
Re: Ako nastavit obratky motora?
na volve otacky nenastavis, to nie je ako karburatorove auta....no a zeby otacky na 1-tke bol volnobeh?
co tam chces nastavovat?
co tam chces nastavovat?
Tak nejak..........proste aj ked uplne zabrzdim auto tak stale ukazuje otacky na jednotke a ked zas pustim brzdu a je na neutrale tak si aj same ide.........a predtym mi to vobec nerobilo
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ako sa moze auto posuvat ked mas neutral a si na rovine ? 
Daj si v nejakom servise vycistit klapku.., je mozne ze na stenach klapky je najaky nanos a nezatvori ju uplne po pusteni plynoveho pedalu..tj ze je pootvorena ci mas zvysene otacky aj po zohriaty motora...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nejak nerozumiem tvojmu trapeniu ... predpokladam, ze ked pustis brzdu a auto sa hybe, tak za predpokladu ze to nieje z kopca a neobhospodaruje tento jav fyzika, mas automaticku prevodovku a teda to, ze sa auto hybe (NIE na N, ale na D - na N sa na nebude hybat NIKDY!) je uplne normalne a z principu hydrodynamickeho menica momentu pouziteho v automate miesto spojky neodstranitelne
... zvysenie otacok moze mat viac pricin, ak je kratkodobe a vsimas si ho trebars iba pri kratkych jazdach po meste, tak je to normalne z dovodu studeneho motora ... ak je to dlhodobe, tak trebars ta klapka ... ostavaju tie otacky vysoko, aj ked vyradis na N ? aj pri teplom aj pri studenom motore ? nezmenila sa odozva motora na stlacanie plynu ? (napr. rozhodene defaultne nastavenie plynu - predpokladam, ze S40 mala plyn elektronicky) ...
Nemam automaticku prevodovku ale manualnu
a to aj ked je studeny aj zohriaty motor vzdy a raz za cas mi aj same zacnu vyskakovat otacky a vydava to zvuky jak keby som silno slapol na plynovy pedal a raz za cas sa mi na palubovke objavi obrazok motora, no neviem v tomto si asi sam nepomozem, skusim stym zbehnut do servisu
..........a neviem ci ma plyn elektronicky 
-
RATZINGER666
Darca
no ja by som tiez zacal tou klapkou, to zmaknes aj bez servisu... je to sice nepravdepodobne, kedze pises, ze otacky aj kolisaju ako sa im chce, nie len, ze su zvysene, ale stoji to za pokus... ale co mi nejde do hlavy, je to, ze pises, ze auto sa hybe... skus mi to opisat 
ten blikajúci obrázok motora bude kontrolka "check engine" čiže diagnostika
podobný problém, na inom aute robil motorček voľnobehu, ale kľudne to môže byť aj klapka. Je tak zanesená že úplne nedoviera.
Na zanesenú klapku nastriekaj Tectane - čistič karburátorov, teda ak zatiaľ nevymyslelli nič nové, alebo ak sa na to necítiš tak to šupni to servisu
to že ti ide auto samo, mi hlava nejako neberie...na neutráli na rovine nemože isť. To je nemožné, teda ak ti funguje prevodovka
podobný problém, na inom aute robil motorček voľnobehu, ale kľudne to môže byť aj klapka. Je tak zanesená že úplne nedoviera.
Na zanesenú klapku nastriekaj Tectane - čistič karburátorov, teda ak zatiaľ nevymyslelli nič nové, alebo ak sa na to necítiš tak to šupni to servisu
to že ti ide auto samo, mi hlava nejako neberie...na neutráli na rovine nemože isť. To je nemožné, teda ak ti funguje prevodovka
Sry za zle vysvetlenie.....proste to ked brzdim motorom tak auto vobec nespomaluje, a aj ked stojim cojaviem niekde na krizovatke tak stale ukazuje tie obratky na jednotke
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
a na akom kvalte brzdis motorom ? ... motor ma najvacsi brzdny ucinok v oblasti najvyssieho vykonu ... co su spravidla otacky vyssie ako 4000 ... ak brzdis motorom pod 2000 otacok, tak sa nemozes divit, ze to ziadno vyznamne nebrzdi 
Ale tak zasa na kazdej rychlosti auto musi spomalovat.... pokial nejdes dole kopcom
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ano ale miera spomalenia s otackami klesa ... a mozno som kapol na to ako to kolega mysli ... nechava padat otacky a auto spomaluje, az otacky klesnu pod urcite kriticke (ja neviem povedzme 1200 pre ilustraciu), kedy jednotka vyhodnoti, ze motor by mohol zhasnut a automaticky zacne pridavat palivo a vtedy spomalovanie prestane -> auto pojde stalou rychlostou ...
Norkapp len on pise ze na neutraly sa mu auto pohyna
kazdopadne treba pockat nech to normalne vysvetli
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak na neutrali ... nech zrusi gravitaciu, aby sa mu auto nehybalo ... no

ked mam stuhnuty olej v prevodovke tak po pusteni spojky ma auto tendenciu sa pohnut, mozno nejakych 10cm prejde, prvy krat som bol z toho celkom dost mimo 
-
Eru
Light Professional
Ako pisu problem bude celkom urcite v klapke. Staci nejaky cistiaci prostriedok na motory, stara zubna kefka a 10 minut prace a vsetko je ako ma byt. co sa tyka toho hybania sa na neutrale, otvor konzolu a napis "Nogravity_1" 
na klapku je velmi dobry sprej s cistiacou latkou (smrdelo mi to ako toluen) a klapku na audine mi vycistilo, dobre ze sa neleskla.. sprej stoji do 10€ a to je suma pri ktorej sa ti neoplati rozmyslat ci vytiahnes kefku alebo kupis sprejEru napísal:Ako pisu problem bude celkom urcite v klapke. Staci nejaky cistiaci prostriedok na motory, stara zubna kefka a 10 minut prace a vsetko je ako ma byt. co sa tyka toho hybania sa na neutrale, otvor konzolu a napis "Nogravity_1"
presne toto som kupil. ale cistil mi to kamarat aj robil diagnostiku, lebo otacky boli mierne vyssie ako mali bytSyfon napísal:toto je vraj dobre http://www.liqui-moly.cz/detail/pro-lin ... ici-klapky