Ako sa zbavit stresu / nervozity ?
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako sa zbavit stresu / nervozity ?
Precital som si pozorne vsetky posty a vyplyva mi z toho jedno. Mozno to bude zniet hrubo, neprijemne, ale poviem to tak, ako to vidim ja a myslim si to osobne, aj ked so mnou nemusis, a mozno ani mnohi nebudu suhlasit.
Robis nieco, na co este nemas. Si v tom slaby a potrebujes sa doucit, aby si ziskal prax. A ked uz mas prax, s nou prichadzaju skusenosti, a so skusenostami prichadza pocit zodpovednosti a ochota prevziat zodpovednost.
Riesenie:
1. Zacni sa doucovat sam. Citaj si technicku dokumentaciu, pozeraj HowTo videa na YouTube, komunikuj na technickych forach, atd.
2. Nechaj sa preradit na projekt/do teamu v oblasti, ktora ti je blizka, a v ktorej sa vyznas.
Inak budes konstantne nestastny a vystresovany. Mat na haku, ako ti niektori pisali urcite nie je cesta. Ked sa raz naucis na toto, nikdy v praci uspesny nebudes.
Robis nieco, na co este nemas. Si v tom slaby a potrebujes sa doucit, aby si ziskal prax. A ked uz mas prax, s nou prichadzaju skusenosti, a so skusenostami prichadza pocit zodpovednosti a ochota prevziat zodpovednost.
Riesenie:
1. Zacni sa doucovat sam. Citaj si technicku dokumentaciu, pozeraj HowTo videa na YouTube, komunikuj na technickych forach, atd.
2. Nechaj sa preradit na projekt/do teamu v oblasti, ktora ti je blizka, a v ktorej sa vyznas.
Inak budes konstantne nestastny a vystresovany. Mat na haku, ako ti niektori pisali urcite nie je cesta. Ked sa raz naucis na toto, nikdy v praci uspesny nebudes.
Mne je to jasne, ze je to tak. Ale tu to tak funguje, ze ludom su davane take veci, ktore nikdy nerobili. Malo je ludi a tak musia robit aj to naco este nemaju dostatok skusenosti.p4ra napísal: Robis nieco, na co este nemas. ...
-
t0m4s3
Admin
A skusenosti ako tie nove veci robit myslis, ze ako ziskas? Strcis flashku do huby a nainstalujes?
-
Soviet
Darca
Vsak prave tak sa naucis nove veci, ze ti daju robit veci, ktore nevies uplne a musis si to nastudovat, pytat sa atd.
Ja som bol napriklad zvyknuty na slovenske firmy, kde kym si sa zaucil po prichode, tak trval niekedy aj mesaic kym si tak realnejsie zacal robit a mal pristupy atd.
Teraz som zacal pracovat v zahranici a uz treti den od nastupu mi nabachali robotu, ze cumim iba ako rychlo som "zauceny"
Ak sa ti nepaci vzdelavat sa a posuvat svoje hranice dalej pod stresom (ktory neskor ked to budes vediet zmizne), tak potom zmen smerovanie. Lebo v takom IT sektore je stres a nervozita dost casta ked mas toho vela a nestihas/nevies
Ja som bol napriklad zvyknuty na slovenske firmy, kde kym si sa zaucil po prichode, tak trval niekedy aj mesaic kym si tak realnejsie zacal robit a mal pristupy atd.
Teraz som zacal pracovat v zahranici a uz treti den od nastupu mi nabachali robotu, ze cumim iba ako rychlo som "zauceny"
Ak sa ti nepaci vzdelavat sa a posuvat svoje hranice dalej pod stresom (ktory neskor ked to budes vediet zmizne), tak potom zmen smerovanie. Lebo v takom IT sektore je stres a nervozita dost casta ked mas toho vela a nestihas/nevies
-
p4ra
Redeemer
Na margo tohto ti viem zo skusenosti povedat, hlavne v projektovom manazmente, ze kym je manazer prinosom pre firmu a robi jej zisk to moze od situacie trvat 3-6 mesiacov, kym porozumie cely chod, procesy, atd.Soviet napísal:Ja som bol napriklad zvyknuty na slovenske firmy, kde kym si sa zaucil po prichode, tak trval niekedy aj mesaic kym si tak realnejsie zacal robit a mal pristupy atd.
Ale podobne je to urcite aj na nejakej administratorskej pozicii. Proste treba mat gule, chut, volu a odvahu sa ucit nove veci. Potom je to ovela lahsie.
To, čo píše p4ra, je pravda. U nás vo firme to môže trvať aj rok, kým začnú byť developeri a testeri prínosom pre tím a nielen otravovačmi, ktorí zdržujú seniorov pri práci
Bolo to krásne vidieť na kamošovi, ktorého som dotiahol do firmy. Na výške si dovolím povedať, že to bol docela macher a často som sa na neho obracal s vysvetlením nejakých vecí a pri programátorských úlohách na tipy, ale ako nastúpil k nám do firmy, tak sa to otočilo a ja som bol zrazu ten, ktorého sa neustále pýtal na pre mňa už v tom období dosť jednoduché veci
Takže ak tá práca OP spôsobuje nezdravú nervozitu a jediné, na čo sa teší, je len to, kedy konečne vypadne domov, tak by mal asi porozmýšľať o zmene práce alebo aj smeru. Avšak to, že niekto nový hneď neovláda všetko ako ľudia, ktorí už vo firme pracujú roky, je podľa mňa celkom prirodzené...
Bolo to krásne vidieť na kamošovi, ktorého som dotiahol do firmy. Na výške si dovolím povedať, že to bol docela macher a často som sa na neho obracal s vysvetlením nejakých vecí a pri programátorských úlohách na tipy, ale ako nastúpil k nám do firmy, tak sa to otočilo a ja som bol zrazu ten, ktorého sa neustále pýtal na pre mňa už v tom období dosť jednoduché veci
Takže ak tá práca OP spôsobuje nezdravú nervozitu a jediné, na čo sa teší, je len to, kedy konečne vypadne domov, tak by mal asi porozmýšľať o zmene práce alebo aj smeru. Avšak to, že niekto nový hneď neovláda všetko ako ľudia, ktorí už vo firme pracujú roky, je podľa mňa celkom prirodzené...
Jasne ze sa clovek nauci len ak robi nieco nove, to som aj rad, ze mi davaju ulohy , ktore neviem spravit, pytam sa, studujem a tym sa ucim. Ale ked robite oncall support mimo pracovnej doby, kde ste na to sami, tak tam uz ni je priestor na ucenie sa. Toto by mali podla man robit len ludia ktori uz su riadne zauceni a zvladaju lavou zadnou dennodennu robotu.
-
xH4wK
No ak mas este kolegu ktoreho vies zavolat (backup alebo secondary oncall) tak to je v poriadku, ty ako primar vyriesis lahsie veci a veci ktore vyriesit vies.. a ked si nevies rady tak volas skusenejsiemu ktory to preberie, takto sa da ucit taktiez.
Ak ale nikoho nemas.. stazuj sa svojmu nadriadenemu pripadne chod aj vyssie.
Ak ale nikoho nemas.. stazuj sa svojmu nadriadenemu pripadne chod aj vyssie.
nemam ziadny backup, len potom tzv. ECG alebo engineering v nemecku ... ale tak ked nevies len nejaku banalitu, tak je dost blbe volat ECG alebo engineering. Prave na taketo veci by mal byt ten backup, ktory vo vela timoch aj je, ale v nasom nie.